אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור אוירה נעימה? איך ליצור...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, למה בחורה משקרת במערכת יחסים, קשר זוגי שמתחיל לאט, מפתח לזוגיות בריאה, שיקום זוגיות, גבר שמפחד מהגדרת מסגרות בזוגיות, זוגיות רוחנית, התאמות זוגיות, מהי זוגיות, זוגיות ללא ילדים, למצוא אהבה וזוגיות, זוגיות במשבר, זוגיות מושלמת, סוגים שונים של זוגיות, קושי להביע רגש בזוגיות, הדרכה אישית, יועץ זוגיות, זוגיות מוצלחת, מטפל מומלץ למציאת זוגיות, התמכרויות זוגיות, יועץ נשואין, תכונות בזוגיות, זוגיות עם הפרעות קשב וריכוז, התאמת זוגיות, מתי לוותר בזוגיות ומתי לא, מערכת יחסים זוגית, זוגיות ראשונה, התנאי לזוגיות טובה, סדנת זוגיות, לא מרוצה בזוגיות, התעללות רגשית בזוגית ותוצאות, יחסים אינטימיים, מבחן זוגיות, למצוא זוגיות טובה, מערכות יחסים ללא נתינה, מנטרה לזוגיות, לפתח מערכת יחסים,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור אוירה נעימה? איך ליצור הרמוניה? איך למכור ללקוח?
איך למנוע התנגדויות במכירה ובמערכות יחסים?

אחד העקרונות החשובים ביותר שאליעד כהן מציג בתחום השכנוע, המכירה, וניהול משא ומתן הוא העיקרון של יצירת אווירה נעימה, הרמוניה והסכמה הדדית. כאשר רוצים ליצור אמון בין שני אנשים, חשוב להימנע מקונפליקטים לא הכרחיים שעלולים לגרום לתחושת אנטי אצל הצד השני. המטרה המרכזית היא למנוע מראש תחושה של התנגדות, או תחושה של עימות עם האדם האחר.

איך להציע הצעות בצורה שלא תיצור התנגדות?

אליעד מסביר שכאשר רוצים להעלות הצעה כלשהי ויודעים מראש שהאדם שמולנו עלול להתנגד לה, חשוב להציג את ההצעה כ"אפשרית" ולא כ"הכרחית". כלומר, במקום לשאול את הלקוח או את האדם השני בצורה מחייבת כמו "אתה רוצה גם את המוצר הזה?", יש לומר בצורה מכילה ומאפשרת: "יש אפשרות שתיקח גם את המוצר הזה אם אתה רוצה בכך, אבל אם לא, זה גם בסדר". בצורה זו, מראש יש אפשרות להימנע מתחושה של קונפליקט. אם האדם יגיד "לא", הוא לא ירגיש שהוא חייב להיכנס לעימות, כי כבר אמרנו לו מראש שזה מקובל ובסדר גם אם הוא לא יסכים.

לדוגמה, במקום לומר ללקוח בצורה ישירה ומחייבת "אתה רוצה את החבילה הזאת?", מומלץ לומר "יש אפשרות להוסיף את החבילה הזאת אם תרצה, אבל אם לא, זה גם בסדר גמור". הגישה הזאת מאפשרת ללקוח לסרב בלי להרגיש לא נעים, וכך נמנעת מראש תחושת עימות או חוסר נעימות.

עוד דוגמה שאליעד נותן היא בתחום מערכות היחסים: כאשר רוצים להזמין מישהו לפגישה, עדיף לא לשאול בצורה ישירה: "אתה רוצה להיפגש היום?", מכיוון שאם הצד השני אומר לא, הוא מיד נכנס לתחושה של קונפליקט. התחושה שנוצרת אצלו היא: "אני בקונפליקט עם האדם השני, אמרתי לו לא, וכעת אני מרגיש לא בנוח". במקום זה אפשר לומר: "אתה יודע, אם תרצה אפשר להיפגש היום, אבל אם לא מסתדר לך, זה גם בסדר." כך האדם השני לא ייכנס אוטומטית לתחושה של חוסר נוחות, גם אם הוא מסרב.

האם לפעמים לחץ עשוי לגרום להסכמה?

למרות שיש חשיבות ליצירת תחושה של נעימות והרמוניה, אליעד מסביר שלפעמים דווקא לחץ והבעת דרישה בצורה מחייבת יכולה להוביל להסכמה של האדם השני. במקרים שבהם האדם השני ממש לא רוצה להיות בקונפליקט איתנו, הלחץ עצמו עשוי לגרום לו להסכים רק כי הוא לא רוצה להיכנס לעימות. לדוגמה, אם אומרים לאדם מסוים כמה פעמים "בוא ניפגש היום", ובכל פעם הוא אומר "לא", בסופו של דבר הוא עשוי להסכים להיפגש רק כדי להימנע מתחושת חוסר נעימות עקב העימות שנוצר.

עם זאת, אליעד מזהיר מהחיסרון של השיטה הזאת: האדם השני נכנס לקונפליקט פנימי. אם הוא מרגיש שמכריחים אותו להסכים, הוא יכול להיכנס לקונפליקט פנימי בין הרצון שלו לסרב לבין הרצון שלו לא להיות במצב של עימות איתנו. זה מצב מסוכן, כי בשלב מסוים הוא עלול להחליט שדווקא לא אכפת לו מהעימות איתנו, וכך אנו מפסידים אותו לגמרי.

איך להגיב נכון כאשר מישהו מסרב לנו?

אליעד מדגיש שגם אם כבר ביקשנו משהו ואמרו לנו "לא", עדיין אפשר לתקן את המצב. הוא מסביר שאחרי סירוב צריך להגיד "אוקיי, זה בסדר, לא קרה שום דבר, הכל טוב, גם אני לא הייתי בטוח". זה מעביר מסר שהסירוב לא גרם לבעיה גדולה, וכך בפעם הבאה כשנציע משהו נוסף, יהיה לצד השני פחות לא נעים לסרב, כי לא ייווצר זיכרון שלילי של קונפליקט מן העבר.

אך גם כאן הוא מדגיש שזה לא פתרון אידיאלי, כי ברגע שבו הצד השני אמר "לא", בראש שלו כבר נוצרה חוויה לא נעימה של קונפליקט. ולכן רצוי להימנע ממצב זה מראש.

כיצד להציע הצעה בצורה חכמה שלא תיצור לחץ מוגזם?

אליעד מסביר שיש צורך באיזון בין השידור שאנחנו מאוד רוצים...
שלום לכולם הפעם אני רוצה לדבר על עוד אחד מהעקרונות החשובים ביותר בנושא של שכנוע ניהול משא ומתן וכו', וכמובן שמדובר על נושא של תחושת הסכמה הדדיות הרמוניה כאשר רוצים ליצור אמון עם בן אדם כאשר רוצים שהוא יסגור איזו עסקה צריך ליצור איתו אמון צריך ליצור תחושה נינוחה של אמון וכו'. ואחד הדברים החשובים ביותר כאשר רוצים ליצור את התחושה הזאת של האווירה הנעימה היא לשים לב שלא נכנסים לשום קונפליקט או לשום קונפליקט שלא חייבים להיכנס אליו. עכשיו מה זה אומר בפועל מה הטיפ שאני רוצה לומר עכשיו? הטיפ הוא כדלקמן כאשר הולכים להעלות הצעה במשא ומתן כלשהו ומראש יודעים שיכול להיות שהצד השני הולך להתנגד להצעה הזאת, אוקי מה שבעצם צריך לעשות זה להעלות את ההצעה שרוצים להציע בצורה אפשרית אך לא הכרחית.

מה זאת אומרת? לדוגמה נגיד רוצים להגיד ללקוח "אתה תרצה גם שנוסיף לך את המוצר הזה והזה, תרצה גם להוסיף את החבילה הזאת והזאת?" אם אנחנו יודעים מראש שיש סיכוי סביר שהוא יגיד לא שהוא לא רוצה בעצם צריך לשים לב לכך שנוצרת לנו כאן בעיה, מה הבעיה שנוצרה? אם אנחנו מציעים ללקוח משהו והוא אומר לא בעצם נוצר כאן קונפליקט כי הלקוח בתחושה נגדנו הוא בתחושה של אנטי הוא בתחושה של קונפליקט, אחר כך אם אנחנו נגיד לו "אוקי אז בא נעשה משהו אחר" שהוא רוצה אותו יכול להיות שגם על זה הוא יגיד שהוא לא רוצה למה כי נוצרה אווירה של קונפליקט הלקוח במוח שלו חווה שהוא היה בקונפליקט איתנו הבן אדם השני חווה, מבקשים ממישהו בקשה והוא אומר "לא אני לא מעוניין" הדבר הזה יוצר קונפליקט עם הבן אדם יוצר תחושה לא נעימה.

ולכן כאשר מבקשים ממישהו בקשה אומרים למישהו איזה משפט ויודעים מראש שאולי הוא לא יסכים מה שצריך לעשות זה שכאשר מבקשים ממנו את הבקשה לבקש אותה בצורה אפשרית אבל לא מחויבת אפשרית אבל לא הכרחית, שזה אומר בפועל להגיד לו לדוגמה נגיד במקום להגיד לו "אתה רוצה גם את החבילה?" להגיד לו "אתה יודע יש אפשרות שתיקח גם עוד חבילה אם אתה רוצה בכך" או " אתה יודע רק אם אתה רוצה יש אפשרות שתיקח עוד חבילה מסוימת אבל אם לא זה גם בסדר" לדוגמה.

דהיינו, מראש להכיל את ההתנגדות האפשרית שלו למה שהולכים להגיד, לדוגמה עוד דוגמה נגיד רוצים להציע למישהו להיפגש איתו אז אם אומרים לו "בוא ניפגש היום", עכשיו אם הוא יגיד לא בעצם מה קרה? אז הוא אמר לכאורה אמר לא הוא לא רוצה מחר אם הוא נגיד רוצה להיפגש הוא יגיד שכן או שלא אבל ברגע שאמרנו "בוא ניפגש היום" או אפילו אמרנו לו בצורה של שאלה "אתה רוצה להיפגש היום?", אפילו נניח שאמרנו ככה אם הוא אמר לא אז בעצם בראש שלו נוצרה לו מחשבה שאומרת לו "אני בקונפליקט עם הבן אדם השני, מה שהבן אדם השני אומר לי אני אומר לו לא".

נוצר קונפליקט נוצרה תחושה לא נעימה ואז למחרת כשנשאל אותו "אתה רוצה להיפגש?" הוא גם כן כבר במוח שלו בתחושה לא נעימה "אתמול אמרתי לא, הבן אדם הזה אני מסוכסך איתו" למרות שיש כאלה שיגידו הוא בתחושה לא נעימה אז עכשיו הוא יגיד כן, אוקי אבל זה לא קשור לעניין. עכשיו אני אדבר על ההיבט שברגע שהבן אדם יתרגל להגיד לא אז הוא בעצם בתת מודע שלו הוא נמצא איתנו בתחושה של קונפליקט, עכשיו אומנם יש מצבים שבהם הבן אדם לא רוצה להיות איתנו בקונפליקט ולכן אנחנו דווקא נגיד לו "תקשיב בוא ניפגש היום" ואז הוא יגיד "לא רוצה, לא יכול נגיד אני מתנצל לא מסוגל" ואז למחרת נגיד לו עוד פעם "בוא ניפגש היום" ואז בגלל שלא נעים לו אז הוא יגיד "בסדר בוא ניפגש".

אוקי יש מצבים שהבן אדם בטוח לו שהוא לא רוצה לריב איתנו ואז אם אנחנו דווקא כן נדבר איתו בצורה מחויבת, אנחנו כן נדבר איתו בצורה שהוא כאילו חייב אנחנו כן נדבר איתו בצורה שלא מכילה את האפשרות שהוא לא יסכים איתנו ממילא מאחר שהוא מאוד מאוד לא רוצה להיות איתנו בקונפליקט לכן דווקא זה שמדברים איתו בצורה שיוצרת קונפליקט, זה מפעיל עליו לחץ לא להיות איתנו בקונפליקט ולהסכים עם מה שאומרים לו.

אוקי ולכן לדוגמה עוד במערכות יחסים כאלה ואחרות נגיד שאחד מהאנשים לא רוצה להיות בקונפליקט אז דווקא שם כן אפשר ללחוץ את הבן אדם ודווקא לא לתת לו את האפשרות לברוח ממה שרוצים אבל כן ללחוץ אותו כדי שהוא בסוף ירגיש לא בנוח כי הוא לא רוצה להיות בקונפליקט ואז הוא יגיד כן, אוקי אבל יש לזה חיסרון כי אם יותר מדי באים לבן אדם יגיד לא, לפני החיסרון שבזה אבל לא בכל מערכות היחסים זה ככה כי לדוגמה אם נגיד לקוח, לקוח לא אכפת לו מה אכפת לו הוא לא מחויב לך לכלום הוא יגיד לך לא ובזה הוא יסגור את הסיפור לכן במקרים כאלה שאנחנו רוצים שהוא בסוף יגיד לנו כן ושהוא לא יחשוב לעצמו במוח שלו כשהוא אומר לנו לא במקרים כאלה אנחנו כן צריכים מראש ברגע שאומרים לו משהו שאנחנו לא חייבים שהוא יסכים איתנו אז להגיד את זה בצורה שמראש מכילה את האפשרות שהוא לא יסכים איתנו.

עכשיו מה שהתחלתי להגיד קודם זה שגם אם מישהו נגיד אנחנו אומרים "הוא חייב להסכים איתנו" ואנחנו רוצים לגרום לו להרגיש לא בנוח בזה שהוא לא מסכים איתנו כדי שבסוף הוא יגיד כן. צריך לשים לב שזה די מסוכן, למה יש פה סכנה מסוימת? בגלל שברגע שהוא בקונפליקט איתנו הוא בעצם מצד אחד בקונפליקט איתנו ומצד שני הוא גם נמצא בקונפליקט עם עצמו, למה בקונפליקט עם עצמו? כי מצד אחד הוא אמר לנו לא הוא לא רוצה נגיד להיפגש, אז למה הוא אמר לא? כי זה עושה לו טוב הוא לא רוצה להיפגש פשוט הוא מעדיף לא להיפגש מצד שני זה עושה לו רע כי הוא לא רוצה להיות בקונפליקט איתנו ואז בעצם הוא נמצא בקונפליקט עם עצמו מעצם זה שהוא נמצא בקונפליקט איתנו כי הוא לא יודע מה לעשות אם הוא יגיד לנו כן יהיה לו רע, אם הוא יגיד שהוא רוצה להיפגש יהיה לו רע אם הוא יגיד שהוא לא רוצה להיפגש גם יהיה לו רע.

ולכן הוא בקונפליקט איתנו ואז מה שעלול לקרות שמרוב זה שהבן אדם נמצא בקונפליקט עם עצמו הוא בעצם פתאום משכנע את עצמו "לא אכפת לי להיות בקונפליקט עם הבן אדם הזה", אומרים לו "אתה רוצה להיפגש" הוא יגיד לא ואז הוא יתחיל להרגיש רע עם עצמו "רגע אבל אני נמצא בקונפליקט אני לא רוצה להיות בקונפליקט עם הבן אדם" ואז המוח שלו מתחיל לשכנע אותו "אבל מי אמר תהיה בקונפליקט עם הבן אדם השני" ואז בעצם פספסנו אותו. אוקי לכן לפעמים כשמנסים להפעיל לחץ על בן אדם לגרום לו להרגיש לא בנוח לפעמים דווקא מרחיקים אותו וזה דווקא גורם לו להתחיל להרגיש בנוח עם זה שהוא אמר לנו שהוא מסרב לנו ואז הוא בעצם מרגיש בנוח עם עצמו ובזה נגמר כל הדיון כולו.

אוקי עכשיו ולכן כפי שאמרתי בהתחלה כאשר מדברים עם בן אדם אז צריך לשים לב שאם חוששים שתיווצר תחושה של קונפליקט מכך שהולכים להציע לו איזו הצעה והוא עלול להגיד לא, לסרב להתנגד להצעה או מעלים רעיון והוא עלול להתנגד לרעיון צריך מראש להעלות את הרעיון הזה כאפשרי ולא כמחויב דהיינו, מראש לתת פתחון פה לכך, להגיד לו "אין בעיה גם אם תגיד לי שלא זה גם בסדר". אני אתן עוד דוגמה נגיד שמביעים סתם איזה רעיון איזה דעה ואומרים מראש אולי הבן אדם השני יתנגד לדעה הזאת אנחנו לא רוצים ליצור איתו קונפליקט אז במקום להגיד "אתה יודע אתה אומר ככה אבל ככה וככה" במקום להגיד בצורה כזאת כי אז הוא יגיד "מה פתאום מה אתה חושב הפוך" ובלאגן, אפשר להגיד לו "תראה אתה אומר ככה אבל אתה יודע למרות שאני מבין אותך נכון, אבל אתה יודע יכול להיות שאולי יש עוד אפשרות לראות את הדברים טיפה שונה למרות שגם מה שאתה אומר זה נכון".

בעצם מה אמרנו? נתנו לו לראות אפשרות אבל מראש כבר חלנו מראש כבר נתנו אופציה לזה שהוא יגיד לנו "לא אני לא רואה את זה ככה" ואז בעצם אנחנו מראש מאפשרים לכך שגם כשהוא יגיד לנו לא אנחנו בעצם לא ניצור תחושה לא נעימה ותחושה של קונפליקט. עכשיו עוד פעם יש דברים שבהם אנחנו לא בשום פנים ואופן שהבן אדם יגיד לא, לא רוצים שהוא יסרב לא רוצים שהוא יתנגד ואז במקרים כאלה זה לא רלוונטי כי אז אומרים לו את מה שרוצים ויסכים יסכים לא יסכים לא יסכים, אבל במקרים אחרים שלא מחויב לנו שהוא יסכים איתם ואנחנו לא רוצים ליצור מצב שהוא בראש שלו יחווה שהוא בקונפליקט איתנו שלא אכפת לו מהרצון שלנו כי אם אומרים לבן אדם משהו והוא אומר "לא רוצה" אז בעצם כמו במילים אחרות להגיד "לא אכפת לי ממה שאתה רוצה" ובתת מודע של הבן אדם כשמבקשים ממנו משהו והוא מסרב בתת מודע שלו זה כמו להגיד "לא אכפת לי ממה שאתה רוצה".

וזה לא משנה גם אם בן אדם לדוגמה נגיד אומרים לו "בוא לעבודה אתה יכול לבוא לעבודה?" הוא אומר "לא אני חולה אני לא יכול לבוא לעבודה" בתת מודע של אותו בן אדם שאמר "אני חולה אני לא יכול לבוא לעבודה" בהנחה שהוא אפילו חולה ולא יכול לבוא לעבודה בתת מודע שלו עוברת לו מחשבה "לא אכפת לי מהבוס שלי מה אכפת לי מהעסק הזה לא מעניין אותי", כי אם זה היה הכי מעניין אותו בעולם אז גם כשהוא היה חולה הוא היה מגיע לעבוד הוא היה עושה את כל מה שהוא יכול כדי לבוא לעבוד. ואיפשהו בתת מודע כשבן אדם אומר לא כשהוא מסרב לאיזה משהו בעצם יש לו מחשבה "לא אכפת לי מהבן אדם השני" וכדי להימנע מזה שבתת מודע של הבן אדם שמדברים איתו גם כשהוא יסרב שלא תעבור לו המחשבה "לא אכפת לי ממה שאתה רוצה" לכן מראש שותלים לו מחשבה "אתה יודע גם אם תגיד שלא יהיה בסדר".

עכשיו מה החיסרון כמובן של זה? שאז מראש זה מגדיל את הסיכוי שהוא יגיד "אז לא רוצה" כי מראש אמרנו לו "תקשיב אם לא תרצה זה גם בסדר" ולכן...
סקס סבל ואושר, משיכה מינית, חוסר תשוקה מינית, תשוקה מינית מוגברת, תשוקה מינית נמוכה, העדר תשוקה מינית, הגברת חשק מיני, העדר חשק מיני, חשק מיני מוגבר, עודף חשק מיני, יחסי מין
סקס סבל ואושר, משיכה מינית, חוסר תשוקה מינית, תשוקה מינית מוגברת, תשוקה מינית נמוכה, העדר תשוקה מינית, הגברת חשק מיני, העדר חשק מיני, חשק מיני מוגבר, עודף חשק מיני, יחסי מין
...סבל? סבל, לפי ההגדרה המובאת בהרצאה, הוא קונפליקט בין מה שאתה רוצה לבין מה שקורה בפועל. במילים אחרות, סבל נוצר כאשר יש פער בין המציאות לבין הרצון שלנו. המתח הזה גורם לתחושות לא נוחות או כואבות שמביאות לרצון למלא את החיסרון שנוצר. כל שינוי במציאות יכול להוריד את תחושת הסבל, ובכך לשפר את מצבנו הנפשי והפיזי. איך סבל משפיע על משיכה מינית? בהקשר של משיכה מינית, כאשר אנחנו חווים סבל או חסרונות, אנו מנסים למלא את החיסרון הזה בדרך כזו או אחרת. לעיתים, ככל...
איך נוצר חשק מיני? במה תלוי חשק מיני, א מיניות, חוסר חשק מיני, מה מעלה חשק מיני? מה מוריד חשק מיני? סקס, יחסי מין, אין חשק מיני, יותר מידי חשק מיני, חשק מיני גבוה, שליטה בחשק המיני, דחף מיני
איך נוצר חשק מיני? במה תלוי חשק מיני, א מיניות, חוסר חשק מיני, מה מעלה חשק מיני? מה מוריד חשק מיני? סקס, יחסי מין, אין חשק מיני, יותר מידי חשק מיני, חשק מיני גבוה, שליטה בחשק המיני, דחף מיני
...לא מספיק לי ואני רוצה פתאום יש לי יותר אנרגיה לשרת את הלקוח ולהתמקח איתו. אליעד: נכון ואם היית ממש שבע והיית אומר יש לי מספיק כסף לא היית הולך לעבוד ואם היית אומר אני ממש רעב ולא יעזור לי המשכורת גם לא היית הולך לעבוד אז אתה צריך להיות איפשהו באמצע. ש: יפה. אליעד: אז רגע אחרי שקבענו עוד פעם תלוי ברעב שלך אבל הוא תלוי גם בפירושים שיש לך ביחס לעניין זאת אומרת יכול להיות מצב נגיד שאתה תשיג ערך מבחורה ואז אתה תשקיע בבחורה ויכול להיות שפתאום תבוא לך בראש...
אקסים, געגועים לאקסית, לשכוח את האקסית, מתגעגע לאקסית, פרידה מחברה, משבר פרידה זוגית, אקסית מיתולוגית, פרידה מבת זוג, פרידה מבן זוג
אקסים, געגועים לאקסית, לשכוח את האקסית, מתגעגע לאקסית, פרידה מחברה, משבר פרידה זוגית, אקסית מיתולוגית, פרידה מבת זוג, פרידה מבן זוג
...אם אתה תהיה איתה נגיד שאתה חוזר אליה כי למה כי הבנת ש החסרונות שלה זה יתרונות אבל בוא זמנית אתה אומר רגע אבל גם היתרונות שלה הם חסרונות אז אתה כבר לא פה ולא שם. שזה לא בהכרח רע זה גם בסדר אבל אמרנו שאחר כך כשאתה בנפרדות אתה חוזר כאילו לנפרדות ועכשיו אתה כן ננעל על משהו לא זה יתרונות ואז אתה יכול לחזור להיות איתה זה יתרונות אבל אז אתה, כאילו אתה כן נכנס לתוך זה זה לא שאתה תמיד נמצא על השווה בתת מודע שלך איפשהו בעומק הכל שווה זה שווה אם אני חי זה שווה...
טיפים למערכת יחסים, איך לא לקבל לא? איך לא להציע עזרה? איך לא להביע אהבה? יצירת התניה שלילית, יצירת כימיה, יצירת התניה שלילית, יצירת התניה חיובית, שתילת מחשבה שלילית, תקשורת בין אישית, NLP
טיפים למערכת יחסים, איך לא לקבל לא? איך לא להציע עזרה? איך לא להביע אהבה? יצירת התניה שלילית, יצירת כימיה, יצירת התניה שלילית, יצירת התניה חיובית, שתילת מחשבה שלילית, תקשורת בין אישית, NLP
...אחר, כדאי לוודא תחילה שהעזרה שלכם אפקטיבית בעיניו, ושהוא באמת ירגיש שההצעה שלכם מועילה לו. אם לא, עדיף לא להציע כלל, כדי להימנע מיצירת התניה שלילית. כמו כן, כאשר אתם מציעים עזרה או מבקשים משהו, כדאי לשדר לשני שאתם פתוחים לקבל גם את הסירוב שלו. לדוגמה, במקום לומר תביא לי כוס מים, עדיף לומר אתה יכול להביא לי כוס מים, ואם לא, זה גם בסדר. הצגה כזו מקטינה את הסיכוי להיווצרות קונפליקט במקרה של סירוב, ומונעת יצירת התניה שלילית, לפיה האדם מרגיש שהוא נגדכם...
משחקים בזוגיות, למה הוא מתרחק כשאני מתקרבת? למה כשאני מתקרבת הוא מתרחק? האם הוא משחק בי? האם להיות קשה להשגה? ציפיות בזוגיות, התאמה זוגית, למה היא מתרחקת כשאני מתקרב? למה כשאני מתקרב היא מתרחקת? האם היא משחקת בי?
משחקים בזוגיות, למה הוא מתרחק כשאני מתקרבת? למה כשאני מתקרבת הוא מתרחק? האם הוא משחק בי? האם להיות קשה להשגה? ציפיות בזוגיות, התאמה זוגית, למה היא מתרחקת כשאני מתקרב? למה כשאני מתקרב היא מתרחקת? האם היא משחקת בי?
...הזו: תארו לעצמכם מישהו שמתקלח, ורוצה מים בטמפרטורה מסוימת. כשהמים חמים מדי, הוא מוריד את הטמפרטורה, וכשהמים קרים מדי, הוא מעלה אותה. הוא לא משחק סתם כך עם הטמפרטורה, אלא מנסה למצוא את הטמפרטורה המדויקת שמתאימה לו. כך גם בקשר זוגי - יש אנשים שחשים בנוח רק ברמת קרבה מסוימת, ואם הקרבה חונקת אותם, הם יתרחקו, וכאשר הם יחושו שהקרבה מתרופפת מדי, הם יחזרו להתקרב. למה הקרבה יכולה להרגיש חונקת? הסיבה שבן אדם יכול להרגיש חנוק במערכת יחסים היא כאשר הוא מרגיש...
מתי ואיך לגרום למישהו לחשוב, שאתה בעד זה שהוא יעשה משהו שאתה מתנגד לכך שהוא יעשה אותו? מה לעשות כשהבן אדם השני לא מוכן בכלל לשנות את דעתו? מתי להסכים עם מישהו על משהו שאתה לא מסכים איתו? מתי לעודד מישהו לעשות משהו שאתה לא רוצה שהוא יעשה אותו? מה לעשות מול אדם שמחזיק בדעתו בצורה קיצונית? הינדיק, לגרום למישהו לא להתאבד, לשכנע מישהו להפסיק לקחת סמים
...(הינדיק), שמספר שיום אחד בן המלך השתגע וחשב שהוא תרנגול הודו והתחיל להתנהג כמו תרנגול הודו, דהיינו, לשבת ערום על הרצפה ולאכול מהרצפה וכולי. וכל הרופאים לא ידעו איך לרפא אותו. עד שבא החכם האמיתי ופעל באסטרטגיה הבאה, שהיא: הוא בעצמו גם התחיל להתנהג כמו תרנגול הודו, בדיוק כמו בן המלך. והוא גרם לבן המלך להתחבר איתו כתרנגול הודו. ומפה לשם, הוא גרם לבן המלך להתחיל להתנהג כמו בן אדם... עד שהוא ריפא אותו לגמרי... והרעיון הוא, שישנם מצבים שבהם עליך לשדר כלפי...
טעויות בחיזור, האם לומר שאני אוהב? האם להציע נישואים? איך לא לחזר אחרי בחורה? איך לא להחמיא לבחורה? איך להחמיא בצורה נכונה? איך להתנהג בצורה מושכת? איך לא לשדר אהבה אובססיבית? איך לאהוב באהבת חינם?
טעויות בחיזור, האם לומר שאני אוהב? האם להציע נישואים? איך לא לחזר אחרי בחורה? איך לא להחמיא לבחורה? איך להחמיא בצורה נכונה? איך להתנהג בצורה מושכת? איך לא לשדר אהבה אובססיבית? איך לאהוב באהבת חינם?
...מקרה אבוד לך. ש: למה לא? אליעד: בשביל מה? ש: בשביל מה לא למה לא? אליעד: למה לך לצום לך תאכל לפחות אתה כבר בכל מקרה הולך לגיהנום לפחות תאכל משהו לפני כן. ש: אבל למה לי לאכול מה התכלית בלאכול. אליעד: לא זה משהו אחר זה בהנחה שאתה אומר אני כל כך נואש אני כבר לא אלך לאכול לא מדבר על זה באתי להגיד כשאנשים מתפללים הם מצפים לקבל בתמורה משהו עם אלוהים אני אוהב אותך תראה אני חוזר בי וזה אבל בתמורה תוותר לי. ש: תוותר לי או מגיע לי? אליעד: מה זה תוותר לי בתמורה...
3 דרכים לטיפול בהתמכרות, 3 אפשרויות לטפל בהתמכרות, מה הדרך הכי טובה לטפל בהתמכרות? לטפל בשורש ההתמכרות, התמכרות לסקס, התמכרות לאכילה, התמכרות לעישון, גמילה מאכילה רגשית, גמילה מסרטי סקס, גמילה מעישון מריחואנה
3 דרכים לטיפול בהתמכרות, 3 אפשרויות לטפל בהתמכרות, מה הדרך הכי טובה לטפל בהתמכרות? לטפל בשורש ההתמכרות, התמכרות לסקס, התמכרות לאכילה, התמכרות לעישון, גמילה מאכילה רגשית, גמילה מסרטי סקס, גמילה מעישון מריחואנה
...שכל פתרון אחר - כגון מכוני גמילה, טיפולים שטחיים או החלפת התמכרות אחת באחרת - נדון לכישלון. כל עוד לא מטפלים בבעיה השורשית שגרמה להתמכרות מלכתחילה, ההתמכרות תחזור בצורה אחרת או בכיוון אחר. הוא מדגיש את החשיבות שבאיתור הסיבה האמיתית שבגללה האדם התמכר, וטיפול בה באופן ישיר וממוקד. מה עושים באופן מעשי כדי לטפל בהתמכרות? כדי לטפל בהתמכרות בצורה המעשית, אליעד ממליץ על הצעדים הבאים: לזהות את הסיבה האמיתית שבגללה האדם מרגיש רע בלי הדבר שהוא מכור אליו. לזהות...
מה נשים רוצות? מה גברים רוצים? מה נשים אוהבות? מה גברים אוהבים? איך לגרום לה לרצות אותך? איך לגרום לו לרצות אותך? איך לרצות אישה? איך לרצות גבר? מה נשים מחפשות? מה גברים מחפשים? מה מושך בחורות? מה מושך גברים?
מה נשים רוצות? מה גברים רוצים? מה נשים אוהבות? מה גברים אוהבים? איך לגרום לה לרצות אותך? איך לגרום לו לרצות אותך? איך לרצות אישה? איך לרצות גבר? מה נשים מחפשות? מה גברים מחפשים? מה מושך בחורות? מה מושך גברים?
...שאדם רוצה אותו בלבד, מבלי לרצות גם את ההפך שלו. המשמעות הפרקטית של רעיון זה היא שאם מישהו מחזר אחר אישה או מישהי אחרי גבר, עליו להבין ולזכור תמיד שבן או בת הזוג רוצים גם וגם, כלומר, את שני הקצוות של כל התנהגות, תחושה או פעולה. האם אישה רוצה גבר אלים או נחמד? אליעד כהן מעלה את הדוגמאות הקיצוניות בכוונה כדי להבהיר את הרעיון באופן ברור וחד. למשל, הוא אומר שאישה עשויה לרצות שבן הזוג שלה יהיה אלים כלפיה או אפילו ירצה לאנוס אותה, אך מצד שני היא גם רוצה...
איך לגרום לאקס לדבר איתך? למה האקסית חסמה אותי? למה האקסית לא רוצה לדבר איתי? איך לחזור לאקסית? למה הוא לא רוצה לדבר איתי? למה היא לא רוצה אותי? למה האקס לא מוכן לדבר איתי? איך ליצור קשר עם האקס? יעוץ אקסים
איך לגרום לאקס לדבר איתך? למה האקסית חסמה אותי? למה האקסית לא רוצה לדבר איתי? איך לחזור לאקסית? למה הוא לא רוצה לדבר איתי? למה היא לא רוצה אותי? למה האקס לא מוכן לדבר איתי? איך ליצור קשר עם האקס? יעוץ אקסים
...עם פרידה, למה הוא חסם אותי אחרי הפרידה? למה רבנו והוא חסם אותי? רבנו והיא חסמה אותי, מה לעשות כשהאקס חוסם אותך? מה לעשות כשהאקסית חוסמת אותך? למה הוא לא רוצה לדבר איתי יותר? למה חברה שלי לא רוצה לדבר איתי? למה האקס לא רוצה לדבר איתי? למה חבר שלי לא רוצה לדבר איתי? החזרת אהבה, איך ליצור קשר עם האקסית שחסמה אותך? חטא אדם הראשון, אחריות אישית בזוגיות, ללמוד להרגיש טוב לבד, להיות אלוהים בזוגיות, לקחת אחריות על עצמך, להרגיש טוב לבד, למה הוא לא רוצה אותי
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור אוירה נעימה? איך ליצור הרמוניה? איך למכור ללקוח?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
זוגיות, אהבה, הצלחה וחיים טובים - הספר על: גישור זוגי, איך למצוא זוגיות ואהבה, איך להצליח בזוגיות, פתרון בעיות בזוגיות, זוגיות ויחסים, טיפול זוגי, אימון לזוגיות, ייעוץ זוגי, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: זוגיות ויחסים, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך למצוא זוגיות ואהבה, בשביל מה לחיות? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר, מאמן זוגי, טיפול זוגי ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 20:57:34 - wesi14