אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בקשה משכנעת, איך לבקש בצורה משכנעת? איזה ניסוח יותר משכנע? איך לנסח משפט בצורה משכנעת? איך לנסח מכתב משכנע? איך לכתוב מכתב בצורה משכנעת? איך לבקש בקשה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, סדר עדיפויות בזוגיות, הערכה מחודשת של זוגיות שניה, זוגיות איך יודעים אם מתאימים, קשר זוגי עם הפרעת אהבה אובססיבית, טיפול זוגי מיני, ערך עצמי וזוגיות, קנאה בזוגיות, קשר זוגי שמתחיל לאט, חיים בלי זוגיות, התמכרות לעבודה ומשבר בזוגיות, קואצר אישי וזוגי, זוגיות בריאה, דרכים לתחזק זוגיות, בדידות בזוגיות, גבר שמפחד מהגדרת מסגרות בזוגיות, איך לנהל מערכת יחסים, חיי זוגיות מוצלחת, זוגיות רוחנית, מה חשוב בזוגיות, שחיקת יחסים זוגיים, תת מודע זוגיות, מהי זוגיות אמיתית, זוגיות ואהבה, מאמן זוגי, קואצר אישי למציאת זוגיות, פחד מבגידה בזוגיות, זוגיות מוצלחת חסרונות בבן זוג, אמון במערכות יחסים, קבלת השונה בזוגיות, סקס וזוגיות ומריבות, עקרונות לזוגיות טובה, נסיבות לקונפלקטים בזוגיות, תחושות במערכת זוגית, מהי אהבה בזוגיות, זוגיות חדשה בגיל הזהב, זוגיות חדשה מה לעשות כדי להצליח,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 בקשה משכנעת, איך לבקש בצורה משכנעת? איזה ניסוח יותר משכנע? איך לנסח משפט בצורה משכנעת? איך לנסח מכתב משכנע? איך לכתוב מכתב בצורה משכנעת? איך לבקש בקשה בצורה משכנעת? איך לנסח בקשה בצורה משכנעת? משמעות כל מילה במשפט, ניתוח טקסט משכנע, איך לגרום למישהו לקבל את הבקשה שלך? איך לבקש בקשה משכנעת? שכנוע יתר, לא לנסות לשכנע יותר מידי, כל המוסיף גורע, שכנוע ישיר, שכנוע עקיף, טעויות בשכנוע למתקדמים, ניסוח טקסטים, ניסוח מכתבים, לנסח טקסט, ניסוח משכנע
והפעם ננתח את הסיטואציה הבאה, איך הכי נכון לנסח משפט מסוים, במידה ורוצים לשכנע מישהו במשהו?

והמשפט הולך כך: "אני פונה אליך רק כי אני יודע שהבקשה שלי לא תפגע אפילו לא טיפה באינטרסים שלך".

והשאלה היא, האם נכון או לא נכון להוסיף את המילה "רק"? האם נכון לומר "אני פונה אליך כי אני יודע שהבקשה שלי לא תפגע אפילו לא טיפה באינטרסים שלך", בלי המילה "רק", או שנכון לומר "אני פונה אליך רק כי אני יודע שהבקשה שלי לא תפגע אפילו לא טיפה באינטרסים שלך". באיזה ניסוח יש יותר סיכוי שהבן אדם יקבל את הבקשה שלך?

אז אם כבר יש לך תשובה, הרי שאולי אתה לא חכם במיוחד. כי אתה לא מבין עדיין את הסיטואציה עד הסוף, כדי לדעת מה ואיך נכון לנסח את המשפט.

ולכן נסביר עוד יותר טוב את הסיטואציה.


אז הסיטואציה היא כזאת:

1 - נניח שאתה מבקש ממישהו הלוואה.

2 - נניח גם שהוא מבקש ממך 3 מסמכים, כדי שהוא יאשר לך את ההלוואה וילווה לך כסף.

3 - נניח גם שהמסמך השלישי שהוא מבקש ממך, זה אישור כלשהו שהוא מתבסס עליו כדי להבין שאתה תחזיר לו את הכסף.

4 - נניח גם שהמלווה יכול להפעיל שיקול דעת ולהחליט האם ואילו מסמכים הוא מבקש ממך.

5 - נניח גם שאתה רוצה לבקש ממנו שהוא יאשר לך את ההלוואה, בלי לצרף את המסמך השלישי הנ"ל.

6 - נניח גם שלדעתך המלווה יכול לסמוך עליך שתחזיר לו את הכסף ושהוא לא יפגע מכך שאתה לא תביא לו את המסמך השלישי.

7 - נניח גם שאתה יודע שאם המלווה יחשוב שהוא יידפק מכך שהוא לא מבקש ממך את המסמך השלישי, הרי שהוא לא יאשר לך לא להביא את המסמך השלישי.

8 - נניח גם שאתה לא רוצה לצרף את המסמך השלישי, מכל מיני סיבות שונות.


עכשיו, אתה כותב לו מכתב בקשה שהוא יוותר לך על המסמך השלישי. ואתה מבקש ממנו לא להביא את המסמך השלישי. ואז המכתב הולך בערך כך: "אני מבקש לא לצרף את המסמך השלישי, כי מסיבה 1-2-3..." ואז אתה רוצה לסיים את המכתב בניסוח של: "אני פונה אליך כי אני יודע שהבקשה שלי לא תפגע אפילו לא טיפה באינטרסים שלך". והשאלה היא, איך יותר נכון לנסח כדי לשכנע את הצד השני לקבל את הבקשה שלך, האם נכון לנסח: "אני פונה אליך רק כי אני יודע שהבקשה שלי לא תפגע אפילו לא טיפה באינטרסים שלך" או בלי המילה "רק".

אז איזה ניסוח יותר משכנע? עם או בלי המילה "רק"?


ואסביר למה לכאורה כן הגיוני להוסיף את המילה "רק". אז אנחנו מניחים שהבן אדם השני, לא יאשר את הבקשה אא"כ הוא יהיה בטוח שהבקשה לא תפגע באינטרסים שלו. במילים אחרות, אנחנו מניחים שהאדם השני יאשר את הבקשה, רק אם הוא יהיה בטוח שהבקשה לא תפגע באינטרסים שלו. ולכן לכאורה נראה הגיוני להדגיש לו, שהבקשה לא תפגע באינטרסים שלו, כדי שהוא יאשר את הבקשה.

ולכן אם נדגיש את המילה "רק", דהיינו, "אני פונה אליך רק משום שהבקשה לא תפגע באינטרסים שלך", הרי שזה מגדיל את הסיכוי שגם האדם השני יחשוב שהבקשה לא תפגע באינטרסים שלו ויאשר את הבקשה. לכן הגיוני לכתוב את המילה רק.

סיבה נוספת שהגיוני להוסיף את המילה רק, היא משום שמי שמקבל את הבקשה יכול לחשוב שלא אכפת לך מהאינטרסים שלו ושאתה דואג רק / גם לאינטרסים שלך על חשבון האינטרסים שלו. ולכן הגיוני להדגיש, שגם לך אכפת קודם כל מהאינטרסים של הצד השני. ולכן תכתוב, שאתה פונה אליו, רק כי אתה יודע שהבקשה שלך לא תפגע באינטרסים שלו. כדי שהוא לא יחשוב שלא אכפת לך מהאינטרסים שלו וכולי.

ולכן הגיוני שהניסוח יהיה: "אני פונה אליך רק כי אני יודע שהבקשה שלי לא תפגע אפילו לא טיפה באינטרסים שלך". גם עם הדגשה נוספת של "אפילו לא טיפה". כדי:

1 - לשכנע את האדם השני שהבקשה לא תפגע בו אפילו לא טיפה.

2 - כדי לגרום לו להבין, שקודם כל אכפת לך ממנו ואתה קודם כל דואג אך ורק לאינטרסים של האדם השני.

ועד כאן היו סיבות למה לומר את המילה "רק".


אבל זאת לא האמת. והאמת היא שעדיף לנסח בלי המילה "רק" ועדיף גם לנסח בלי המילים "אפילו לא טיפה". וצריך לחשוב בדיוק ההפך ממה שכתבתי קודם. ואני אסביר למה.

בעיקרון צריכים לעשות הפרדה בין מה הבן אדם השני צריך לחשוב כדי לאשר את הבקשה, לבין מה שצריכים לכתוב בטקסט. דהיינו, הטענה שאומרת ש 1 - האדם השני צריך לחשוב שהוא לחלוטין לא יפגע מהבקשה שלך, כדי שהוא יאשר את הבקשה, היא אמת. 2 - גם הטענה שאומרת שכדאי מאוד שהאדם השני יחשוב שאתה לא חושב רק על עצמך ושאתה קודם כל חושב על האינטרס שלו, גם הטענה הזאת היא אמת.

יהיה גם נכון לומר, 3 - שאם האדם השני יחשוב במוח שלו שאתה פונה אליו רק כי הבקשה שלך לא תפגע בו, אז יש יותר סיכוי שהוא יאשר את הבקשה שלך. גם הטענה הזאת היא אמת.

אבל מי שיודע לעשות לעומק ניתוח סיבתיות, יודע שהסיבה לא מחייבת את התוצאה ושהמסקנה שלכאורה מתבקשת, שהיא לכתוב את מה שאתה רוצה שהאדם השני יחשוב ושאם הוא יחשוב את זה, הוא יאשר את הבקשה שלך, הטענה הזאת היא לא אמת. ואסביר למה.

זה נכון שאנחנו רוצים שמישהו יחשוב X. זה גם נכון שאם הוא יחשוב X הוא יאשר את הבקשה שלנו. אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים לכתוב לו את X כמו שהוא בצורה מפורשת.

כי צריכים לעשות הפרדה, בין מה הוא צריך לחשוב כדי לאשר את הבקשה שלנו, לבין איך שהוא יפרש את מה שאנחנו נכתוב לו. ויתכן, שאם נכתוב לו בדיוק את מה שהוא צריך לחשוב, אדרבה זה יגרום לו לחשוב בדיוק את ההפך, של מה שאנחנו רוצים שהוא יחשוב.

דהיינו, יתכן לדוגמה, שגם אם האמת היא שהבקשה שלך באמת לחלוטין בשום אופן לא פוגעת באינטרסים שלו, הרי שאם תכתוב לו את זה שחור על גבי לבן, זה יגרום לו לחשוב בטעות, שהבקשה שלך כן פוגעת באינטרסים שלו, דווקא בגלל שכתבת לו שהיא לא פוגעת באינטרסים שלו.

ואני אסביר:

נניח שאתה מבקש בקשה ממישהו. ונניח שהוא שואל אותך, האם לדעתך הבקשה שלך תפגע באינטרסים שלו. במקרה כזה, הגיוני שתגיד לו שלדעתך הבקשה שלך לא תפגע באינטרסים שלו. כמובן שאם יש לך ראיות והוכחות לכך, אז עדיף שתוכיח את הטענה שלך. גם כי מצד האדם השני, אתה משוחד ויש לך אינטרס לשקר אותו. וגם בגלל זה עדיף לחזק את הדברים שלך עם הוכחות. אבל נניח שאין לך הוכחות לכך, הרי שאם שואלים אותך, אם לדעתך הבקשה שלך תפגע באינטרסים של האדם השני, הגיוני שתגיד שלדעתך הבקשה שלך לא תפגע באינטרסים שלו.

כמו כן, גם הגיוני שכאשר אתה כותב בקשה, אז, הגיוני שתנסה לשכנע את האדם השני, שהבקשה שלך לא תיפגע באינטרסים שלו. אבל עדיין, במקרה הנ"ל אם תכתוב את הניסוח של אני פונה אליך "רק" כי וכולי, זה יגרום ליותר נזק מתועלת. ואני אסביר.


קודם כל אנחנו צריכים לשאול את השאלות הבאות:

מה האמת, האם באמת הבקשה שלך לא תגרום לצד השני לשום נזק? במידה והתשובה היא שכן, שהבקשה לא תגרום לשום נזק. האם יש לך הוכחה לכך? האם אתה יכול להוכיח את הטענה שהבקשה שלך לא תגרום לשום נזק? האם אתה חושב שהאדם השני יבין את ההוכחה שלך? האם אתה חושב שהאדם השני חושב שיש לך הוכחה לדבריך? האם אתה הולך להוכיח את הטענה שלך או רק לטעון אותה?

ועוד אחדד: האם באמת הבקשה שלך לא תגרום לשום נזק כלשהו אפילו לא נזק הקטן ביותר שיש? האם היא אולי מגדילה את הסיכוי שיהיה נזק? האם בוודאות של מאה אחוז שלא יהיה נזק? האם גם אם הבקשה שלך לא בוודאות תגרום לנזק, אולי עדיין עדיף שלא לאשר את הבקשה שלך?

אולי אם תביא את המסמך השלישי, זה מגדיל את הסיכוי שלא יהיה נזק, למרות שאם לא תביא אותו, אז לא בהכרח שיגרם נזק?

עד כאן שאלות, במידה ואתה חושב שלא יגרם נזק בוודאות.

עכשיו ננסה להתבונן מעוד זווית. האם באמת אתה מבקש את הבקשה להקל עליך ולא להביא את המסמך השלישי, באמת רק בגלל שלדעתך המסמך השלישי מיותר ולא מביא שום תועלת? האם זאת האמת כל האמת ורק האמת? האם יש לך עוד אינטרסים נוספים שבגללם אתה מבקש את הבקשה שלך? מה אתה חושב שהצד השני חושב לגבי האינטרסים שלך שאתה מבקש את הבקשה שלך? האם לדעתך אם תגיד לו שאתה מבקש רק כי... האם לדעתך הוא יאמין לך ויקבל את הטענה שלך?

עד כאן שאלות שלפיהן צריך לנתח איך לכתוב את הטקסט הנ"ל.


עכשיו, במקרה שלנו הסיטואציה היא כזאת. שהאמת היא שיש לך כמה אינטרסים שאתה מבקש את הבקשה שלך ושהצד שני יודע שיש לך כמה אינטרסים. בפרט כאשר בנוסח הבקשה המלא, אתה לא אומר שאתה מבקש את הבקשה שלך, רק כי המסמך השלישי מיותר לחלוטין, אלא אתה מנמק עוד סיבות למה אתה מבקש את הבקשה שלך.

כמו כן, אתה והצד השני יודעים, שאם תכתוב שאתה מבקש את הבקשה שלך, "רק" כי אתה יודע שהבקשה שלך לא תפגע בצד השני, הרי שהצד השני יחשוב שאתה מבלף אותו ומבלבל את המוח. כי זאת לא האמת ולא הסיבה שמישהו חושב שאתה מבקש את הבקשה שלך.

ולכן, גם אם הצד השני חושב שהטענה שלך נכונה, שהבקשה שלך לא בהכרח תפגע בו, הרי שהוא יודע שזו לא האמת שאתה מבקש את הבקשה שלך, רק כי אתה יודע שהבקשה שלך לא תפגע בו.

נקודה נוספת, במקרה שלנו, האמת היא, שהבקשה שלך, לא בהכרח תפגע באדם השני. אבל בוודאות שהיא תרע קצת את מצבו. דהיינו, בעולם אידיאלי, היה עדיף שלא לאשר את הבקשה שלך. כי המסמך השלישי, מגדיל את הסיכוי לכך שהצד השני לא יפגע. ובלי המסמך השלישי יש יותר סיכוי שהצד השני יפגע. ואתה יודע שגם אתה וגם הצד השני יודעים את זה. ושאם תטען אחרת, יחשבו שאתה רמאי.

כמו כן, במקרה שלנו, אין לך הוכחות כלשהן לטענה שלך. אלא זאת טענה שאתה מצפה שיקבלו אותה אבל היא לא בהכרח נכונה. וגם הצד השני חושב כך.


ולכן במקרה הזה עדיף שלא לכתוב את המילה "רק". דהיינו, למרות שאתה רוצה שהשני יחשוב שהבקשה שלך לחלוטין לא תפגע בו ואך ורק בגלל זה הוא יאשר לך את הבקשה שלך, הרי שעדיף שלא תכתוב את המילה "רק". דהיינו, אל תכתוב "אני פונה אליך רק כי אני יודע שהבקשה שלי לא תפגע אפילו לא טיפה באינטרסים שלך". אלא כן תכתוב "אני פונה אליך כי אני חושב שהבקשה שלי לא תפגע באינטרסים שלך" - במקום: "אני פונה אליך רק כי אני יודע חושב שהבקשה שלי לא תפגע אפילו לא טיפה באינטרסים שלך". כאשר השמטתי גם את המילים "אפילו לא טיפה" וגם במקום "יודע ש" שינית ל"חושב ש". ואני אסביר:

זה נכון שאתה רוצה שהוא יחשוב שהבקשה שלך לחלוטין לא תפגע בו. אבל אם תכתוב שאתה מבקש את הבקשה שלך, רק כי אתה יודע שהבקשה שלך לחלוטין לא תפגע בצד השני, הוא יחשוב שאתה מבלבל את המוח. גם כי הוא יודע שיש לך עוד סיבות לבקשה שלך. וגם כי הוא יודע שאתה לא באמת יודע שהבקשה שלך לא תפגע בו. כל שכן, שאתה לא יודע שהבקשה שלך לחלוטין לא תפגע בו.

ולכן למרות שכן הגיוני לנסות לשכנע את השני, שהבקשה שלך לחלוטין לא תפגע בו ולמרות שהגיוני לנסות לשכנע שמאוד אכפת לך ממנו, הרי שלא הגיוני לומר לו, שאתה מבקש את הבקשה שלך, רק בגלל שאתה יודע שהוא לחלוטין לא יפגע כנ"ל. זה לא הגיוני והוא לא יאמין לך ויתפוס אותך כלא אמין באופן כללי.


ולכן למרות שאתה רוצה שהשני יחשוב שהבקשה שלך לחלוטין לא תפגע בו, הרי שאל תכתוב את זה. כי אין לך הוכחה לך והוא לא יחשוב את זה והוא יחשוב שגם אתה לא חושב את זה, כי הטענה עצמה לא באמת נכונה.

ולכן עדיף לכתוב ניסוח שמצד אחד הוא יותר חלש, אבל מצד שני הוא יותר משכנע.

דהיינו, יותר חלש לכתוב "אני פונה אליך כי אני חושב שהבקשה שלי לא תפגע באינטרסים שלך", שזה ניסוח חלש יותר, כי אתה רק חושב ולא יודע. אתה גם לא אומר שזה רק בגלל זה. ואתה גם לא אומר שהבקשה שלך לחלוטין לא תפגע באינטרס של השני. אבל מצד שני, הניסוח שלך יותר קרוב לאמת בשטח ויותר קרוב למה שהשני יכול לקבל ממך.

דהיינו, אם תכתוב ניסוח פחות משכנע, אז יש יותר סיכוי שהשני יתפוס אותך כאמין. ויקבל את הטענה שלך, שהיא מספיק טובה לצורך העניין. יותר מאשר אם תכתוב ניסוח יותר מידי מוגזם, שאז יש סיכוי שדווקא בגלל זה לא יקבלו את הבקשה שלך.

לסיכום: כאשר מנסחים טקסט, בפרט כאשר הוא חשוב לך וחשובה לך התוצאה וההשפעה של מה שאתה כותב, הרי שצריך וכדאי לשים לב לכל מילה. וצריכים ללמוד לעומק ניתוח סיבתיות ולנתח עובדה ופירוש כדי לדעת להסיק מסקנות נכונות ולא שגויות. ואז מבינים לא לעשות שכנוע יתר ולא לנסות לשכנע יותר מידי וכל המוסיף גורע וכולי. כמו כן בנוסף, כדאי גם לחקור לעומק את הנושא של איך לנסח משפטים וכולי.
חרדה לאבד את מה שיש, פחד לאבד את מה שיש, איך נוצרת חרדה? תלות רגשית, פחד להתחיל עם נשים, רוצה נשים, לא מצליח עם נשים, הצלחה עם נשים, טוב יוצר רע, להצליח עם בחורות, טיפול בחרדה
חרדה לאבד את מה שיש, פחד לאבד את מה שיש, איך נוצרת חרדה? תלות רגשית, פחד להתחיל עם נשים, רוצה נשים, לא מצליח עם נשים, הצלחה עם נשים, טוב יוצר רע, להצליח עם בחורות, טיפול בחרדה
...דרך נוספת היא לעזור לאדם להבין שגם אם הוא יפסיד את מה שיש לו, זה לא סוף העולם. זו הדרך לעזור לו להפחית את החרדה. 3. שינוי הזיכרון והחוויה: אם לא הצלחנו לשנות את רצונו, אפשר לנסות לעבוד על הזיכרונות שהיו לו. אחת הדרכים היא להחזיר אותו לרגעים שבהם הוא הרגיש רע, כדי לשנות את הזיכרון או להפוך אותו לפחות טראומטי. כיצד משנים את הזיכרונות לטיפול בחרדה? שיטה נוספת שהוצגה בהרצאה היא שיטה של שינוי זיכרונות. לדוגמה, כאשר אדם זוכר תקופות בהן לא הצליח עם נשים...
לא רוצה שום דבר, לא מרוצה משום דבר, לא רוצה לעבוד, לא רוצה לנוח, לא רוצה להיות לבד, לא רוצה להיות בזוגיות, לא רוצה משהו, לא רוצה את ההפך, רצונות מנוגדים, אף פעם לא מרוצה, לא מצליח להיות מרוצה, לא מוצא את עצמי
לא רוצה שום דבר, לא מרוצה משום דבר, לא רוצה לעבוד, לא רוצה לנוח, לא רוצה להיות לבד, לא רוצה להיות בזוגיות, לא רוצה משהו, לא רוצה את ההפך, רצונות מנוגדים, אף פעם לא מרוצה, לא מצליח להיות מרוצה, לא מוצא את עצמי
...מכל מצב, וזו הסיבה שהוא לא מרוצה בשום מצב לגמרי - כי תמיד חסר לו משהו מהמצב ההפוך. למה תמיד חסר לי משהו בכל מצב? אליעד מסביר שעצם המחשבה על חיסרון מגיעה מתוך תפיסה שיש מצב אידאלי כלשהו ללא חיסרון. כל עוד האדם מאמין בקיומו של מצב אידאלי, הוא יחווה חוסר שביעות רצון. הפתרון שאליעד מציע הוא לבדוק היטב את ההנחה שיש מצב אידאלי כלשהו. אם האדם יבין שאין באמת מצב מושלם, הוא יוכל להשתחרר מהחיפוש האינסופי ולמצוא שלווה בתוך המציאות כפי שהיא. למה אני לא מרוצה...
הפסקת עישון, לגרום למישהו לא לעשן, לגרום למישהו להפסיק לעשן, לשכנע מישהו לא לעשן, לשכנע את עצמך לא לעשן, איך להפסיק לעשן? שיטות להפסקת עישון, דרכים לא לעשן
הפסקת עישון, לגרום למישהו לא לעשן, לגרום למישהו להפסיק לעשן, לשכנע מישהו לא לעשן, לשכנע את עצמך לא לעשן, איך להפסיק לעשן? שיטות להפסקת עישון, דרכים לא לעשן
...ממחיש שהבעיה אינה רק עצם ההתמכרות לעישון אלא האופן שבו האדם תופס את העישון ואת האלטרנטיבות להפסקתו. הדרך היעילה ביותר להתמודד עם זה היא להראות לו שאפשר למצוא דרכים אחרות להתמודד עם הקשיים שהוא מנסה להימנע מהם, וכן לגרום לו להטיל ספק בהנחות שלו לגבי הקושי של הפסקת העישון. כן מה אתה אומר מההתחלה, מישהו. ש: מישהו רוצה להפסיק לעשן. אליעד: מישהו רוצה להפסיק לעשן כבר נפסלת עוף. ש: הוא טוען שהוא רוצה להפסיק לעשן. אליעד: אוקי תודה רבה אמר שהוא רוצה להפסיק...
רגשות אשמה, ייסורי מצפון, מוטיבציה מתוך רגשות אשמה, מוטיבציה מתוך ייסורי מצפון, איך לגרום למישהו לרגשות אשמה? איך לעשות מצפון למישהו? איך לגרום למישהו לייסורי מצפון? איך לגרום למישהו להאשים את עצמו? איך לגרום למישהו להרגיש רע כדי שישתנה? איך לעשות ייסורי מצפון למישהו? איך ייסורי מצפון משפיעים על האדם? איך רגשות אשמה משפיעים על האדם? איך שנאה עצמית משפיעה על האדם? לגרום למישהו לכעוס על עצמו, לגרום למישהו לשנוא את עצמו, לגרום למישהו להרגיש אשם
...את כל האחריות עליך, כדי לעשות לך רע וכדי להאשים אותך וכדי לספר כמה הוא בסדר וכמה אתה לא בסדר. במובן, שלפעמים כשאתה עושה למישהו רגשות אשמה, אז אכן לפעמים זה יכול לגרום לו לפעול כמו שאתה רוצה, להיות בעדך וכולי. אבל לפעמים לעשות למישהו רגשות אשמה, יגרום לו לשנוא אותך, יגרום לו להרגיש רע בגללך שאתה מאשים אותו. גם אם האשמה שלך צודקת במאה אחוז. וגם אם האשמה שלך היא אפילו עדינה בייחס לכמה שאותו אדם באמת גרוע. זה לא משנה. משנה שזה יכול לעשות לו רע ולגרום...
איך לגרום למישהו לעשות מה שאתה רוצה? איך ליצור התניה סמויה? איך לשתול מחשבות? איך ליצור לחץ פסיכולוגי? איך לעשות מניפולציה רגשית? איך לשכנע אנשים? איך לשלוט בתת מודע?
...שהוא עושה את הדבר הזה, ושהוא לא סתם מוכן לחוש ייסורי מצפון וכיוב בעשיית הדבר. לדוגמה: אדם אלים, שמופעל עליו לחץ של ייסורי מצפון. שלפעמים הוא ינסה להצדיק עוד יותר את האלימות שלו, כדי לחזק אצל עצמו את הלגיטימציה שהוא נותן לעצמו להיות אלים, למרות ייסורי המצפון שלו וכיוב. ועכשיו אבאר עוד טכניקה מתקדמת, שלפעמים בני אדם עושים אותה בצורה לא מודעת, והיא בעצם, איך לשתול מחשבות ואיך ליצור אצל האדם התניה סמויה, בין רעיון כלשהו, לבין תחושה טובה או רעה כלשהי...
שיקוף כדרך הסברה, לשקף למישהו משהו, מה זה לשקף? איך לשקף משהו? מהי שיטת השיקוף? איך להסביר באמצעות שיקוף? איך לגרום למישהו להיכנס לנעליים שלך? שיטות שיקוף, מירורינג, איך לגרום למישהו להבין את נקודת המבט שלך? חלק 2
שיקוף כדרך הסברה, לשקף למישהו משהו, מה זה לשקף? איך לשקף משהו? מהי שיטת השיקוף? איך להסביר באמצעות שיקוף? איך לגרום למישהו להיכנס לנעליים שלך? שיטות שיקוף, מירורינג, איך לגרום למישהו להבין את נקודת המבט שלך? חלק 2
...שיקוף עלול להיות בעייתי? אליעד מתייחס למצבים שבהם השיקוף עלול להיות מעוות או לא מדויק. לדוגמה, כאשר אדם מסיק שאם מישהו לא מעוניין בקשר איתו, זה סימן לכך שהוא מזלזל בו או פוגע בו בכוונה. במקרה כזה, האדם חושב באופן מעוות שהוא הקורבן ולכן מחליט לפגוע באדם השני, בטענה שזה רק שיקוף של ההתנהגות הפוגענית של השני. אליעד מבהיר שמדובר בשיקוף עקום ולא נכון, מפני שהמצב אינו סימטרי: לא להסכים לתת למישהו את מבוקשו אינו שווה ערך לפגיעה מכוונת באדם. הוא מסביר באמצעות...
מונוגמיה או פוליגמיה, האם משיכה מינית מונוגמית אפשרית? האם יכול להתקיים קשר מונוגמי מאושר לאורך שנים? האם אפשרי להיות מאושר בזוגיות בלי שום רצון לבגוד? האם אפשר לשמור על התשוקה המינית לאורך זמן? למה אנשים נהנים מסקס?
מונוגמיה או פוליגמיה, האם משיכה מינית מונוגמית אפשרית? האם יכול להתקיים קשר מונוגמי מאושר לאורך שנים? האם אפשרי להיות מאושר בזוגיות בלי שום רצון לבגוד? האם אפשר לשמור על התשוקה המינית לאורך זמן? למה אנשים נהנים מסקס?
...לפיו האדם תמיד מחפש התחדשות וריגושים, ולכן הוא יניח שבשלב כלשהו אנשים ירצו בגידה או קשר מיני עם פרטנר חדש. לפי ההיגיון הפשוט, אנשים מתרגלים להכל, ולכן בהכרח הם יאבדו עניין ויחפשו ריגושים מחוץ לזוגיות שלהם. הוא מביא כדוגמה אדם שקונה משהו חדש ומתלהב ממנו, אך עם הזמן ההתלהבות יורדת, והוא רוצה משהו אחר. עם זאת, אליעד מציג גם את האפשרות ההפוכה, שמערכת יחסים יכולה דווקא להתפתח בכיוון שבו ככל שעוברות השנים, בני הזוג נמשכים יותר ויותר זה לזה, לא פחות. ההסבר...
נקמנות, רוצה לנקום, דימוי עצמי, חוסר ביטחון עצמי, אהבה עצמית, לסלוח, שלום בית, גישור משפחתי, מגשר משפחתי, לעשות שלום, רצון לנקמה, בעיות זוגיות, מריבות בזוגיות, ניטרול כעסים, חינוך ילדים
נקמנות, רוצה לנקום, דימוי עצמי, חוסר ביטחון עצמי, אהבה עצמית, לסלוח, שלום בית, גישור משפחתי, מגשר משפחתי, לעשות שלום, רצון לנקמה, בעיות זוגיות, מריבות בזוגיות, ניטרול כעסים, חינוך ילדים
...שמשפיל אתכם מחפש בעצם אישור לכך שהוא קיים, שהוא חשוב ושיש לו כוח והשפעה בעולם. כשהוא מזלזל בכם ואתם מגיבים בכעס או בפגיעות, זה מאשר לו שיש לו כוח. אם לא תגיבו או תגיבו באופן חיובי, הוא ירגיש פחות כוח, ופחות צורך לזלזל. אליעד מדגיש שהדרך הטובה ביותר להתמודד היא קודם כל להבין את המנגנון הפסיכולוגי הזה. כשאתם מבינים מדוע האדם שמולכם פועל כך, אתם יכולים לבחור בצורה מושכלת איך להגיב באופן שיעזור גם לכם וגם לו. איך להעביר ביקורת בלי לפגוע? איך להתמודד...
למה אני מפחד להתחיל עם בחורה? פחד להתחיל עם נשים, פחד להתחיל עם בנות, למה אני מפחד להתחיל עם מישהי? למה אני מפחד לפתח שיחה עם בחורה? למה אני מפחד לפנות אליה? למה אני מפחד לגשת לאישה? טיפול בפחד גישה לבנות, שבירת פחד גישה לנשים, להתגבר על פחד גישה לבחורות, פחד גישה פיקאפ, פחד לדבר עם נשים
...אז אולי הבחורה הבאה כן תרצה אותך, כי הסיבה שהבחורה האחרונה לא רצתה אותך, הסיבה הזאת לא מוצדקת. למה שהיא תרצה אותי >> כי אולי היא תחשוב שיש משהו טוב כלשהו בעולם, שיכול לצאת לה מזה שהיא תכיר אותך. האם באמת אין בך שום דבר טוב שיכול לצאת מלהיות איתך? אני מפחד להרגיש דחוי >> למה שתרגיש דחוי? ולמה אתה מפחד להרגיש דחוי? מה רע בלהרגיש דחוי? מי אמר שאתה חייב שיקבלו אותך? או שזה בגלל הדברים הרעים שאתה חושב על עצמך? אז אולי כדאי שטפל בהם? אני לא רוצה להטריד...
חרדות בזוגיות, חרדת נטישה, חרדת בגידה, חרדת פרידה, קנאות בזוגיות, אובססיביות בזוגיות, מחשבות טורדניות בזוגיות, בעיות בזוגיות, דיכאון בזוגיות, ביטחון בזוגיות, אמון בזוגיות, יחסי תלות בזוגיות, משבר בזוגיות, מריבות בזוגיות
חרדות בזוגיות, חרדת נטישה, חרדת בגידה, חרדת פרידה, קנאות בזוגיות, אובססיביות בזוגיות, מחשבות טורדניות בזוגיות, בעיות בזוגיות, דיכאון בזוגיות, ביטחון בזוגיות, אמון בזוגיות, יחסי תלות בזוגיות, משבר בזוגיות, מריבות בזוגיות
...למה אתם מפחדים לאבד אותה? שאלו את עצמכם: האם אפשר להרגיש את אותם הדברים גם בלי בן או בת הזוג? למדו להבין את המחשבות שלכם, את האמונות שלכם לגבי זוגיות ואושר, ותראו אם הן באמת נכונות. לסיכום הדרך היחידה לצאת ממעגל החרדה היא ללמוד להרגיש שלמים ומסופקים גם לבד. זה לא אומר שלא צריך זוגיות, אלא שצריך להיות מסוגלים ליהנות ממנה בלי להיות תלויים בה. כך, במקום להיות אובססיביים, רכושניים וחרדתיים - ניתן לפתח קשרים בריאים יותר ומאושרים יותר. למידע נוסף, ניתן...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על בקשה משכנעת, איך לבקש בצורה משכנעת? איזה ניסוח יותר משכנע? איך לנסח משפט בצורה משכנעת? איך לנסח מכתב משכנע? איך לכתוב מכתב בצורה משכנעת? איך לבקש בקשה בצורה משכנעת? איך לנסח בקשה בצורה משכנעת? משמעות כל מילה במשפט, ניתוח טקסט משכנע, איך לגרום למישהו לקבל את הבקשה שלך? איך לבקש בקשה משכנעת? שכנוע יתר, לא לנסות לשכנע יותר מידי, כל המוסיף גורע, שכנוע ישיר, שכנוע עקיף, טעויות בשכנוע למתקדמים, ניסוח טקסטים, ניסוח מכתבים, לנסח טקסט, ניסוח משכנע
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
זוגיות, אהבה, הצלחה וחיים טובים - הספר על: אימון לזוגיות, איך למצוא זוגיות ואהבה, פתרון בעיות בזוגיות, איך להצליח בזוגיות, טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, גישור זוגי, זוגיות ויחסים, איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: ייעוץ זוגי, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: ייעוץ זוגי, האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג, ייעוץ גירושים, ייעוץ זוגי ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1563 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 21:05:01 - wesi14