אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להתגבר על בגידה ✔טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, להתגבר על בגידה, טיפול מיני זוגי, למצוא זוגיות טובה, מתי להתייאש מזוגיות מסויימת, איך מקיימים יחסים, קשר זוגי למטרת הולדה, טיפול זוגי ומשפחתי, זוגיות ואהבה, מטפל זוגי מומלץ, ייעוץ זוגי, זוגיות במשבר, יחסי גומלין בזוגיות, איך לנהל מערכת יחסים, איך לדבר עם זוגות במשבר יחסים, יועץ נישואים, זוגיות חדשה מה לעשות כדי להצליח, מבחן זוגיות, בשביל מה אנשים רוצים זוגיות, כלים לזוגיות מוצלחת, קושי להביע רגש בזוגיות, תכונות בזוגיות, קנאה בזוגיות, עצות לזוגיות מוצלחת, גבר שמפחד מהגדרת מסגרות בזוגיות, זוגיות בכוח האמונה, זוגיות עם הפרעות קשב וריכוז, מערכות יחסים, ייעוץ זוגי ומשפחתי, התאמות זוגיות, יועץ נשואין, סדנא זוגית, הפחד כמנהל ריגשי ביחסים, סוגים שונים של זוגיות, זוגיות מתוך אינטרס, מפתח לזוגיות בריאה, קשר זוגי שמתחיל לאט, זוגיות טובה,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין את עצמי, למה אני רוצה את זה? אסור להרגיש אסור, פוגע בעצמי, לא רוצה לעבוד
למה אנשים רוצים דווקא את מה שאסור להם?

אליעד כהן מסביר שלפעמים אנשים רוצים לעשות דברים לא בגלל תועלת ממשית, אלא דווקא בגלל התחושה שאסור להם. לדוגמה, יכול להיות אדם שנוסע באור אדום ברמזור, לא כי הוא חושב שזה בטוח או טוב, אלא כי הוא מרגיש צורך להוכיח לעצמו שלא יגבילו אותו. אם יבדקו איתו מה היה קורה אילו היה מותר לנסוע באדום, הוא כנראה יגיד שלא היה נוסע כך, כי אין בכך שום תועלת. אבל המחשבה שאוסרים עליו לעשות את זה מעוררת בו דחף דווקא לפעול נגד האיסור.

מדוע אנשים עושים את ההפך ממה שאומרים להם?

כאשר אדם מרגיש שאסור לו לעשות משהו, מתעורר אצלו דחף פנימי להתנגד לאיסור הזה. הוא רוצה להוכיח לעצמו שהוא לא מוגבל ושלא יגידו לו מה לעשות. לדוגמה, אדם שרוצה לבגוד בבת זוגו, לעיתים כלל לא באמת רוצה לבגוד, אלא רק רוצה להוכיח לעצמו שלא מגבילים אותו. אם בת הזוג היתה אומרת לו שזה בסדר לבגוד, ייתכן שלא היה לו עניין בכך. מה שמניע אותו הוא לא המעשה עצמו, אלא המחשבה שיש דבר שאסור לעשות, ולכן הוא צריך להוכיח לעצמו שמותר.

איך אפשר לטפל בתחושת האיסור הפנימית?

אליעד כהן מפרט את שיטת הטיפול באנשים שהדחף שלהם נובע מתחושת האיסור. הוא מציע טיפול בשני רבדים מרכזיים:
  • הראשון הוא להסביר לאדם שאין באמת איסורים מוחלטים. לדוגמה, אם מישהו חושב שאסור לו לפגוע בבריאותו, הוא צריך להרגיש שבעצם מותר לו לפגוע בעצמו. ההכרה הפנימית הזו, שמותר לו, מפחיתה את הדחף לעשות דווקא דברים שפוגעים בו, כי אין יותר צורך להוכיח לעצמו את החופש שלו נגד האיסור.
  • השני הוא להסביר לאדם שזה בסדר להרגיש מוגבל, כלומר, שמותר לו להרגיש גם שאסור לו. אם האדם יהיה מסוגל לקבל את התחושה שמותר לו להרגיש מוגבל, אז הוא לא יצטרך להתנגד לתחושת המגבלה ולהוכיח לעצמו את ההפך. זהו למעשה תהליך של פירוק הנחות היסוד: מחד, "אסור לי להרגיש מוגבל", ומאידך "אני חייב להוכיח שמותר לי". כשאדם מפסיק להרגיש שחייב להוכיח את ההפך, הוא כבר לא צריך לפעול נגד האיסור.
מה קורה כאשר אדם מנסה להוכיח לעצמו משהו?

אליעד מביא דוגמה של אדם שמזיק לעצמו בכוונה, רק כדי להוכיח לעצמו שהוא לא חייב לשמור על הבריאות שלו. אם אותו אדם באמת לא היה חושב שהוא חייב לשמור על הבריאות שלו, אז הוא לא היה מרגיש דחף להזיק לעצמו. הסיבה שאותו אדם בכלל מגביל את הפגיעה שלו היא כי עמוק בפנים הוא כן חושב שהוא חייב לשמור על הבריאות. אם הוא היה באמת חופשי מהמחשבה הזו, הוא לא היה מרגיש צורך להזיק לעצמו כדי להוכיח לעצמו שמותר לו.

כיצד הקצנה בהתנהגות מגלה דחפים פנימיים?

אליעד מסביר שהרבה פעמים כשאדם מקצין בהתנהגות מסוימת, זה כי עמוק בפנים הוא חושב את ההפך. אדם שכל הזמן מחייך ומראה שטוב לו, ייתכן שמסתיר עצבות עמוקה. אדם שכל הזמן מדגיש עד כמה הוא מאושר, כנראה מסתיר בתוכו עצב או חוסר. אדם שמפגין ביטחון עצמי מוגזם, כנראה מרגיש חסר ביטחון באופן עמוק. ההקצנה מתרחשת כי האדם מנסה לכסות על תחושה פנימית הפוכה. לדוגמה, מי שאוכל הרבה כי הוא חושב ששומן זה מכוער, אוכל יותר דווקא כדי להוכיח לעצמו ששומן הוא לא מכוער, למרות שהוא עצמו חושב שכן.

מהי החשיבות של קבלת תחושות שליליות?

נקודה נוספת שאליעד מבהיר היא שלא חייבים לברוח מרגשות שליליים. אנשים לרוב חשים שעליהם לברוח מהכאב, מעצב, מכעס, מחרדה או מדיכאון. אבל מי החליט שתחושות אלו הן רעות בהכרח? אפשר גם...
עכשיו יכול להיות בן אדם שהוא נגיד רוצה לעשות משהו מסוים אוקי וכשחוקרים למה הוא רוצה לעשות את המשהו מה שמתברר שהוא רוצה לעשות את המשהו כי...?

ש: כי משהו.

אליעד: לא זה סיבה למה בא לו לעשות את המשהו הוא רוצה לעשות את המשהו כי הוא חושב שאסור לו לעשות אותו.

ש: שאסור לו?

אליעד: כן עוד פעם יש אנשים שהם רוצים לעשות, עוד פעם יש בן אדם ככה הוא רוצה לעשות משהו "למה אתה רוצה לעשות משהו" הוא אומר "כי אז אני אהיה יותר עשיר כי אז יאהבו אותי כי אז משהו", בסדר אבל לפעמים יכול להיות מצב שבן אדם רוצה לעשות משהו "למה אתה רוצה לעשות את זה" חוקרים וחוקרים והוא רוצה לעשות את זה כי הוא אומר "בגלל שאסור לי לעשות את זה לכן אני רוצה לעשות את זה".

ש: ולמה הוא עושה את זה יוצא איזושהי תועלת בסופו של דבר.

אליעד: לא ברור כי הוא נגיד מרגיש רע מזה שהוא לא יכול לעשות מה שבא לו יש לו כאילו התניה במוח אם אסור לך תעשה.

ש: אתה שואל למה זה קורה?

אליעד: עוד לא שאלתי רק תיארתי את המצב.

ש: אוקי.

אליעד: עכשיו עוד פעם יש מצב יכול להיות מצב של בן אדם שהוא רוצה לעשות משהו והסיבה שהוא רוצה לעשות את זה היא בגלל כשחוקרים "למה אתה רוצה לעשות את זה מה זה נותן לך" אז הוא אומר "תקשיב זה לא נותן לי כלום חוץ מדבר אחד שאני יודע שאני יכול לעשות את זה" כי אומרים לו אסור לעשות משהו ואז הוא רוצה לעשות את זה כי אמרו לו שאסור, אוקי עכשיו השאלה היא זה איך להתמודד עם מצב כזה כאילו איך אפשר לצאת מזה.

ש: למה צריך להגיע?

אליעד: טוב כי לפעמים הבן אדם כבר מתחיל לעשות דברים שהוא לא היה רוצה לעשות אותם, שימו לב אם אומרים לו "תקשיב אם היו אומרים לך שמותר לעשות את זה שזה בסדר לעשות את זה היית רוצה לעשות את זה?" הוא אומר "לא הייתי רוצה" זאת אומרת שהוא רוצה לעשות את זה רק כי אמרו לו אסור וזה מציק לו המחשבה שאסור לו לעשות, עוד פעם זה כמו מים גנובים ימתקו זאת אומרת הוא רוצה לעשות את הדבר כי אמרו לו שאסור אני אומר לו "תקשיב ואם לא היה אסור לעשות את זה היית רוצה לעשות?" הוא אומר "לא לא הייתי אין לי בזה זה לא נותן לי כלום" זאת אומרת שהוא בעצם מבין שהוא הולך לעשות משהו שהוא לא באמת רוצה לעשות אותו בשביל לעשות אותו אלא הוא רוצה לעשות אותו כדי להוכיח לעצמו "שלא יגידו לי מה לעשות אני אעשה מה שאני רוצה".

רגע זה הבנו זאת אומרת הבן אדם עכשיו נמצא בקונפליקט למה כי הוא הרגיש שהוא הולך לעשות משהו שהוא לא באמת רוצה לעשות אותו מצד אחד יכול להיות שהוא בכלל לא רוצה לעשות אותו אפילו הוא רוצה לא לעשות אותו אבל המחשבה שאומרת לו "תקשיב אסור לך לעשות את זה" המחשבה הזאת מחרפנת אותו והוא אומר "אני חייב לעשות את זה" נגיד לדוגמה אנשים נגיד שעושים דברים מסוכנים אומרים לו "כאילו אם היה מותר היית עושה את זה" הוא אומר לא אבל בגלל שאסור הסיבה לעשות, כאילו זה מביא לו נזק גורם לו נזק נגיד אבל המחשבה שאסור לו היא משגעת עושה לו מאוד רע ובגלל זה הוא רוצה לעשות את זה. אז איך אפשר להתמודד עם כזה מצב איך אפשר לצאת ממצב כזה חוץ מאשר לך תעשה את זה?

ש: צריך לגרום לו להרגיש שמותר לו לעשות הכל.

אליעד: אבל אסור לך לעשות את זה מה זאת אומרת?

ש: צריך להפוך לו את ההתניה בראש.

אליעד: בוא ניתן דוגמה נגיד מישהו נגיד רוצה לרצוח מישהו אומרים לו "למה אתה רוצה לרצוח מישהו מה האינטרס שלך לרצוח אותו?" הוא אומר "תקשיב האמת היא שאני לא רוצה לרצוח אף אחד אין לי עניין בלרצוח אף אחד ואני בכלל לא רוצה לרצוח אנשים מהרבה סיבות, אז למה אתה שוקל לרצוח מישהו?" אז הוא אומר "תראה הסיבה היחידה היא כי אני יודע שיש טאבו שאסור לרצוח לכן אני רוצה לרצוח כדי להוכיח לעצמי שאני לא מקשיב לחוקי החברה", נגיד בא ניקח משהו אחר בן אדם נוסע באדום "למה אתה נוסע באדום מה הדחף שלך לנסוע באדום?" אז הוא אומר "תראה האמת היא שאני מבחינתי מעדיף לא לנסוע באדום אני מבין שזה מסוכן לי לנסוע באדום אבל אני נוסע באדום כי המוח אומר לי אסור לך לנסוע באדום" ואז הוא אומר "מה הם יגידו לי איך לנסוע לא מקבל את זה לכן אני נוסע באדום".

אז זאת אומרת הוא אומר "תראה אם היה מותר לנסוע באדום לא הייתי נוסע באדום כי זה מסוכן" אם נגיד היו אומרים "תקשיב אל תיסע באדום כי זה מסוכן אבל מותר לך אם אתה רוצה" הוא אומר "טוב אז ההיגיון שלי אומר יש אדום למה שאני אסע זה מסוכן לי ובגלל שאמרו לי אסור לי לנסוע באדום ואם תיסע תחטוף דוח זה וזה" אז הוא אומר "אין עכשיו אני חייב לנסוע באדום כי אני לא מוכן להרגיש רע מהמחשבה שאומרת לי שאסור לנסוע באדום".

ש: אבל יש אפשרות בדרך כאילו הפשוטה נראית לי של להגיד לו "אין בעיה אתה משנה את כללי המשחק" הוא אומר "אני משנה לגביך את כללי המשחק".

אליעד: הכל בסדר איך אנחנו מוציאים אותו מהקונפליקט הזה?

ש: על ידי הפחדה נניח פשיטה.

אליעד: אבל איך זה פתר לו את הבעיה אבל זה לא פתר לו את הבעיה, מה אמרת לו אם תיסע באדום נהרוג אותך מה הפתרון.

ש: נניח סתם אני זורק איזשהו פתרון שם אותך בכלא.

אליעד: הוא יודע את זה כבר מראש הוא יודע את זה בשביל זה יש לו בעיה הוא יודע את זה זאת בדיוק הבעיה שהוא יודע את זה והוא עדיין משתגע עם עצמו זאת בדיוק הבעיה.

ש: זה לא מתריע.

אליעד: הפוך לא זה עוד יותר גרוע כשאתה אומר לו אם זה נשים אותך בכלא הוא אומר "מה עכשיו אתה מאיים עלי עם כלא עכשיו אני אוכיח לעצמי שאני לא מפחד מהכלא", הפוך הרי הוא המניע שלו לעשות את זה זה כי אמרת לו שאסור אז אם אתה אומר לו עוד יותר שאסור הוא עוד יותר רוצה לעשות את זה. מה אתה רוצה להגיד איך ניגשים לזה?

ש: אפשר לגשת מכל מיני כיוונים להגיד את העיקר לפתור לו את העניין הזה שהוא לא יכול לקבל אסור, זאת אומרת הוא רוצה בפנים להיות אלוהים הוא מרגיש כל דבר שאומרים לו לא הוא מצמצם אותו אנחנו נסביר לו נגיד שאלוהים זה להיות בכלל מצומצם כאילו לקבל את זה.

אליעד: רגע שנייה קודם כל התשובה שלך בכיוון אבל איך ניגשים לזה מלכתחילה אז בואו תסתכלו כשבן אדם יש לו קונפליקט כל קונפליקט מורכב משני דברים סותרים נכון אם אין לנו שני דברים סותרים אין קונפליקט, זאת אומרת יש פה שני דברים סותרים מצד אחד הוא מרגיש רע הוא מרגיש שדברים אסורים לו שאסור לו לעשות והוא לא רוצה להרגיש שדברים אסורים לו יש פה שני דברים מנוגדים הוא גם מניח שהם אסורים לו לעשות את הדברים האלה והוא גם אומר "אני לא רוצה להרגיש שדברים אסורים לי".

ולכן מה זה אומר לנו ולכן הפתרון האידיאלי למצב הזה יהיה לא בהכרח שזה קל להביא את זה אבל מה הפתרון האידיאלי יהיה לטפל בשני הדברים דבר ראשון לגרום לו להרגיש בנוח שדברים אסורים לו דבר שני לגרום לו להבין שדברים לא באמת אסורים לו, זה ככה מנתחים את זה עוד פעם הוא מניח שדברים אסורים לו והוא מניח שהוא לא רוצה את זה שדברים אסורים לו ולכן אנחנו צריכים לפרק בעולם אידיאלי את שתי הנחות היסוד "קודם כל מי אמר שאסור לך בא נראה לך שאתה מבחינתך זה בסדר גמור לעשות את זה".

אם בן אדם בתוך תוכו ירגיש שמותר לו לעשות הכל עכשיו אתה לא חייב לעשות הכל קודם כל מותר לך דבר שני גם מותר לך שיהיה אסור לך "הכל מותר לך" פירושו גם מותר לך שיהיה אסור לך זאת אומרת גם אם זה אסור לך זה בסדר, בוא ניתן דוגמה נגיד בן אדם מכניס את היד לאש "למה אתה מכניס את היד לאש" נגיד הוא פוצע את עצמו "למה אתה פוצע את עצמך? כי אני יודע שאני צריך לשמור על הבריאות שלי וזה משגע אותי המחשבה שאני צריך לשמור על הבריאות שלי לכן אני פוגע בבריאות שלי כדי להוכיח לעצמי שאני לא צריך לשמור על הבריאות" עכשיו אם הוא היה הולך עם זה עד הסוף מה היה קורה קודם כל האם הוא היה מתאבד זה הסוף לא.

עוד פעם אם בן אדם נגיד פוצע את עצמו "למה אתה פוצע את עצמך? כדי להוכיח לעצמי שאני לא חייב לשמור על הבריאות שלי" אוקי עכשיו אם בן אדם יגיד "אני עכשיו כל מה שאומרים לי אסור אני עושה הפוך" מה הדבר הכי גרוע שהוא יעשה יתאבד נגיד לא יש משהו יותר גרוע כי מה אסור לך בקצה אסור לך לא להאמין לשכל שלך הדבר שלא משנה מה אסור לך הכי אסור בעולם לא להאמין לשכל אם אתה תגיד "אני עכשיו מה הכי אסור לי לא להאמין לשכל מה אני הכי חייב להאמין לשכל אני לא מאמין יותר לשכל" נגמר המשחק ואז גם לא היה לו את הבעיה מלכתחילה.

זאת אומרת הבן נגיד שפוצע את עצמו כי הוא מנסה להוכיח לעצמו שהוא לא חייב לשמור על הבריאות שלו הוא לא באמת הולך עם זה עד הסוף כי אם הוא היה הולך עם זה עד הסוף לא הייתה לו בעיה, אוקי בוא ניתן דוגמה אחרת עכשיו אם בן אדם נגיד הוא רוצה לבגוד באשתו "למה אתה בוגד באשתך? כי אסור לי, זאת אומרת אם אשתך הייתה אומרת לך "תעשה מה שאתה רוצה עם מי שאתה רוצה היית בוגד בה? לא, אז למה אתה בוגד בה? כי היא אמרה שאסור והמחשבה שאסור משגעת אותי אני חייב להוכיח לעצמי שמותר שאני יכול לעשות את מה שאסור" אוקי זאת אומרת שהוא חושב שאסור, עכשיו אם היה הולך קודם כל עם זה עד הסוף אז הוא היה מטיל ספק בתפיסה שאומרת שיש הבדל בין יש לאין או מה שזה לא יהיה אוקי זה אם הוא היה הולך עם זה עד הסוף.

עכשיו פרקטית מה אנחנו נעשה אנחנו גם נסביר לו שזה בסדר שהוא יבגוד וגם נסביר לו שזה בסדר להרגיש שאסור, עכשיו מה זאת אומרת להסביר לו שזה בסדר שיבגוד שימו לב הוא חושב שאסור לו לבגוד אם הוא לא היה חושב, אם עכשיו מישהו יגיד לך "אסור לך לגעת בתקרה" נגיד "אז הוא אמר שאסור לי לגעת בתקרה אני יודע שמותר לי לגעת בתקרה ולכן אין לי דחף לגעת בתקרה כי אני לא באמת חושב שאסור", זאת אומרת בוא ניתן דוגמה את ההוא נגיד שבוגד אוקי נגיד ההוא שבוגד באשתו "למה אתה בוגד? כי אסור לי לבגוד אני רוצה להוכיח לעצמי שמותר" עכשיו שימו לב למשהו מעניין הוא עצמו אם נשאל אותו "למה אתה חושב שאסור לך לבגוד באשתך?" מה הוא יגיד "כי אשתי אמרה לי שהיא לא רוצה שאני אבגוד בה" אבל מה האמת כשנשאל אותו "ומה אתה חושב את עצמך חושב שאסור או מותר אתה עצמך חושב שאסור כי אם אתה עצמך היית חושב שמותר לא היה לך דחף, כאילו זה בסדר אני חושב שמותר היא חושבת שאסור לא מפריע לי שהיא חושבת שאסור אם אני חושב שמותר".

זאת אומרת יש בתוכך מקום שאתה עצמך חושב שזה אסור לך "למה אתה חושב שאסור לך לבגוד?" ואז הוא יביא איזה רשימה של טענות כשהוא עצמו יבין שהוא מצד עצמו חושב שזה מותר וזה בסדר אז הוא לא יצטרך להוכיח לעצמו שלא אסור לו, הבן אדם פוגע לעצמו בבריאות "למה אתה פוגע לעצמך בבריאות? כדי להוכיח לעצמי שאני לא חייב לשמור לעצמי על הבריאות, מה אתה חושב שאתה חייב לשמור לעצמך על הבריאות מה אתה חושב?" הוא יגיד "כן אני חושב שאני חייב לשמור לעצמי על הבריאות" זאת דרך אגב הסיבה שהוא לא פוגע לעצמו בבריאות עוד יותר, אם הוא היה חושב שהוא לא היה צריך לשמור לעצמו על הבריאות הוא היה יכול לפגוע לעצמו בבריאות עוד יותר.

אוקי עכשיו זאת אומרת "ולמה אתה חושב שאתה צריך לשמור לעצמך על הבריאות? כי..." נגיד ואז הוא יביא סיבות "כי אני רוצה לחיות כי פה כי שם" זאת אומרת שאם הוא פחות ירצה לחיות, שימו לב לרעיון אם הוא פחות ירצה לחיות אז הוא פחות יחשוב שהוא צריך לשמור לעצמו על הבריאות ואז הוא יחשוב שמותר לו לא לשמור לעצמו על הבריאות ואז הוא לא יצטרך להוכיח לעצמו שמותר לו לא לשמור על הבריאות הוא יגיד "אני רוצה לשמור לעצמי על הבריאות זה לא שאני חייב לשמור לעצמי על הבריאות".

זה כמו שפעם דיברנו על בן אדם נגיד שאוכל הרבה אוכל "למה אתה אוכל הרבה אוכל?" כי הוא חושב ששמן זה מכוער ואז הוא מנסה להוכיח לעצמו ששמן זה לא מכוער ואז הוא אומר לעצמו "אני אוכל עוד יותר כדי לשכנע את עצמי ששמן זה לא מכוער" אבל אם הוא היה חושב ששמן זה לא מכוער אז הוא לא צריך להוכיח לעצמו ששמן זה לא מכוער ואז הוא לא צריך לאכול עוד יותר כדי להוכיח לעצמו ששמן זה לא מכוער.

נגיד בן אדם שיש לו כל מיני התנסויות נגיד יש לו התנסויות מיניות כאלה ואחרות אוקי לדוגמה ושואלים אותו "למה אתה רוצה את זה" אז הוא אומר "כי זה אסור, אוקי עכשיו מה אתה חושב אתה עצמך חושב שזה אסור או מותר מה אתה חושב?" עכשיו ואם הוא עצמו היה חושב שזה מותר אז הוא לא היה מרגיש שזה אסור ואז הוא לא צריך להוכיח לעצמו שזה מותר לו אבל בגלל שהוא עצמו חושב שזה אסור אז הוא רע לו מזה שהוא עצמו חושב שזה אסור ואז הוא צריך לשכנע את עצמו שזה לא אסור לו ואז הוא אומר אני אעשה את זה כדי לשכנע את עצמי שזה לא אסור לי ואז הוא אומר אני אעשה את זה כדי לשכנע את עצמי שזה לא אסור לי כי אם הוא היה חושב שזה לא אסור אז אובייקטיבית אין לו עניין בזה אז הוא לא היה עושה את זה.

הבנו זה צד אחד צד שני מי אמר שאסור לך להרגיש שאסור לך כשבן אדם אומר "אני רוצה לעשות משהו שאסור לי כי אסור לי" מה הוא בעצם אומר "אסור לי להרגיש שאסור לי אסור לי להרגיש מוגבל, מגביל אותי להרגיש מוגבל" זאת אומרת שרע לו להרגיש שרע לו, עכשיו מה האיסור הכי חמור אל תרגיש שאסור לך אל תרגיש צמצום זה האיסור הכי חמור זאת אומרת לכן צריך לעבוד איתו גם "ונניח שהכל אסור לך מה הבעיה בזה מי אמר שזה רע שאסור לך" שזה בעצם להגיד לו "מותר לך להרגיש שאסור לך". הבנו איך מנתחים את זה עוד פעם בן אדם יש לו שתי הנחות יסוד אחד "אסור לי להרגיש שאסור לי" שתיים "אני חושב שמשהו אסור לי" אז גם לנטרל את ה - "למה את חושב שזה אסור לך" וגם לנטרל את זה שאתה חושב שאסור לך שאסור לך.

אז קודם כל "זה לא אסור לך זה מותר לך אתה רק לא רוצה זה לא שאתה אסור לך אתה לא חייב אתה לא מעוניין מותר לך להכניס את היד לאש ולהישרף אתה לא רוצה להכניס את היד לאש ולהישרף" כי אם בן אדם יגיד לעצמו "אסור לי להכניס את היד לאש ולהישרף יכול להיות שהוא יכניס את היד לאש רק בשביל להוכיח לעצמו שמותר לו, עכשיו רוב האנשים לא עושים את זה כי הם חושבים שמאוד אסור להם להכניס את היד לאש אבל בעיקרון בן אדם לפעמים עושה משהו הסבל שלו מהמחשבה שהוא חייב הורגת אותו, זה כמו שדיברנו בהקשר של המוטיבציה נכון אם אתה רוצה לתת למישהו מוטיבציה אתה צריך להוריד לו את המוטיבציה ואז תהיה לו יותר מוטיבציה.

נגיד בן אדם שאתה רוצה לגרום לו ללכת לעבוד אם אתה תספר לו כמה הוא חייב ללכת לעבוד הרבה פעמים יהיה לו עוד יותר חרדה והוא לא ילך לעבוד הרבה פעמים בן אדם לא ילך לעבוד כי המחשבה שאומרת שהוא חייב לעבוד מאמללת אותו והמחשבה מזעזעת אותו המחשבה שאומרת "אני חייב ללכת לעבוד" מזעזעת אותו המחשבה הזאת הוא מתנגד לזה והוא לא מוכן לעבוד בשום אופן הוא מוכן לשבת בבית ולסבול והכל רק הוא לא מוכנס להיכנע למחשבה שאומרת לו אתה חייב לעבוד, זאת אומרת שמרוב שהוא חושב שהוא חייב ללכת לעבוד מרוב זה הוא לא ילך לעבוד ולכן שמה לדוגמה מה תהיה השיטה לעשות הפוך על הפוך "מה אתה חושב אתה חושב שחייבים ללכת לעבוד" הוא יגיד "לא חייבים ללכת לעבוד, אוקי אז אל תעבוד, לא אבל חייבים ללכת לעבוד אז איך אני אסתדר בלי כסף".

זאת אומרת שהוא...
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 2
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 2
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 2 איך מתמודדים עם החרדה והדיכאון אחרי ... האדם חווה שוב בגידה או פגיעה באמון, הוא כבר לא ייכנס לחרדות או לדיכאון, אלא יוכל לחיות בשלווה. איך להתגבר על בגידה בזוגיות? למה בגידה בזוגיות גורמת לחרדה? מה עושים עם דיכאון אחרי בגידה? איך משקמים אמון אחרי בגידה? למה בגידה ...
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 1
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 1
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 1 איך אפשר להתמודד עם חרדה ומשבר ... ההיצמדות לאמת, זיהוי השורש העמוק של החרדה והמועקה, והכרה בכאב האמיתי בלי לנסות לטייח אותו או לברוח ממנו. איך להתגבר על בגידה? חרדה אחרי בגידה דיכאון בזוגיות לאחר בגידה איך לטפל במשבר אמון בזוגיות? למה בגידה פוגעת באגו?
חרדת נטישה, חרדת פרידה, חרדת בגידה, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, טיפול לאחר בגידה, פחד מנטישה, פחד מפרידה
חרדת נטישה, חרדת פרידה, חרדת בגידה, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, טיפול לאחר בגידה, פחד מנטישה, פחד מפרידה
חרדת נטישה, חרדת פרידה, חרדת בגידה, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, טיפול לאחר בגידה, פחד מנטישה, פחד מפרידה איך אפשר להתמודד עם חרדת נטישה וחרדת בגידה? התוכן ... ולהינטש. לדבריו, חרדת הנטישה או חרדת הבגידה מתחזקות במיוחד כאשר אדם חווה בעברו בגידה כואבת. מדוע כל כך קשה להתגבר על בגידה מהעבר? אליעד מסביר כי כאשר אדם חווה בגידה, החוויה הרגשית שלו היא כל כך חזקה, שהיא מתחילה ללוות אותו ...
איך לסלוח על בגידה? מתי לסלוח על בגידה? האם לסלוח על בגידה? בעיות בזוגיות, מערכות יחסים, מדריך לנבגדים, ייעוץ זוגי אחרי בגידה, טיפול זוגי אחרי בגידה, התמודדות עם בגידה, להתגבר על בגידה
איך לסלוח על בגידה? מתי לסלוח על בגידה? האם לסלוח על בגידה? בעיות בזוגיות, מערכות יחסים, מדריך לנבגדים, ייעוץ זוגי אחרי בגידה, טיפול זוגי אחרי בגידה, התמודדות עם בגידה, להתגבר על בגידה
... על בגידה? בעיות בזוגיות, מערכות יחסים, מדריך לנבגדים, ייעוץ זוגי אחרי בגידה, טיפול זוגי אחרי בגידה, התמודדות עם בגידה, להתגבר על בגידה האם סליחה על בגידה משדרת חולשה או חוזק? כאשר אדם חווה בגידה במערכת יחסים, אחת השאלות המרכזיות שעולה היא ...
לחזור אחרי בגידה - איך לגרום למישהו לסלוח לך על בגידה? איך לגרום למישהו לא לפחד שתבגוד בו? איך לחזור לאקסית, איך להחזיר את האקסית? זוגיות אחרי בגידה, משבר אמון אחרי בגידה, יעוץ אחרי בגידה, התמודדות עם בגידה, מה לעשות אחרי בגידה? סליחה לאחר בגידה, חזרה לאחר בגידה, פרידה לאחר בגידה, כאב של בגידה, להתגבר על בגידה
... התמודדות עם בגידה, מה לעשות אחרי בגידה? סליחה לאחר בגידה, חזרה לאחר בגידה, פרידה לאחר בגידה, כאב של בגידה, להתגבר על בגידה וכאן אתייחס לסיטואציה הבאה, והיא לדוגמה גבר שבגד בבת הזוג שלו. ועכשיו בת הזוג שלו מפחדת לחזור להיות איתו ...
בגידה בזוגיות, בגידה לשמור על הזוגיות, בגידה לגיטימית, בגידה מתוך אהבה, בגידה בבן זוג, בגידה בבת זוג, התמודדות עם בגידה, לסלוח על בגידה, למה גברים בוגדים? למה נשים בוגדות? זוגיות אחרי בגידה
בגידה בזוגיות, בגידה לשמור על הזוגיות, בגידה לגיטימית, בגידה מתוך אהבה, בגידה בבן זוג, בגידה בבת זוג, התמודדות עם בגידה, לסלוח על בגידה, למה גברים בוגדים? למה נשים בוגדות? זוגיות אחרי בגידה
...אני אמרתי שזה מצב שכיח אמרתי שכל בגידה היא כזאת לא. ש: למה לדבר איתי על זה. אליעד: לא שאלתי על העיקרון אם אותו בן אדם לפני שהוא בגד הייתה מחשבה שאומרת אם אני לא אבגוד אז אני לא אוהב את הבן אדם השני ורק אם אני אבגוד אני יכול לאהוב אותו אז מבחינתו כשהוא בגד הוא בגד כדי לאהוב, השאלה מה היה לו בראש השאלה אם באמת המחשבה הזאת שהיית לו בראש נכונה האם באמת הייתה לו אלטרנטיבה לאהוב את הבן אדם השני בלי לבגוד אבל בהנחה שלא הייתה לו אלטרנטיבה לאהוב את הבן אדם השני בלי לבגוד, לדוגמה נגיד שאתה תוריד לעצמך יד...
בגידות, האם לספר למה בגדת? האם לספר על הסיבות לבגידה? לחזור אחרי בגידה, התמודדות עם בגידה, לסלוח על בגידה, זוגיות אחרי בגידה, משבר אחרי בגידה, שיקום אחרי בגידה, לסלוח אחרי בגידה, חיים אחרי בגידה, טיפול אחרי בגידה, יעוץ זוגי
בגידות, האם לספר למה בגדת? האם לספר על הסיבות לבגידה? לחזור אחרי בגידה, התמודדות עם בגידה, לסלוח על בגידה, זוגיות אחרי בגידה, משבר אחרי בגידה, שיקום אחרי בגידה, לסלוח אחרי בגידה, חיים אחרי בגידה, טיפול אחרי בגידה, יעוץ זוגי
...כל הסיבות שהובילו אותו לבגוד. אמנם זה עלול לפגוע יותר בטווח הקצר, אך בטווח הארוך דווקא החשיפה הזו מפיגה את אי - הוודאות. אי - הוודאות (התחושה שלא כל הסיבות עלו על השולחן) גורמת לצד הנבגד להרגיש חוסר ביטחון, ולכן חשוב לתת לו תמונה מלאה של מה חסר לו בקשר, מה היה חסר לך כבוגד, ומה בדיוק חיפשת אצל אדם אחר. האם כדאי לדבר על כך מראש? בתגובה לשאלה שעלתה, נאמר שאם האדם מספיק חכם, אפשר לדבר מראש על תחושות החוסר לפני שמגיעים לבגידה בפועל. בכך מונעים מצבים של חוסר תקשורת, שבהם חוסר שביעות רצון והזנחה פשוט...
בגידות בזוגיות, סימנים לבגידה, איך לדעת שהוא בוגד? איך לדעת שהיא בוגדת? איך לגלות בגידה? סימני בגידה, סימנים מחשידים לבגידה, איך לזהות בגידה? גילוי בגידה, טיפול בבגידה, למנוע בגידה, להחזיר אהבה, יש לה מישהו, למה בוגדים?
בגידות בזוגיות, סימנים לבגידה, איך לדעת שהוא בוגד? איך לדעת שהיא בוגדת? איך לגלות בגידה? סימני בגידה, סימנים מחשידים לבגידה, איך לזהות בגידה? גילוי בגידה, טיפול בבגידה, למנוע בגידה, להחזיר אהבה, יש לה מישהו, למה בוגדים?
...סימנים היו אמורים להופיע אם אכן הייתה מתרחשת בגידה. דוגמאות אפשריות הן: בן הזוג נמצא הרבה יותר מחובר לוואטסאפ מבעבר. בן הזוג פחות מתקשר איתנו, פחות פתוח רגשית. הסתרה של המסך, התנהגות חשאית או שינויים בהתנהגות הכללית. שינוי רגשי מובהק - יכול להיות מרוחק יותר או להפך, חם ואוהב בצורה מוגזמת. עם זאת, אליעד מדגיש שאין שום סימן מוחלט שיכול להעיד בוודאות על בגידה, מלבד תפיסה ישירה של ההתכתבות או של המעשה עצמו. כל השאר הם בגדר השערות בלבד, והם תלויים בהקשר הספציפי של המקרה ושל האדם. למה בכלל אנשים חושדים...
אמון אחרי בגידה, לסלוח אחרי בגידה, איך להחזיר אהבה אחרי בגידה? איך להחזיר אמון אחרי בגידה? החזרת אהבה אחרי בגידה, האם לחזור אחרי בגידה? איך להחזיר אקסית אחרי בגידה? זוגיות אחרי בגידה, לסלוח לך לאחר בגידה, לרצות אותך אחרי בגידה
אמון אחרי בגידה, לסלוח אחרי בגידה, איך להחזיר אהבה אחרי בגידה? איך להחזיר אמון אחרי בגידה? החזרת אהבה אחרי בגידה, האם לחזור אחרי בגידה? איך להחזיר אקסית אחרי בגידה? זוגיות אחרי בגידה, לסלוח לך לאחר בגידה, לרצות אותך אחרי בגידה
...איך לגרום למישהו לאהוב אותך אחרי בגידה? איך בונים אמון אחרי בגידה? איך לגרום למישהו לרצות אותך אחרי בגידה? איך לשכנע מישהו לחזור אליך אחרי בגידה? איך לשכנע מישהו לאהוב אותך אחרי בגידה? איך לשכנע מישהו לרצות אותך אחרי בגידה? האם אפשר לסלוח על בגידה? טיפול זוגי אחרי בגידה, איך ממשיכים אחרי בגידה? אהבה אחרי בגידה, להתאהב אחרי בגידה, לאהוב שוב אחרי בגידה, גירושין אחרי בגידה, החיים אחרי בגידה, האם אפשר לשקם נישואין אחרי בגידה? האם אפשר לחזור אחרי בגידה? הרגשה אחרי בגידה, האם אפשר להמשיך יחד אחרי בגידה...
בעלי חושד שאני בוגדת בו, אשתי חושדת שאני בוגד בה, האם להיפרד בגלל בגידה? מפחד שאשתי בוגדת בי, מפחדת שבעלי בוגד בי, לסלוח על בגידה, בעלי חושד בי, אשתי חושדת בי, חשדות לבגידה, חשד לבגידה, האשמה, למה מאשימים אותי?
בעלי חושד שאני בוגדת בו, אשתי חושדת שאני בוגד בה, האם להיפרד בגלל בגידה? מפחד שאשתי בוגדת בי, מפחדת שבעלי בוגד בי, לסלוח על בגידה, בעלי חושד בי, אשתי חושדת בי, חשדות לבגידה, חשד לבגידה, האשמה, למה מאשימים אותי?
...זאת האמת. הבנו את הסיפור? ש: לא הבנתי את הגיוון אבל לא חייב להמשיך. אליעד: לא אני אענה לך לא מסובך גיוון מה זה יש פקודה לגוון מה עם פקודה לא לגוון יש גם צורך לבן אדם לא לגוון. ש: נכון. אליעד: אז מה זה הצורך לגוון? ש: שפשוט אתה רוצה לחוות מלא אנשים בא לחוות מלא בא לך להרגיש מלא אנשים. אליעד: אין מציאות כזאת בעולם. ש: למה? אליעד: אני אענה לך תשובה בן אדם שלא יודע למה הוא עושה דברים בן אדם שלא מבין למה הוא עושה דברים אז הוא אומר לעצמו מה זאת אומרת אני פשוט רוצה לגוון אני רוצה היום את זאת מחר רוצה את...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין את עצמי, למה אני רוצה את זה? אסור להרגיש אסור, פוגע בעצמי, לא רוצה לעבוד
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
זוגיות, אהבה, הצלחה וחיים טובים - הספר על: להתגבר על בגידה, פתרון בעיות בזוגיות, גישור זוגי, אימון לזוגיות, טיפול זוגי, זוגיות ויחסים, ייעוץ זוגי, איך למצוא זוגיות ואהבה, איך להצליח בזוגיות, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: גישור זוגי, להתגבר על בגידה, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להצליח בזוגיות, למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
האקסית יוצאת עם מישהו איך יכול להיות שבחורה? לשמור על המשיכה לאורך זמן לגרום לאקסית לרצות לחזור שקרים במערכות יחסים הפרעת אישיות נרקיסיסטית וזוגיות חשיבות סקס פחד מבגידה עם האקסים מהי המשמעות של הסקס בעיני אנשים? חושב על סקס הבן זוג שלך יהיה בתור האקס שלך למנוע רכושנות זוגית חשש לבגידה בזוגיות זוגיות מתוך אינטרסים פעילויות לדייט זוגיות לא מתאימה בת זוג חוזרת בתשובה זוגית מאפשרת שיקולים בבחירת בן זוג איך להתגבר על דיכאון אחרי בגידה? פרזנטציה לבחורה להחמיא לבחורה יפה למה אני אוהב סקס? מטפלים זוגיים מי צריך להשתנות בקונפליקט זוגי? להיות מובן מאליו בזוגיות איך נוצרת התאהבות זוגית? האקס מפלצת ירד החשק המיני מפחדת מבגידה להשפיע על האקס איך להפריד בין האקס לבין החברה שלו? מה הבחורה רוצה? סוגים של מחויבות זוגיות איבוד החשק המיני תכונות בבת זוג בדידות בלי זוגיות לחשוב על מישהי אחרת בזמן סקס חוסר התאמה בדייט לשנות את הבן זוג זוגיות עם פשרות הפרשנות של הבגידה לשקר בדייט איך לכבוש בחורה? הודעה מהאקסית האם ניתן למנוע בגידה? איך לתאם דייט? לנקום בבחורה בוגדת אובדן אמון בזוגיות קשירות בסקס לא מצליח בקטע מיני אמונות שגויות בזוגיות איך להתחיל עם בחורה יפה? להתמודד עם בגידה בזוגיות בררנות בבחירת בת זוג לקנות אותו בסקס רוצה ממני רק סקס לדעת איך הבן זוג ייפרד בגידה במערכת יחסים ההיגיון של הסקס לקרוא את המחשבות של האקסית שכל של הבחורה נרקיסיסטיות בזוגיות להתחייב לקשר זוגי איך מתמודדים עם בת זוג מעשנת? אני בודד בזוגיות דחף מיני בחברה הדתית תשוקה מינית של חרדים נזקים מצפייה בסרטי סקס להוציא בחורה מהראש להצליח בזוגיות עם פשרות בזוגיות מה מעלה חשק מיני? גבולות במערכות יחסים האם להחזיר את האקסית? למה כל כך קשה למצוא זוגיות? תהליך גירושים הבסיס לזוגיות טובה למה הוא מעדיף סרטי סקס? סקס גורם למישהו להרגיש נאהב לשמור על המשיכה המינית לאורך זמן תנאים לזוגיות טובה בגידה ברמה הרגשית האם לוותר על ידידים למען הזוגיות? לדבר בדייט שני לגרום לבת זוג לרצות אותך איך להיגמל מהאקסית? לגרום לו לרצות להיות בזוגיות סקס בשלישיה לגרום לאקסית להוציא אותך מהראש למה מישהו מעדיף סרטי סקס על סקס? בגידה בזוגיות לגרום לאקסית לרצות אותי איך להבין את האקס שלך? למה אני רוצה לעשות סקס? גמילה מהתמכרות לאקס האם יכול להיות קשר ללא משיכה מינית? לשלם בדייט אשמה זוגית גברים רוצים ממני רק סקס ליצור זוגיות טובה לאורך זמן עוד נושאים ...
האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ נישואים, גישור בין בני זוג, טיפול זוגי בנושאי להתגבר על בגידה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.5625 שניות - עכשיו 01_10_2025 השעה 12:11:31 - wesi14