אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה משבר בגידה ✔טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין את...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, משבר בגידה, מנטרה לזוגיות, יחסים לסביים, גבר שמפחד מהגדרת מסגרות בזוגיות, מיניות וזוגיות, מערכת יחסים לא בריאה, מתי להתייאש מזוגיות מסויימת, מהי זוגיות טובה, למצוא אהבה וזוגיות, מטפל זוגי, אימון עסקי, איך לשמור על כבוד בזוגיות, למצוא זוגיות טובה, טיפולים זוגיים, יחסי גומלין בזוגיות, בעיות בזוגיות, משפטים על זוגיות, הצלחה בזוגיות, מאמן עסקי, מריבות בזוגיות, איך לשמר זוגיות, הערכה עצמית נמוכה בזוגיות, מערכת יחסים בריאה, מתי לוותר בזוגיות ומתי לא, טיפול זוגיות, רצון בתשומת לב בזוגיות, זוגיות איך מתמודדים, זוגיות עם הפרעות קשב וריכוז, יועץ אישי, טיפול משפחתי, זוגיות איך יודעים אם מתאימים, ייעוץ משפחתי, זוגיות בחינוך הילדים, זוגיות ללא ילדים, טיפול מיני, עקרונות לזוגיות טובה, זוגיות איך לריב נכון,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין את עצמי, למה אני רוצה את זה? אסור להרגיש אסור, פוגע בעצמי, לא רוצה לעבוד
למה אנשים רוצים דווקא את מה שאסור להם?

אליעד כהן מסביר שלפעמים אנשים רוצים לעשות דברים לא בגלל תועלת ממשית, אלא דווקא בגלל התחושה שאסור להם. לדוגמה, יכול להיות אדם שנוסע באור אדום ברמזור, לא כי הוא חושב שזה בטוח או טוב, אלא כי הוא מרגיש צורך להוכיח לעצמו שלא יגבילו אותו. אם יבדקו איתו מה היה קורה אילו היה מותר לנסוע באדום, הוא כנראה יגיד שלא היה נוסע כך, כי אין בכך שום תועלת. אבל המחשבה שאוסרים עליו לעשות את זה מעוררת בו דחף דווקא לפעול נגד האיסור.

מדוע אנשים עושים את ההפך ממה שאומרים להם?

כאשר אדם מרגיש שאסור לו לעשות משהו, מתעורר אצלו דחף פנימי להתנגד לאיסור הזה. הוא רוצה להוכיח לעצמו שהוא לא מוגבל ושלא יגידו לו מה לעשות. לדוגמה, אדם שרוצה לבגוד בבת זוגו, לעיתים כלל לא באמת רוצה לבגוד, אלא רק רוצה להוכיח לעצמו שלא מגבילים אותו. אם בת הזוג היתה אומרת לו שזה בסדר לבגוד, ייתכן שלא היה לו עניין בכך. מה שמניע אותו הוא לא המעשה עצמו, אלא המחשבה שיש דבר שאסור לעשות, ולכן הוא צריך להוכיח לעצמו שמותר.

איך אפשר לטפל בתחושת האיסור הפנימית?

אליעד כהן מפרט את שיטת הטיפול באנשים שהדחף שלהם נובע מתחושת האיסור. הוא מציע טיפול בשני רבדים מרכזיים:
  • הראשון הוא להסביר לאדם שאין באמת איסורים מוחלטים. לדוגמה, אם מישהו חושב שאסור לו לפגוע בבריאותו, הוא צריך להרגיש שבעצם מותר לו לפגוע בעצמו. ההכרה הפנימית הזו, שמותר לו, מפחיתה את הדחף לעשות דווקא דברים שפוגעים בו, כי אין יותר צורך להוכיח לעצמו את החופש שלו נגד האיסור.
  • השני הוא להסביר לאדם שזה בסדר להרגיש מוגבל, כלומר, שמותר לו להרגיש גם שאסור לו. אם האדם יהיה מסוגל לקבל את התחושה שמותר לו להרגיש מוגבל, אז הוא לא יצטרך להתנגד לתחושת המגבלה ולהוכיח לעצמו את ההפך. זהו למעשה תהליך של פירוק הנחות היסוד: מחד, "אסור לי להרגיש מוגבל", ומאידך "אני חייב להוכיח שמותר לי". כשאדם מפסיק להרגיש שחייב להוכיח את ההפך, הוא כבר לא צריך לפעול נגד האיסור.
מה קורה כאשר אדם מנסה להוכיח לעצמו משהו?

אליעד מביא דוגמה של אדם שמזיק לעצמו בכוונה, רק כדי להוכיח לעצמו שהוא לא חייב לשמור על הבריאות שלו. אם אותו אדם באמת לא היה חושב שהוא חייב לשמור על הבריאות שלו, אז הוא לא היה מרגיש דחף להזיק לעצמו. הסיבה שאותו אדם בכלל מגביל את הפגיעה שלו היא כי עמוק בפנים הוא כן חושב שהוא חייב לשמור על הבריאות. אם הוא היה באמת חופשי מהמחשבה הזו, הוא לא היה מרגיש צורך להזיק לעצמו כדי להוכיח לעצמו שמותר לו.

כיצד הקצנה בהתנהגות מגלה דחפים פנימיים?

אליעד מסביר שהרבה פעמים כשאדם מקצין בהתנהגות מסוימת, זה כי עמוק בפנים הוא חושב את ההפך. אדם שכל הזמן מחייך ומראה שטוב לו, ייתכן שמסתיר עצבות עמוקה. אדם שכל הזמן מדגיש עד כמה הוא מאושר, כנראה מסתיר בתוכו עצב או חוסר. אדם שמפגין ביטחון עצמי מוגזם, כנראה מרגיש חסר ביטחון באופן עמוק. ההקצנה מתרחשת כי האדם מנסה לכסות על תחושה פנימית הפוכה. לדוגמה, מי שאוכל הרבה כי הוא חושב ששומן זה מכוער, אוכל יותר דווקא כדי להוכיח לעצמו ששומן הוא לא מכוער, למרות שהוא עצמו חושב שכן.

מהי החשיבות של קבלת תחושות שליליות?

נקודה נוספת שאליעד מבהיר היא שלא חייבים לברוח מרגשות שליליים. אנשים לרוב חשים שעליהם לברוח מהכאב, מעצב, מכעס, מחרדה או מדיכאון. אבל מי החליט שתחושות אלו הן רעות בהכרח? אפשר גם...
עכשיו יכול להיות בן אדם שהוא נגיד רוצה לעשות משהו מסוים אוקי וכשחוקרים למה הוא רוצה לעשות את המשהו מה שמתברר שהוא רוצה לעשות את המשהו כי...?

ש: כי משהו.

אליעד: לא זה סיבה למה בא לו לעשות את המשהו הוא רוצה לעשות את המשהו כי הוא חושב שאסור לו לעשות אותו.

ש: שאסור לו?

אליעד: כן עוד פעם יש אנשים שהם רוצים לעשות, עוד פעם יש בן אדם ככה הוא רוצה לעשות משהו "למה אתה רוצה לעשות משהו" הוא אומר "כי אז אני אהיה יותר עשיר כי אז יאהבו אותי כי אז משהו", בסדר אבל לפעמים יכול להיות מצב שבן אדם רוצה לעשות משהו "למה אתה רוצה לעשות את זה" חוקרים וחוקרים והוא רוצה לעשות את זה כי הוא אומר "בגלל שאסור לי לעשות את זה לכן אני רוצה לעשות את זה".

ש: ולמה הוא עושה את זה יוצא איזושהי תועלת בסופו של דבר.

אליעד: לא ברור כי הוא נגיד מרגיש רע מזה שהוא לא יכול לעשות מה שבא לו יש לו כאילו התניה במוח אם אסור לך תעשה.

ש: אתה שואל למה זה קורה?

אליעד: עוד לא שאלתי רק תיארתי את המצב.

ש: אוקי.

אליעד: עכשיו עוד פעם יש מצב יכול להיות מצב של בן אדם שהוא רוצה לעשות משהו והסיבה שהוא רוצה לעשות את זה היא בגלל כשחוקרים "למה אתה רוצה לעשות את זה מה זה נותן לך" אז הוא אומר "תקשיב זה לא נותן לי כלום חוץ מדבר אחד שאני יודע שאני יכול לעשות את זה" כי אומרים לו אסור לעשות משהו ואז הוא רוצה לעשות את זה כי אמרו לו שאסור, אוקי עכשיו השאלה היא זה איך להתמודד עם מצב כזה כאילו איך אפשר לצאת מזה.

ש: למה צריך להגיע?

אליעד: טוב כי לפעמים הבן אדם כבר מתחיל לעשות דברים שהוא לא היה רוצה לעשות אותם, שימו לב אם אומרים לו "תקשיב אם היו אומרים לך שמותר לעשות את זה שזה בסדר לעשות את זה היית רוצה לעשות את זה?" הוא אומר "לא הייתי רוצה" זאת אומרת שהוא רוצה לעשות את זה רק כי אמרו לו אסור וזה מציק לו המחשבה שאסור לו לעשות, עוד פעם זה כמו מים גנובים ימתקו זאת אומרת הוא רוצה לעשות את הדבר כי אמרו לו שאסור אני אומר לו "תקשיב ואם לא היה אסור לעשות את זה היית רוצה לעשות?" הוא אומר "לא לא הייתי אין לי בזה זה לא נותן לי כלום" זאת אומרת שהוא בעצם מבין שהוא הולך לעשות משהו שהוא לא באמת רוצה לעשות אותו בשביל לעשות אותו אלא הוא רוצה לעשות אותו כדי להוכיח לעצמו "שלא יגידו לי מה לעשות אני אעשה מה שאני רוצה".

רגע זה הבנו זאת אומרת הבן אדם עכשיו נמצא בקונפליקט למה כי הוא הרגיש שהוא הולך לעשות משהו שהוא לא באמת רוצה לעשות אותו מצד אחד יכול להיות שהוא בכלל לא רוצה לעשות אותו אפילו הוא רוצה לא לעשות אותו אבל המחשבה שאומרת לו "תקשיב אסור לך לעשות את זה" המחשבה הזאת מחרפנת אותו והוא אומר "אני חייב לעשות את זה" נגיד לדוגמה אנשים נגיד שעושים דברים מסוכנים אומרים לו "כאילו אם היה מותר היית עושה את זה" הוא אומר לא אבל בגלל שאסור הסיבה לעשות, כאילו זה מביא לו נזק גורם לו נזק נגיד אבל המחשבה שאסור לו היא משגעת עושה לו מאוד רע ובגלל זה הוא רוצה לעשות את זה. אז איך אפשר להתמודד עם כזה מצב איך אפשר לצאת ממצב כזה חוץ מאשר לך תעשה את זה?

ש: צריך לגרום לו להרגיש שמותר לו לעשות הכל.

אליעד: אבל אסור לך לעשות את זה מה זאת אומרת?

ש: צריך להפוך לו את ההתניה בראש.

אליעד: בוא ניתן דוגמה נגיד מישהו נגיד רוצה לרצוח מישהו אומרים לו "למה אתה רוצה לרצוח מישהו מה האינטרס שלך לרצוח אותו?" הוא אומר "תקשיב האמת היא שאני לא רוצה לרצוח אף אחד אין לי עניין בלרצוח אף אחד ואני בכלל לא רוצה לרצוח אנשים מהרבה סיבות, אז למה אתה שוקל לרצוח מישהו?" אז הוא אומר "תראה הסיבה היחידה היא כי אני יודע שיש טאבו שאסור לרצוח לכן אני רוצה לרצוח כדי להוכיח לעצמי שאני לא מקשיב לחוקי החברה", נגיד בא ניקח משהו אחר בן אדם נוסע באדום "למה אתה נוסע באדום מה הדחף שלך לנסוע באדום?" אז הוא אומר "תראה האמת היא שאני מבחינתי מעדיף לא לנסוע באדום אני מבין שזה מסוכן לי לנסוע באדום אבל אני נוסע באדום כי המוח אומר לי אסור לך לנסוע באדום" ואז הוא אומר "מה הם יגידו לי איך לנסוע לא מקבל את זה לכן אני נוסע באדום".

אז זאת אומרת הוא אומר "תראה אם היה מותר לנסוע באדום לא הייתי נוסע באדום כי זה מסוכן" אם נגיד היו אומרים "תקשיב אל תיסע באדום כי זה מסוכן אבל מותר לך אם אתה רוצה" הוא אומר "טוב אז ההיגיון שלי אומר יש אדום למה שאני אסע זה מסוכן לי ובגלל שאמרו לי אסור לי לנסוע באדום ואם תיסע תחטוף דוח זה וזה" אז הוא אומר "אין עכשיו אני חייב לנסוע באדום כי אני לא מוכן להרגיש רע מהמחשבה שאומרת לי שאסור לנסוע באדום".

ש: אבל יש אפשרות בדרך כאילו הפשוטה נראית לי של להגיד לו "אין בעיה אתה משנה את כללי המשחק" הוא אומר "אני משנה לגביך את כללי המשחק".

אליעד: הכל בסדר איך אנחנו מוציאים אותו מהקונפליקט הזה?

ש: על ידי הפחדה נניח פשיטה.

אליעד: אבל איך זה פתר לו את הבעיה אבל זה לא פתר לו את הבעיה, מה אמרת לו אם תיסע באדום נהרוג אותך מה הפתרון.

ש: נניח סתם אני זורק איזשהו פתרון שם אותך בכלא.

אליעד: הוא יודע את זה כבר מראש הוא יודע את זה בשביל זה יש לו בעיה הוא יודע את זה זאת בדיוק הבעיה שהוא יודע את זה והוא עדיין משתגע עם עצמו זאת בדיוק הבעיה.

ש: זה לא מתריע.

אליעד: הפוך לא זה עוד יותר גרוע כשאתה אומר לו אם זה נשים אותך בכלא הוא אומר "מה עכשיו אתה מאיים עלי עם כלא עכשיו אני אוכיח לעצמי שאני לא מפחד מהכלא", הפוך הרי הוא המניע שלו לעשות את זה זה כי אמרת לו שאסור אז אם אתה אומר לו עוד יותר שאסור הוא עוד יותר רוצה לעשות את זה. מה אתה רוצה להגיד איך ניגשים לזה?

ש: אפשר לגשת מכל מיני כיוונים להגיד את העיקר לפתור לו את העניין הזה שהוא לא יכול לקבל אסור, זאת אומרת הוא רוצה בפנים להיות אלוהים הוא מרגיש כל דבר שאומרים לו לא הוא מצמצם אותו אנחנו נסביר לו נגיד שאלוהים זה להיות בכלל מצומצם כאילו לקבל את זה.

אליעד: רגע שנייה קודם כל התשובה שלך בכיוון אבל איך ניגשים לזה מלכתחילה אז בואו תסתכלו כשבן אדם יש לו קונפליקט כל קונפליקט מורכב משני דברים סותרים נכון אם אין לנו שני דברים סותרים אין קונפליקט, זאת אומרת יש פה שני דברים סותרים מצד אחד הוא מרגיש רע הוא מרגיש שדברים אסורים לו שאסור לו לעשות והוא לא רוצה להרגיש שדברים אסורים לו יש פה שני דברים מנוגדים הוא גם מניח שהם אסורים לו לעשות את הדברים האלה והוא גם אומר "אני לא רוצה להרגיש שדברים אסורים לי".

ולכן מה זה אומר לנו ולכן הפתרון האידיאלי למצב הזה יהיה לא בהכרח שזה קל להביא את זה אבל מה הפתרון האידיאלי יהיה לטפל בשני הדברים דבר ראשון לגרום לו להרגיש בנוח שדברים אסורים לו דבר שני לגרום לו להבין שדברים לא באמת אסורים לו, זה ככה מנתחים את זה עוד פעם הוא מניח שדברים אסורים לו והוא מניח שהוא לא רוצה את זה שדברים אסורים לו ולכן אנחנו צריכים לפרק בעולם אידיאלי את שתי הנחות היסוד "קודם כל מי אמר שאסור לך בא נראה לך שאתה מבחינתך זה בסדר גמור לעשות את זה".

אם בן אדם בתוך תוכו ירגיש שמותר לו לעשות הכל עכשיו אתה לא חייב לעשות הכל קודם כל מותר לך דבר שני גם מותר לך שיהיה אסור לך "הכל מותר לך" פירושו גם מותר לך שיהיה אסור לך זאת אומרת גם אם זה אסור לך זה בסדר, בוא ניתן דוגמה נגיד בן אדם מכניס את היד לאש "למה אתה מכניס את היד לאש" נגיד הוא פוצע את עצמו "למה אתה פוצע את עצמך? כי אני יודע שאני צריך לשמור על הבריאות שלי וזה משגע אותי המחשבה שאני צריך לשמור על הבריאות שלי לכן אני פוגע בבריאות שלי כדי להוכיח לעצמי שאני לא צריך לשמור על הבריאות" עכשיו אם הוא היה הולך עם זה עד הסוף מה היה קורה קודם כל האם הוא היה מתאבד זה הסוף לא.

עוד פעם אם בן אדם נגיד פוצע את עצמו "למה אתה פוצע את עצמך? כדי להוכיח לעצמי שאני לא חייב לשמור על הבריאות שלי" אוקי עכשיו אם בן אדם יגיד "אני עכשיו כל מה שאומרים לי אסור אני עושה הפוך" מה הדבר הכי גרוע שהוא יעשה יתאבד נגיד לא יש משהו יותר גרוע כי מה אסור לך בקצה אסור לך לא להאמין לשכל שלך הדבר שלא משנה מה אסור לך הכי אסור בעולם לא להאמין לשכל אם אתה תגיד "אני עכשיו מה הכי אסור לי לא להאמין לשכל מה אני הכי חייב להאמין לשכל אני לא מאמין יותר לשכל" נגמר המשחק ואז גם לא היה לו את הבעיה מלכתחילה.

זאת אומרת הבן נגיד שפוצע את עצמו כי הוא מנסה להוכיח לעצמו שהוא לא חייב לשמור על הבריאות שלו הוא לא באמת הולך עם זה עד הסוף כי אם הוא היה הולך עם זה עד הסוף לא הייתה לו בעיה, אוקי בוא ניתן דוגמה אחרת עכשיו אם בן אדם נגיד הוא רוצה לבגוד באשתו "למה אתה בוגד באשתך? כי אסור לי, זאת אומרת אם אשתך הייתה אומרת לך "תעשה מה שאתה רוצה עם מי שאתה רוצה היית בוגד בה? לא, אז למה אתה בוגד בה? כי היא אמרה שאסור והמחשבה שאסור משגעת אותי אני חייב להוכיח לעצמי שמותר שאני יכול לעשות את מה שאסור" אוקי זאת אומרת שהוא חושב שאסור, עכשיו אם היה הולך קודם כל עם זה עד הסוף אז הוא היה מטיל ספק בתפיסה שאומרת שיש הבדל בין יש לאין או מה שזה לא יהיה אוקי זה אם הוא היה הולך עם זה עד הסוף.

עכשיו פרקטית מה אנחנו נעשה אנחנו גם נסביר לו שזה בסדר שהוא יבגוד וגם נסביר לו שזה בסדר להרגיש שאסור, עכשיו מה זאת אומרת להסביר לו שזה בסדר שיבגוד שימו לב הוא חושב שאסור לו לבגוד אם הוא לא היה חושב, אם עכשיו מישהו יגיד לך "אסור לך לגעת בתקרה" נגיד "אז הוא אמר שאסור לי לגעת בתקרה אני יודע שמותר לי לגעת בתקרה ולכן אין לי דחף לגעת בתקרה כי אני לא באמת חושב שאסור", זאת אומרת בוא ניתן דוגמה את ההוא נגיד שבוגד אוקי נגיד ההוא שבוגד באשתו "למה אתה בוגד? כי אסור לי לבגוד אני רוצה להוכיח לעצמי שמותר" עכשיו שימו לב למשהו מעניין הוא עצמו אם נשאל אותו "למה אתה חושב שאסור לך לבגוד באשתך?" מה הוא יגיד "כי אשתי אמרה לי שהיא לא רוצה שאני אבגוד בה" אבל מה האמת כשנשאל אותו "ומה אתה חושב את עצמך חושב שאסור או מותר אתה עצמך חושב שאסור כי אם אתה עצמך היית חושב שמותר לא היה לך דחף, כאילו זה בסדר אני חושב שמותר היא חושבת שאסור לא מפריע לי שהיא חושבת שאסור אם אני חושב שמותר".

זאת אומרת יש בתוכך מקום שאתה עצמך חושב שזה אסור לך "למה אתה חושב שאסור לך לבגוד?" ואז הוא יביא איזה רשימה של טענות כשהוא עצמו יבין שהוא מצד עצמו חושב שזה מותר וזה בסדר אז הוא לא יצטרך להוכיח לעצמו שלא אסור לו, הבן אדם פוגע לעצמו בבריאות "למה אתה פוגע לעצמך בבריאות? כדי להוכיח לעצמי שאני לא חייב לשמור לעצמי על הבריאות, מה אתה חושב שאתה חייב לשמור לעצמך על הבריאות מה אתה חושב?" הוא יגיד "כן אני חושב שאני חייב לשמור לעצמי על הבריאות" זאת דרך אגב הסיבה שהוא לא פוגע לעצמו בבריאות עוד יותר, אם הוא היה חושב שהוא לא היה צריך לשמור לעצמו על הבריאות הוא היה יכול לפגוע לעצמו בבריאות עוד יותר.

אוקי עכשיו זאת אומרת "ולמה אתה חושב שאתה צריך לשמור לעצמך על הבריאות? כי..." נגיד ואז הוא יביא סיבות "כי אני רוצה לחיות כי פה כי שם" זאת אומרת שאם הוא פחות ירצה לחיות, שימו לב לרעיון אם הוא פחות ירצה לחיות אז הוא פחות יחשוב שהוא צריך לשמור לעצמו על הבריאות ואז הוא יחשוב שמותר לו לא לשמור לעצמו על הבריאות ואז הוא לא יצטרך להוכיח לעצמו שמותר לו לא לשמור על הבריאות הוא יגיד "אני רוצה לשמור לעצמי על הבריאות זה לא שאני חייב לשמור לעצמי על הבריאות".

זה כמו שפעם דיברנו על בן אדם נגיד שאוכל הרבה אוכל "למה אתה אוכל הרבה אוכל?" כי הוא חושב ששמן זה מכוער ואז הוא מנסה להוכיח לעצמו ששמן זה לא מכוער ואז הוא אומר לעצמו "אני אוכל עוד יותר כדי לשכנע את עצמי ששמן זה לא מכוער" אבל אם הוא היה חושב ששמן זה לא מכוער אז הוא לא צריך להוכיח לעצמו ששמן זה לא מכוער ואז הוא לא צריך לאכול עוד יותר כדי להוכיח לעצמו ששמן זה לא מכוער.

נגיד בן אדם שיש לו כל מיני התנסויות נגיד יש לו התנסויות מיניות כאלה ואחרות אוקי לדוגמה ושואלים אותו "למה אתה רוצה את זה" אז הוא אומר "כי זה אסור, אוקי עכשיו מה אתה חושב אתה עצמך חושב שזה אסור או מותר מה אתה חושב?" עכשיו ואם הוא עצמו היה חושב שזה מותר אז הוא לא היה מרגיש שזה אסור ואז הוא לא צריך להוכיח לעצמו שזה מותר לו אבל בגלל שהוא עצמו חושב שזה אסור אז הוא רע לו מזה שהוא עצמו חושב שזה אסור ואז הוא צריך לשכנע את עצמו שזה לא אסור לו ואז הוא אומר אני אעשה את זה כדי לשכנע את עצמי שזה לא אסור לי ואז הוא אומר אני אעשה את זה כדי לשכנע את עצמי שזה לא אסור לי כי אם הוא היה חושב שזה לא אסור אז אובייקטיבית אין לו עניין בזה אז הוא לא היה עושה את זה.

הבנו זה צד אחד צד שני מי אמר שאסור לך להרגיש שאסור לך כשבן אדם אומר "אני רוצה לעשות משהו שאסור לי כי אסור לי" מה הוא בעצם אומר "אסור לי להרגיש שאסור לי אסור לי להרגיש מוגבל, מגביל אותי להרגיש מוגבל" זאת אומרת שרע לו להרגיש שרע לו, עכשיו מה האיסור הכי חמור אל תרגיש שאסור לך אל תרגיש צמצום זה האיסור הכי חמור זאת אומרת לכן צריך לעבוד איתו גם "ונניח שהכל אסור לך מה הבעיה בזה מי אמר שזה רע שאסור לך" שזה בעצם להגיד לו "מותר לך להרגיש שאסור לך". הבנו איך מנתחים את זה עוד פעם בן אדם יש לו שתי הנחות יסוד אחד "אסור לי להרגיש שאסור לי" שתיים "אני חושב שמשהו אסור לי" אז גם לנטרל את ה - "למה את חושב שזה אסור לך" וגם לנטרל את זה שאתה חושב שאסור לך שאסור לך.

אז קודם כל "זה לא אסור לך זה מותר לך אתה רק לא רוצה זה לא שאתה אסור לך אתה לא חייב אתה לא מעוניין מותר לך להכניס את היד לאש ולהישרף אתה לא רוצה להכניס את היד לאש ולהישרף" כי אם בן אדם יגיד לעצמו "אסור לי להכניס את היד לאש ולהישרף יכול להיות שהוא יכניס את היד לאש רק בשביל להוכיח לעצמו שמותר לו, עכשיו רוב האנשים לא עושים את זה כי הם חושבים שמאוד אסור להם להכניס את היד לאש אבל בעיקרון בן אדם לפעמים עושה משהו הסבל שלו מהמחשבה שהוא חייב הורגת אותו, זה כמו שדיברנו בהקשר של המוטיבציה נכון אם אתה רוצה לתת למישהו מוטיבציה אתה צריך להוריד לו את המוטיבציה ואז תהיה לו יותר מוטיבציה.

נגיד בן אדם שאתה רוצה לגרום לו ללכת לעבוד אם אתה תספר לו כמה הוא חייב ללכת לעבוד הרבה פעמים יהיה לו עוד יותר חרדה והוא לא ילך לעבוד הרבה פעמים בן אדם לא ילך לעבוד כי המחשבה שאומרת שהוא חייב לעבוד מאמללת אותו והמחשבה מזעזעת אותו המחשבה שאומרת "אני חייב ללכת לעבוד" מזעזעת אותו המחשבה הזאת הוא מתנגד לזה והוא לא מוכן לעבוד בשום אופן הוא מוכן לשבת בבית ולסבול והכל רק הוא לא מוכנס להיכנע למחשבה שאומרת לו אתה חייב לעבוד, זאת אומרת שמרוב שהוא חושב שהוא חייב ללכת לעבוד מרוב זה הוא לא ילך לעבוד ולכן שמה לדוגמה מה תהיה השיטה לעשות הפוך על הפוך "מה אתה חושב אתה חושב שחייבים ללכת לעבוד" הוא יגיד "לא חייבים ללכת לעבוד, אוקי אז אל תעבוד, לא אבל חייבים ללכת לעבוד אז איך אני אסתדר בלי כסף".

זאת אומרת שהוא...
איך להציל את הזוגיות? איך מתגברים על בגידה? איך סולחים על בגידה? משבר בגידה, לגרום למישהו לסלוח לך, פעם בוגד תמיד בוגד, משבר בזוגיות לאחר בגידה, טיפול אחרי בגידה, בניית אמון מחדש
איך להציל את הזוגיות? איך מתגברים על בגידה? איך סולחים על בגידה? משבר בגידה, לגרום למישהו לסלוח לך, פעם בוגד תמיד בוגד, משבר בזוגיות לאחר בגידה, טיפול אחרי בגידה, בניית אמון מחדש
... להציל את הזוגיות? איך מתגברים על בגידה? איך סולחים על בגידה? משבר בגידה, לגרום למישהו לסלוח לך, פעם בוגד תמיד בוגד, משבר בזוגיות לאחר בגידה, טיפול אחרי בגידה, בניית אמון מחדש איך להציל את הזוגיות לאחר בגידה? ההתמודדות עם בגידה בזוגיות היא אחת ההתמודדויות המורכבות ביותר. אליעד כהן מסביר שהצלת הזוגיות אפשרית, אך ... הבנה עמוקה של הגורמים שהובילו לבגידה ושל הרגשות שנוצרו בעקבותיה. כדי להצליח בכך, יש להתייחס למספר מרכיבים מרכזיים שיפורטו בהרחבה. מהם הגורמים לפגיעה בעקבות בגידה? לאחר בגידה, הצד הנפגע עלול להרגיש אכזבה, כאב, פגיעה קשה באגו ובאמון. רבים מאמינים במשפט פעם בוגד תמיד בוגד, אך אליעד מסביר שלא בהכרח כך הדבר. ישנן בגידות נקודתיות, שנגרמו עקב מצב חד - פעמי ולא מצביעות בהכרח על התנהגות חוזרת. אדם שבגד צריך לערוך בחינה עצמית עמוקה, לבדוק האם באמת מדובר באירוע חד - פעמי או בדפוס חוזר, ולהחליט ... איך לגרום למישהו לסלוח לך על בגידה? כדי לגרום לצד השני לסלוח על בגידה, חשוב מאוד להבין קודם כל ממה בדיוק הוא נפגע. על הצד הבוגד להבהיר באופן כנה מדוע התרחש המעשה. לדוגמה, אם הבגידה נבעה ממצוקה רגשית או דיכאון, הסבר כנה ואמיתי יכול ליצור אמפתיה אצל הצד הנפגע. בנוסף, על הבוגד להראות שהוא מבין לעומק את הכאב שגרם, ומוכן לקחת אחריות ולבצע שינוי מהותי בהתנהגותו. דוגמה נוספת שאליעד הביא היא מצב שבו הבוגד יבהיר לצד הנפגע שהוא מעריך אותו מאוד בתחומים אחרים, מעבר לתחום שבו התרחשה הבגידה. למשל, אפשר לומר: נכון, בתחום המיני הייתה לי מעידה, אך בתחומים אחרים את ה היחיד ה שאני ... את תחושת הפגיעה באגו של הצד הנבגד. האם כל בגידה מובילה לסיום הזוגיות? התשובה שאליעד מספק לשאלה זו היא שלא כל בגידה חייבת להוביל לפרידה. קיימת אפשרות ממשית לשיקום, אך התנאי לכך הוא ששני הצדדים יהיו כנים ... להתמודד עם המצב באופן פתוח. הבוגד צריך להבטיח שזו הייתה טעות חד - פעמית, ולהוכיח את רצינותו במעשים ולא רק במילים. גם הצד ... נוספת. מה עושים אחרי שסולחים על בגידה? אחרי הסליחה, חשוב לבנות מחדש את האמון, מכיוון שהבגידה מערערת את תחושת הביטחון והיציבות בזוגיות. התקשורת בין בני הזוג חייבת להיות פתוחה לחלוטין, ... ויציב יותר. האם קיימת סבירות לבגידה נוספת? לדברי אליעד, הצד הנפגע עלול לחשוש מ
בגידה, התמודדות עם בגידה, מחלת הבגידות, איך להתמודד עם בגידה? בגידה היא סימפטום, בגידה היא לא בעיה, בגידה היא תוצאה, חשדות לבגידה, פחד מפני בגידה, משבר בגידה, בגידה היא תופעת לוואי, בגידות בזוגיות, אמון אחרי בגידה
בגידה, התמודדות עם בגידה, מחלת הבגידות, איך להתמודד עם בגידה? בגידה היא סימפטום, בגידה היא לא בעיה, בגידה היא תוצאה, חשדות לבגידה, פחד מפני בגידה, משבר בגידה, בגידה היא תופעת לוואי, בגידות בזוגיות, אמון אחרי בגידה
בגידה, התמודדות עם בגידה, מחלת הבגידות, איך להתמודד עם בגידה? בגידה היא סימפטום, בגידה היא לא בעיה, בגידה היא תוצאה, חשדות לבגידה, פחד מפני בגידה, משבר בגידה, בגידה היא תופעת לוואי, בגידות בזוגיות, אמון אחרי בגידה למה בגידה בזוגיות היא רק סימפטום של בעיה אחרת? כאשר מתמודדים עם בגידה בזוגיות, חשוב להבין שהבגידה עצמה אינה הבעיה האמיתית, אלא סימפטום של בעיה עמוקה יותר. רבים חושבים בטעות שאם בן או בת הזוג בגדו או חושבים לבגוד, זו הבעיה שצריך לפתור. אליעד כהן מסביר באופן חד משמעי שזה לא המקרה. הבגידה תמיד נובעת ממשהו חסר בקשר הזוגי, משהו לא מסופק או לא מסופק מספיק. לדוגמה, אם מישהו מרוצה לגמרי מהזוגיות שלו, אין לו שום צורך לבגוד. בגידה מתרחשת כאשר יש חסר או חוסר שביעות רצון כלשהו במערכת היחסים. אם אישה בוגדת בבעלה, זה לא קורה סתם כך, אלא מפני שיש לה צורך או חסך שהקשר הזוגי אינו ממלא. אולי מדובר בחוסר של תשומת לב, אינטימיות, חיבור רגשי או תקשורת. בין אם זה באשמת בן הזוג או לא, החוסר הוא הגורם האמיתי לבגידה. איך חשדות לבגידה מצביעים על בעיות עמוקות יותר? חשדות לבגידה הם גם סימפטום של בעיות אחרות בתוך מערכת היחסים או בתפיסה העצמית של האדם. אם מישהו חושד שבן או בת הזוג בוגדים, אך במציאות אין שום בגידה, זה בדרך כלל מצביע על בעיה של חוסר ביטחון עצמי. ייתכן שהאדם שחושד אינו מאמין ... מספיק בטוח במערכת היחסים, ולכן הוא משליך את החששות האלה כלפי הצד השני. אם החשדות מתבררים כמוצדקים, עדיין צריך לשאול את השאלה: למה הבגידה התרחשה? למה הקשר לא היה מספיק חזק או מספק כדי למנוע את הבגידה? האם הייתה בעיה של תקשורת, של הבנה רגשית, או אולי בעיה בצרכים האישיים של אחד הצדדים? מדוע לטפל בבגידה עצמה זו טעות? אליעד כהן מדגיש שאין טעם להתמקד בטיפול בבגידה עצמה. בני זוג רבים מוצאים את עצמם עסוקים בריבים, בהאשמות ובשאלות כמו בגדת בי או לא בגדת בי?, אך כל הדיון הזה הוא חסר תועלת. הבגידה, לפי אליעד, היא רק תוצאה או תופעת לוואי של המחלה האמיתית שקיימת בזוגיות. אם הזוג ימשיך להתעסק אך ורק בבגידה, הם למעשה יתעלמו מהבעיה האמיתית שהובילה אליה, ולכן גם לא יפתרו את הבעיה. ...
בגידות / בוגדים / נבגדים - הכל כולל הכל על בגידות / בוגדים / נבגדים - רשימת כל הנושאים
בגידות בוגדים נבגדים - הכל כולל הכל על בגידות בוגדים נבגדים - רשימת כל הנושאים בגידה בגידות לבגוד נבגד אולי הוא בוגד? אולי היא בוגדת? אחרי בגידה איך אפשר לסלוח על בגידה? איך לא לפחד מבגידה? איך לא לפחד מבגידה בזוגיות? איך לגלות בגידה? איך לגרום לאישה לא לבגוד? איך לגרום לאישה לבגוד? איך לגרום לגבר לא לבגוד? איך לגרום לגבר לבגוד? איך לגרום לה לבגוד? איך לגרום למישהו להודות בבגידה? איך לגרום למישהו לסלוח לך על בגידה? איך לדעת אם הוא בוגד? איך לדעת שהוא בוגד? איך לדעת שהיא בוגדת? איך להסתיר בגידה? איך להתמודד עם בגידה? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? איך להתמודד עם פחד מבגידה? איך לזהות בגידה? איך ליצור אמון אחרי בגידה? איך למנוע בגידה? איך לסלוח על
גירושין / פרידות זוגיות - איך להפוך פרידה זוגית ותהליך גירושים למשהו חיובי?
... טוב הוא יכול להרגיש. והחוכמה היא, לנסות להגיע לאותה תחושה של טוב, גם מחוץ לזוגיות וגם אם הזוגיות מסתיימת. ואיך עושים את זה בפועל? בפועל זה אומר, שעל האדם לא להישבר מכך שהוא חווה פרידה נטישה בגידה פגיעה אישית וכיוב. אלא להבין, שהדבר הזה נועד ללמד אותו משהו, ולהביא אותו למצב רגשי טוב יותר, עבור עצמו. ואיך? על ידי התבוננות. על האדם לנסות לא לאבד את ההערכה העצמית ...
איך לגרום למישהו לא לשקר לך? איך לגרום למישהו לומר לך את האמת? איך לגרום למישהו להרגיש איתך בנוח? איך לגרום למישהו לדבר איתך בכנות? איך לגרום למישהו להודות בבגידה? איך לגרום למישהו להודות בגניבה? איך לגרום למישהו להודות בטעות? איך למנוע ממישהו להסתיר ממך מידע? איך לחקור עובד? איך לגרום לילד לא לשקר? לספר לך את האמת, לגלות לך את האמת, לומר לך את האמת
... למישהו לא לשקר לך? איך לגרום למישהו לומר לך את האמת? איך לגרום למישהו להרגיש איתך בנוח? איך לגרום למישהו לדבר איתך בכנות? איך לגרום למישהו להודות בבגידה? איך לגרום למישהו להודות בגניבה? איך לגרום למישהו להודות בטעות? איך למנוע ממישהו להסתיר ממך ... לשלול ולהפריך את הנחות היסוד האלו שלו, בצורה מובנית ומסודרת. וכיוב לגבי כל מקרה שבו רוצים לגרום למישהו להודות במשהו. כגון לגרום לבן זוג להודות בבגידה, לגרום לעובד להודות בגניבה, לגרום לבעל עסק להודות שהוא רימה אותך, לגרום לבעל מקצוע להודות שהוא ...
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
... דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות מהי פוסט טראומה וכיצד היא משפיעה על הפחד מהעתיד? פוסט טראומה היא מצב שבו אדם חווה אירוע קשה בעבר, וכעת הוא ... הוא מתאכזב. אכזבה זו היא טראומה קטנה מאוד, אבל אותו עיקרון חל על טראומות גדולות יותר כמו פחד מנטישה או חרדת בגידה . מהי חרדה קיומית והאם כולם חווים אותה? חרדה קיומית היא תחושה כללית של פחד מכך שכל דבר עלול להתרחש בכל רגע. אליעד מסביר שלמעשה ... להשתחרר מהפחד או מהסבל, כי היא מלמדת את האדם לנהל את רגשותיו ורצונותיו במקום להיות מנוהל על ידם. האם נטישה או בגידה הן באמת דברים רעים? אליעד מעלה נקודה חשובה, שלפעמים האדם מפחד ממשהו רק כי הוא מניח מראש שמדובר בדבר רע. אך אם יחקור לעומק את האמונה שלו, הוא יכול לגלות שאולי מה שהוא חושש ממנו הוא לא בהכרח דבר רע. לדוגמה, אדם מפחד שיבגדו בו או יינטשו אותו, אבל לאחר חקירה עמוקה, יכול להבין שאפילו אם יינטשו אותו, זה לא בהכרח דבר רע, אלא רק עוד מצב בחיים שניתן ... קרה לך איזה טראומה ועכשיו אתה חווה את הטראומה, כן פגעו בך פעם איבדת אמון אתה לא יכול לתת אמון אתה מפחד שיבגדו בך כל הסיפור. הוא שואל איך להתמודד מה לעשות פעם קרה לו דבר רע, נגיד שהלכת ברחוב ונשך אותך כלב מעכשיו אתה מפחד מכלבים אז איך ...
אהבה, זוגיות, אהבה בלי תנאי, לאהוב בלי סיבה, אחדות זוגית, אהבה אלוהית, אהבה עצמית, חיפוש זוגיות, חיפוש אהבה
אהבה, זוגיות, אהבה בלי תנאי, לאהוב בלי סיבה, אחדות זוגית, אהבה אלוהית, אהבה עצמית, חיפוש זוגיות, חיפוש אהבה
... למשל, אדם שטוען שהוא אוהב את בת זוגו בלי תנאי, אמור לאהוב אותה גם אם היא תבגוד בו, תפגע בו או אפילו תעזוב אותו. הוא מדגיש שכאשר האהבה היא ללא תנאי באמת, האדם אמור להמשיך לדאוג ולחשוב על טובת האחר, גם כשהוא כבר לא נמצא איתו. ...
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 2
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 2
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 2 איך מתמודדים עם החרדה והדיכאון אחרי בגידה בזוגיות? כאשר מתמודדים עם בגידה בזוגיות, החרדה והדיכאון שמגיעים לאחר מכן קשורים באופן ישיר לאובדן האמון. אליעד כהן מסביר שהסבל האמיתי הוא לא מהבגידה עצמה אלא מאובדן תחושת הביטחון והאמון באנשים. האדם מרגיש שהבגידה מייצגת מצב שבו הוא לא יכול לסמוך יותר על אחרים, מה שמעלה פחד עמוק ... נובעת מהתפיסה שאם אדם קרוב, כמו בת זוג לאחר שנים ארוכות, מסוגל לבגוד, אז שום דבר כבר לא בטוח בחיים. מה המשמעות העמוקה של תחושת האמון שנפגעה בעקבות הבגידה? האמון הוא הדרך של האדם להגן על עצמו מפני הפחד שיקרה לו משהו רע. ... בעצם יוצר אשליה שהסביבה שלו בטוחה, וכך הוא מצליח לחיות בשקט נפשי. בגידה בזוגיות מערערת את האשליה הזו ומציפה את האדם בחזרה למציאות שבה הוא מרגיש חשוף ופגיע. אליעד מבהיר שמה שבאמת קשה לאחר הבגידה הוא לא אקט הבגידה עצמו, אלא חוסר היכולת להמשיך ולתת אמון. האדם מתחיל לחשוש שכל ... ירמה אותו. אם הוא מאבד את היכולת הזו, הוא מיד מתמלא חרדות. לכן, הבגידה נתפסת כפגיעה קשה באגו ובערך העצמי של האדם - הוא כבר לא מרגיש ... לא מתיישרת לפי הרצונות שלו. אליעד מסביר שהכאב שהאדם חש בעקבות הבגידה קשור ישירות לפגיעה בתחושת הערך העצמי שלו. האדם תפס את הזוגיות כמשהו שמוכיח שהוא שווה, וכאשר הזוגיות מתפרקת בעקבות בגידה, הוא מרגיש חסר ערך, מושפל ומאוכזב. מה המחשבה הכי כואבת במצב של בגידה בזוגיות? אליעד מתעמק במחשבה שהכי פוגעת באדם שנבגד - המחשבה שבן הזוג הבוגד היה אינטימי עם מישהו אחר. הכאב הזה הוא לא רק פיזי או רומנטי אלא ... אחת הסיבות לכך שאנשים מרגישים מושפלים וחרדים במיוחד כשהם מגלים בגידה. האם הבעיה האמיתית היא הבגידה עצמה או משהו עמוק יותר? לפי אליעד, הבגידה עצמה היא רק סימפטום של בעיה עמוקה יותר - הציפייה של האדם שהמציאות ... עצמה לרצונותיו. כשהמציאות סותרת את הרצונות שלו (למשל, זוגיות ללא בגידות), האדם סובל. במילים אחרות, הסבל הוא לא רק מהמעשה עצמו, אלא מההתנגדות למציאות כפי שהיא. איך אפשר להתמודד ולשקם את הנפש אחרי בגידה? כדי לשקם את הנפש, אליעד מציע לאדם להסתכל על הבעיה מהשורש: להבין ... מקבל את המציאות בשלמותה. למה זה כל כך קשה לקבל את המציאות לאחר בגידה? הקושי בקבלת המציאות נובע מכך שהאדם התרגל לחשוב שהרצונות שלו הם ... נעימות לנו. מה התרגיל שאליעד מציע לעשות כדי לשחרר את החרדה מהבגידה? אליעד מציע תרגיל פשוט אך עמוק: לעמוד מול מראה פנימית ולהגיע למצב ... האדם יכול לומר לעצמו בכנות ובשלמות: לא אכפת לי אם ירמו אותי או יבגדו בי. לא מדובר בשכנוע עצמי אלא בהבנה עמוקה ואמיתית שהמציאות גדולה ... את עצמה לרצונות שלנו. מה התוצאה הסופית של התהליך שאליעד מציע אחרי בגידה בזוגיות? התוצאה הסופית של התהליך היא שקט נפשי עמוק ותחושת ... בכך שדברים יתרחשו בדיוק כפי שהוא רוצה. כך, גם אם האדם חווה שוב בגידה או פגיעה באמון, הוא כבר לא ייכנס לחרדות או לדיכאון, אלא יוכל ...
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 1
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 1
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 1 איך אפשר להתמודד עם חרדה ומשבר נפשי לאחר בגידה בזוגיות? כאשר מתרחשת בגידה בזוגיות, התחושה הראשונית היא לרוב כאב עמוק, בלבול, חרדה ואף דיכאון קשה. ... אפילו קטן, הוא ימשיך לנסות, וזה עצמו פותח את הדרך לפתרון. לדעתו, היכולת להטיל ספק בקביעה אני לא יכול היא המפתח הראשוני להיחלץ ממצבים נפשיים קשים, כמו משבר אמון אחרי בגידה. איך לומר את האמת עוזר לצאת ממשבר נפשי? אליעד מדגיש שחובה לומר תמיד את האמת, ... נעימה, מאפשרת לאדם להבין את מהות החרדה ולטפל בה בצורה יסודית. איך דיכאון וחרדה הם רק סימפטום ולא הבעיה עצמה? אליעד מציג רעיון שהתחושות הרעות (חרדה, מועקה, דיכאון אחרי בגידה) הן לא הבעיה עצמה אלא סימפטום לבעיה עמוקה יותר. הוא משווה זאת למחלה: אם יש לך צינון, זו לא המחלה אלא סימפטום למחלה אחרת עמוקה יותר. כך גם תחושת המועקה שנוצרת בבוקר אחרי משבר זוגי ובגידה היא לא הבעיה אלא התוצאה. האדם לא מרוצה מהמציאות, מתאכזב מהעולם, ולכן חווה ... הזה של השורש האמיתי למועקה מאפשר לאדם להפסיק להילחם במועקה עצמה ולהתחיל לטפל בשורש הבעיה - ביחסים שלו עם המציאות והאנשים שסביבו. מה הסיבה האמיתית לפגיעה הנפשית לאחר בגידה בזוגיות? אליעד מדגיש שהסיבה האמיתית לסבל הנפשי שנוצר בעקבות בגידה היא פגיעה באגו. הוא מסביר שאנשים שנפגעים מבגידה או משקר מרגישים שהאגו שלהם נפגע, וזו הסיבה האמיתית לכאב שהם חווים. במקום ... לא מוסרי לשקר. אליעד מייעץ לאנשים להכיר באמת הפשוטה של הכאב (פגעו לי באגו) ולהתמודד איתה ישירות, בלי להסתיר או להמציא סיבות מזויפות. כיצד להפסיק לסבול ממשבר אמון אחרי בגידה? אליעד מציע לאנשים להתמודד עם משבר אמון לאחר בגידה על ידי התמקדות בשורש הבעיה ולא בסימפטומים שלה. הוא מדגיש כי ניסיון לפתור את ... שיש לאדם לגבי העולם, הציפיות שלו מהאנשים שסביבו, ובעיקר בדרך שבה הוא מתמודד עם תחושת הפגיעה האישית. אליעד מסכם ואומר שהמפתח לשיקום נפשי וליציאה ממשבר זוגי אחרי בגידה הוא ההיצמדות לאמת, זיהוי השורש העמוק של החרדה והמועקה, והכרה בכאב האמיתי בלי לנסות לטייח אותו או לברוח ממנו. איך להתגבר על בגידה? חרדה אחרי בגידה דיכאון בזוגיות לאחר בגידה איך לטפל במשבר אמון בזוגיות? למה בגידה פוגעת באגו? ...
חרדת נטישה, חרדת פרידה, חרדת בגידה, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, טיפול לאחר בגידה, פחד מנטישה, פחד מפרידה
חרדת נטישה, חרדת פרידה, חרדת בגידה, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, טיפול לאחר בגידה, פחד מנטישה, פחד מפרידה
... נטישה, חרדת פרידה, חרדת בגידה, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, טיפול לאחר בגידה, פחד מנטישה, פחד מפרידה איך אפשר להתמודד עם חרדת נטישה וחרדת בגידה? התוכן עוסק בבעיה נפוצה של חרדת נטישה, חרדת פרידה וחרדת בגידה, ובמיוחד בתחושות שעולות לאחר שחווים בגידה. אליעד מסביר באופן מפורט כי הבעיה נובעת בעצם מכך שבתוך כל אדם קיימים שני רצונות מנוגדים. ... אחד, קיים רצון חזק לקשר ולזוגיות, ומצד שני, קיים פחד גדול להיפגע ולהינטש. לדבריו, חרדת הנטישה או חרדת הבגידה מתחזקות במיוחד כאשר אדם חווה בעברו בגידה כואבת. מדוע כל כך קשה להתגבר על בגידה מהעבר? אליעד מסביר כי כאשר אדם חווה בגידה, החוויה הרגשית שלו היא כל כך חזקה, שהיא מתחילה ללוות אותו בכל קשר חדש שהוא מנסה ליצור. הפחד להיפגע שוב כל כך גדול, עד שהוא משתלט על ההיגיון וגורם לפרש כל סימן קטן כבגידה פוטנציאלית. הוא מדגיש כי אדם שחווה בגידה מתקשה להיפתח לאנשים חדשים, וכך נוצר מצב שבו אדם מעוניין בזוגיות אך חושש כל כך מהפגיעה, עד שהוא מעדיף להישאר לבד. מה הטעות הנפוצה בהתמודדות עם הפחד מבגידה? לדברי אליעד, רוב האנשים מנסים להתמודד עם הפחד שלהם דרך הימנעות או הדחקה. כלומר, הם מנסים להדחיק את המחשבה שמישהו יכול לבגוד בהם או מנסים להימנע מקשרים חדשים כדי לא להיפגע שוב. אליעד מסביר כי ההימנעות הזאת רק מחזקת את החרדה, משום שאדם שמונע מעצמו להתקרב לאחרים, נשאר למעשה לכוד בתוך הלופ של פחדיו. מדוע השיטות המקובלות להתמודדות עם בגידה לא עובדות? אליעד מדגים זאת באמצעות דוגמה של חשיפה מתקנת, שיטה שבה חושפים את האדם בהדרגה לגורם הפחד. במקרה של בגידה, החשיפה הזאת איננה הגיונית, כי אף אדם לא ירצה להיחשף במודע לבגידה נוספת כדי להתגבר עליה. לכן, הוא מסביר שיש צורך בגישה אחרת לגמרי להתמודדות עם חרדת בגידה וחרדת נטישה. מה הדרך האמיתית להתמודד עם חרדת בגידה ופחד מנטישה? הדרך האמיתית שאליעד מציע היא לחקור לעומק את הפחד ולהגיע להבנה שהסיבה לסבל אינה הבגידה עצמה, אלא הרצון והציפייה לכך שלא יבגדו בך. אליעד מדגיש כי כל פחד נובע מהנחות בסיסיות שיש לאדם על מה צריך או לא צריך לקרות. ברגע ... מוחלט אלא נובע מציפייה שהוא יצר בעצמו, הוא יכול להשתחרר מהכאב הנלווה אליו. מה המשמעות של להסתכל על הבגידה בצורה ריאלית? אליעד מסביר שהמטרה היא לא להתכחש לעובדות, אלא להסתכל על המציאות בצורה אובייקטיבית וריאלית. לדבריו, תמיד קיימת האפשרות שיבגדו בנו, כמו שתמיד קיימת האפשרות שיקרה אסון כלשהו. אם האדם יצליח להסתכל על האפשרות הזאת בצורה ... והגיונית, הוא כבר לא יירתע מלהתקרב לאנשים חדשים, כי הפחד לא ישלוט עליו באותה עוצמה. איך להגיע למצב שבו בגידה לא תפריע לך יותר? אליעד מסביר שיש להגיע למקום פנימי שבו לא משנה לך אם יבגדו בך או לא. לדבריו, המקום הזה הוא מצב תודעתי של שוויון מוחלט או שקט פנימי, שבו האדם מבין שהאושר הפנימי שלו לא תלוי בשום דבר חיצוני, כולל בגידה או נטישה. כאשר האדם מגיע למקום זה, הוא יכול להמשיך לרצות זוגיות אך ממקום רגוע ולא חרדתי. הפחד עדיין קיים, אך הוא לא יוצא מפרופורציה. איך חקירה פנימית יכולה לעזור להתגבר על פחד מבגידה? אליעד מתאר תהליך מפורט של חקירה פנימית, שבו האדם שואל את עצמו באופן יסודי מדוע הוא בכלל ... כמו למשל זוגיות או את ההיפך - להישאר לבד. האדם חייב לשאול את עצמו שוב ושוב למה הוא כל כך חושש מהבגידה, ולמה הוא בכלל החליט ש
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין את עצמי, למה אני רוצה את זה? אסור להרגיש אסור, פוגע בעצמי, לא רוצה לעבוד
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
זוגיות, אהבה, הצלחה וחיים טובים - הספר על: משבר בגידה, ייעוץ זוגי, איך להצליח בזוגיות, גישור זוגי, איך למצוא זוגיות ואהבה, אימון לזוגיות, פתרון בעיות בזוגיות, זוגיות ויחסים, טיפול זוגי, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם גירושין? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול זוגי, משבר בגידה, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: גישור זוגי, בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? למה לא להתאבד? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מגשר לזוגות, גישור גירושין, מאמן אישי לזוגיות בנושאי משבר בגידה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1953 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 13:53:15 - wesi14