הודפס מהאתר www.EIP.co.il/?key=7124
לחזור אחרי בגידה - איך לגרום למישהו לסלוח לך על בגידה? איך לגרום למישהו לא לפחד שתבגוד בו? איך לחזור לאקסית, איך להחזיר את האקסית? זוגיות אחרי בגידה, משבר אמון אחרי בגידה, יעוץ אחרי בגידה, התמודדות עם בגידה, מה לעשות אחרי בגידה? סליחה לאחר בגידה, חזרה לאחר בגידה, פרידה לאחר בגידה, כאב של בגידה, להתגבר על בגידה

וכאן אתייחס לסיטואציה הבאה, והיא לדוגמא גבר שבגד בבת הזוג שלו. ועכשיו בת הזוג שלו מפחדת לחזור להיות איתו בקשר, כי היא מפחדת שהוא יבגוד בה שוב. והשאלה היא, איך ומה אפשרי לעשות כדי שבת הזוג, לא תפחד לחזור אליך שוב, אחרי שבגדת בה? וכמובן שזה רק מקרה לדוגמא, שניתן ללמוד ממנו על כל מקרה אחר של אובדן אמון / חשש מפגיעה / משבר אמון וכיו"ב.

וכמובן שבאופן רחב יותר, ניתן לנסח את השאלה בצורה הבאה: נניח שפגעת במישהו והוא מפחד וחושש להיות איתך בקשר, כי הוא חושב שהוא עלול להיפגע ממך שוב. מה ניתן לעשות במקרה כזה? וכמובן שניתן לנסח את השאלה באופן עוד יותר כללי. והוא, נניח שמישהו לא רוצה להיות איתך בקשר, כי הוא מפחד להיפגע ממך מסיבה כלשהי, מה עליך לעשות ומה ניתן לעשות במקרה שכזה? ובאופן עוד יותר כללי ניתן לנסח את השאלה, נניח שמישהו לא רוצה לעשות משהו, כי הוא חושב שזה עלול לעשות לו רע. מה ניתן לעשות במקרה שכזה ואיך ניתן בכל זאת לשכנע אותו לעשות את הפעולה?

ובאופן כללי החוקיות היא, שבן אדם רוצה להרגיש טוב. ובן אדם עושה את מה שהוא חושב שיעשה לו יותר טוב מאשר רע. וזה בעצם אומר שאם רוצים לגרום למישהו לעשות משהו, צריך לגרום לו לחשוב, שאם הוא יעשה את הדבר, יהיה לו יותר טוב, מאשר רע.

ולעניינינו זה אומר, שכאשר מישהו חושב שיקרה לו דבר רע אם הוא יעשה משהו, האפשרויות שלנו הן, או לגרום לו לחשוב שלא יקרה לו מזה דבר רע, או לגרום לו לחשוב שאם הוא לא יעשה את זה, יקרה לו דבר עוד יותר רע.

ובמקרה שלנו כגון לחזור לזוגיות אחרי בגידה, יש 2 נקודות מבט שדרכן ניתן להתמודד עם הנושא. 1 - להקטין אצל האדם הנבגד, את החשש שלו מבגידה. 2 - להגדיל אצל האדם הנבגד, את התועלת שהוא יחשוב שתצא לו מלחזור לקשר + להגדיל אצל האדם הנבגד, את המחשבה שיהיה לו רע / הפסד של טוב, אם הוא לא יחזור להיות בקשר.

וצריך להקדים כאן עוד הקדמה ולהבהיר, כי כאשר מישהו אומר לך לדוגמא, אני לא רוצה להיות איתך בקשר כי פגעת בי, כגון לדוגמא הבחורה שאומרת, אני לא רוצה להיות איתך בקשר כי בגדת בי, אז צריך להבין, שכלפי חוץ נראה, כי הסיבה לכך שהיא לא רוצה להיות איתך בקשר, זה בגלל מה שקרה, דהיינו, שלדוגמא בגדת בה.

אבל צריך לדעת, שזו לא האמת. כי בן אדם אף פעם לא מקבל החלטה בהווה, רק בגלל מה שכבר קרה בעבר. אלא בן אדם מקבל החלטה, אך ורק על סמך מה שהוא חושב שיקרה בעתיד. וכאשר הבחורה לדוגמא אומרת לך, אני לא רוצה אותך, כי בגדת בי, היא מתכוונת לומר, אני לא רוצה אותך, כי אני חושבת שאם אני אהיה איתך בעתיד, יהיה לי רע. כגון לדוגמא שתבגוד בי שוב. והסיבה שאני חושבת שיכול להיות שיהיה לי רע איתך, היא על סמך ניסיון העבר, שכבר בגדת בעבר. אבל החשש הוא תמיד מהעתיד.

ונמצא אם כן, כי הנחות היסוד של הבחורה שאומרת לך שהיא לא רוצה לחזור להיות איתך בקשר, כי בגדת בה, הן:

1 - שאתה עלול לחזור לבגוד בה בעתיד.

2 - שאם תבגוד בה בעתיד, זה יעשה לה רע.

3 - שהרע שיצא לה מכך שתבגוד בה בעתיד + הרע שיצא לה מהחשש שלה שתבגוד בה בעתיד, יותר גדול בעיניה, מהטוב שיצא לה מלחזור להיות איתך.

ולכן, יש לנו כאן מספר דרכים לטפל בבגידה. ועלינו לבדוק ולברר מה האמת.

1 - האם באמת אתה עלול לחזור ולבגוד בה בעתיד?

2 - האם באמת אם תבגוד בה בעתיד, הכרחי שזה יעשה לה רע?

3 - האם באמת הרע שיקרה לה אם תבגוד בה / מהחשש שתבגוד בה, האם הוא לא באמת שווה את כל הטוב, שיכול לצאת לה מהקשר איתך?

וכמובן, שאת כל מה שיובהר להלן, לא צריך לומר בצורה מפורשת וגלויה, בצורה של משא ומתן מסחרי, אבל אלו רעיונות שצריך לדעת לטפל בהם בדרך עקיפה.


אז 1 - האם אתה באמת עלול לחזור ולבגוד בה בעתיד? אז לכאורה התשובה היא שכן, ולו רק משום שכבר בגדת בה בעבר.

והנחת היסוד כאן היא, שאם משהו קרה בעבר, זה מגדיל את הסיכוי לכך, שהוא יקרה בעתיד. אבל האם זאת האמת? האם באמת מי שבגד פעם אחת, זה מגדיל את הסיכוי שהוא יבגוד פעם נוספת? האם בהכרח משהו שקרה בעבר, זה מגדיל את הסיכוי שהוא יקרה שוב? האם זה שיצאו בלוטו מספרים מסוימים, האם זה מגדיל את הסיכוי שהם יצאו שוב? אולי זה דווקא מקטין את הסיכוי?

וכדי לדעת מה האמת, לשם כך צריך להבין, במה באמת תלוי הסיכוי האם תבגוד בבת הזוג שלך או לא. וזה כמובן תלוי, בכמה טוב אתה חושב שיצא לך מלבגוד בה, ביחס לכמה רע, אתה חושב שיצא לך מלבגוד בה. וזה בעצם אומר, שמצד האמת, זה שבגדת במישהי, זה לא בהכרח מגדיל את הסיכוי שתבגוד בה שוב. ואם הכנסת את היד לאש וחטפת כוויה, זה לא מגדיל, אלא דווקא מקטין את הסיכוי, שתכניס את היד שוב לאש.

וזה בעצם אומר, שאפשרות 1 העומדת לרשותך היא, לנסות להבין, למה עכשיו יש פחות סיכוי שתבגוד שוב. ועליך לשאול את עצמך? איזה נסיבות השתנו? איזה דברים למדת מהבגידה? איזה סיבות שגרמו לך לבגוד, השתנו? איזה דברים גרמו לבגידה, שלא אמורים לקרות שוב? איזה דברים טובים חשבת שיצאו לך מהבגידה, שאתה מבין כרגע, שלא באמת יצאו לך הדברים האלו מבגידה? איזה דברים רעים אתה מבין שיקרו לך מהבגידה, שלא הבנת קודם? או במילים אחרות, אפשרות אחת היא, להתמודד עם החשש מבגידה, באמצעות הבנה של: למה פעם הבאה אין סיכוי / יש פחות סיכוי שתהיה בגידה.

ואחדד: כאן יש לך 2 אפשרויות. 1 - להסביר למה בגדת בעבר ומה הסיבות שהובילו לבגידה + למה זה לא יקרה שוב. 2 - אפשרות להסביר ולהתמקד, בלמה בגידה לא תקרה שוב בעתיד, כאשר ההתמקדות היא בעתיד, יותר מאשר בסיבות שהובילו לבגידה שקרתה בעבר.

ומצד האמת, הדבר ההכרחי הוא, שבת הזוג שלך לא תחשוב שאתה הולך לבגוד בה שוב. ועיקר ההתמקדות שלך צריכה להיות, בלמה בעתיד לא תבגוד בה שוב. ואתה לא צריך להתמקד ולא צריך לפרט יותר מידי, למה בגדת בה בעבר. כי לפעמים הפירוט של הסיבות של למה בגדת בה בעבר, מגדיל את החשש שלה שתבגוד בה בעתיד. ולכן צריך להתמקד בלמה לא תבגוד בה בעתיד ולא בלמה בגדת בה בעבר.

אלא אם אתה חושב שדווקא הפירוט של סיבות שבגללן הייתה הבגידה, דווקא הוא יגרום לה לחשוב שלא תבגוד בה בעתיד. וצריך ללמוד ולדעת לבחור את המילים ואת ההסברים, לגבי הסיבות שאתה מסביר שבגללן בגדת בה בעבר, שלא תגדיל אצלה את הפחד מבגידה בעתיד.

נקודה נוספת שצריך לשים אליה לב, זה שיש לך 2 אפשרויות. 1 - לנסות להעביר מסר, שאין שום אפשרות בעולם שתבגוד בה בעתיד. 2 - שאין הרבה סיכוי / שיש סיכוי הרבה יותר קטן, לכך שתבגוד בה בעתיד.

וגם כאן צריכים לדעת, שיכול להיות שיותר יתאים בסיטואציה ברגע מסוים, להשתמש במינוח של אין אפשרות שזה יקרה בעתיד, שמצד אחד זה משדר ביטחון יותר מוחלט, אבל מצד שני זה עלול ליצור חוסר אמון, בגלל שזו הצהרה חזקה מידי, שהיא לא בהכרח הגיונית. ולפעמים דווקא יהיה יותר הגיוני לומר לבחורה, שיש הרבה פחות סיכוי שתבגוד בה בעתיד, שזה אומנם משאיר הרבה יותר חשש, אבל זה נשמע יותר אמין. וכמובן שצריך לדעת מה הניסוח המתאים וכל מקרה לגופו. ובד"כ צריך להעביר את שני המסרים במקביל, במינונים שונים ובניסוחים שונים. כדי שהמוח של השומע, ישמע את מה שהוא רוצה לשמוע.

ויש כאן עוד נקודת מבט והיא, שבאפשרותך לשדר, שהסיכוי שתבגוד בבחורה בעתיד, הוא חזר להיות, זהה לסיכוי שהיה שתבגוד בה בעתיד, לפני שבגדת בה. דהיינו, שיש סיכוי שתבגוד בה בעתיד, אבל בדיוק כמו הסיכוי הטבעי שתמיד יש, שזה הסיכוי שהיה לפני הבגידה, כמו הסיכוי שיש שהיא תבגוד בך בעתיד. ומנקודת המבט הזו, אנחנו עוזרים לאדם הנבגד, להכיל את הרעיון שיש סיכוי שיבגדו בו, כי זה טבעי שיש סיכוי כזה ואין אפשרות שלא יהיה שום סיכוי כזה (אא"כ הוא לא יהיה בזוגיות). אבל מצד שני, הסיכוי לא גדול כמו שהוא מפחד.

אז בקיצור, עד כה התייחסנו להנחת היסוד הראשונה שאומרת, שבעתיד גם תהיה בגידה. באמצעות הסברה, למה בעתיד לא תהיה בגידה.


ועכשיו נעבור להנחת היסוד השנייה, והיא, שאם תהיה בגידה נוספת בעתיד, יהיה מזה רע. והנחת היסוד הזאת היא נכונה כנראה. כי בתוך המשחק של הזוגיות, בגידה זה דבר שאסור שיקרה. ולכן כנראה שהכרחי שבאמת האדם הנבגד ירגיש רע, אם יבגדו בו שוב.

ואעפ"כ גם בנקודה הזאת, יש דרך איך להתמודד איתה. כי מאוד יכול להיות שהבחורה לדוגמא הרגישה רע מכך שבגדו בה. וזה כמובן מוצדק שהיא הרגישה מכך רע. אלא שיכול להיות, שהרע שהיא מרגישה מכך שבגדו בה, הוא הרבה יותר גדול מהרע שהיא "אמורה" להרגיש מהסיטואציה.

כגון לדוגמא שהבחורה שבגדו בה, מרגישה רע מהמחשבה שיש לה, שאם בגדו בה, אז זה אומר שהיא "לא שווה כלום" / "לא יכולה יותר לתת אמון באנשים" וכיו"ב. שהמשפטים האלו, נכונים רק חלקית, אך לא באופן מוחלט. כי יש כאן הקצנה לא הכרחית, של הסיטואציה.

כי זה שבגדו בך, זה באמת אומר שהבוגד, ברגע הבגידה, חשב שיש מישהו אחר שיותר טוב ממך במשהו מסוים, נכון לאותו הרגע של הבגידה. אבל מכאן ועד זה שאתה לא שווה כלום, הדרך רחוקה מאוד. וכיו"ב לגבי כל מחשבה שלילית אחרת, שנוצרת אחרי הבגידה.

והרעיון הוא, שאם הבחורה מרגישה מאוד מאוד רע מהבגידה, אז החשש שלה מבגידה בעתיד, הרבה יותר גדול ממה שהוא אמור להיות. ואם נגרום לבחורה להרגיש פחות רע מהבגידה שקרתה בעבר, ממילא היא פחות תפחד מהרע שהיא חושבת שיקרה לה מבגידה בעתיד.

ואיך עושים את זה? תשובה: צריך לנסות להבין איזה רע הבחורה הרגישה מהבגידה שקרתה בעבר. וצריך לנסות לצמצם את הרע הזה. דהיינו, להבין שהאירוע של הבגידה, הוא אכן עובדה שקרתה. אבל הפירושים שהבחורה מפרשת בעקבות אירוע הבגידה, הם רק פירושים, שהם לא בהכרח מדויקים / נכונים / פרופורציונאליים. וצריך לדעת להכניס את הדברים לפרופורציה, שזה כמובן נושא אחר, לדעת איך לעשות זאת. והמהות של הרעיון היא, שאם הבחורה תרגיש פחות רע מהבגידה שקרתה בעבר, היא פחות תפחד מהאפשרות שתבגוד בה בעתיד.


ועכשיו נעבור להנחת היסוד הנוספת והאחרונה, והיא הנחת היסוד שיש לבחורה, שאומרת, שהרע שהיא חושבת שיצא לה מלהיות איתך בקשר, גדול מהטוב שהיא חושבת שיצא לה מלהיות איתך בקשר. וזו הנחת היסוד החשובה ביותר. כי עקרונית, החשש לבגידה עתידית, בד"כ הוא מוצדק. והחשש להרגיש רע מבגידה עתידית, גם הוא בד"כ מוצדק. והכל כמובן, בפרופורציה הנכונה. אבל הרעיון שאומר, שאם תהיו ביחד, הנזק שעלול להיגרם מהחשש מבגידה עתידית אפשרית, לא שווה את התועלת של לחזור להיות בקשר, הוא בד"כ החוליה החלשה בהנחות היסוד האלו.

וכאן, המהות של ההתמודדות עם הבגידה, תהיה באמצעות זה שהבחורה תבין כמה שיותר טוב, כמה טוב יצא לה מלהמשיך להיות בקשר. ושהטוב הזה יראה בעיניה, שווה את הסיכון היחסי שיש, לפגיעה אפשרית מבגידה בעתיד.

וכאן אסביר את אחת הטעויות הנפוצות ביותר שאנשים עושים בסיטואציה שכזו. והטעות היא, שהגבר לצורך העניין, עושה לבחורה המון טוב, ונהיה הרבה יותר נחמד וכולי, כדי שהבחורה תפחד לעזוב אותו ושהיא לא תרצה לעזוב אותו. כאשר ההיגיון של זה אומר, שהטוב שתעשה לה, יראה לה יותר גדול, מהרע שהיא מפחדת ממנו אם היא תישאר איתך. והרעיון הזה נכון. אבל הוא טעון שיפור רציני ביותר.

והוא, שבד"כ הגבר משקיע בבחורה, בדברים שעושים לה טוב באופן כללי, ולא באופן ספציפי, כפי שאסביר להלן. + אם אתה רוצה שהבחורה תישאר איתך, אל תעשה לה סתם טוב, אלא תעשה לה טוב, שהיא לא יכולה להשיג בקלות במקום אחר.

וזה אומר ש: 1 - עליך לנסות להבין עם עצמך, למה היה לה כ"כ רע מהבגידה? למה הבגידה עשתה לה כ"כ רע? ועליך לטפל בפירושים של הרע שנוצר לבחורה, מהבגידה. כגון לדוגמא, נניח שהדבר הכי רע שקרה לבחורה מהבגידה, זה שהיא הרגישה שהיא לא שווה. אז במקרה כזה, אתה לא צריך רק לעשות לבחורה טוב באופן כללי, אלא אתה כן צריך לעשות לבחורה טוב ולגרום לה להרגיש, שאתה גורם לה להרגיש שהיא כן שווה.

ז"א שאם יש לה התניה שאתה גרמת לה להרגיש לא שווה, ובנוסף יש לה התניה שאתה עלול לגרום לה להרגיש לא שווה, אז עליך לדעת לעשות לבחורה טוב ספציפי, שיצור לה התניה הפוכה, שהיא תרגיש שאתה גורם לה להרגיש שווה. ושאם היא תהיה איתך, זה יגרום לה להרגיש עוד יותר שווה. ושאם היא לא תהיה איתך, זה יגרום לה לאבד את התחושה שהיא שווה, שהיא מקבלת אותה מהטוב שאתה עושה לה.

וכמובן שצריך לחדד כאן, שלא מספיק שתגרום לה להבין שהיא כן שווה ובעלת ערך באופן כללי. אלא הדגש צריך להיות שהיא תבין,...

© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן