אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, מאמן אישי, איך לבנות זוגיות, אימון אישי, ייעוץ זוגי, יועץ זוגי, נשים בטוחות בעצמן בזוגיות, קשר זוגי למטרת הולדה, זוגיות אחרי משבר נפשי, אימון עסקי, זוגיות למטרת נישואים, הפרעת חברים לזוגיות, חיזור זוגי, זוגיות ראשונה, איך להצליח במערכת יחסים, סיכונים בזוגיות ללא נישואים, ייעוץ אישי, סקס בזוגיות, טיפולים זוגיים, יחסי זוגיות, איך למגנט זוגיות, יחסים בין בני זוג, איך לדבר עם זוגות במשבר יחסים, האם אני בן אדם של מערכות יחסים, יועץ נישואין, איך להחזיר את הגלגל לאחור ביחסים, האם אני בזוגיות מתאימה, יועץ אישי, חיי זוגיות מוצלחת, טיפול זוגיות, כיצד נוצרת זוגיות, תאוריית חשיפה עצמית בזוגיות, חיים בלי זוגיות, התמודדות נגד פרידות במערכות יחסים, הדרכה אישית, ייעוץ זוגי ומשפחתי, חוסר חשק לזוגיות,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות?

הדבר המרכזי בתהליך של גמילה מהתמכרויות או הפסקת התנהגות לא רצויה הוא לא להתמקד בהפסקת ההתנהגות או המחשבה, אלא במציאת אלטרנטיבה חיובית שממלאת את הצורך שגרם להתנהגות. גישה זו מכוונת להפסקת ההרגל על ידי העדפת אלטרנטיבה שתספק את הצורך במקום להילחם בהרגל המזיק.

למשל, אם אדם רוצה להפסיק לאכול מתוק, במקום להתרכז במחשבות כמו "אני לא אוכל מתוק" או "אסור לי לאכול מתוק", צריך לחשוב על אלטרנטיבה, כמו אכילת חסה. השאלה היא, "למה אני אוכל מתוק?" אם התשובה היא רעב, אז כדאי להתרכז במזון בריא כמו חסה, ולמלא את הצורך ברעב באמצעות המזון החדש במקום הממתק. החשיבה הזו משנה את הגישה, ומונעת את המאבק המתמיד להפסיק את ההתנהגות המזיקה.

למה לא כדאי להילחם ישירות בהרגל לא רצוי?

ההימנעות מלחימה ישירה בהרגל המזיק נובעת מההבנה שההתנהגות היא רק סימפטום של צורך פנימי שלא מולא. לדוגמה, אדם שעובר על דיאטה עשוי לאכול מתוק מתוך תחושת רעב או מתוך צורך ריגשי, כמו פיצוי על מתח. אם אדם מנסה להפסיק את ההתנהגות של אכילת מתוק מבלי להבין את הצורך שמאחוריה, הוא עלול להיכשל ולחזור להתנהגות הישנה. במקום להיאבק בהרגל עצמו, עדיף להבין את הסיבה האמיתית מאחורי ההתנהגות ולמלא את הצורך בדרכים אחרות.

איך דוגמת החסה עוזרת להבין את הרעיון?

כשהאדם שואל את עצמו "למה אני אוכל מתוק?", ופותח את האפשרות למאכל חלופי כמו חסה, הוא לא נלחם במתוק אלא ממלא את הצורך בצורה בריאה. אם מדובר ברעב, החסה תמלא את הצורך הזה באופן טבעי, בלי צורך להילחם במתוק. זהו פתרון פרואקטיבי שנעזר בחלופה חיובית.

כיצד זה עובד לגבי עישון?

אם אדם רוצה להפסיק לעשן, הטעות הגדולה היא להתמקד רק בהפסקת העישון. במקום זאת, יש להבין למה הוא מעשן. אם התשובה היא שעמום, אז במקום להתרכז בלא לעשן, יש לחפש אלטרנטיבה חיובית, כמו ספורט, שימלא את הזמן וימנע את הצורך לעשן. ברגע שמתמקד באלטרנטיבה הזו, העישון יאבד את משמעותו.

למה עדיף 'להדליק את האור' במקום 'לגרש את החושך'?

העיקרון הבסיסי הוא לא לנסות להילחם ישירות בהתנהגות הלא רצויה, אלא להתמקד בהבאת פתרונות חיוביים שימלאו את הצורך. במקום להילחם בהרגשה או בהרגל, עדיף למלא את הזמן או המחשבות בפעילויות חיוביות שמובילות להתפתחות אישית, כך שההתנהגות הישנה תדעך מעצמה.

האם הדבר נכון גם לגבי הפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות?

כן, אותו עיקרון נכון גם בהפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות. אם אדם סובל ממחשבות טורדניות, חשוב להבין מה הצורך שהן ממלאות - למשל, מחשבה שמפחידה את האדם עשויה לספק לו תחושת ביטחון. במקום לנסות להפסיק את המחשבה, יש לחפש דרכים למלא את הצורך בביטחון בצורה אחרת, כך שהמחשבה תדעך באופן טבעי.

מדוע לא כדאי להשתמש בפתרונות המעלימים את הרצון בלי להבין את הסיבה?

פתרונות שמחביאים את הרצון מבלי להתמודד עם הסיבה שגרמה לו, עשויים להוביל לתוצאה הפוכה. למשל, אם אדם מקבל טיפול שמעלים את הרצון לעשן מבלי להבין את הסיבה האמיתית כמו שעמום, הרצון הזה יתפרץ בצורה אחרת - יתכן שזה יתבטא בחשק אחר או בעיות נפשיות. לכן, תמיד חשוב לטפל בשורש הבעיה ולא רק בסימפטום.

למה חשוב למלא את הצורך ולא 'להישאר רעב'?

אם מונעים מהאדם את המענה לצורך, הוא יישאר רעב או חסר, ויש סיכוי גבוה שייפול חזרה להרגל המזיק. במקרה של דיאטה או גמילה, חשוב לא להשאיר את האדם רעב, אלא להציע פתרונות מלאים שמספקים את הצורך בצורה בריאה ויעילה.

מה לגבי החלק החוזר "החלק מהחלק"?

ההבנה המרכזית היא שלא צריך להילחם בהתנהגות המזיקה או במחשבה טורדנית. במקום זאת, יש למצוא את הסיבה או הצורך שמאחורי ההתנהגות הזו ולמלא אותו בדרכים חיוביות. כך, השינוי נעשה באופן טבעי ומבלי תחושת מאבק או דחייה.
מה הדבר הכי חשוב בתהליך גמילה מהתמכרות או הפסקת התנהגות?

הדגש המרכזי כשמנסים להפסיק התנהגות או להיגמל מהרגל מסוים, הוא לא להתמקד בלנסות להפסיק את מה שלא רוצים, אלא להתמקד במשהו אחר שרוצים לעשות במקום. לדוגמה, אם מישהו רוצה להפסיק לאכול מתוק, הטעות הנפוצה היא לחשוב כל הזמן "אני לא רוצה לאכול מתוק" או "אסור לי לאכול מתוק". במקום זאת, כדאי להתמקד במה כן אוכלים, כמו חסה, ולהתחיל להתרגל לאפשרות החדשה הזו. כשממלאים את הצורך (למשל תחושת רעב), כבר לא נשאר מקום למתוק.

למה לא כדאי להילחם ישירות בהרגל הלא רצוי?

הפעולה או ההתנהגות הלא רצויה (כמו אכילת מתוק) היא רק סימפטום של צורך פנימי עמוק יותר, כמו רעב או רצון לפיצוי רגשי. אם מתעקשים להילחם רק במתוק בלי לטפל בצורך, הוא עלול לחזור או לגרום לתסכול. במקום זאת, בודקים "למה אני עושה את זה?" וממלאים את הצורך בדרך אחרת (למשל אכילת חסה במקום מתוק).

איך דוגמת החסה עוזרת להבין את הרעיון?

כשמישהו מחליט להפסיק לאכול מתוק, חשוב לזהות מה הסיבה שבגללה הוא פונה למתוק:
  • אם הוא רעב, עדיף להחליט על מאכל חלופי, כמו חסה, ולהתחיל לחשוב "איך אני אוכל יותר חסה?" במקום לחשוב "איך אני לא אוכל מתוק?".
  • אם הוא לחוץ או עצבני, יכול להיות שצריך פעילות אחרת שתפיג את המתח.
ברגע שמתמקדים בחלופה חיובית ומיישמים אותה בפועל, ההתנהגות הישנה פוחתת באופן טבעי.

כיצד זה עובד לגבי עישון?

הטעות הגדולה ביותר היא לומר "אני רוצה להפסיק לעשן" ולהתעסק כל היום רק באיסור על עצמך. במקום זאת, יש לבדוק "למה אני מעשן?" - אולי זה משעמום או עצבים. אם מבינים שהסיבה היא שעמום, אפשר להחליט להכניס לחיים יותר ספורט או כל פעילות אחרת שתמלא את הזמן. אז לא מתעסקים יותר ב"למה לא לעשן", אלא "איך אני מתחיל את הפעילות החדשה?". במידה ואכן העישון נובע משעמום, עם הכניסה החיובית לספורט, הצורך בעישון ירד מעצמו.

למה עדיף 'להדליק את האור' במקום 'לגרש את החושך'?

במקום לנסות לגרש את ההרגל הלא רצוי בכוח, עדיף למלא את הצורך הבסיסי באמצעות אלטרנטיבה חיובית. לדוגמה:
  • אם מישהו נמצא בקשר שלא טוב לו ורוצה לצאת ממנו, עדיף ליצור קשרים חדשים במקום להילחם בקשר הישן.
  • אם מישהו מנסה לשכוח אדם מסוים, עדיף למלא את חייו בפעילות או אנשים חדשים שיצרו עניין גדול יותר, באופן שדוחק את המחשבות הישנות.
  • אם יש מחשבה טורדנית, בודקים איזה צורך היא ממלאת (למשל תחושת ביטחון), ודואגים למלא את הביטחון בדרך אחרת.
האם הדבר נכון גם לגבי הפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות?

כן. גם בהפרעה נפשית או מחשבה טורדנית, תמיד יש סיבה נסתרת שממלאת צורך. למשל אדם שחושש שרודפים אחריו, יכול להיות שהוא מוצא בזה תחושת מוגנות, כי הוא "בדריכות". במקרה כזה, צריך לגלות איך להשיג את תחושת המוגנות בדרך אחרת, ואז הפחד "שירדפו אותי" פוחת מעצמו.

מדוע לא כדאי להשתמש בפתרונות המעלימים את הרצון בלי להבין את הסיבה?

יש מכוני גמילה שעשויים "להעלים" את הרצון לעשן או את החשק להתמכרות מסוימת, אבל אם לא מטפלים בשורש הבעיה (למשל השעמום, הלחץ או החיסרון הפנימי), הדבר עלול להתפרץ במקום אחר או לחזור בעתיד. אם מישהו באמת מעשן משעמום, והעבירו לו את הרצון לעשן בלי לטפל בשעמום, בסופו של דבר השעמום יופיע שוב, וימצא דרך אחרת להתפרץ.

למה חשוב למלא את הצורך ולא "להישאר רעב"?

בתהליך של גמילה מהתמכרות, אם מונעים מהאדם את המענה לצורך, הוא נשאר "רעב" וצפוי שישבר בשלב כלשהו. בדיאטה, למשל, אם מנסים להימנע מאוכל בצורה קיצונית ונשארים רעבים, לא מחזיקים מעמד לאורך זמן. לכן, העיקרון הוא למלא את הצורך בדרכים אחרות (כמו אכילת משהו משביע אך בריא יותר, או טיפול במקור הרגשי), במקום לכפות על עצמך איסור בלבד.

מה לגבי הקטע החוזר "החלק מהחלק" ועוד הארות נוספות?

בתוך הדברים הוזכר מספר פעמים ביטוי שחוזר על עצמו "החלק מהחלק מהחלק..." בהקשר לכך שהאדם לא צריך להילחם בחלק הסופי, אלא למלא את החסך מהשורש. לאורך כל הדוגמאות (כמו דיאטה, גמילה מסוכר, גמילה מעישון, התמודדות עם מחשבות טורדניות או הפרעות נפשיות), המסר המרכזי זהה:
  • לא מתמקדים ב"להפסיק" באופן ישיר, אלא מבינים למה אנחנו בכלל רוצים את זה.
  • מוצאים חלופה שממלאת את אותו צורך.
  • משקיעים את האנרגיה בחלופה במקום במאבק מול ההרגל השלילי.
בסיום, מצוין שאפשר להיכנס לאתר ולחפש מונחים כמו "דיאטה", "מכון גמילה" או "גמילה מהתמכרות" כדי לקבל מידע נוסף, ולזכור שכל דבר שאתה מנסה להפסיק הוא רק סימפטום של רצון מסוים שכדאי למלא בדרך נכונה.
איך לשנות את החשיבה? איך לשנות הרגלים? איך להצליח להפסיק לעשן? איך להצליח להפסיק לאכול? איך להצליח להפסיק התמכרות? להתמקד בשורש ולא בסימפטום, לטפל בשורש, איך להוציא מישהו מהראש? איך לא לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על מישהו? איך לא לחשוב על מישהו? איך להילחם במחשבה טורדנית? איך להפסיק התנהגות כפייתית? איך לטפל בהתנהגות טורדנית? דיאטה מוצלחת, אל תהיה רעב, תהיה שבע, הפסקת עישון, מכוני גמילה
זוגיות, אהבה זוגית, מערכת יחסים זוגית, חיפוש זוגיות, זוגיות רוחנית, רצון בזוגיות, מערכת זוגית
זוגיות, אהבה זוגית, מערכת יחסים זוגית, חיפוש זוגיות, זוגיות רוחנית, רצון בזוגיות, מערכת זוגית
...או כדי להתמודד עם פחדים פנימיים. הם מבקשים להדגיש כי פעמים רבות מה שחסר הוא לא בהכרח בן זוג, אלא הבנה פנימית של הצרכים הרגשיים. זוגיות, הם אומרים, לא אמורה להיות מענה לכל החסרונות, אלא תחום שבו אנשים יכולים להתפתח יחדיו, מתוך מקום של חיבור פנימי ולא תלות. מהם היסודות לזוגיות בריאה? בהמשך, השיחה נוגעת בשאלה מה באמת חשוב במערכת זוגית. אחד הדוברים מציין כי מה שבסופו של דבר משפיע על מערכת זוגית הוא השיחה שבין בני הזוג. הוא טוען שהרבה אנשים מחפשים זוגיות...
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 1
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 1
...העבר? האם אפשר להרגיש שמחה לאחר אובדן? מהי הדרך הנכונה להתמודד עם בדידות לאחר אובדן? כיצד אנו יכולים לשנות את הגישה שלנו לעצב ולמצוא משמעות חדשה? האם כדאי להסתכל על המציאות בעיניים שונות אחרי אובדן? אליעד מציין כי על מנת להתמודד עם אובדן, יש להגדיר את הסבל ולראות אותו בצורה ברורה. הוא מציין כי תחושות של שכול ועצב עשויות להוביל אותנו למקום שבו אנחנו בוחנים מחדש את כל תחומי החיים שלנו. אחת הגישות המרכזיות בהרצאה היא הצורך לשאול את עצמנו מה אני רוצה...
אין שכל אין דאגות, איך לא לדעת כלום? להשתיק את המחשבות, להשתחרר מכעסים, להשתחרר מלחץ, להשתחרר מפחד, להשתיק את השכל, להפסיק לחשוב, שחרור רגשי, השכל והרגש, שכל או רגש
אין שכל אין דאגות, איך לא לדעת כלום? להשתיק את המחשבות, להשתחרר מכעסים, להשתחרר מלחץ, להשתחרר מפחד, להשתיק את השכל, להפסיק לחשוב, שחרור רגשי, השכל והרגש, שכל או רגש
...לא תמיד צריכים להיות מוסברים או מנוהלים בצורה שכלית. כיצד נוכל להימנע מקונפליקטים פנימיים? כדי להימנע מקונפליקטים פנימיים, אליעד ממליץ להתמקד בהבנת המציאות כפי שהיא, ולא לנסות לכפות עליה את הדעות או ההסברים של השכל. הוא טוען כי כשאנו מודים שלא תמיד יש לנו את כל התשובות, אנו יכולים להתחיל להרגיש יותר חופשיים מהלחץ של הצורך להבין כל דבר. למה לדעת הכל עשוי לגרום לקונפליקטים? אליעד מציע כי כאשר אנו מנסים לדעת הכל, אנחנו יכולים ליצור קונפליקטים פנימיים...
איך לאהוב את הרע? איך לאהוב כל דבר? איך לאהוב כל אחד? איך לאהוב מישהו? איך לאהוב משהו שלא אוהבים? איך אפשר לאהוב מישהו? איך אפשר לאהוב משהו? איך לחזור לאהוב? איך למצוא את הטוב שיש בכל דבר? רעב רגשי, רעב לאהבה, רעב לזוגיות
איך לאהוב את הרע? איך לאהוב כל דבר? איך לאהוב כל אחד? איך לאהוב מישהו? איך לאהוב משהו שלא אוהבים? איך אפשר לאהוב מישהו? איך אפשר לאהוב משהו? איך לחזור לאהוב? איך למצוא את הטוב שיש בכל דבר? רעב רגשי, רעב לאהבה, רעב לזוגיות
...לנו שלילי, מכיל בתוכו גם משהו טוב. אין שום דבר בעולם שאין בו שום טוב - גם אם זה נראה מובן מאליו או לא חשוב. כיצד למצוא את הטוב בכל דבר? כדי לאהוב משהו או מישהו, על האדם לחפש את הטוב שבו ולהתמקד בו. לדוגמה, אם מישהו עושה לנו רע, ואנחנו רוצים לאהוב אותו, נצטרך למצוא את הדברים החיוביים שהוא מביא לחיינו ולהתמקד בהם. זהו עיקרון חשוב, אך לא תמיד מספיק. לפעמים, גם אם אנחנו יודעים מהו הטוב שבדבר מסוים, לא תמיד יהיה קל לאהוב אותו. למה זה לא תמיד עובד? גם...
האם כדאי לנסות שוב? האם כדאי לחזור לאקסית? האם כדאי לשמור על קשר עם האקסית? האם יכול להיות לך טוב עם האקסית? איך לדעת האם לחזור לאקסית? האם להיפרד? האם להילחם על הקשר? האם להתגרש? האם ללכת לטיפול זוגי? איך לקבל החלטה לגבי האקסית?
האם כדאי לנסות שוב? האם כדאי לחזור לאקסית? האם כדאי לשמור על קשר עם האקסית? האם יכול להיות לך טוב עם האקסית? איך לדעת האם לחזור לאקסית? האם להיפרד? האם להילחם על הקשר? האם להתגרש? האם ללכת לטיפול זוגי? איך לקבל החלטה לגבי האקסית?
...שאין עתיד טוב ביחד, ההמלצה היא להיפרד. אין טעם להישאר במקום שלא מוביל לשום מקום טוב, רק מתוך פחד משינוי או הרגל. ההחלטה אם להיפרד או להישאר צריכה להתבסס תמיד על ההערכה לעתיד הקשר, ולא על פחדים או הרגלים מהעבר. לסיכום, איך להחליט אם לחזור לאקסית? השאלה הנכונה היא תמיד: האם אני מאמין שיכול להיות לי טוב עם האדם הזה בעתיד?. אם התשובה היא כן, שווה להילחם ולנסות שוב, לא משנה כמה פעמים נכשלתם בעבר. אם התשובה שלילית, מומלץ מאוד לשחרר ולהתקדם הלאה, אפילו...
איך לפתח רצון לתת? איך להשתחרר מרצון לקבל? איך ליהנות מנתינה? אלטרואיזם, איך להיות אלטרואיסט? איך לגרום למישהו ליהנות לתת? איך לאהוב בלי תנאים? איך לגרום למישהו לרצות לתת? איך ליהנות מחוסר שליטה?
איך לפתח רצון לתת? איך להשתחרר מרצון לקבל? איך ליהנות מנתינה? אלטרואיזם, איך להיות אלטרואיסט? איך לגרום למישהו ליהנות לתת? איך לאהוב בלי תנאים? איך לגרום למישהו לרצות לתת? איך ליהנות מחוסר שליטה?
...מכך ששולטים בך? כדי להמחיש את הרעיון, אליעד מביא דוגמה של אדם שאוהב לשלוט באחרים, ושונא כששולטים בו. אדם כזה לא יוכל ליהנות ממצב שבו הוא נשלט. אך אם יצליח להבין שכאשר הוא מנסה לשלוט כל הזמן, הוא בעצם נשלט על ידי הצורך שלו לשלוט, הוא יוכל להתחיל ליהנות מחוסר שליטה. כלומר, אליעד מסביר, ברגע שאדם מבין שהוא כלוא ברצון שלו לשלוט באחרים, הוא יבין שהכוח האמיתי הוא דווקא בחופש מלא משליטה - ביכולת לקבל גם את ההפך, ולהרגיש חופשי גם כששולטים בו. הנקודה העיקרית...
הורמונים מיניים, הורמונים וסקס, איך נוצר חשק מיני? למה סקס עושה טוב? איך נוצרת הנאה מינית? השפעת ההורמונים על החשק המיני, דופמין, סרוטונין, נוראדרנלין, הורמונים בזמן סקס, האם חשק מיני הוא מולד? למה יש לי חשק לסקס? סקסולוגיה
הורמונים מיניים, הורמונים וסקס, איך נוצר חשק מיני? למה סקס עושה טוב? איך נוצרת הנאה מינית? השפעת ההורמונים על החשק המיני, דופמין, סרוטונין, נוראדרנלין, הורמונים בזמן סקס, האם חשק מיני הוא מולד? למה יש לי חשק לסקס? סקסולוגיה
...עולה בבירור שהפעולה עצמה של סקס אינה הגורם הישיר להפרשת ההורמונים. אז מה כן גורם להפרשת ההורמונים בזמן סקס? לפי אליעד, ההורמונים מופרשים במוח לא בגלל הפעולה הפיזית עצמה, אלא בגלל המשמעות שהאדם מעניק לסקס וליחסים האינטימיים. אנשים נוטים לתת משמעויות שונות לסקס: אם היא עושה איתי סקס, סימן שהיא אוהבת אותי. אם הוא רוצה רק אותי, זה אומר שאני מושכת וחשובה. אם אנחנו עושים סקס, זה אומר שיש בינינו קשר אמיתי. המשמעויות האלה, כל הפירושים שאדם נותן ליחסי המין...
זוגיות ו FOMO, פחד מהחמצה ומציאת זוגיות, למצוא זוגיות ופחד מפספוס, חרדת החמצה בזוגיות, פחד לפספס, פחד להתחייב, פחד ממחויבות, פחד להחמיץ, אולי יש מישהו יותר טוב? אולי יש מישהי יותר טובה? להרגיש טוב לבד בלי זוגיות מושלמת
זוגיות ו FOMO, פחד מהחמצה ומציאת זוגיות, למצוא זוגיות ופחד מפספוס, חרדת החמצה בזוגיות, פחד לפספס, פחד להתחייב, פחד ממחויבות, פחד להחמיץ, אולי יש מישהו יותר טוב? אולי יש מישהי יותר טובה? להרגיש טוב לבד בלי זוגיות מושלמת
...שהפחד הזה תמיד יהיה קיים במידה מסוימת, ושהפתרון האמיתי הוא פנימי. כלומר, ללמוד להיות טוב לבד, להרגיש שלמות עצמית ללא תלות בזוגיות, וכך להיכנס לזוגיות באופן טבעי יותר ופחות לחוץ. אדם שהצליח להגיע לתחושת שלמות פנימית מסוגל לבחור בזוגיות גם אם היא אינה מושלמת, כי הוא כבר לא תלוי בה כדי למלא את הריקנות הפנימית. פחד מהחמצה בזוגיות חרדת החמצה במערכות יחסים פחד ממחויבות זוגית איך להרגיש טוב לבד בלי זוגיות? האם יש זוגיות מושלמת? איך להתמודד עם FOMO? האם...
אהבה, זוגיות, קשר זוגי, התאמה זוגית, יחסים זוגיים, תקשורת זוגית, אהבה בזוגיות, אהבה זוגית, חוסר אהבה עצמית, חלק 2
אהבה, זוגיות, קשר זוגי, התאמה זוגית, יחסים זוגיים, תקשורת זוגית, אהבה בזוגיות, אהבה זוגית, חוסר אהבה עצמית, חלק 2
...חסרונות בהם, וכתוצאה מכך הם מחפשים חיזוק חיצוני - כמי שמאשרים אותם, מאוהבים בהם או מעריכים אותם. הוא מבקש שנבין כי חסרונות אלו הם חלק מהמציאות האנושית, ואין דרך לחיות בלעדיהם. השאלה היא כיצד להתמודד עם חיסרון פנימי ולקבל את עצמנו כפי שאנחנו. מה קורה כשאדם מתרגל לאהבה? אליעד מציין גם את הבעיה בתרבות המודרנית שבה אנו מחפשים אהבה או זוגיות כפתרון זמני, וכשאנחנו משיגים אותה - היא לא מספקת אותנו לאורך זמן. הוא נותן את הדוגמה של אהבה שמתחילה למלא אותנו...
לגרום לאקס להתגעגע, איך לגרום לאקסית להתגעגע אליך? איך לגרום לו להתגעגע אליך? האם הוא מתגעגע אלי? האם הוא שכח אותי? איך לגרום לו לא לשכוח אותך? איך לגרום לו לזכור אותך? איך לגרום לאקס להצטער על הפרידה? געגוע לאקס, זוגיות
לגרום לאקס להתגעגע, איך לגרום לאקסית להתגעגע אליך? איך לגרום לו להתגעגע אליך? האם הוא מתגעגע אלי? האם הוא שכח אותי? איך לגרום לו לא לשכוח אותך? איך לגרום לו לזכור אותך? איך לגרום לאקס להצטער על הפרידה? געגוע לאקס, זוגיות
...האנושי. כמו אדם רעב שמיד נזכר באוכל, כי הוא יודע שאוכל גורם לו להרגיש טוב, כך אותו אדם ייזכר בך, כי בזיכרון שלו אתה מקושר להנאה ולטוב. מה זה אומר לייצר חוויה טובה באמת אצל האחר? אליעד מסביר שלהעניק לאדם חוויה טובה לא תמיד אומר לתת לו בדיוק את מה שהוא מבקש או רוצה באותו הרגע. לפעמים, אם תיתן לאדם בדיוק את מה שהוא דורש, הוא עלול לא להעריך אותך. לכן, כדי ליצור געגוע חזק וארוך טווח, חשוב לדעת ולהבין מה האדם באמת רוצה בתת - מודע שלו. לפעמים אדם יגיד שהוא...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
זוגיות, אהבה, הצלחה וחיים טובים - הספר על: זוגיות ויחסים, ייעוץ זוגי, אימון לזוגיות, פתרון בעיות בזוגיות, גישור זוגי, איך למצוא זוגיות ואהבה, איך להצליח בזוגיות, טיפול זוגי, איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחנך ילדים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול זוגי, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להצליח בזוגיות, מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם לדומם יש תודעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם אפשר לדעת הכל? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג זוגי, מגשר זוגי, אימון זוגי ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.0820 שניות - עכשיו 08_07_2025 השעה 10:25:10 - wesi14