אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אחריות אישית בזוגיות ✔אושר בזוגיות, איך האושר שלך מול עצמך משפיע על הזוגיות שלך? לקיחת אחריות בזוגיות, אחריות אישית בזוגיות, מה הסיכוי שהקשר ישרוד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, אחריות אישית בזוגיות, אימון עסקי, איך לתקן בעיות בזוגיות, זוגיות ראשונה, זוגיות עם שינויים קיצוניים במצבי רוח, כיצד נוצרת זוגיות, לפתח מערכת יחסים, אימון אישי, האם אני בזוגיות מתאימה, תחקור בזוגיות, מאמן זוגי, מאמן עסקי, התחלה של קשר זוגי, טיפול משפחתי, שיקום זוגיות, נשים בטוחות בעצמן בזוגיות, הערכה מחודשת של זוגיות שניה, סוגים שונים של זוגיות, להרחיק מחשבות רעות בזוגיות, מערכות יחסים ללא נתינה, יחסים אסורים, מערכות יחסים בין בני זוג, ייעוץ נישואין, דרכים לתחזק זוגיות, מה בן זוגי מהווה עבורי, הדרכת זוגיות, ניהול משבר זוגי, סדנא זוגית, בעיות זוגיות, קשר זוגי עם הפרעת אהבה אובססיבית, חוסר תקשורת בזוגיות, איך לשמור על זוגיות יציבה, בדיקת זוגיות, מערכת יחסים הגדרה, מהי זוגיות טובה, איך לנהל מערכת יחסים, איך לבנות זוגיות,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אושר בזוגיות, איך האושר שלך מול עצמך משפיע על הזוגיות שלך? לקיחת אחריות בזוגיות, אחריות אישית בזוגיות, מה הסיכוי שהקשר ישרוד? מה הסיכוי שהזוגיות תצליח? איך התפתחות אישית משפיעה על הזוגיות? טיפול זוגי, משבר זוגי
איך רמת האושר האישית שלך משפיעה על הזוגיות?

אליעד כהן מסביר איך האושר הפנימי והאישי של האדם משפיע באופן ישיר על הזוגיות שלו, תוך מתן דוגמה מפורטת של הכנת סלט. נניח שבן אדם אוהב סלט שמכיל מספר רכיבים כמו עגבנייה, מלפפון, בצל, אבוקדו ולימון. יום אחד הוא קנה עגבניות טריות אך בלילה נכנס עכבר ונגע בהן, וכך הן הפכו לרקובות. למרות שכל שאר הרכיבים היו טריים וטעימים, הסלט הסופי לא יכול להיות טעים כמו שהיה אמור להיות, כי עגבנייה רקובה אחת מקלקלת את הטעם של הסלט כולו.

כך בדיוק גם בזוגיות. אליעד מסביר שזוגיות מורכבת כמו סלט, כאשר כל אדם הוא רכיב. התכונות האישיות של האדם הן המרכיבים בזוגיות. אם יש לבן אדם תכונות שליליות כגון אדישות, חוסר ביטחון עצמי, חוסר ערך עצמי, חרדות וקנאה, אותן תכונות הן כמו רכיב רקוב בסלט. ככל שהתכונות ה"רקובות" יותר משמעותיות, כך הסיכוי שהזוגיות תצליח פוחת משמעותית.

אליעד נותן דוגמה נוספת על שני אנשים שמנסים להקים עסק יחד. אם לאחד מהם יש בעיות של חוסר ביטחון עצמי או תכונות שליליות אחרות, הסיכוי שהעסק שלהם יצליח נמוך כי ה"רכיבים" של העסק, כלומר, האנשים, אינם מספיק איכותיים. בדיוק באותה מידה, זוגיות לא תצליח אם לאדם עצמו יש בעיות בלתי פתורות באופי.

האם טיפול אישי יכול להציל זוגיות במשבר?

אליעד כהן מתייחס למקרה שבו בן אדם מטפל בעצמו, משתנה לטובה, ורמת האושר שלו עולה משמעותית. הוא מדגיש שיש שתי אפשרויות שונות להשלכות של התהליך הזה על הזוגיות שלו:
  • מצב ראשון: האדם היה במערכת יחסים בעייתית בגלל חוסר ביטחון עצמי ותחושה תמידית שהוא לא מספיק אהוב או מוערך. למשל, אם אדם חש שהוא לא מקבל מספיק תשומת לב או אהבה מבן או בת הזוג שלו, הוא יכול להפוך לאדם קנאי, תלותי ואובססיבי. התנהגות זו עלולה לגרום לפרטנר להתרחק ממנו ואף לבגוד בו. כאשר אותו אדם יעבור תהליך אישי ויתחיל לאהוב את עצמו ולהיות פחות תלותי וחרדתי, הוא עשוי לצאת מהמעגל השלילי. הוא כבר לא יצפה שהפרטנר ימלא את כל צרכיו, ולכן הלחץ והבעיות בזוגיות עשויים להיפתר, גם אם בן או בת הזוג לא ישתנו בכלל.
  • אליעד מדגיש כי גם במקרה קיצוני ביותר, למשל אם כל ערב אחד מבני הזוג היה מתנהג בצורה שלילית ופוגענית מאוד כלפי השני, טיפול ושינוי עצמי יכולים להוציא את בני הזוג מהלופ של ההאשמות ולסיים את המעגל השלילי.
האם התפתחות אישית יכולה דווקא לפגוע בזוגיות קיימת?
  • לצד המצב החיובי, אליעד כהן מציג תרחיש הפוך שבו דווקא הטיפול העצמי והעלייה ברמת האושר של האדם עם עצמו עשויים להוביל לפרידה. הוא מסביר כי לפעמים אדם נמצא בזוגיות לא בגלל אהבה אמיתית או רצון אמיתי להיות עם השני, אלא בגלל תלות. לדוגמה, אדם יכול להיות בקשר זוגי בגלל חוסר ביטחון עצמי, כי הוא חושב שבן הזוג או בת הזוג מעניקים לו תחושת ביטחון עצמי. ברגע שהוא מוצא את הביטחון העצמי הזה בעצמו, הוא עשוי להבין שהוא כבר לא צריך את בן או בת הזוג. אליעד מדגים זאת בכך שאדם יכול לומר לעצמו: "עכשיו טוב לי לבד, למה בכלל אני צריך אותה?" מצב כזה עלול לגרום לכך שאותו אדם יבחר לסיים את הזוגיות, גם אם בן או בת הזוג לא עשו שום דבר רע ולא השתנו.
  • ההסבר של אליעד...
עכשיו הנושא הוא כזה איך רמת האושר של בן אדם משפיעה על הסיכוי שלו להסתדר בזוגיות, הבנו עכשיו בא נסביר היו היה איש נתחיל בהקדמה היו היה איש שאהב לאכול סלט ובסלט מה הוא אהב שיהיה בסלט?

ש: בצל.

אליעד: בצל ו...?

ש: עגבנייה.

אליעד: ו...?

ש: מלפפון.

אליעד: ו...?

ש: ואבוקדו.

אליעד: ו...?

ש: לימון.

אליעד: ואתה גם יכול להגיד וזהו.

ש: וזהו.

אליעד: הלאה עכשיו בקיצור הוא אהב בסלט x רכיבים עד כאן הבנו x רכיבים, עכשיו הוא אהב לעשות סלט טעים הוא רצה לאכול אותו רצה שהסלט יהיה טעים יום אחד הוא הולך לחנות ומסיבה כלשהי כזאת או אחרת הוא קנה עגבניות טריות הביא אותן לבית בא עכבר בלילה אכל את העגבניות נגע בעגבניות העגבניות נהיו רקובות, עד כאן הבנו ואז הכין סלט עם עגבניות רקובות עכשיו כל הרכיבים היו טריים אבל העגבניות היו רקובות עכשיו השאלה היא מה הסיכוי שהסלט הזה יהיה טעים מה הסיכוי תלוי כמה הרכיבים טעימים וכמה העגבניות רקובות נכון אבל בגדול ככל שאחד הרכיבים בסלט יותר רקוב יש יותר סיכוי שהסלט לא יצא טעים עד כאן זה הגיוני.

עכשיו לנו זוגיות מה זה זוגיות זה שני אנשים שמנסים ליצור ביניהם דינמיקה כלשהי הם מנסים לגדל ילדים מנסים לפתח תחביבים מנסים כל מיני דברים ביחד עכשיו האנשים זה הרכיבים של הסלט חמישים אחוז היא וחמישים אחוז אתה עכשיו התכונות שלך כבן אדם זה חלק מהרכיבים של הסלט של הזוגיות הזוגיות מורכבת מהתכונות שלך ומהתכונות שלו, עכשיו אם נגיד בן אדם יש לו תכונות אופי אדישות חרדות ביטחון עצמי ערך עצמי אהבה עצמית חוכמה כל מיני תכונות אם חלק מהתכונות רקובות והוא מנסה ליצור עם זה סלט מה הסיכוי שהסלט יצא טעים אין הרבה סיכוי נכון, שני אנשים מנסים להקים עסק בשותפות אחד חושב ככה ואחד חושב נכון מה הסיכוי שהעסק יצליח נמוך כי חלק מהרכיבים בסלט בעיתיים.

אוקי זאת אומרת ברגע שהבן אדם נכנס לזוגיות ויש לו בעיות באופי שלו עם עצמו הסיכוי שהוא יצליח בזוגיות יותר קטן כי הזוגיות בסוף היא סימפטום של האופי שלו ושל הבת זוג, עד כאן הגיוני הלאה עכשיו אותו בן אדם הלך אחד מבני הזוג הלך וטיפל באופי שלו השתפר נהיה לו יותר ביטחון עצמי יותר ערך עצמי יותר שמחת חיים הוא פחות תלותי הוא לא חרדתי הוא פחות קנאי כל מה שרוצים עכשיו השאלה היא איך זה ישפיע על הזוגיות האם זה יגדיל את הסיכוי שהוא יסתדר בזוגיות כי הנה הוא פתר את הבעיות שלו או שזה יגדיל את הסיכוי שהוא לא ירצה את הזוגיות הזאת.

ש: אם זה כמו סלט אז זה יהיה יותר טוב.

אליעד: אז בא נראה מה האמת השאלה מה האמת קודם כל זה כמו סלט אבל השאלה מה האמת, האמת היא כזאת זה יכול להשפיע לכאן ולכאן בא נסביר איך יכול להיות בן אדם שנמצא בזוגיות לדוגמה והסיבה שהוא לא בזוגיות זה כי הבת זוג שלו מה עושה בוגדת בו כל הזמן בוגדת בו למה היא בוגדת בו הבת זוג שלו כי הוא משגע אותה למה הוא משגע אותה כי היא לא אוהבת אותו למה היא לא אוהבת אותו כי זה כי שם יש איזה פינג פונג ובוא נניח שבסוף הכל התחיל מזה שיש לו חוסר ביטחון עצמי ובגלל שיש לו חוסר ביטחון עצמי אז כל מה שהיא עושה לא מספיק טוב לו ואז הוא כל הזמן אומר לה את לא אוהבת אותי ואת לא אוהבת אותי ולכן היא בגדה בא נניח יכול להיות שהפינג פונג הזה התחיל היא בגדה בו כי הוא רצה זה כי שם איזה לופ בסוף זה התחיל כי הוא אף פעם לא מרוצה כמה שאוהבים אותו לא מספיק לו יכול להיות יכול להיות מקרה כזה.

עכשיו יכול להיות במקרה כזה שברגע שהוא יאהב את עצמו יותר לדוגמה אז זה יצאנו מהלופ כי אם הוא אוהב את עצמו יותר עכשיו אפשר לפתוח דף חדש חוזרים למסלול האישה נחמדה אליו והוא יודע להעריך את זה הוא לא מאשים לא אומר היא לא מספיק אוהבת אותי היא לא מספיק רוצה אותי ואז יצאנו מכל הלופ, זאת אומרת עוד פעם יכול להיות מצב שהזוגיות לא מצליחה כי אחד הצדדים יש לו תסביכים שלו עם עצמו ואז את התסביכים האלו הוא משליך על השני. בן אדם נמצא בזוגיות כי הוא מצפה שהבת זוג או הבן זוג יעשה לו טוב אוקי עכשיו אם בן אדם רע לו עם עצמו נגיד בן אדם לדוגמה נגיד רוצה לקבל אהבה מהבן זוג אבל אם בן אדם לא כל כך אוהב את עצמו הסיכוי שהוא יצליח לחשוב שאוהבים אותו הוא קלוש, אם בן אדם נגיד רע לו לבד עם עצמו לבד הוא לא יודע להיות והוא מצפה שיהיה לו בן זוג שהבת זוג או הבן זוג ימלא לו את התחושה של לבד הסיכוי לזה קלוש למה כי תפיסתית הפרטנר הזוגי אמור למלא איזה חסרונות אבל הוא אמור למלא לך את החסרונות ביחד איתך לא בלעדיך.

עכשיו אם אתה לדוגמה אין לך ביטחון עצמי ואתה מצפה שהבת זוג שלך תאהב אותך וזה יתן לך ביטחון עצמי לא משנה מה נעשה אתה תהיה זה בסוף בקטע אתה תגיד לה את לא מספיק אוהבת אותי ואת לא מספיק אוהבת אותי ואז היא תשלח אותך לעזאזל אוקי ואז אתה עוד תאשים אותה בסוף כי הנה אתה רואה היא לא אוהבת אותי אבל הכל התחיל מזה שאין לך ביטחון עצמי אין לך ביטחון עצמי שיגעת אותה חרפנת אותה מיררת לה את החיים שלך אותך לעזאזל, עכשיו זאת אומרת שיכול להיות שאם יהיה לך יותר ביטחון עצמי אז תוכל להיות בזוגיות הזאת זאת אפשרות אחת זאת אומרת אם הסיבה שהזוגיות נכשלה זה כי אחד הצדדים או שניהם אבל או אחד הצדדים הסיר אחריות מעצמו דהיינו, אמר "רע לי בגללו למה רע לי בגללו, למה אני בזוגיות כדי שיהיה לי טוב ממי אני מצפה שיהיה לי טוב ממנו, רע לי למה רע לי בגללו כי הוא לא אוהב אותי מספיק כי הוא לא מכבד אותי מספיק לא מעריך אותי מספיק כי הוא משהו" וכתוצאה מכך התפרקה הזוגיות אז מה שיכול להיות שברגע שאחד מבני הזוג יאהב את עצמו יותר יעריך את עצמו יותר יעשה משהו עם עצמו לא יודע מה עכשיו אפשר להיות בזוגיות עכשיו אתה כבר לא מצפה לקבל תשומת לב כמו קודם אתה לא קנאי כמו קודם לא אובססיבי כמו קודם לא פרנואיד כמו קודם אפשר לצאת מהלופ ולחזור לזוגיות.

ולכן בתרחיש ראשון ואני אחדד עוד פעם בהנחה שהקשר בזוגיות היה בגלל הסרת אחריות של הבן אדם עצמו כי הוא רצה שהשני ימלא לו את החסרונות שלו זאת אומרת שאם הוא ידע עם עצמו להרגיש יותר טוב זה מגדיל את הסיכוי שהוא יוכל להישאר בזוגיות גם אם הבן אדם השני לא השתנה בגרוש, אוקי ואני אחדד יותר מזה גם אם הבן אדם השני היה גרוע שחבל על הזמן כל ערב הבן אדם היה בא הביתה כל ערב נגיד היה אונס את אשתו סתם נמציא משהו בסדר לא משנה מה קרה, עכשיו מאוד יכול להיות שזה היה איזו תגובת שרשרת שזה היה בגלל זה וזה היה בגלל זה וזה בגללו וזה בגללה ובגלל איזה סיפור כזה והכל התחיל מזה שהבן אדם לא היה לו טוב עם עצמו ואז כתגובת שרשרת הוא האשים אותו והוא האשים אותה האשים אותה אותו ואז נוצר איזה משהו ברגע שפתרנו את השורש של שהבן אדם אומר עכשיו אני אוהב את עצמי נגיד יותר אז הוא פחות קנאי הוא פחות זה ופחות שם אפשר לצאת מהלופ זה תרחיש ראשון.

יחד עם זאת גם יכול להיות תרחיש הפוך מה התרחיש ההפוך שבן אדם היה בזוגיות ולא היה לו טוב בזוגיות או אפילו היה לו טוב בזוגיות עכשיו ניקח בן אדם חדש הוא היה בזוגיות ולא היה לו טוב בזוגיות או היה לו טוב בזוגיות אבל מה שמשנה זה שהוא למד להרגיש יותר טוב עם עצמו עכשיו הוא יודע יותר טוב להיות לבד הוא יודע יותר טוב להסתדר לבד מה שזה לא יהיה ויכול להיות שבעקבות כך הוא פחות ירצה את הזוגיות כי הוא אומר טוב לי בלי הזוגיות הזוגיות לא נותנת לי שום דבר גם זה יכול להיות, יכול להיות לדוגמה בן אדם שנמצא בזוגיות כי נגיד אין לו ביטחון עצמי ואז הוא אומר אוקי אם אני איתה היא מאוד יפה אני איתה ואז זה נותן לי ביטחון עצמי אבל יכול להיות שאם יהיה לו יותר ביטחון עצמי הוא יגיד מה אני בכלל צריך אותה יש לי ביטחון עצמי בלעדיה ואני בכלל לא רוצה אותה כי היא אהבלה נגיד.

זאת אומרת...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
בחורה חסרת ביטחון עצמי לבד בלי בן זוג ירידה בחשק המיני פונים לבחורה למה מישהו מעדיף פורנו על סקס? טעויות בזוגיות להרשים אותו בדייט רוצה בחורה גבוהה ויפה דרישות בזוגיות געגוע מודחק לאקסית למצוא זוגיות טובה חשדות לבגידה בזוגיות למה הוא לא מרוצה מהזוגיות? פחד לדבר עם בחורה האקסית יוצאת עם חבר שלי זוגיות בלי סקס תכונות בבן זוג שיחה עם בחורה להפסיק לאהוב אקס ליפול עם אקס מהגיהנום ויטמינים משיכה לאישה מכוערת לקנא לאקס לרצות אותך לדייט שני בעד גירושין סיכוי עם האקסית איך להחזיר את האקסית? זיכרון של אקסית אושר וסקס בררנות בדייטים לא מסתדרת בזוגיות פרידה זוגית כתהליך האם צריך להתפשר בזוגיות? לבד בזוגיות מחוץ לקשר זוגי נטייה מינית היא גנטית אני ממשיכה לזכור את האקס מיניות ורוחניות בלי סקס אין זוגיות תלות רגשית בבת זוג בעד ונגד מונוגמיה תקשורת בין אישית בדייט סקס עם מישהי אחרת איך להחליש משיכה? פרידה לאחר בגידה לא לפחד ממחויבות זוגיות זוגיות נפלאה בחורה קנאית להיפגע מבגידה להיות בזוגיות רעה כדי שהילדים לא יסבלו להישאר בזוגיות בכל מחיר או לא... פער בזוגיות לקיחת אחריות רגשית במערכות יחסים לא מחויב בכלל לעשות סקס בגידה פיזית לגרום לאקס להסכים להיפרד עודף ביטחון עצמי בדייטים יעוץ זוגיות טיפול באמיניות עושה סקס האם כדאי לרצות זוגיות? האקס שולח לי הודעה אובססיה בזוגיות איך לשכוח את האקסים? גמילה מסרטי סקס איך להחזיר אקס? שתילת מחשבות בדייטים אנשים שטוב להם בלי זוגיות ורע להם בזוגיות אמיניות רוצה רק את הסקס איתי איך לשמר זוגיות? שנאה כלפי אקסים רצון לקבל בזוגיות סטייה מינית שלמות ללא זוגיות סקס גרוע יחסי מין והתאהבות ביסקסואלים התשוקה בזוגיות לאורך זמן לכל אחד מתאים להיות בזוגיות זוגיות טיפול פיתוח נושאי שיחה עם בחורה אני לא מצליח למצוא זוגיות להתמודד עם זוגיות ללא משיכה מינית הבת זוג שלי מעשנת חשיש צפייה בסרטי סקס והעלאת החשק המיני למה מישהו מעדיף לצפות בפורנו במקום סקס? אקס לא מחזיר זוגיות בעד ונגד סטיה מינית בת זוג מכורה לסמים משבר אמון בזוגיות אחרי משבר זוגי סיבות למה אנשים אוהבים סקס איך נוצרת זוגיות? משיכה המינית בקשר זוגי חייב סקס בזוגיות רגש מיני הגדרה של זוגיות לראות פורנו על סקס עוד נושאים ...
האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא גישור גירושין, ייעוץ נישואים, מאמן אישי לזוגיות בנושאי אחריות אישית בזוגיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.1563 שניות - עכשיו 06_09_2026 השעה 11:00:16 - wesi14