אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אימון זוגיות ✔יעוץ זוגי, מתי לתת מתנות? כמה מתנות לתת? לא רוצה סקס, לא אוהב מתנות, ריחוק רגשי, בעיות בזוגיות, לא רוצה מתנות, האם לתת מתנות? נתינה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, אימון זוגיות, אימון זוגי, איך לשמור על זוגיות יציבה, סדנאות זוגיות, בדיקת זוגיות, הפחד כמנהל ריגשי ביחסים, מה הכי חשוב לזוגיות, יחסים אינטימיים, משפטים לחשיבה חיובית בזוגיות, הגשמת חלומות בזוגיות, זוגיות במשבר, תכונות אישיות לזוגיות, יחסי זוגיות, דרכים לתחזק זוגיות, אגו בקשר זוגי, זוגיות בהתאמה חלקית, טיפולי זוגיות, זוגיות עם שינויים קיצוניים במצבי רוח, זוגיות אחרי משבר נפשי, רצון בתשומת לב בזוגיות, כיצד לסיים קשר זוגי, מה בן זוגי מהווה עבורי, איך למצוא אהבה, האם אני בזוגיות מתאימה, זוגיות בחינוך הילדים, איך לפתור שקרים בזוגיות, זוגיות ופרידה, איך למגנט זוגיות, מערכת יחסים הגדרה, שיפור זוגיות, יחסים בין בני זוג, טיפול זוגי ומשפחתי, סקס בזוגיות, מאמן אישי, מחויבות משפחתית זוגית, התאהבות בגבר בזמן מערכת יחסים, קואצר אישי למציאת זוגיות,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:28יעוץ זוגי, מתי לתת מתנות? כמה מתנות לתת? לא רוצה סקס, לא אוהב מתנות, ריחוק רגשי, בעיות בזוגיות, לא רוצה מתנות, האם לתת מתנות? נתינה חומרית, נתינה רגשית, לא נמשכת מינית, חוסר משיכה מינית - חלק 1
האם מתנות חומריות יכולות להרחיק בין בני זוג?

אליעד כהן מסביר מצב נפוץ שבו נתינה חומרית מתוך אהבה עלולה דווקא ליצור ריחוק בין שני בני זוג. הוא מציג את הסיטואציה באמצעות דוגמה של הורים שקונים לילדם אופניים. הילד אוהב את האופניים ואין לו בעיה עם המתנה עצמה, אבל הנתינה הזו יכולה להוביל אותו למצב שבו הוא ירגיש מחויב להוריו באופן שלילי. לדוגמה, הילד עלול לא לעשות שיעורי בית או לא לכבד את ההורים כי המתנה יוצרת אצלו תחושה של מחויבות לא נעימה. כאשר הילד מקבל מתנה, הוא עלול לחוש שההורים מנסים לשלוט בו או דורשים משהו בתמורה, מה שגורם לו לרצות דווקא להתרחק מהם במקום להתקרב.

למה אנשים לא אוהבים להחזיר טובה כשהם מקבלים מתנות?

אליעד מפרט שהבעיה העיקרית נובעת מתחושת מחויבות שנוצרת לאחר קבלת מתנה. אנשים נוטים להרגיש שהם צריכים לתת בחזרה כאשר הם מקבלים מתנות, ואם הנתינה אינה באה מרצונם החופשי, הדבר עלול ליצור אנטי כלפי הנותן וכלפי הנתינה עצמה. אדם יעדיף לתת מתוך רצונו החופשי ולא מתוך חובה להחזיר טובה. במקרים קיצוניים, התחושה הזו יכולה אפילו לגרום לאדם להתנהג בכוונה בצורה הפוכה ממה שמצופה ממנו, רק כדי להימנע מהתחושה שהוא "מחויב".

איך מתנות חומריות יכולות לפגוע במשיכה מינית ובקשר הרגשי?

אליעד מדגים זאת באמצעות מצב שבו גבר מעניק מתנות רבות לבחורה, והיא דווקא מתרחקת ממנו בעקבות כך. הוא מסביר שהסיבה העיקרית לריחוק הזה היא התחושה של הבחורה שהגבר "קונה" אותה באמצעות המתנות. כלומר, המתנות נתפסות כתחליף לאהבה או קשר רגשי אמיתי. הדבר יוצר תחושת זרות, מאחר שהבחורה עלולה להרגיש שהיא נמצאת בקשר איתו לא מתוך רגש אמיתי אלא בגלל התמורה החומרית. אליעד מסביר שאם הנתינה החומרית הופכת להיות מרכז הקשר, הבחורה עלולה להתחיל לחשוש שהקשר מבוסס רק על הדברים שהיא מקבלת ולא על מי שהיא באמת. מצב כזה עלול להוביל לאובדן המשיכה הרגשית והמינית, מכיוון שהקשר אינו נתפס כקשר אותנטי.

האם נתינה רגשית עדיפה על נתינה חומרית במערכת זוגית?

אליעד כהן מסביר שהפתרון לבעיית המתנות טמון בנתינה רגשית. בניגוד לנתינה חומרית, הנתינה הרגשית מבוססת על תמיכה, הקשבה, חום ואכפתיות אמיתית. במקרה כזה, בני הזוג חשים שהם אהובים בזכות מי שהם ולא בזכות מה שהם מקבלים. לדוגמה, אם הגבר יבטא את אהבתו באמצעות פעולות רגשיות כמו שיחות קרובות או דאגה אמיתית לשלומה של הבחורה, היא לא תחווה תחושת ניצול אלא תחוש נאהבת ומוערכת באמת. אליעד מדגיש כי לעיתים אנשים עם "נכות רגשית", שאינם יודעים להביע רגשות בצורה מילולית או רגשית, בוחרים לפצות על כך במתנות חומריות, אך מתנות אלו עשויות להיתפס כריקות מתוכן, ולהוביל לתוצאה ההפוכה של התרחקות במקום קרבה.

למה נתינה חומרית יכולה להיות בעייתית גם בתוך המשפחה?

אליעד מסביר באמצעות דוגמה של אב שנותן לילדו כסף או מתנות במקום יחס רגשי אמיתי. למרות הכוונה הטובה, הילד יכול להרגיש שהאב "משלם" לו כדי לצאת ידי חובה. כתוצאה מכך, הילד עלול להרגיש לא אהוב מספיק ולהתרחק מאביו, למרות כל המתנות החומריות. הרגשת הריחוק הזו נובעת מכך שהילד אינו מקבל את מה שהוא באמת זקוק לו - חיבור רגשי ותחושת אהבה אמיתית.

כיצד אפשר להימנע מהפיכת מתנות לדרישה או חובה בקשר זוגי?

אליעד מדגיש שהמפתח להימנעות מהפיכת המתנות ל"חובת החזרה" הוא שקיפות וכנות לגבי כוונות הנתינה. בני זוג צריכים להבין מדוע הם נותנים מתנות ולהיות מודעים לכך שהנתינה צריכה לנבוע מתוך אהבה טהורה ולא מתוך ניסיון להשיג משהו או ליצור חובת החזרה. כאשר הנתינה נעשית מתוך אהבה אותנטית ולא מתוך ציפייה לתמורה, הסיכוי להיווצרות תחושת חובה או לחץ יורד, והקשר יכול להתבסס על אמון ורגש אמיתי.

בסיכום, אליעד כהן מדגיש שהקשר הזוגי או המשפחתי אינו נמדד בכמות המתנות, אלא באופי הקשר ובתחושה הרגשית שעומדת מאחורי הנתינה. נתינה חומרית ללא בסיס רגשי מוצק יכולה להרחיק במקום לקרב, ולכן חשוב לבחון את המניעים לנתינה ואת ההשלכות שלה על הקשר הזוגי.
איך נתינה חומרית יכולה להרחיק זוגות?

בשיחה שנערכת עם אליעד, דובר על המורכבות של נתינה חומרית במערכות יחסים, במיוחד כשמדובר במתנות שמעניקים מתוך אהבה. לפעמים, כאשר אדם מעניק לבן הזוג שלו מתנות, זה עשוי ליצור תחושת ריחוק במקום לקרב אותם. דוגמה לכך היא ילד שמקבל אופניים מהוריו. הילד אוהב את המתנה, ואין לו בעיה עם העובדה שזו מתנה מהוריו. אך אליעד מציין שמצב זה יכול להוביל לתוצאה לא צפויה - הילד עשוי לא להיענות לדרישות מסוימות או לא לכבד את הוריו, כי הוא מרגיש שהמתנה מקנה להם "זכות" לתת לו הוראות. הילד לא רוצה להרגיש שהוא חייב משהו בתמורה, וזו הסיבה שמתנה שגורמת להרגשה של "מחויבות" יכולה להרחיק אותו במקום לקרב אותו.

כמו כן, אחת השאלות שהועלו הייתה כיצד מתנה יכולה להיות גורם מרחיק אם היעד של המתנה לא יודע לתת בתמורה, כמו במקרה שבו ילד מקבל מתנה מהוריו אך לא יודע איך להחזיר טובה. הכוונה כאן היא לא רק לפרט חומרי אלא גם לרגש - אם לא ניתן לו תחושת מחויבות רגשית, הוא עשוי להימנע מלהשיב בצורה חיובית.

האם אדם יכול להימנע מלתת בתמורה?

שאלה נוספת שהועלתה היא - למה אדם לא ירצה לתת בתמורה? תיאוריה אחת שהוצעה טוענת שכאשר אדם מקבל משהו "בחינם", הוא עשוי להרגיש מחויב לתת בתמורה. לדוגמה, אדם שמקבל מתנות מאדם אחר מרגיש "חייב" להחזיר את המתנה, וזה יוצר אצלו תחושת מחויבות שמנוגדת לרצון לתת מתוך חופש. אליעד גם מדבר על האופציה שכשאדם מקבל מתנה הוא לא רוצה להיות "מחויב" לזה, אם הוא מרגיש שזה לא מתבצע מתוך רצון אלא מתוך ציפיות. תחושת מחויבות כזו יכולה לפעמים ליצור אנטי כלפי המתנה עצמה, וזה מה שיכול לגרום לאדם להימנע מלתת בתמורה.

האם נתינה חומרית יכולה להשפיע על משיכת בני הזוג?

אליעד מציע דוגמה שבה גבר קונה לבחורה מתנות, והיא מתרחקת ממנו במקום להתקרב. הסיבה לכך היא שהבחורה מרגישה שהגבר נותן לה מתנות מתוך כוונה שהיא תאהב אותו בגלל המתנות. היא עשויה לחשוב שהיא נמצאת בקשר איתו בגלל הכסף ולא בגלל שמישהו אוהב אותה באופן אמיתי. תחושת הזרות הזו יוצרת ניכור - היא מרגישה שמה שמעניין אותו זה מה שהוא נותן, ולא את מי שהיא באמת.

כשהגבר נותן מתנות רבות, היא עשויה גם לחשוב שהקשר לא אמיתי ושהיא לא נאהבת על בסיס רגשי, אלא רק כי הוא קונה לה דברים. זה למעשה מביא לחשש שהיא "נמכרת" במובן מסוים, ושהקשר לא נשען על אכפתיות אלא על דברים חומריים. במקרה כזה, המתנות לא רק שלא מחזקות את הקשר, אלא דווקא גורמות לה להרגיש שהיא נמצאת בקשר לא נכון, מתוך סיבה שגויה - כל זה יכול להוביל לריחוק רגשי.

נתינה רגשית - פתרון אפשרי

העניין המרכזי שעולה בשיחה הוא הצורך בשיוויון בין הנתינה החומרית לבין נתינה רגשית. אליעד מציע שכשיש קשר רגשי אמיתי, נתינה רגשית מבוססת על קשר חזק ובלתי תלוי בכסף או מתנות חומריות. נתינה רגשית היא נתינה שמבוססת על תמיכה, הקשבה, חום ואכפתיות. הבחורה לא מרגישה שהיא איתו בגלל המתנות אלא בגלל אהבה אמיתית. לעיתים, אנשים נותנים מתנות בגלל שהם לא יודעים לבטא רגשות, ובמקום זאת מנסים להמיס את הקיר בעזרת כסף, אך נתינה כזו עשויה להיתפס כחסרה משמעות.

לסיום, אליעד מדגיש שבסופו של דבר לא מדובר בכמות המתנות, אלא באופי הקשר. כל אדם צריך לשאול את עצמו מאיזה סיבה הוא רוצה להיות עם בן הזוג - האם זה בגלל הרגשות או בגלל המתנות? לעיתים, הנתינה החומרית יכולה ליצור תחושת חובת החזרה שמספקת רק זמנית את הצורך של מקבל המתנה, אבל לא את הצורך האמיתי בקשר משמעותי.

למה אנשים מרגישים מחויבים להחזיר מתנות?

אליעד מציין שכאשר אדם מקבל משהו, הוא עשוי להרגיש "חייב" להחזיר תמורה, בין אם זה מתנה חומרית או אחרת. הוא מציין שבמצבים כאלה, הדבר עשוי ליצור אנטי כלפי הנתינה, בדיוק משום שהאדם מרגיש שהוא לא יכול לקבל את המתנה "ללא תנאים". כשהנתינה נתפסת כציפייה להחזר, היא עשויה להרתיע את מקבל המתנה.

האם נתינה חומרית תמיד משפיעה על הקשר בצורה חיובית?

שאלות נוספות שעלה מהשיחה הם האם כל נתינה חומרית תמיד תהיה חיובית, או שהיא עשויה להזיק גם כאשר היא ניתנת מתוך כוונה טובה. אליעד מסביר שמתי שמישהו מעניק מתנה מתוך מטרה להוכיח את אהבתו, הוא עלול להיתקל בתוצאה הפוכה. המתנה עשויה להיתפס ככלי לשליטה או חובת החזרה, ולפעמים המטרה של הנתינה לא נתפסת על ידי מקבל המתנה ככנה.
איך יכול להיות מצב שמישהו נגיד לצורך העניין מעניק למישהו אחר מתוך אהבה נניח ודווקא זה שהוא מעניק לבן אדם האחר והבן אדם האחר נגיד אוהב את זה שמעניקים לו, שנייה רגע ואבל זה דווקא מרחיק אותו הבן אדם שמעניקים לו דווקא כאילו מרחיק ביניהם. עוד פעם אתה נגיד בא לילד שלך אתה קונה משהו אופניים, אוקי והילד שלך אוהב אתה האופניים והוא מרוצה מהאופניים ואין לו בעיה עם זה שקנית לו אופניים כאילו אין לו בעיה עם זה שקנית לו את האופניים.

זאת אומרת אם מישהו אחר היה קונה את האופניים זה בסדר וגם בסדר שאתה קנית לו את האופניים. איך יכול להיות שבדרך סיבובית זה יגרום לו אחר כך נגיד לא לעשות שיעורים נגיד נניח דווקא בגלל שקנית לו אופניים או נגיד זה יגרום לו לא לכבד אותך?

ש: בגלל שהוא מרגיש שהוא לא נותן משהו בתמורה.

אליעד: אתה שמעת מה אני שאלתי אתה פה בכלל?

ש: איך זה גורם להתרחקות.

אליעד: לא איך זה גורם איך זה יכול לגרום להתרחקות, אם הוא מרגיש שהוא לא נותן בתמורה אז מה זה אומר שהוא צריך לתת בתמורה.

ש: לא הוא אומר "אני לא יכול לתת בתמורה".

אליעד: לא אז שייתן בתמורה, אני שאלתי למה בגלל זה הוא לא רוצה לתת בתמורה למה הוא לא רוצה לתת בתמורה.

ש: לא זאת הייתה שאלה.

אליעד: אז אתה צודק אני מחליף את השאלה אתה צודק חבל לדון בכלל, למה בגלל זה הוא לא רוצה לתת בתמורה. מה אתה רוצה להגיד?

ש: אם הוא לומד שהוא מקבל בלי תנאים אז למה שהוא ייתן.

אליעד: זה לא מה ששאלתי שאלתי למה בגלל זה הוא לא רוצה לתת בתמורה ונניח שלא מדובר על שהוא רוצה שיאהבו אותו בלי תנאים כי הוא מבין שהכל זה עם תנאים ומה שזה לא יהיה.

ש: כי הוא רואה שהדרך הנוכחית מצליחה לו אז למה לשנות משהו שמצליח.

אליעד: למה בגלל זה הוא ירצה לא לתת לא למה הוא לא רוצה לתת, הוא לא רוצה לתת כי סבבה לו למה זה שנתת לו גורם לו לרצות לא לתת אתה הבנת למה זה יוצר לו אינטרס שלילי לתת, למה כשהוא רוצה לתת הוא רוצה לתת ואז הוא אומר "לא אני לא אתן למה כי הוא נתן לי" אם לא היית נותן לו הוא היה נותן לך.

ש: בגלל שהוא שונא את זה שנותנים לו.

אליעד: והוא אוהב את זה שנותנים לו, הלאה מה אתה אומר?

ש: בגלל שנותנים לו את זה כאילו בחינם אז הוא מרגיש.

אליעד: ולא נותנים לו את זה בחינם או יותר מזה נניח שאומרים לו "ניתן אבל בתמורה אנחנו רוצים שתיתן אתה גם כן".

ש: כי עצם זה שנתנו לו זה כאילו חייבו אותו, חייבו אותו להחזיר חייבו אותו לתת גם וכל זה וזה עושה לו רע ולמה עושה לו רע הוא לא רוצה להרגיש מחויב אם הוא היה צריך כאילו מעצמו אז זה היה לו יותר כייף לתת מאשר שהוא הנה עכשיו הוא צריך להחזיר על זה, הוא לא רוצה להחזיר על זה הוא רוצה "אפילו אני אעשה דווקא כי פוגעים בי כאילו".

אליעד: מה שנתת זאת תשובה נכונה, מה הוא אמר הוא אמר לפעמים בן אדם ברגע שאתה נותן לו הוא מרגיש חייב לתת בחזרה ואז הוא לא רוצה לתת, אוקי להשתיק את הטלפון מי שזה לא יהיה הלאה עכשיו יש בזה עוד שכל מסוים שלפעמים זה גם תלוי, מה שאמרת זה נכון אבל זה גם תלוי מה אתה נותן שנייה. נגיד לדוגמה גבר נניח שהוא קונה לבחורה מתנות ובגלל זה היא מתרחקת ממנו, עכשיו היא אוהבת את המתנות והיא אוהבת אותו נניח את כבן אדם והכל אבל כשהוא נותן לה מתנות היא דווקא מתרחקת ממנו.

למה כי היא מרגישה, זה דוגמה למה שאתה אמרת היא מרגישה שהוא קונה אותה בכסף ואז בראש שלה יש לה מחשבה שאומרת "אם אני איתו זה בגלל הכסף" ולכן היא לא רוצה להיות איתו כי הוא נותן לה מתנות או כי הוא מתמקד בלתת לה מתנות או כי הוא מקצין את זה שהוא נותן לה מתנות ואז דווקא בגלל שהוא נתן לה הוא שתל לה בראש מחשבה כביכול, כשהוא נתן לה המון מתנות אז הוא שתל לה בראש מחשבה שאומרת "תאהבי אותי בגלל המתנות" ואז בעצם זה כמו להגיד לה "אין דברים אחרים שאת יכולה לאהוב אותי" זה דבר שלילי אחד.

דבר שלילי אחר היא מהראש שלה כשהיא קיבלה מתנות עברה לה מחשבה בראש "כן הוא רוצה שאני אהיה איתו בשביל המתנות אין בו שום דבר אחר מה אני נמצאת איתו בשביל המתנות, לא רוצה להיות איתו" ולכן דווקא זה שהוא נתן לה את המתנות החומריות נניח זה דווקא הרחיק אותה ממנו. לעומת זאת אם נגיד הוא היה נותן לה נתינה רגשית אז היא נמצאת איתו ממקום ראוי, זאת אומרת לפעמים כשאתה נותן למישהו משהו אתה בעצם יכול להיות שאתה שותל לו מחשבה שהוא צריך לאהוב אותך מהסיבות הלא נכונות לכן לפעמים גם נתינה יכולה להרחיק ממך מישהו.

ש: אז מה אם בן אדם מרגיש מחויב שייתן מתנה ויסגור עניין.

אליעד: אתה הבנת מה אני אמרתי?

ש: אני חושב שהבנתי.

אליעד: מה אני אמרתי?

ש: איזה חלק?

אליעד: הכל זה לא היה ארוך.

ש: מסקנה אל תקנה לבנות יותר מדי דברים.

אליעד: זאת המסקנה שלך, מסקנה אל תהיה עם בנות בכלל כי הן עם אכזר והן לא מעריכות את מה שהן מקבלות. רגע אתה עכשיו הוא עכשיו.

ש: אוקי התשובה היא כזאת אם ניקח את הדוגמה של הבחורה אם אתה נתת או מישהו נותן לבחורה מתנות היא רוצה להתרחק ממנו מאחר והיא אומרת "מה אני יוצאת איתו בשביל המתנות האלה בשביל הכסף? לא זה לא בשביל זה אני רוצה אולי משהו אחר" ואז היא מרחקת ממנו.

אליעד: אוקי אז מה השאלה?

ש: לא מה שאמרת מישהו נותן לי משהו אז אני מרגיש מחויב.

אליעד: זה דומה זה אותו דבר, למה זה אותו דבר כי היא מרגישה שהיא איתו בגלל שהיא מחויבת לנתינה שלו והיא לא רוצה את זה היא רוצה להרגיש שהיא איתו בלי שהיא מחויבת זאת אותה מהות, היא רוצה לדעת שהיא רוצה את זה כי היא רוצה את זה אז אני חידדתי שזה לא רק לתת או לא לתת גם תלוי אפילו מה נתת נגיד שהיא אומרת "אין לי בעיה להיות מחויבת אם הוא נתן לי רגש אבל לא רוצה להיות מחויבת אם הוא נתן לי כסף" נניח. הבנו מה אתה רוצה להגיד?

ש: למרות שיש אחד שאומר שנתינה רגשית זאת נתינה של קמצנים זאת המצאה של קמצנים.

אליעד: אני אמרתי לך לתת רק רגש?

ש: לא אני אומר.

אליעד: אני אמרתי רק את זה?

ש: הוא מוסיף.

אליעד: בסדר, השאלה היא מה אתה חושב מאיזה סיבה היא צריכה לאהוב אותך מה אתה משדר לה מאיזה סיבה היא צריכה לאהוב אותך ומאיזה סיבה אתה רוצה שהיא תאהב אותך ומה היא חושבת היא אוהבת אותך, זאת השאלה לא משנה מה נתת או מה לא נתת השאלה מה היא חושבת מה אתה חושב זה לא באמת עניין כמותי זה עניין של מה משדרים.

ש: זה עניין של הרצון של זה שמקבל גם.

אליעד: עכשיו מה שקורה אצל אנשים לפעמים נגיד הם נגיד לדוגמה יש להם נכות רגשית זאת אומרת הם לא יודעים להתבטא רגשית לא יודעים לבטא רגשות לא יודעים זה אז הם מעניקים המון כסף או דברים כאלה חיצוניים, זה יכול להיות גם אבא לילד אותו דבר ואז דווקא הילד שונא את האבא "למה הוא שונא אני קונה לו אני נותן לו למה הוא שונא אותי?" כי אתה קונה לו ונותן לו אז אתה כאילו משדר לו "לא אכפת לי ממך רק אני נותן לך כסף לצאת ידי חובה" יש שכל כזה.
  1. חלק נוכחי 👈1
  2. חלק 2
חלק 2
...משפט הפוך לחלוטין מהמשפט המקורי שמציגה הבעיה. הוא מדגיש שהכוונה אינה להפך קטן, אלא להפך מוחלט. למשל, כשמישהו אומר אני קונה לה מתנות אבל היא לא אוהבת אותי, הנחת היסוד שלו היא שאם הוא קונה לה מתנות, היא אמורה לאהוב אותו. ההיפוך המוחלט הוא: אם אני קונה לה מתנות, היא צריכה לא לאהוב אותי. בדוגמה שאליעד מציג, כשבוחנים את המשפט ההפוך הזה, פתאום עולה אפשרות חדשה - שהמתנות הן הסיבה שבגללה האישה לא מעוניינת בקשר. למה דווקא נתינת מתנות יכולה לגרום לצד השני להתרחק? אליעד מציג כי במקרה שתיאר, האישה עצמה אמרה...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על יעוץ זוגי, מתי לתת מתנות? כמה מתנות לתת? לא רוצה סקס, לא אוהב מתנות, ריחוק רגשי, בעיות בזוגיות, לא רוצה מתנות, האם לתת מתנות? נתינה חומרית, נתינה רגשית, לא נמשכת מינית, חוסר משיכה מינית - חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
זוגיות, אהבה, הצלחה וחיים טובים - הספר על: אימון זוגיות, טיפול זוגי, גישור זוגי, איך להצליח בזוגיות, ייעוץ זוגי, אימון לזוגיות, פתרון בעיות בזוגיות, זוגיות ויחסים, איך למצוא זוגיות ואהבה, איך ליצור אהבה? איך לקבל החלטות? איך לשתול מחשבות? איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להצליח בזוגיות, אימון זוגיות, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: פתרון בעיות בזוגיות, מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
תנוחות בסקס מה יותר קשה בגידה או פרידה? חרדת נטישה בגלל האקסים טראומה בתוך זוגיות פרטיות בזוגיות קנאות בהחזרת אקסית לרצות בחורה אימון לביטחון עצמי בדייט החזרת אהבה איך להחזיר אקסית לשכוח את האקס להישאר בקשר אחרי בגידה מונוגמיה זה לא טבעי סרטי סקס שלי טוב לי בזוגיות אבל פונים לבחורה בחורה בלי ביטחון עצמי תחושת בדידות בזוגיות מישהי בתולה ללכת לטיפול זוגי או להתגרש להשתנות עבור הזוגיות גירושין סקס ורבנים מאמן זוגי הדדיות בזוגיות העדר רצון מיני בחורה נורמאלית טיפול בפוסט טראומה לאחר בגידה אנשים א מיניים איך לפתח זוגיות? מחויבות הדדית בזוגיות להתנסות מינית עם מישהו זוגיות חיובית חשק מיני אצל נשים וגברים לתת את המאה אחוז שלך בזוגיות התניות לגבי סקס מערכת יחסים לא הוגנת לשרוד בגידה האם להחזיר אקסית? מה הסיכוי להכיר בחורה שתאהב אותך כמו שאתה... חשש לבגידה בזוגיות סקס בלי קשר רגשי אהבה עצמית ואהבה זוגית העדר תשוקה מינית איך בונים אמון אחרי בגידה? שינוי הזהות המינית האם ניתן לשנות נטייה מינית? מערכת יחסים פתוחה חד צדדית האם ניתן להגיע לסיפוק מיני בלי אקט מיני? אחריות אישית בזוגיות מערכות יחסים וזוגיות לשתול מחשבות בדייט לשמור על זוגיות טובה לאורך זמן התאמה בדייט להרגיש טוב אחרי בגידה להפסיק לאהוב את האקס להישאר בזוגיות רעה בשביל הילדים חוסר כבוד הדדי בזוגיות טיפול סקסולוגי אני לא מצליח בזוגיות הצלחה בעסקים ולא הצלחה בזוגיות לרדוף אחרי האקסית עליה בחשק המיני להתנשק עם בחורה לשכוח את האקסית בחירה חופשית וזהות מינית זוגיות כמכירה למנוע קנאות זוגית האם לחזור לזוגיות? לפתח שיחה עם בחורה יחסים בזוגיות קשה לחזור להיות עם אקס תהליך החזרת אקסית טיפים להכרויות לשכנע אקסית לחזור איך לדעת שהבגידה לא תחזור? בחירה זוגית לפתח זוגיות טובה צילמו אותי עושה סקס נכות ודייטים ריבים בתוך זוגיות התאהבות באקס רוצה בחורה יפה מה העונש על בגידה? ידידות או זוגיות לריב בזוגיות עניין בסקס אהבה ללא משיכה לרצות אותך לדייט שני להתגרש כדי להצליח בזוגיות לא בא לה סקס איך להפסיק מערכת יחסים? מה האקסית רוצה? קשר אפלטוני הוא בגידה חוסר ביטחון עצמי בדייט התאהבות בגלל משיכה פתרון לבגידה גמילה מזוגיות רעה חלום על האקס סימני אזהרה בזוגיות מטרות בזוגיות עוד נושאים ...
האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מגשר גירושין, אימון לזוגיות, מגשר זוגי בתחום אימון זוגיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.9688 שניות - עכשיו 23_01_2026 השעה 12:26:02 - wesi14