אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה האקסית ✔להוציא מישהו מהראש, להוציא מישהו מהלב, איך להפסיק לחשוב עליו? איך לא להתגעגע? איך להפסיק לאהוב מישהו? לשכוח מישהי שאני אוהב, להוציא את...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, האקסית, בדיקת זוגיות, זוגיות ראשונה, גישור זוגי, תקשורת בין זוגית, הדרכת זוגיות, סוגים שונים של זוגיות, זוגיות רוחנית, איך לבנות זוגיות, מאמן עסקי, משפטי זוגיות, עצות לזוגיות מוצלחת, אימון פרידה זוגית, מערכת יחסים הגדרה, למה בחורה משקרת במערכת יחסים, אמון בין בני זוג, קואצר אישי למציאת זוגיות, רצון בתשומת לב בזוגיות, בגידה בזוגיות, שיפור זוגיות, קבלת השונה בזוגיות, איך להצליח במערכת יחסים, למצוא אהבה וזוגיות, שחיקת יחסים זוגיים, לא מוצאת זוגיות, אימון אישי, משבר זוגיות, איך לשקם חיי זוגיות, מהי זוגיות, בעיות בזוגיות, דרכים לתחזק זוגיות, הפרעות קשב בתוך מערכת יחסים, זוגיות בהתאמה חלקית, זוגיות במשבר, מטפל זוגי מומלץ, מיניות וזוגיות, תחושות במערכת זוגית,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:27להוציא מישהו מהראש, להוציא מישהו מהלב, איך להפסיק לחשוב עליו? איך לא להתגעגע? איך להפסיק לאהוב מישהו? לשכוח מישהי שאני אוהב, להוציא את האקס מהראש, האם להיפרד ממנה? נפרדים וחוזרים, חוזרים ונפרדים - חלק 2
איך יודעים שנתנו מאה אחוז בקשר?

אליעד כהן מסביר שכדי להשתחרר ממחשבות טורדניות על אהבה, על געגועים ועל חרטות לגבי מערכות יחסים קודמות, אדם חייב לדעת שהוא נתן את ה"מאה אחוז" שלו. אבל מה המשמעות של לתת את המאה אחוז? המשמעות היא להגיע למצב שבו האדם אומר לעצמו שהוא כבר לא מוכן לתת שום דבר נוסף. למשל, אם מישהו אוהב מישהי והיא אומרת לו בבירור שהיא לא רוצה אותו, הדרך היחידה שבה הוא יפסיק לחשוב עליה היא אם הוא משוכנע לגמרי שנתן כל מה שהיה יכול לתת. כלומר, אם עולה המחשבה "אם הייתי עושה עוד משהו אולי היא הייתה רוצה אותי", אז האדם עדיין לא נתן את המאה אחוז שלו.

לתת מאה אחוז אינו אומר להשתעבד למישהו אחר. להפך, מדובר על מצב שבו האדם נותן עד לנקודה שבה הוא עצמו מרגיש שהנתינה כבר לא מצדיקה את התועלת שהוא מקבל ממנה. כשמגיעים לנקודה הזאת, כבר אי אפשר לומר "הייתי צריך לתת יותר". בנקודה זו, אם האהבה היא ללא תנאים באמת, מתברר שהיא כבר לא צריכה להיות מופנית דווקא כלפי אותו אדם ספציפי, אלא ניתן באותה מידה לאהוב כל אדם אחר.

האם אפשר לאהוב מישהו בלי תנאים דווקא אותו?

אליעד מסביר נקודה זו לעומק: לא באמת אפשר לאהוב מישהו ללא תנאים דווקא אותו ספציפית. אם קיימת סיבה כלשהי שבגללה אוהבים דווקא את האדם המסוים הזה, הרי שמדובר באהבה עם תנאים. אהבה ללא תנאים פירושה שאפשר לאהוב באותה המידה כל אחד אחר, אפילו אדם זר ברחוב, כי אין תנאי לאהבה, ולכן אין משמעות דווקא לאדם אחד מסוים.

כאשר האדם מרגיש שהוא אוהב ללא תנאים, הוא כבר חצה את גבול הנתינה הרגילה, ואז דווקא האהבה מאבדת את המשמעות הייחודית שהייתה לה לאדם אחד ספציפי. בעצם, מצב של אהבה ללא תנאים אמיתי הוא מצב אוניברסלי שלא תלוי באדם ספציפי.

איך להפסיק להיתקע על האקס?

אחת השאלות שעולות אצל אנשים רבים לאחר פרידה היא כיצד להפסיק להיתקע על מישהו מהעבר. אליעד כהן מבהיר שכדי להפסיק לחשוב על האקס, האדם חייב לבדוק האם הוא יכול לעשות משהו נוסף שעדיין לא עשה, כדי שלא ירגיש לאחר מכן את התחושה של "מה היה קורה אילו?". המפתח הוא לבדוק לעומק: מה יכול לרדוף אותי אחר כך? האם יש משהו שאני יכול לעשות כרגע כדי להימנע מתחושות אלו בעתיד?

אם האדם עשה את כל מה שהוא יכול, ללא שום פשרות, והוא עדיין לא קיבל את התוצאה הרצויה, לפחות הוא יהיה שלם עם עצמו ועם העובדה שעשה את כל מה שהיה יכול. במצב כזה, לא אמורה להיות מחשבה טורדנית נוספת על האדם ממנו נפרדו, כיוון שכבר אין יותר תחושת חרטה על דברים שלא נעשו.

מה קורה כשמגיעים למאה אחוז נתינה?

אליעד כהן מוסיף שאחרי שאדם מגיע למאה אחוז של נתינה, נפתחת לו אופציה חדשה - האפשרות לתת מעבר למאה אחוז. אך הוא מדגיש שאם האדם יחליט לתת מעבר למאה אחוז, כבר לא יהיה טעם מיוחד לאדם שלשמו הוא נותן, משום שהנתינה הופכת להיות אוניברסלית. מצד שני, רוב האנשים כלל לא מגיעים למצב של מאה אחוז, משום שתמיד יש עוד דברים קטנים שהם חושבים שהיו יכולים לעשות ולא עשו.

הוא מציע שאם אדם מתלבט בין שתי אפשרויות, עדיף שיבחר וימצה עד תום את האפשרות שבחר בה, כדי שלא ישאר עם ספקות או חרטות שגורמות לתקיעות ולהרגשת חוסר שלמות. ברגע שאדם מיצה עד תום את האפשרויות, כבר לא תישאר לו המחשבה הטורדנית של "אולי שם יהיה לי יותר טוב", כי הוא כבר התנסה בכל מה שהיה יכול והתמונה ברורה לו לגמרי.

כיצד נמנעים מתחושת חרטה לאחר פרידה?

כדי להימנע מתחושות חרטה על הפרידה, אליעד מציע לאדם לוודא באמת ובכנות מול עצמו שהוא עשה כל מה שהיה מסוגל לעשות בתוך הקשר. אם אדם אומר לעצמו שהוא היה יכול להוסיף עוד משפט, עוד מאמץ, או עוד מעשה קטן - זו הוכחה שהוא לא הגיע למאה אחוז. רק כשהאדם באמת יודע שהשקיע את כל מה שהיה מסוגל, הוא יכול להמשיך הלאה ללא תחושת החמצה.

כמו כן, אליעד מבהיר שאין מקום להלקאה עצמית או רגשות אשם על דברים שלא ניתן לשנות (כמו איחור לרכבת או בחירה בעבר), אלא כדאי פשוט להתרכז במיצוי כל האפשרויות העומדות לפניך כרגע. זה מונע את המצב שבו האדם תקוע בעבר ולא מצליח להתקדם לעבר העתיד.
אליעד: עכשיו איך אתה אמור לדעת שנתת את המאה אחוז? אתה אמור להגיע למצב שאתה אומר לעצמך, אני לא מוכן לתת יותר מעצמי גם לא בעד שום מחיר. נגיד אתה יוצא עם מישהו, והיא אומרת לך בפירוש שהיא לא רוצה אותך. נגיד ולא נתת את המאה אחזור שלך המוח היה אומר "אם הייתי עושה את זה ואת זה אולי היא הייתה רוצה אותך" אז אתה אומר לעצמך מה אני מוכן לתת? או שאקבל אותה בתמורה או שאשכח אותה או, שאהיה בטוח שאני לא אוכל להיות איתה.

עכשיו, מה הכוונה של לתת את המאה האחוז? זו לא הכוונה" שמעכשיו אהיה משועבד לה" לתת את המאה אחזור פרושו, לתת כל כך הרבה עד שאתה אומר לעצמך שאתה לא מוכן לתת יותר. זאת אומרת שהתועלת לא שווה את העלות. זאת אומרת, שבאהבה אתה נותן, ונותן אבל תמיד איפשהו מצפה לקבל משהו. עכשיו, יש רף מסוים שאתה אומר לעצמך, "אם אני מתחבר בתוכי למקום שאני אוהב אותה כל כך" אז, אני כבר יכול לאהוב כל אחד אחר אז למה דווקא אותה? אתה הבנת את מה שאמרתי?

כשאתה אוהב מישהי, אתה יכול לאהובת אותה עם תנאים, או בלי תנאים. יש רף מסוים של נתינה. כשלתת אתה צריך לאהוב אותה בלי תנאים. וכשאתה מגיע לרף הזה שם אתה עוצר. מפני שאם זה בלי תנאים אתה אומר לעצמך, אם אני כבר בזוגיות ואני יכול לאהוב כל כך הרבה. אתה יכול לאהוב כבר מישהי אחרת למה דווקא אותה?

מאה אחוז זה מטפורה, הפירוש הוא שהגעת למקום שזה מאבד את המשמעות שלו. כי גם בזוגיות יש רף מסוים שאם אתה עובר אותו אתה אומר לעצמך, למה דווקא הוא? אתה אומר לעצמך שאתה יכול להיות עם כל אחת לצורך העניין.

ש: ואם אני מגיע למצב שאני רוצה לתת אהבה ללא תנאים דווקא לבחורה הזו ולא לאחרת?

אליעד: אין אפשרות כזו. אין אופציה כזו. זה לא הגיוני אם זה ללא תנאים למה דווקא זו? כי היא משהו זה עם תנאים. יש באהבה רגש מסוים, שאתה אוהב, אוהב, אוהב, ואתה לא מקבל את מה שאתה רוצה. אז אתה אוהב סתם בלי תנאים. ואם אתה מגיע למצב כזה שאתה אוהב ללא תנאים. אז אין דווקא משמעות לה. אפשר לאהוב עכשיו כל אחת. אפשר לקחת סתם מישהו ברחוב לאהוב אותו אין הבדל.

ש: אם אני עובר את גבול הטוב? איך אני יודע שאני יכול לאהוב? הכוונה שאף פעם לא הבנתי את גבול הטוב...

אליעד: מה אתה בדיוק שואל? אתה אולי כאדם לא יודע שאתה יכול לאהוב זה גם יכול להיות, אנשים שלא יודעים לאהוב. או שקשה להם לאהוב. או אפילו את עצמם הם לא אוהבים בלי תנאים. ויש אנשים שיכולים לאהוב ואז הם בחורים את מי לאהוב, כמה לאהוב, ועוד.

לתת מאה אחוז למען משהו, זה לא שכפשוטו לקחת את כל מה שיש לי אלא, הכוונה לתת במובן שאם המוח שלי יגיד "רק אם היית נותן עוד קצת" או משהו כזה אין אם היית נותן עוד משהו. כי עשית מעל ומעבר. מעבר לזה אני לא מוכן לתת כלום נקודה. בדרך כלל, יש פעמים שאתה אומרת לעצמך, רק אם הייתי מוסיפך, רק אם הייתי אומרת כך ולא אחרת, רק אם משהו כלשהו. ורודפת אותו המחשבה של "מה היה קורה אם..." עכשיו אם אתה רוצה שלא תרדוף אותך המחשבה הזו, פשוט תבדוק מה יכול לרדוף אותי? מה אני יכול לעשות עכשיו? שאחרי זה לא ארגיש שרק אם... הצליח? מעולה, לא הצליח? לא הצליח. ואז בטוח שלא תרדוף אותך המחשבות הללו.

עכשיו, קורה עוד משהו אחרי שאתה מגיע למאה אחוז. אני אספר מה קורה כשתגיע למאה אחוז כאשר תגיע למאה אחוז, שתפתח לך אופציה חדשה. האם אני רוצה לתת מעל המאה אחוז שלי? ואם אתה רוצה לתת מעל המאה החוזר הקשר מאבד את המשמעות שלו. אבל לרוב לאנשים קשה גם להגיע למאה אחוז. כשאתה מגיע למצב של בלי תנאים זה אומר שעברת את המאה אחוז קודם כל תגיע למאה אחוז.

ש: אני יכול לשואל עוד משהו? אם אני תקוע על מישהי מעבר מה לעשות עם זה?

אליעד: אתה חושב שאתה יכול להשיג אותה? אם כן לך תשיג אותה.

ש: אני לא רוצה להשפיל את עצמי. כמו שלמשל אני מצטער שהיית בבית ספר הזה ולא בבית ספר אחר.

אליעד: לא דיברתי על רגשות אשם למשל, למה איחרת את הרכב בכמה דקות. דיברתי, על האדם שלא מצליח להתקדם כי הוא אומר לעצמו אולי שם יהיה לי יותר טוב במקום, להגיד לעצמך אולי שם יהיה לי יותר טוב תלך לשמה תמצה את האפשריות ואז, לא תחשוב ששמה יש משהו יותר טוב זה הכל. ברגע שתהיה בטוח שנתת את כל כל כולך במאה אחוז שאתה מוכן לתת תרגיש שאתה יכול להתקדם והדבר לא יטריד אותך זה הכל.
  1. חלק 1
  2. חלק נוכחי 👈2
חלק 1
חלק 1
... לך מהראש כי אתה אומר אין אפשרות שנהיה ביחד, עכשיו זאת אומרת שאם היית בטוח שאין אפשרות שתהיה עם האקסית או עם הבחורה הייתה בטוחה שאין אפשרות שהיא תהיה עם האקס הוא היה יוצא לה מהראש, עכשיו ואיך הבחורה ...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
האקס שולח לי הודעה בחורה בלי ביטחון עצמי לחזר אחרי האקסית זוגיות מאוזנת זיכרון של אקסית לאהוב סקס לא טוב לי בזוגיות אני מכור לזוגיות לחשוב על מישהו אחר בזמן סקס ממה נובע איבוד החשק המיני? מריבות לא הגיוניות בזוגיות דחף מיני בחברה הדתית ספיד דייטינג מה יכול לגרום לירידה בחשק המיני? אובדן רצון מיני חרדה לאחר בגידה פחד להיפרד מבן זוג לשמור על המשיכה לאורך זמן אובדן בת זוג ללכלך על האקסים למה אני לא אוהב סרטים רומנטיים? להסתכל על בחורה יצירת קשר עם האקס שעבוד מיני מתגבר החשק המיני טעויות בדייטים לגרום לאקסית לחזור אליך חוויה מינית למנוע גירושין סקס והיקשרות טעויות בלהחזיר אקסית סקס ביזארי האם אפשרי למחוק לגמרי את האקסית? לזהות בגידה בת זוג שכול איך יודעים שבחורה מנצלת אותך? לזהות זוגיות שהולכת להיכשל איך להתחיל עם בחורה ברחוב? חוסר אהבה עצמית ואהבה זוגית איך נוצרת זוגיות רעה? זוגיות חדשה לשכנע בן זוג לרצות אותך למה לא ללכלך על האקס? מה הכי חשוב בלגרום לאקסית לאהוב אותך שוב? חשק המיני בזוגיות לרצות אותך לזוגיות הודעה מהאקס חסר ביטחון עצמי להתחיל עם בחורה שלום בית לאחר בגידה למה גברים לא אוהבים סרטים רומנטיים? רגש מיני האם אפשר לחיות בלי סקס? על מה לדבר בדייט ראשון לגרום לאקס לאהוב אותי בגידה בדמיון לכל אחד מתאים להיות בזוגיות סיבות למה אנשים רוצים לעשות סקס לשכוח לגמרי את האקסית איך ליצור משיכה? לתת ולקבל במערכת יחסים סקס עם מישהי להכיר את הבחורה הנכונה פחד מקשר רומנטי תחרותיות בזוגיות נמשכת לבן זוג השפעה על החשק המיני בגידה מתמשכת יחסים במשבר פתיחות בזוגיות איך להפוך ידידה לבת זוג? למצוא בחורה טובה לקנא לאקסית גמילה מסרטי סקס צפייה בסרטי סקס והצלחה בדייטים חשק מיני אצל נשים אקסים לפגוע באקס שתילת מחשבות בדייטים איך לשקם זוגיות אחרי בגידה? האם התנזרות מסקס מחלישה את החשק המיני? שינוי נטיה מינית מערכת יחסים זוגית חבר לא רומנטי פטירה של בת זוג איפה להכיר בחורה נורמאלית? למה היא רוצה לעשות סקס עם אחרים ולא איתך? פחד מתלות זוגיות יכולה להיות אהבה בלי משיכה מינית תקשורת בין אישית בדייט נרקומנים של זוגיות משיכה מינית למראה איך לחזור לאקס? זוגיות עם חולה נפש מונוגמיה בטבע לשכנע אקס להתגעגע איך להגיע לדייט שני? אני לא רוצה סקס מעדיף פורנו במקום סקס אלימות מינית בזוגיות מי מפחד מזוגיות? עוד נושאים ...
האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון לזוגיות, טיפול בזוגות, מגשר בין בני זוג בתחום האקסית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.0320 שניות - עכשיו 02_09_2026 השעה 00:47:00 - wesi14