אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אינטימיות בזוגיות ✔קונפליקט בזוגיות, איך לריב נכון? בעיות בזוגיות, ריחוק בזוגיות, אינטימיות בזוגיות, גישור זוגי, התמודדות בזוגיות, מערכות יחסים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, אינטימיות בזוגיות, האם אני בזוגיות מתאימה, מערכת יחסים בריאה, מתי לוותר בזוגיות ומתי לא, האם בזוגיות צריך לוותר ולהתעלם, התעללות רגשית בזוגית ותוצאות, התמודדות נגד פרידות במערכות יחסים, תחקור בזוגיות, מערכות יחסים בין בני זוג, קשר זוגי למטרת הולדה, איך אפשר לסדר ריבים בזוגיות, הפרעות קשב בתוך מערכת יחסים, יחסים אסורים, נסיבות לקונפלקטים בזוגיות, מהי זוגיות אמיתית, זוגיות חדשה מה לעשות כדי להצליח, איזון ביחסים זוגיים, ייעוץ אישי, זוגיות אמון, איך להכניס אקשן בחיי הזוגיות, כלים לזוגיות מוצלחת, למצוא אהבה וזוגיות, ייעוץ נישואים, איך להחזיר את הגלגל לאחור ביחסים, ייעוץ נישואין, איך לשמר זוגיות, זוגיות מושלמת, זוגיות מתוך אינטרס, זוגיות למתמודדים במחלת נפש, זוגיות למטרת נישואים, מערכת יחסים הגדרה, תכונות אישיות לזוגיות, מאמן עסקי, ניהול משבר זוגי, משפטים לחשיבה חיובית בזוגיות, בדיקת זוגיות, מערכות יחסים,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
4:45קונפליקט בזוגיות, איך לריב נכון? בעיות בזוגיות, ריחוק בזוגיות, אינטימיות בזוגיות, גישור זוגי, התמודדות בזוגיות, מערכות יחסים, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך להצליח בזוגיות?
איך ניתן להפוך קונפליקט בזוגיות להזדמנות לקרבה?

במערכות יחסים זוגיות קיימים לעיתים קונפליקטים, שהם מצבים בהם רצונות בני הזוג מנוגדים זה לזה. למשל, אחד מבני הזוג רוצה לעשות פעולה מסוימת, והשני מעוניין בפעולה אחרת שסותרת אותה. אליעד כהן מדגיש שקונפליקט אינו חייב להיות שלילי, אלא להפך - ניתן לראות בו הזדמנות ליצירת קרבה בין בני הזוג. כיצד בדיוק הופך קונפליקט לקרבה?

כאשר מתעורר קונפליקט, אחת האפשרויות היא להעצים את המריבה ולהחריף את הריחוק. למשל, כשאחד אומר "לא מעניין אותי מה אתה רוצה", הוא מעמיק את הקונפליקט. אולם, קיימת אפשרות אחרת וטובה בהרבה: להשתמש במצב הקונפליקט כדרך להעמקת ההבנה והקרבה בין בני הזוג.

איך הבנת הצד השני יוצרת קרבה בזוגיות?

אליעד מסביר שבמצב של קונפליקט, על ידי הקשבה אמיתית לצד השני וגילוי אמפתיה לצרכים שלו, נוצרת הזדמנות לקרבה. לדוגמה, אם אחד מבני הזוג אומר "אני לא רוצה לעשות כך וכך כי רע לי מזה", במקום להתנגד ולהתעקש על הרצון הנגדי, אפשר לשאול בצורה אמפתית: "למה זה חשוב לך? מה הסיבה שאתה רוצה את זה? אני רוצה להבין אותך". עצם ההקשבה וההתעניינות בצרכים של הצד השני יכולה להפוך את המריבה להזדמנות לשיח פתוח והבנה הדדית.

לדוגמה, אם האישה רוצה ללכת לים והגבר רוצה לישון, לכאורה אין כאן קונפליקט אמיתי, כיוון שכל אחד יכול לעשות כרצונו. אבל אם מדובר ברצונות שלא יכולים להתקיים בו - זמנית, כמו מצב בו היא רוצה להדליק אור בחדר והוא מעוניין לכבות אותו באותו זמן, נוצרת בעיה. כאן אליעד מציע שלא להתייחס לסיטואציה כבעיה בלתי פתירה אלא כמצב שבו ניתן להגיע להבנה וקרבה.

איך להתמודד נכון עם קונפליקט על רצונות מנוגדים?

אליעד מציע דרך מעשית כיצד להפוך את הקונפליקט למקור לקרבה:
  • בשלב הראשון, יש להקשיב לבן הזוג ממקום של אכפתיות אמיתית, לא מתוך רצון לשכנע או לנצח בוויכוח, אלא מתוך רצון להבין באמת למה הצד השני רוצה את מה שהוא רוצה.
  • יש לשאול את הצד השני שאלות שמעידות על אכפתיות: "למה זה חשוב לך? מה המשמעות של זה עבורך? מה היית מציע לי לעשות?" שאלות כאלה מאפשרות הבנה עמוקה יותר של הצורך והרצון של בן הזוג.
  • לאחר מכן, גם הצד השני צריך להסביר מה מפריע לו ולמה הוא רוצה אחרת. כך נוצרת הבנה הדדית.
  • לבסוף, במקום שהקונפליקט יהיה של אדם אחד נגד השני, מומלץ להתייחס אליו כאל בעיה משותפת של שני בני הזוג, בדומה לאדם שמנהל קונפליקט פנימי עם עצמו ומחפש פתרונות. כך בני הזוג מרגישים שיש להם אינטרס משותף לפתרון הבעיה, דבר שיוצר קרבה רגשית ואינטימיות עמוקה.
לדוגמה, במקרה שבו האישה רוצה להדליק אור והגבר רוצה לכבות, במקום שכל צד יתבצר בעמדתו, היא יכולה לשאול בצורה נעימה ואמפתית: "למה חשוב לך שהאור יהיה כבוי?" ולהסביר במקביל למה לה חשוב שהאור יהיה דלוק. הצד השני אמור לנהוג בצורה דומה. לאחר הבנת הצדדים, ניתן לחפש פתרון משותף שיתאים לשניהם. עצם ההתייחסות לבעיה בצורה זו, הופכת את הדיון מחוויה של מריבה למצב של שיתוף פעולה והזדהות הדדית.

מה קורה כאשר אין אמפתיה בקונפליקט?

לעומת זאת, כאשר אחד הצדדים מביע דעה והצד השני מתנגד ללא אמפתיה וללא התעניינות אמיתית בדעתו וברצונו של האחר, הקונפליקט עלול להחריף ולהוביל לריחוק ואף לשנאה. ללא נכונות להבין את הצד השני, הקונפליקט אינו יכול להוביל לקרבה, אלא רק להעצים את הפערים והבעיות בזוגיות.

איך להפוך מריבה לחוויה חיובית?

המהות של הגישה שאליעד מציע היא לראות את הקונפליקט כהזדמנות חיובית - הזדמנות שבה בני הזוג יכולים לגלות מחדש את הרצונות והצרכים של הצד השני. כאשר מפתחים תקשורת פתוחה, אכפתית ואמפתית, אפשר להפוך כל מריבה או קונפליקט לחוויה חיובית שמחזקת את האינטימיות ואת ההבנה הזוגית. המפתח הוא לא להתייחס לקונפליקט כאל משהו שלילי, אלא כנושא שיש לפתור ביחד, כצוות ולא כיריבים.
אז זה הולך ככה בנושא של זוגיות לפעמים יש מצבים בזוגיות של קונפליקטים, עכשיו השאלה היא איך בעצם ניתן להפוך קונפליקט לקרבה זאת השאלה. מה זה אומר קונפליקט אחד רוצה ככה והשני רוצה הפוך אוקי זה נקרא קונפליקט, עכשיו השאלה היא האם קונפליקט זה בהכרח רע?

ש: לא.

אליעד: למה לא?

ש: יכול לצאת טוב מזה.

אליעד: איך, איך קונפליקט הופך להיות קרבה?

ש: ברגע שיש קונפליקט ושני הצדדים מבינים אחד את השני.

אליעד: כן.

ש: מבינים ומסכימים על משהו אז עצם ההבנה תואמת לקרבה "אז עכשיו אני מבין אותו הוא מבין אותי אנחנו אותו ראש" ואז זאת קרבה.

אליעד: אז מה שאני רציתי לומר זה דומה למה שאתה אמרת שבעיקרון כשיש קונפליקט אז יש כאלה שנלחצים מקונפליקט הוא אומר "רגע יש פה קונפליקט יש לנו בעיה" אבל מצד שני קונפליקט זה בעצם הזדמנות ליצור קרבה על ידי שמקשיבים לצד השני ומגלים אמפתיה לצרכים שלו, כשמישהו אומר "רע לי מככה וככה אני לא רוצה ככה וככה" אז אפשרות אחת שמעצימים את הקונפליקט "לא אכפת לי מה אתה רוצה לא מעניין אותי מה אתה חושב אני רוצה הפוך" אפשרות שנייה שמשתמשים בקונפליקט כדי ליצור קרבה.

מה זאת אומרת "למה אתה רוצה אחרת מה אתה חושב אחרת" ואז בעצם הקונפליקט יצר את המקום שבו אפשר ליצור הזדהות לגלות אמפתיה, לא חייבים גם להסכים אבל מחויב שאפשר לצמצם את התחושה של הריחוק ואפילו ליצור קרבה כי הרבה פעמים דווקא בקונפליקט אתה פתאום מתחיל להקשיב לבן אדם השני לדבר איתו לראות מה הוא רוצה.

ש: אבל אם נגיד אני רוצה א' הבן זוג רוצה ב' וזה מתנגש אין או זה או א' או ב'?

אליעד: אז הלך לך אבוד לך כי מה את אמרת את אמרת וזה מתנגש אין אפשרות נכון?

ש: כן אין אני רוצה ללכת לים.

אליעד: תני לי להסביר אמרת אז זה מתנגש אין אפשרות כאילו אמרת מחויב שיש קונפליקט, תגידי "זה נראה שזה מתנגש זה נראה שאין אפשרות" סבבה?

ש: כן.

אליעד: נראה, עכשיו נדבר אז מה את אומרת לדוגמא?

ש: לדוגמא נגיד אני עכשיו רוצה ללכת לים.

אליעד: כן והוא רוצה לישון.

ש: הוא רוצה לישון כן.

אליעד: סבבה אז לכאורה רצונות מנוגדים למרות שזאת לא בעיה את יכולה ללכת לים והוא יכול לישון, נכון אז בא נגיד נעשה משהו אחר את עכשיו רוצה להדליק את האור בחדר והוא רוצה לכבות את האור בחדר נגיד באותו חדר באותה שעה באותו יום.

ש: באותו יום באותה שעה באותה שנייה.

אליעד: יפה לכאורה יש לנו פה קונפליקט את נגד רצונו והוא נגד רצונך אבל אם לדוגמא נגיד את אומרת לו "למה אתה רוצה להדליק את האור בחדר" עכשיו לא מתוך המקום "למה אתה רוצה להדליק את האור" בוא נטיל ספק מהמקום "אני רוצה להבין אותך אכפת לי ממה שאתה חושב בא תסביר לי למה, עכשיו אתה מבין למה אני רוצה לכבות את האור אתה מבין את ההיגיון בזה מה הסיבה" ומנסים לקחת את זה למקום של "בוא נבין אותך" תביני אותו תביני אותך "ומה אתה היית מציע לי לעשות ומה אתה מציע שאני אעשה".

ואז זה ממקום של אפתיה כי אז הוא פתאום מזדהה עם הרצונות שלך "אתה מבין את הרצון שלי ומה אתה מציע לי לעשות" לא ממקום של "למה אתה רוצה", יש את המקום של "לא אכפת לי מה אתה רוצה" יש את המקום של "למה אתה רוצה את זה? בוא נוריד לך את הרצון" ויש את המקום שבאמת אכפת לך מהרצון של הבן אדם. עכשיו זה לא אומר שאת מחויבת להסכים אבל זה אומר "למה אתה רוצה להדליק את האור? כי ככה וככה, אוקי ולמה זה חשוב לך" וגם הבן אדם השני צריך "ולמה את לא רוצה ולמה את כן רוצה ומה הסיבה, ואיך אתה מציע שנגיע לפתרון ומה אנחנו יכולים לעשות".

ואז זה נהיה חוויה משותפת בכלל זה נהיה זה כמו שבן אדם שיש לו בעיה עם עצמו אז זה לא גורם לו לריב עם עצמו כאילו לפעמים הוא אומר "טוב בוא נמצא פתרון" הוא מוצא פתרון לעצמו. צריך להביא מצב כשיש לשני אנשים קונפליקט שבחוויה שלהם הם ירגישו כאילו זאת בעיה של בן אדם מול עצמו, אפשר דווקא להתקרב וליצור את זה כבעיה משותפת של שניכם.

זה כאילו כמו בן אדם אחד שיש לו שני רצונות מנוגדים ואז בעצם הקונפליקט יצר קרבה או גם קרבה או פחות מריבה אבל לעומת זאת אם מישהו מביע דעה ומישהו מתנגד לדעה שלו ולא באמת ולא מעניין אותו הדעה של השני אז זה קונפליקט הוא עצם לשנאה או מה שזה לא יהיה.
אינטימיות זוגית, אינטימיות בזוגיות, פתיחות בזוגיות, פתיחות רגשית, להביע רגשות, לשתף בזוגיות, שיתוף זוגי, אמון בזוגיות, אהבה בלי תנאים, הבעת רגשות
אינטימיות זוגית, אינטימיות בזוגיות, פתיחות בזוגיות, פתיחות רגשית, להביע רגשות, לשתף בזוגיות, שיתוף זוגי, אמון בזוגיות, אהבה בלי תנאים, הבעת רגשות
... זוגית, אינטימיות בזוגיות , פתיחות בזוגיות, פתיחות רגשית, להביע רגשות, לשתף ... בדיאלוג או בשיחות יומיומיות, אלא בחשיפה עמוקה והדרגתית של הצדדים הפחות מושלמים של האדם. כלומר, אינטימיות בזוגיות נוצרת כאשר האדם חש בנוח ובטוח לשתף את בן זוגו בדברים ...
זוגיות - הכל כולל הכל על זוגיות - רשימת כל הנושאים
... לזוגיות אימון זוגיות אימון לזוגיות אימון זוגיות אימון לזוגיות אימון לזוגיות מוצלחת אימון למצוא זוגיות אימון למציאת זוגיות אין לי זוגיות אינדיבידואל בזוגיות אינדיבידואליות בזוגיות אינטימיות בזוגיות אינטימיות זוגית אינטרסים בזוגיות אלימות מילולית בזוגיות אמון בזוגיות אמונות מגבילות בזוגיות אמונות שגויות בזוגיות אמת בזוגיות אני בזוגיות טובה אני בזוגיות רעה אני לא ...
החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת שרשרת של בעיה, רשימת יתרונות וחסרונות במשהו, חוסר התאמה זוגית, להתעקש או לוותר
החלטות בחיים, החלטות בזוגיות, החלטות בקריירה, החלטות במערכות יחסים, האם להיפרד? האם להתגרש? איך להחליט מה לעשות? שורש או סימפטום, תגובת שרשרת של בעיה, רשימת יתרונות וחסרונות במשהו, חוסר התאמה זוגית, להתעקש או לוותר
... עצמו יצר. סימפטום בעיות טראומטיות דוגמה נוספת היא מקרה של אישה שעברה טראומה כמו אונס, מה שעלול להקשות עליה לנהל אינטימיות בזוגיות . במקרה כזה, ייתכן שהיא תתחיל לחשוב שהבעיה בזוגיות נובעת מחוסר רגישות של בן הזוג או מאי התייחסות אליו, אך בפועל הסימפטומים הללו הם ... עצמו יצר את המצב הזה. דוגמה נוספת - טראומה וזוגיות נניח שאישה עברה טראומה, למשל אונס בעבר, ולכן היא מתקשה ליהנות מאינטימיות בזוגיות . בן הזוג רוצה קרבה, אבל היא מתקשה להתמודד עם זה. מה שקורה הוא שהם מתחילים להתרחק, הקשר מדרדר, ואז היא עלולה לחשוב שהבעיה היא שהוא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על קונפליקט בזוגיות, איך לריב נכון? בעיות בזוגיות, ריחוק בזוגיות, אינטימיות בזוגיות, גישור זוגי, התמודדות בזוגיות, מערכות יחסים, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך להצליח בזוגיות?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
זוגיות, אהבה, הצלחה וחיים טובים - הספר על: אינטימיות בזוגיות, ייעוץ זוגי, איך להצליח בזוגיות, טיפול זוגי, פתרון בעיות בזוגיות, גישור זוגי, אימון לזוגיות, זוגיות ויחסים, איך למצוא זוגיות ואהבה, איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: גישור זוגי, אינטימיות בזוגיות, דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך למצוא זוגיות ואהבה, למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר, מגשר גירושין, אימון זוגי בתחום אינטימיות בזוגיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 20:03:01 - wesi14