אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חשק מיני ✔העצמה אישית, העצמה נשית, נשים מוכות, נפגעי כתות, ניצול נשים על ידי גברים, מעמד האישה, ניצול נשים בחברה, מניעת אלימות נגד נשים, שוויון...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, חשק מיני, כיצד מתבטא כבוד וערכה בזוגיות, תכונות אישיות לזוגיות, תכונות בזוגיות, זוגיות חדשה מה לעשות כדי להצליח, עצות לזוגיות מוצלחת, יחסים בין אישיים, חשדנות בזוגיות, זוגיות מוצלחת, יועץ נישואים, כיצד נוצרת זוגיות, זוגיות איך מתמודדים, תת מודע זוגיות, יועץ נישואין, טיפול בזוגיות, זוגיות ופרידה, הגשמת חלומות בזוגיות, מטפל אישי, משפטי זוגיות, חיי זוגיות מוצלחת, איך לתקן בעיות בזוגיות, דברים שמסמלים זוגיות, קבלה זוגיות, חוסר תקשורת בזוגיות, ייעוץ זוגי לפני נישואים או בתחילתם, כלים לזוגיות מוצלחת, התמודדות נגד פרידות במערכות יחסים, טיפולים זוגיים, מטפל זוגי מומלץ, זוגיות מוצלחת חסרונות בבן זוג, לבד בלי מערכת יחסים, להרחיק מחשבות רעות בזוגיות, אימון זוגיות, מאמן אישי, להתגבר על חרדה של קשר זוגי, זוגיות מושלמת, מהי זוגיות אמיתית,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
העצמה אישית, העצמה נשית, נשים מוכות, נפגעי כתות, ניצול נשים על ידי גברים, מעמד האישה, ניצול נשים בחברה, מניעת אלימות נגד נשים, שוויון בין נשים לגברים, מוטיבציה לנשים, נשים המין החלש, למה נשים נרצחות? רצח נשים על ידי גברים
מהם הגורמים לשליטה תודעתית של גברים בנשים?

הרצאה זו עוסקת בתופעה של שליטה תודעתית של גברים בנשים, תופעה שבה גברים מנצלים את הנשים דרך מנגנונים נפשיים ורגשיים, ולא באמצעות כוח פיזי ישיר. אליעד כהן מסביר את המכניזם של שליטה מנטלית, שבו הגבר מציג את עצמו כדמות בעלת כוחות מיוחדים או כגורו, ומצליח להשפיע על האישה כך שהיא מאמינה שהיא זקוקה לו כדי להשיג את מטרותיה.

השליטה התודעתית מתבצעת לא דרך כליאה פיזית, אלא דרך תהליכים של מניפולציה מנטלית. לדוגמה, גברים שמאיימים על נשים בקללות או עונשים אם תעזובנה, או גברים שמציגים עצמם כבעלי כוחות על כדי להפעיל סמכות על האישה. כשאישה מוצאת את עצמה תחת שליטה כזו, מדובר לא בהכרח בכפייה פיזית, אלא בכך שהיא בוחרת לוותר על הכוחות האישיים שלה מתוך תחושת תלות בחוזק או ביכולת של הגבר.

ההבדל בין אלימות פיזית לאלימות נפשית נוגע ליכולת הבחירה של הקורבן. כאשר אדם חזק יותר כופה את עצמו על אדם חלש, כמו אונס פיזי, אין לקורבן ברירה ממשית. לעומת זאת, בשדה של שליטה תודעתית, האישה מוותרת על כוחותיה מתוך תחושה שהיא זקוקה לגבר שיגן עליה או יספק לה דברים שהיא לא מאמינה שהיא יכולה להשיג בכוחות עצמה. כאן, הבעיה לא נעוצה בהשפלה פיזית, אלא במצב נפשי שבו האישה מאמינה שהיא חלשה, וזה מאפשר לגבר לשלוט בה.

מהי התופעה של "נשים דפוקות" מבחינת שליטה תודעתית?

כאשר גבר מצליח לשלוט בנשים באמצעות מניפולציות נפשיות, טוען אליעד כהן כי מדובר בנשים שלטענתו "דפוקות" - נשים שאינן מזהות את כוחותיהן האישיים ואינן מאמינות ביכולתן להיות חזקות ועצמאיות. הוא מסביר כי האישה שמאמינה שהיא זקוקה לגבר כדי להצליח או להיות מאושרת, למעשה מאבדת את העצמאות הנפשית שלה ומאפשרת לו לשלוט בה. זו הסיבה לכך שנשים שנמצאות תחת אלימות נפשית, כמו אלו שמצויות במערכות יחסים אלימות פיזיות אך לא עוזבות את בן הזוג הפוגע, הן נשים שמרגישות שאין להן ברירה אחרת. אליעד כהן מציין שהבעיה נעוצה בתפיסה העצמית של האישה, המאמינה שהיא חייבת גבר כדי לממש את מטרותיה בחיים, ולא מבינה שהיא יכולה להשיג את כל אלו בעצמה.

מה הקשר בין שליטה תודעתית לכתות?

ההסבר של אליעד כהן משווה את מצב הנשים הנשלטות לתופעה של מעריצות גורואים או עוקבים אחרי כתות. אנשים המעריצים דמויות סמכותיות כמו גורואים או מנהיגים רוחניים, לא שונים מאותן נשים המאפשרות לשלוט בהן. בשני המקרים, מדובר באנשים המרגישים חסרונות פנימיים ומחפשים פתרון בחוץ - הגברים או המנהיגים מציגים עצמם כבעלי כוחות על, וכך האישה או העוקב אחר הגורו רואים אותם ככאלה שיש להם משהו שהם לא יכולים להשיג בעצמם. כאשר אישה מעריצה גבר בגלל שהוא עשיר, חזק או פופולרי, היא בעצם מבטלת את כוחותיה האישיים ומחפשת פתרון חיצוני. אליעד כהן טוען שזו תפיסה שגויה, וכי כל אדם, כולל נשים, יכול להשיג את כל אלו בכוחות עצמו.

האם הפתרון לשליטה תודעתית הוא העצמה אישית?

אליעד כהן מציע שהפתרון למצב של שליטה תודעתית הוא העצמה אישית. נשים, כמו כל אדם אחר, צריכות להבין שהן שוות בין שווים, שאין להן צורך להיצמד לגברים כדי להשיג את מטרותיהן. כדי למנוע את תופעת שליטת הגברים בנשים, יש לחזק את הדימוי העצמי של הנשים ולהגביר את תחושת העצמאות האישית שלהן. אם אישה תחשוב שהיא לא פחות טובה מגבר, תפסיק לראות את עצמה כחלשה, ותהיה ממוקדת במטרותיה האישיות, היא לא תוכל להיות נשלטת נפשית על ידי אף אחד.

הפתרון לא טמון בהגנה חיצונית או במאבק פיזי, אלא בשינוי התפיסה העצמית. על הנשים להפסיק להאמין שהן צריכות גבר או גורו כדי להצליח או להיות מאושרות. כל אישה יכולה לפתח את הכוחות האישיים שלה, להשיג את מטרותיה בעצמה, ולחיות חיים עצמאים ומלאים. אליעד כהן מדגיש כי השינוי צריך להיות פנימי, וצריך להתחיל בתפיסה שגבר הוא לא פתרון חיצוני לחיים, אלא שכל אדם, כולל נשים, יכול להשיג את כל מה שהוא רוצה בכוחות עצמו.
כיצד נוצרת שליטה תודעתית של גברים בנשים?

הטקסט מתאר מצב שבו גברים מנצלים נשים לא דרך כליאה פיזית אלא באמצעות שליטה מנטלית. הדוגמאות כוללות גברים שמאיימים על נשים בקללות או עונשים שונים אם הן תעזובנה, או גברים המציגים עצמם כבעלי כוחות מיוחדים, וכך רוכשים סמכות בעיני האישה. הטענה היא שאם אישה מוצאת את עצמה תחת שליטה כזו, משמעות הדבר היא שהיא הסכימה לוותר על הכוחות האישיים שלה, מתוך מחשבה שהיא חלשה או תלויה בגבר.

האבחנה המרכזית היא ההבדל בין אלימות פיזית לאלימות נפשית. כשאדם חזק יותר כופה עצמו על חלש ממנו (כמו אונס פיזי), אין לקורבן לרוב ברירה ממשית. אולם כאשר מדובר בשליטה תודעתית, נטען שהאישה נוטשת מרצון את כוחה הנפשי. היא עשויה להאמין שגבר חייב להגן עליה, לפרנס אותה או לספק לה כבוד, במקום לפעול בעצמה כדי להשיג מטרות אלו.

דוגמה חוזרת היא האישה שחווה אלימות פיזית ממושכת ולא עוזבת את בן הזוג הפוגע. מוסבר שהסיבה לכך נעוצה קודם כל בתחושת נחיתות נפשית: האישה מרגישה שהיא זקוקה לגבר כדי להגן עליה ולדאוג לה. התלות הזו עצמה (שנקראת "המחלה") היא הגורם שמונע ממנה לעזוב, בדיוק כמו שמישהו לא יכול לוותר על תרופה עם תופעות לוואי אם הוא אינו מאמין שיש לו פתרון אחר.

הטקסט מרחיב את הדיון גם לגבי תופעת כתות וגורואים. אנשים שמעריצים "גורו" ועושים כל מה שהוא אומר, אינם שונים מאותן נשים שמאפשרות לשלוט בהן. בשני המקרים, הדבר נובע מתחושת חסר פנימית - האדם רוצה כוחות על, קדושה, הערכה או פרסום, אך מעדיף "להיצמד" למישהו שיש לו את זה (לכאורה), במקום לפתח את אותן התכונות בעצמו. מי שמוכן להעריץ מישהו אחר עד כדי ביטול עצמי, למעשה מרשה לאותו אדם לשלוט בו.

במקביל, הגבר שמציג את עצמו כבעל כוחות על או המנהיג של הכת - גם הוא, לפי התיאור, אדם מסכן מצד עצמו. הוא מרגיש שהוא זקוק לכוח ולאהדה חיצוניים, משום שאינו מודע לכך שהוא חלק ממשהו גדול יותר (כמו "אלוהים" או המציאות). רצונו בשליטה באנשים נובע מתחושת חסר או נחיתות אישית.

לסיכום, השליטה התודעתית מתאפשרת כאשר הצד הנשלט אינו רואה בעצמו ישות שוות ערך עם יכולות מלאות לפעול ולהצליח. במקום זאת, הוא מחפש בגורם חיצוני (גבר, גורו, דמות סמכות) פתרון לכל צרכיו. הפתרון המוצע הוא חיזוק האחריות והעצמאות: על הנשים (ולמעשה כל אדם אחר) להבין שהן יכולות להשיג כל ערך שהן רוצות בכוחות עצמן, בלי להיתלות באחרים ובכך לא לאפשר לאף אחד לשלוט בהן.

תודה רבה.
שעבוד נפשי, שעבוד מיני, כתות בישראל, מומחה לכתות, פמניזם, יוצאי כתות, רצון לשלוט באנשים, הערצה לגורואים, נשים המין החזק, גברים המין החזק, נשים חלשות, כוח נשי, מיכל סלה, אופי של אישה מוכה, למה אנשים מנהלים כת? למה אנשים מעריצים מנהיג כת? עצלנות וכתות, שעבוד נשים, נחיתות האישה, האשמת הקורבן, ניצול נשים בעבודה, למה אנשים נפגעים מכתות? אלימות גברים נגד נשים במשפחה, גברים שמנצלים נשים, נשים חזקות
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
גמילה מהתמכרות לאקס למה שמישהו שלא אוהב סקס ייהנה מסרטי סקס? האם טוב לי לבד בלי זוגיות? התניות חברתיות וחשק מיני מידידה לבת זוג לשכוח אקסית לגרום לבת זוג להיות תלויה בך האם לחפש זוגיות? לא לפחד להתחיל עם בחורה תחושת בדידות בזוגיות אופי של בחורה דייט ראשון לגרום לו לרצות להיות בזוגיות פחד גישה לאקס האם ידיד בזוגיות זו בגידה? פחד לא להיות בזוגיות דחף מיני בחברה הדתית מרגיש פתטי להתחיל עם בחורה פחד לאבד את הזוגיות למה קשה להתחיל עם בחורה יפה? הקטנת החשק המיני בן זוג מעשן סמים האקסית לא רוצה אותי למרות שהשתנתי איך בונים קשר זוגי? רוצה יותר מידי סקס משיכה לגברים חייב לספר על בגידה לופ זוגי לפתח שיחה עם בחורה להיות בקשר עם אקסית החשק המיני הוא שורש הרצונות האם ניתן לשנות נטייה מינית? איזו בחורה גברים אוהבים? מה לעשות כשהאקסית חוסמת אותך? אני מחפש זוגיות שטן זוגי לא לפחד לגשת לבחורה האם הגיוני לאהוב סקס? רומן רגשי אומנות המשיכה סקס רק עם מישהי אחת ריחוק בזוגיות הצלחה בזוגיות להוציא מהראש את האקס מערכת יחסים פתוחה גרועה בסקס לצאת עם בחורה נחשקת תכונות בבת זוג האם האקס זוכר אותי? למה אין לי זוגיות? סקס עם מישהי אחרת להציע לבחורה לצאת האם לספר על בגידה? האם לחזור אחרי בגידה? אנשים א מיניים זיכרונות שליליים מהאקסית גבר נחמד יותר לבחורה יפה חוסר התאמה בזוגיות לשנות נטייה מינית לגרום לבחורה יפה לרדוף אחריך למה סקס ויחסי מין? לא מוצא בת זוג האם הזוגיות הזאת טובה לי? משיכה מינית היא גנטית להצליח להחזיר אקס להגיב לבחורה איך אפשר לסלוח על בגידה? סיכוי עם האקסית פגיעה בדימוי עצמי בגלל בגידה לגרום לבחורה לאהוב אותך משיכה מינית חזקה התאהבות וסקס לכתוב לאקס לחזור להיות עם אקס לשכוח את האקסית או לחזור לאקסית להפסיק זוגיות רעה להיפרד בגלל חוסר משיכה בגידה חוזרת לשכוח בחורה איך להשפיע על האקסית שלך? האם אפשר למצוא בן זוג מושלם? חוסר דחף מיני הייתם סולחים על בגידה לגרום לאקס לרצות אותי ריבים בזוגיות איך נוצרת התמכרות בזוגיות? יכולה להיות זוגיות בלי ריבים זוגיות אחרי שנים חוסר ביטחון עצמי בגלל בגידה זוגיות רגשית לשכנע אקס לאהוב אותך לשתול מחשבות לאקסית לצאת מתקיעות זוגית איך נוצרת תשוקה מינית? לאהוב שוב אחרי בגידה להיגעל מסקס מי אשם בזוגיות? איך להתנהג לאקס? חרדת זוגיות בלבול מיני עוד נושאים ...
האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ זוגיות, מגשר גירושין, ייעוץ נישואים בנושאי חשק מיני - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.2813 שניות - עכשיו 18_10_2026 השעה 08:30:10 - wesi14