אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חוסר סיפוק בזוגיות, חוסר סיפוק בעבודה, אכילה רגשית, לא מרוצה, לא מסופק, לא מאושר, ריקנות פנימית, אושר פנימי, שמחת חיים, שביעות רצון, לא מצליח למצוא, מה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, גישור זוגי, זוגיות אחרי משבר נפשי, למה בחורה משקרת במערכת יחסים, בעיות בזוגיות לאחר בגידה, קשר זוגי שמתחיל לאט, שיקום זוגיות, טיפולי זוגיות, לא מרוצה בזוגיות, משבר מערכת יחסים, קשר זוגי עם הפרעת אהבה אובססיבית, איך מנהלים מערכת יחסים, חמדנות בזוגיות, ייעוץ זוגי ומשפחתי, שיפור זוגיות, בשביל מה אנשים רוצים זוגיות, איך מקיימים יחסים, התחלה קשר זוגי חדש, איזון ביחסים זוגיים, חוסר חשק לזוגיות, תקשורת בזוגיות איך פותרים בעיות, איך להכניס אקשן בחיי הזוגיות, קואצר אישי וזוגי, לבד בלי מערכת יחסים, זוגיות חדשה בגיל הזהב, הפתרון לפחד מזוגיות, חוסר תקשורת בזוגיות, משפטים לחשיבה חיובית בזוגיות, מהי זוגיות אמיתית, ריקנות בזוגיות, להרחיק מחשבות רעות בזוגיות, מתי להתייאש מזוגיות מסויימת, טיפול אישי, זוגיות ואהבה, למצוא אהבה וזוגיות, איך למצוא אהבה, יועץ זוגי,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
חוסר סיפוק בזוגיות, חוסר סיפוק בעבודה, אכילה רגשית, לא מרוצה, לא מסופק, לא מאושר, ריקנות פנימית, אושר פנימי, שמחת חיים, שביעות רצון, לא מצליח למצוא, מה מתאים לי?
למה אנשים מרגישים חוסר סיפוק בתחומים שונים בחיים?

הרבה פעמים אנשים חווים חוסר סיפוק בזוגיות, בעבודה, או אפילו במצבים פשוטים כמו אכילה. בן אדם יכול לאכול ולהרגיש שהוא אף פעם לא שבע באמת, תמיד רוצה לאכול עוד. אדם יכול להיות במקום עבודה ועדיין לחפש עבודה נוספת, או להיות במערכת יחסים ועדיין להרגיש שמשהו חסר לו. אליעד כהן מסביר שהתופעה הזאת מתרחשת כאשר האדם מנסה לפתור בעיה פנימית באמצעות אמצעי חיצוני, והפתרון הזה לעולם אינו יכול להיות יעיל לחלוטין.

מה הקשר בין חוסר סיפוק לריקנות פנימית?

אליעד מדגיש שכאשר אדם חש ריקנות פנימית או חוסר ערך פנימי ומנסה למלא את החיסרון הזה באמצעות דברים חיצוניים, כמו אוכל, עבודה או זוגיות, הדבר החיצוני לעולם לא יצליח לפתור לחלוטין את הבעיה הפנימית שלו. לדוגמה, אם אדם סובל מדיכאון ומנסה לפתור את הבעיה הזו באמצעות אכילה, האוכל לעולם לא יספק אותו באמת, כי הבעיה שהוא מנסה לפתור היא רגשית ולא פיזית. לכן האדם ממשיך לאכול עוד ועוד, אך עדיין מרגיש ריקנות פנימית ולא מצליח לחוות סיפוק אמיתי.

איך אפשר לדעת אם חוסר הסיפוק נובע מבעיה פנימית או חיצונית?

כדי להבין האם חוסר הסיפוק שלך נובע מבעיה אמיתית בתחום שבו אתה חש חוסר סיפוק, או שאתה פשוט מנסה לפתור בעיה פנימית אחרת, אליעד מציע מבחן פשוט: שאל את עצמך אם קיים דבר כלשהו שיכול לספק אותך באמת. אם התשובה היא "כן", וזה דבר ריאלי, אז הפתרון הוא פשוט - לך תשיג את אותו דבר. אבל אם אתה לא מסוגל לחשוב על שום דבר שיספק אותך באמת, אז כנראה שאתה מנסה לפתור בעיה פנימית עמוקה יותר באמצעות פתרונות חיצוניים.

לדוגמה, אדם שאומר שהוא לא יכול לעבוד במקום מסוים בגלל הפקקים, במקום אחר בגלל השכר הנמוך, במקום שלישי כי זה מלחיץ מדי ובמקום רביעי כי הוא בודד מדי, לכאורה נותן הסברים אובייקטיביים. אבל אם אין אף מקום שהוא יכול לומר בכנות שהיה שמח לעבוד בו, כנראה שהבעיה שלו היא פנימית. הוא פשוט לא רוצה לעבוד, ומחפש תירוצים שמסבירים את חוסר הרצון הפנימי שלו.

מדוע אנשים מאשימים אחרים בחוסר הסיפוק שלהם?

אליעד מסביר שאדם המנסה למלא ריקנות פנימית באמצעות מערכות יחסים חיצוניות, למשל, עלול להאשים את האחרים כשהם לא מצליחים למלא את החיסרון הזה. הוא מוציא את התסכול שלו על אחרים, כי הוא ציפה שהקשר איתם יפתור לו את הבעיה הפנימית. אך למעשה הם אינם יכולים לפתור זאת, מה שמביא את האדם לתחושה של כעס ואכזבה כלפיהם.

איך למצוא איזון בין סיפוק פנימי לחיצוני?

אליעד מסביר שצריך לשמור על איזון בין מילוי החסרונות הפנימיים בצורה פנימית לבין שימוש בחיצוניות לסיפוק יחסי. אם אדם יאמר שכל הבעיות שלו הן פנימיות והוא לא צריך בכלל דברים חיצוניים, הוא לא יוכל לקיים מערכות יחסים, כי הן יתייתרו. מצד שני, אם יטען שכל הבעיות שלו הן חיצוניות, הוא תמיד ירגיש חוסר סיפוק, כי אי אפשר למלא חיסרון פנימי באמצעות משהו חיצוני באופן מוחלט. לכן, האיזון הנכון הוא להשאיר מקום לחסרונות חיצוניים ופנימיים גם יחד, וכך למנוע מצב של אכזבה מתמשכת או חוסר סיפוק מתמיד.

לדוגמה, אם אדם ירצה לתחזק זוגיות, הוא לא יכול להסתמך רק על האהבה העצמית שלו, כי אז הוא לא יצטרך את הזוגיות בכלל. מצד שני, הוא גם לא יכול להסתמך רק על אהבת האחרים, כי אז...
עכשיו יש עוד נושא לפעמים בן אדם חווה חוסר סיפוק ממשהו מסוים כגון חוסר סיפוק מהעבודה חוסר סיפוק מזוגיות או אפילו חוסר סיפוק מאוכל, זאת אומרת שהוא אוכל והוא חווה חוסר סיפוק הוא תמיד רוצה לאכול עוד נגיד הוא נמצא במקום עבודה והוא תמיד מחפש עוד עבודה נוספת, נגיד הוא בזוגיות הוא תמיד רוצה עוד משהו. אוקי עכשיו השאלה היא למה זה.

ש: זה דומה למקרה הקודם בגלל שיותר מדי טוב לו.

אליעד: הכל דומה להכל לא אבל יש פה עוד שכל זה קשור יותר לשכל הראשון, בדבר הראשון אמרנו אם אתה מוסיף מוחלט למשהו הוא מתפרק אם תיקח משהו ותגיד "האם זה טוב באופן מוחלט?" הוא מתפרק. עכשיו מה שקורה זה שאם מישהו מנסה לפתור בעיה מסוימת בדרך הלא נכונה אז הרבה פעמים הדרך לא פותרת לו את הבעיה, כמו שמישהו לדוגמה נגיד ינסה לדפוק בקיר מסמר עם מברג וזה לא עובד לו למה כי לזה הוא צריך פטיש.

מה זאת אומרת אם מישהו נגיד יש לו ריקנות פנימית נניח חוסר ערך פנימי ריקנות פנימית, תסביך פנימי כלשהו והוא מנסה לפתור את זה באמצעי חיצוני אז הוא לא מצליח לפתור את זה או הסיבה שבן אדם חווה חוסר סיפוק מהצורה היא בגלל שהוא מנסה לפתור בעיה מסוימת בצורה לא נכונה מנסה לקמבן.

נגיד שמישהו נגיד אוכל כי הוא רוצה כרגע לא להיות רעב אז הוא יכול לאכול ולהיות שבע אבל אם הוא אוכל מתוך איזה נגיד דיכאון אז האוכל לא יכול לפתור לך את הדיכאון ולכן האוכל לא יספק אותו אף פעם לכן הוא יאכל ויאכל אבל הוא ממשיך לרצות לאכול כי הוא מנסה לפתור את בעיית הדיכאון באמצעות האכילה וזה בכלל לא קשור אולי זה קשור חלקית.

ש: זה די טריוויאלי זה לא שורש הבעיה.

אליעד: ולכן אם אתה לדוגמה נגיד לא מרוצה מהעבודה שלך לא מרוצה מאיזה משהו, מישהו לא מרוצה ממשהו ואתה מנסה להגיד "למה אני לא מרוצה מזה?" אז לא תמיד אתה לא מרוצה מזה כי זה לא טוב, לפעמים אתה לא מרוצה מזה כי אתה בכלל מנסה לפתור בעיה אחרת באמצעות הדבר הזה.

נגיד שמישהו מתלונן על האנשים סביבו עכשיו למה הוא מתלונן, עכשיו לפעמים בן אדם מתלונן על אנשים סביבו כי הם באמת "לא בסדר" ולפעמים הוא מתלונן על כולם, למה הוא מתלונן על כולם? כי הוא בכלל מתוסבך עם עצמו והוא חשב שהם ימלאו לו איזה חיסרון ואז מה לעשות שהם לא יכולים למלא לו את החיסרון ואז הוא מוציא עליהם את העצבים שהם לא יכולים למלא לו את החיסרון אבל הם באמת לא יכולים למלא לו את החיסרון.

כי הוא ניסה לפתור את בעיית החיסרון הפנימי שלו באמצעות מערכת יחסים חיצונית ומאחר שזה לא פותר לו את החיסרון כי אי אפשר למלא ריקנות פנימית באמצעות משהו חיצוני לכן הוא יתחיל לחפש חסרונות בחיצוני ויתחיל להאשים את החיצוני שהחיצוני אשם, "אתה יודע למה אני לא מרוצה? כי זה ככה" הוא ימצא סיבות. עכשיו ומה הדרך של הבן אדם לדעת, ניתן כיוון איך בן אדם יכול לדעת האם באמת הסיבה שהוא לא מרוצה מהדבר זה כי באמת הדבר לא מתאים לו או שהוא לא מרוצה מהדבר כי הוא בכלל מנסה לפתור בעיה אחרת בצורה לא נכונה, מה הסימן?

ש: הוא ימצא את זה גם במקומות אחרים.

אליעד: מה שאת אמרת זה נכון, עכשיו מה זה אומר שנייה נגיד שמישהו אומר שהוא לא מרוצה ממשהו ואז שואלים אותו "יש משהו שאתה כן מרוצה ממנו?", נגיד מישהו אומר "אני לא מרוצה" נגיד "לך תעבוד? לא אני לא יכול לעבוד פה, למה אתה לא יכול לעבוד פה? זה כל היום יש פקקים, אוקי אולי תעבוד שם? לא יכול לעבוד שם למה לא יכול לעבוד שם שכר נמוך, אוקי לך תעבוד שם למה אתה לא יכול לעבוד שם? זה מלחיץ אותי מדי, לך תעבוד שם? שם זה קל לי מדי שם זה קשה לי מדי, שם אנשים לא נעימים שם זה אני בודד מדי" כל פעם משהו אחר.

ואז אומרים לו, עכשיו לכאורה זה תשובות אובייקטיביות כאילו באמת מה לעשות מה הוא חייב לעבוד עם אנשים לא נחמדים, אבל אם הוא היה מוצא מה האמת "אוקי יש מקום שכן הייתי רוצה לעבוד בו?" עכשיו אם הוא אומר "כן הייתי רוצה לעבוד פה ופה" וזה משהו שהוא ריאלי סבבה, אבל שום מקום הוא "לא אני אין לי, לא יודע איפה אני רוצה לעבוד" יפה אז כנראה שכל התירוצים שתירצת למה אתה לא רוצה לעבוד זה סתם תירוצים כי אתה לא רוצה לעבוד ועכשיו אתה רק מלביש את זה ב - "לא רוצה לעבוד כי... אני לא רוצה לעבוד כי ככה אני לא רוצה לעבוד כי ככה" יש משהו שכן היה מספק אותך.

לכן כשבן אדם לדוגמה נגיד רודף אחרי איזה משהו והוא מרגיש שהוא חווה חוסר סיפוק הוא צריך לשאול את עצמו "יש משהו שכן היה מספק אותי?" אם התשובה אומרת כן אוקי סבבה לך תשיג את זה וזהו, אבל אם התשובה אומרת לא "וואלה באמת אין משהו שמספק אותי לא יודע מה יספק אותי" אתה יודע למה זה לא מספק אותך כי אתה מנסה לפתור בעיה פנימית כנראה באמצעות צורה חיצונית ולכן זה לא יכול לספק אותך.

ש: זה תמיד בעיה פנימית?

אליעד: בדרך כלל הסיטואציה היא שבן אדם יש לו איזה חיסרון פנימי והוא מנסה למלא אותו בצורה חיצונית, נגיד בן אדם נגיד מרגיש חוסר ערך עצמי ואז הוא רוצה שיאהבו אותו ואז אף פעם לא מספק אותו כמה שאוהבים אותו למה כי אם הוא היה מצפה שיאהבו באופן יחסי סבבה אז הנה באופן יחסי אוהבים אותך או אפילו באופן יחסי יאהבו אותו יותר אז באופן יחסי אוהבים אותו יותר אבל אם הוא אומר "לא אני רוצה יש לי בעיה פנימית עכשיו אני רוצה שהבן אדם השני יאהב אותי ושזה יפתור לי את התסביך הפנימי שלי עם עצמי" איך זה יכול לפתור לך את זה בדיוק אין אפשרות.

ואז עוד מעצים את זה נכון ואז עוד יכול להעצים את זה שבן אדם נמצא נגיד לדוגמה במערכת יחסים וזה לא פותר לו את התסביך הפנימי שמלכתחילה בגללו הוא נכנס למערכת יחסית אז הוא עוד יותר ואז הוא עוד יותר מאשים, למה כי הוא בא מהמקום הלא נכון. עכשיו מה ההפך של זה אם מישהו יגיד "בעיה פנימית אני פותר רק באופן פנימי" אז עוד פעם החיצוני מאבד את המשמעות, ואם בן אדם יגיד "בעיה פנימית אני פותר רק באופן חיצוני" החיצוני לא יכול לפתור לך את הבעיה.

ולכן עוד פעם הגענו למצב שבן אדם צריך כן להגיד "אני רוצה שהחיצוני ימלא לי את החיסרון הפנימי" בשביל לתחזק חיצוני בהנחה שאנחנו רוצים לתחזק תלות חיצונית, בן אדם נגיד רוצה לתחזק זוגיות אם הוא יאהב את עצמו מבפנים רק מבפנים אין אפשרות לזוגיות, אם הוא יגיד "לא אוהב את עצמי בפנים בכלל" גם אין אפשרות לזוגיות. אז צריך לאהוב מספיק את עצמך, אתה צריך להגיד "אוקי אני לא אוהב את עצמי מספיק אני רוצה שהוא יאהב אותי כדי לאהוב את עצמי אבל באופן יחסי וחלק אני אעשה השלמה לבד" כי אם אתה לא מוכן לעשות השלמה לבד ואתה רוצה שרק יאהבו אותך או שתעשה את כל ההשלמה לבד אתה לא יכול לתחזק זוגיות.

ש: אם בן אדם אוהב את עצמו הוא לא צריך שאחרים יאהבו אותו.

אליעד: אם בן אדם מה?

ש: אני אומרת אם בן אדם אוהב את עצמו הוא גם לא צריך שאחרים יאהבו אותו.

אליעד: לא אם בן אדם לא אוהב את עצמו.

ש: אם הוא רוצה שאנשים יאהבו אותו בגלל שהוא אוהב את עצמו, אם הוא לא היה אוהב את עצמו למה שיהיה לו צורך שאחרים יאהבו אותו.

אליעד: בן אדם רוצה שימלאו את כוס המים כי היא ריקה נכון?

ש: נכון.

אליעד: אז בגלל שהוא לא אוהב את עצמו הוא רוצה שיאהבו אותו, את אוכלת כי את רעבה. בוא ניתן דוגמה מרעב אם בן אדם יהיה רעב, נגיד שבן אדם הולך לדוגמה למסעדה מה אומרים לו במסעדה "אכול כפי יכולתך", עכשיו אז מה יש כאלה שעושים שלפני המסעדה הם לא אוכלים יומיים ואז הם מגיעים שלושה, ואז הם מגיעים רעבים והם גם מעולפים מתים ואז אין להם כוח לאכול אז לכן והיה אחד שאמר "טוב עכשיו יש לי אכול כפי יכולתך אני צריך לבוא במיטבי שאני אוכל לאכול" אז הוא אכל ואכל ואז ההוא לא במיטבו לא יכול היה לאכול לכן צריך לאכול מספיק כדי שיהיה לך מספיק כוח לאכול.

ש: ויש את זה שעשה חימום בבית לפני.

אליעד: כן...
למה נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי? הרס עצמי זה לא תירוץ, מה זה נטייה להרס עצמי? למה הרס עצמי זה שקר? האם אני מנסה להרוס לעצמי? למה אני הורס לעצמי? האם יש לי נטייה להרס עצמי? בגידה בעקבות טראומת אונס, הרס עצמי כתירוץ
למה נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי? הרס עצמי זה לא תירוץ, מה זה נטייה להרס עצמי? למה הרס עצמי זה שקר? האם אני מנסה להרוס לעצמי? למה אני הורס לעצמי? האם יש לי נטייה להרס עצמי? בגידה בעקבות טראומת אונס, הרס עצמי כתירוץ
...פעולתו בכך שהוא הרס לעצמו את הקשר. האמת היא שהבגידה לא נעשתה מתוך רצון להרוס את הזוגיות, אלא מתוך רצון לרגש או תחושת נחשקות. המניע לבגידה לא היה הצורך להרוס את הקשר, אלא הצורך למלא ריק רגשי או להרגיש משהו שלא התקבל במערכת הזוגית. לפי אליעד, המושג של הרס עצמי לא מסביר את ההתנהגות האמיתית שמסתתרת מאחורי הפעולות הללו. אם ננתח את המקרים, נראה שמי שבוגד או מי שפוגע בעצמו לא עושה זאת מתוך רצון להחמיר את מצבו, אלא מתוך מניעים נוספים, כמו תחושת שליטה, רצון...
גישור, איך לגשר בין אנשים? למי זה שייך? להגיע להסכמה רגשית, אינטרס רגשי, בוררות, איך לגרום לאנשים להסכים? ללמוד גישור, ללמוד לגשר, גישור עסקי, גישור זוגי, יעוץ זוגי, גישור משפחתי, איך לפתור סכסוך? רצונות מנוגדים, גישור מסחר
גישור, איך לגשר בין אנשים? למי זה שייך? להגיע להסכמה רגשית, אינטרס רגשי, בוררות, איך לגרום לאנשים להסכים? ללמוד גישור, ללמוד לגשר, גישור עסקי, גישור זוגי, יעוץ זוגי, גישור משפחתי, איך לפתור סכסוך? רצונות מנוגדים, גישור מסחר
...כי לעיתים קונפליקטים עשויים להיראות כבעיות פילוסופיות, כמו הוויכוח אם משהו הוא טוב או רע. בשאלות כאלה, הגישור לא תמיד מתמקד בהגעה למסקנה חד משמעית, אלא בניסיון להבין את הצורך הרגשי שעומד מאחורי הדילמה. כך, הגישור לא בהכרח יפתור את הבעיה בצורה מוחלטת, אלא יאפשר להבין את הצורך מאחורי ההתלבטות ולהגיע להסכמה על הדרך בה יש להתמודד עם המצב בצורה היעילה ביותר. גישור זוגי גישור משפחתי גישור עסקי הסכמים רגשיים בגישור פתרון סכסוכים גישור בין אדם לעצמו אינטרסים...
איך ליצור עוגן מחשבתי? איך לשתול מחשבה? איך לשכנע מישהו? איך להשפיע על מישהו? איך לגרום למישהו לחשוב משהו? מניפולציות
...= אוהב). נניח לדוגמה שמישהו רוצה לחשוב שהוא חכם ולא טיפש, אז באפשרותך לדוגמה להרכיב משפט שאומר אתה חכם, אתה בטוח חושב X. או אתה בטוח חכם שחושב X. או אתה בטוח לא טיפש לחשוב ש X לא נכון. וכיוב ניסוחים שונים, שבתוך המשפט עצמו מניחים הנחת יסוד, שאם השומע לא יסכים איתך, אז הוא מה שהוא לא רוצה לחשוב שהוא. או לדוגמה, נניח שמישהו לא רוצה לחשוב שהוא קמצן, אלא רוצה לחשוב שהוא נדיב. אז מראש תחבר את הרעיון שלך, ליצירת התניה, שאם הוא יסכים איתך, אז ישתמע שהוא...
פחדים במערכות יחסים, פחד לא הגיוני בזוגיות, פרנויה בזוגיות, חרדת נטישה לא הגיונית, חרדת דחייה לא הגיונית, פחד גישה לא הגיוני, איך נוצר פחד לא הגיוני? הנאה על חשבון העתיד, טיפול בפחד לא הגיוני, למה אני מפחד להתחיל איתה?
פחדים במערכות יחסים, פחד לא הגיוני בזוגיות, פרנויה בזוגיות, חרדת נטישה לא הגיונית, חרדת דחייה לא הגיונית, פחד גישה לא הגיוני, איך נוצר פחד לא הגיוני? הנאה על חשבון העתיד, טיפול בפחד לא הגיוני, למה אני מפחד להתחיל איתה?
...עתידית שטרם הושגה בפועל. לדוגמה, אם אדם מקבל הבטחה שיקבל בונוס או העלאה במשכורת, ומתחיל להוציא כספים על סמך ההבטחה בלבד, הוא מסכן את עצמו באכזבה גדולה במידה וההבטחה לא תתממש. במערכות יחסים זה עובד באופן דומה. כאשר אדם כבר מדמיין הצלחה בזוגיות חדשה ומתחיל ליהנות מכך, הוא מגדיל את הסיכון שיחווה חרדה ופחדים לא הגיוניים. במקרה שהמציאות לא תואמת את הפנטזיה, התוצאה תהיה אכזבה קשה, חרדות ופרנויות, כמו האם היא באמת אוהבת אותי? והאם היא תעזוב אותי?. מדוע...
הצבת אתגרים, להציב אתגרים, התמודדות עם אתגרים, להשיג בחורות, בחורה מאתגרת, הכרויות, משחק בין המינים, מטרות ויעדים, טיזינג, משחקים במערכות יחסים, עם או בלי מורה רוחני, ריגוש במערכת יחסים
הצבת אתגרים, להציב אתגרים, התמודדות עם אתגרים, להשיג בחורות, בחורה מאתגרת, הכרויות, משחק בין המינים, מטרות ויעדים, טיזינג, משחקים במערכות יחסים, עם או בלי מורה רוחני, ריגוש במערכת יחסים
...בסדר זה קשור לאשליה, לחנופה שדיברנו קודם אתה משקר את עצמך, אתה מחמיא לעצמך מחמאת שקר, אתה בונה לעצמך מחמאות לעצמך ומשקר את עצמך מחמאות שאתה משקר את עצמך, אוקי תמשיך. ש: אז כמו נגיד סתם אני אתן לך דוגמה של הבן אדם שרוצה לטפס לאוורסט נגיד אז הוא רוצה להגיע לפסגה, לפסגת ההר אז אם תיקח אותו נגיד עם מסוק תשים אותו שם אז כאילו תמלא לו את הרצון להגיע לפסגה אבל הוא יגיד לך אז לא אני רוצה אתגר. אליעד: לא אני רוצה בכוחות עצמי, אז מה השאלה? ש: אז השאלה היא...
אנטישמיות מהי, למה יש אנטישמיות? איך נוצרת אנטישמיות? הצורך הרגשי באנטישמיות, איך להתמודד עם אנטישמיות? איך לפתור את בעיית האנטישמיות? שנאת זרים, שנאת יהודים, שנאת נשים, שנאת חלשים, הומופוביה, שנאת שחורים, שנאת אחרים
אנטישמיות מהי, למה יש אנטישמיות? איך נוצרת אנטישמיות? הצורך הרגשי באנטישמיות, איך להתמודד עם אנטישמיות? איך לפתור את בעיית האנטישמיות? שנאת זרים, שנאת יהודים, שנאת נשים, שנאת חלשים, הומופוביה, שנאת שחורים, שנאת אחרים
...העולם כולו יתנהל בצורה פחות שנאה. האם יש דרך למנוע את האנטישמיות? הדרך למנוע אנטישמיות ולפחות להפחית אותה, היא לעודד אנשים לקחת אחריות על עצמם, ולא להאשים את הסביבה. תהליך זה יכול להוביל לתוצאה של הפחתת השנאה כלפי יהודים וכלפי כל קבוצה מיעוט אחרת. אם כל אדם לומד לא להאשים אחרים על מצוקותיו האישיות, ייווצר עולם פחות שנאה. אנטישמיות שנאה כלפי יהודים לקיחת אחריות שנאת זרים הומופוביה שנאת חינם, לקחת אחריות, להסיר אחריות, להאשים אחרים בצרות שלך, שנאה...
איך לנתח רגש? איך להוציא מישהו מהראש? איך להבין למה אני רוצה משהו? איך להפסיק לרצות משהו? למה אני מתגעגע אליה? למה רע לי בלעדיה? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה רע לי בלי לעשן? למה סיגריות עושות לי טוב?
איך לנתח רגש? איך להוציא מישהו מהראש? איך להבין למה אני רוצה משהו? איך להפסיק לרצות משהו? למה אני מתגעגע אליה? למה רע לי בלעדיה? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה רע לי בלי לעשן? למה סיגריות עושות לי טוב?
...ולחקור לעומק: - מדוע אני מרגיש חסר ערך עצמי בלעדיה? - האם התחושה הזו הכרחית, או שניתן לשנות אותה? - האם ייתכן שגם כשהיא איתי לא ארגיש ערך עצמי? העיקרון הזה תקף לכל תחום רגשי בחיים: - למה רע לי לבד? ולמה טוב לי עם חברים? - למה רע לי כשאני לא מעשן? ולמה טוב לי כשאני כן מעשן? - למה רע לי כשאני רעב? ולמה טוב לי כשאני אוכל? למה חשוב יותר לחקור את תחושת הרע מאשר את תחושת הטוב? כאשר רוצים לפתור בעיה רגשית ולצאת ממנה, עדיף להתמקד בשאלה למה רע לי? ולא בשאלה...
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 1
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 1
...אחרות לכאבם, כמו זה לא מוסרי לשקר. אליעד מייעץ לאנשים להכיר באמת הפשוטה של הכאב (פגעו לי באגו) ולהתמודד איתה ישירות, בלי להסתיר או להמציא סיבות מזויפות. כיצד להפסיק לסבול ממשבר אמון אחרי בגידה? אליעד מציע לאנשים להתמודד עם משבר אמון לאחר בגידה על ידי התמקדות בשורש הבעיה ולא בסימפטומים שלה. הוא מדגיש כי ניסיון לפתור את החרדה או המועקה בלבד הוא כמו ניסיון לסתום חור בדלי מבלי לדעת מה גרם לחור. הדרך האמיתית להקל על הכאב היא לטפל בשורש הבעיה - בתפיסות...
לאיים איומים, איך לאיים על מישהו בצורה נכונה? איך לא לאיים על עצמך? איך לא להציב אולטימטום לעצמך? מה אפשר לאיים על מישהו? איך להטיל סנקציות על מישהו? איך לא להטיל סנקציות על עצמך? איך לגרום למישהו לעשות את מה שאתה רוצה?
...ליצור מצב שבו הם בעצמם מוגבלים או נפגעים מהאיום שהטילו. לדוגמה, נניח אדם שאומר למישהו: אם לא תעשה את מה שאני רוצה, לא אדבר איתך שבוע. במקרה כזה, חשוב לוודא שאנחנו באמת מוכנים לא לדבר עם אותו אדם במשך שבוע, שכן ייתכן שבעוד יומיים או שלושה נרצה פתאום לדבר איתו, אך כבר נהיה מחויבים לאיום שהצבנו. דוגמה נוספת יכולה להיות אדם שאומר למנהל שלו: אם לא תעלה לי את המשכורת, אתפטר. צריך לחשוב טוב לפני אמירה כזו, כי אם המנהל לא יסכים להעלאה, אולי נגלה שבעצם אנחנו...
לאהוב את המציאות היחסית, לרצות מוחלט, לאהוב את מה שיש, לשמוח במה שיש, לקבל את המציאות, לרצות את האפשרות שהמציאות תשתנה, לאהוב את האפשרות הרעה, מהי זוגיות טובה? זיכרונות רעים, לאהוב צורה יחסית, רצון במוחלט, לאהוב את הפוטנציאל, לאהוב את האפשרות שיהיה רע, לאהוב זיכרונות רעים, לחיות את הרגע
...לאהוב את האפשרות שיהיה רע, לאהוב זיכרונות רעים, לחיות את הרגע כשמדברים על לאהוב את המציאות, לקבל את המציאות גם במובן הכללי וגם במובן הפרטי של לאהוב מישהו משהו ספציפי, כגון לאהוב בן בת זוג, לאהוב מקום עבודה וכיוב, צריכים להבין מהי המציאות שאותה אנחנו אוהבים רוצים לאהוב וכולי. והמציאות היא, גם מה שקורה בפועל במציאות וגם מה שיכול לקרות. דהיינו, לאהוב את המציאות פירושו, לאהוב את מה שקורה כרגע. ומה שקורה כרגע, כולל בתוכו, דברים שקורים בפועל כרגע, זיכרונות...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חוסר סיפוק בזוגיות, חוסר סיפוק בעבודה, אכילה רגשית, לא מרוצה, לא מסופק, לא מאושר, ריקנות פנימית, אושר פנימי, שמחת חיים, שביעות רצון, לא מצליח למצוא, מה מתאים לי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
זוגיות, אהבה, הצלחה וחיים טובים - הספר על: זוגיות ויחסים, איך למצוא זוגיות ואהבה, ייעוץ זוגי, פתרון בעיות בזוגיות, גישור זוגי, טיפול זוגי, איך להצליח בזוגיות, אימון לזוגיות, איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול זוגי, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אימון לזוגיות, למה יש רע בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול זוגי, מגשר בין בני זוג, גישור גירושין ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1406 שניות - עכשיו 02_07_2025 השעה 02:21:10 - wesi14