אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפים ליצירת שיחה, טיפים למאמן אישי, טיפים למטפלים, טיפים למראיינים, איך לדובב אנשים? איך לגרום למישהו לדבר? איך להבין אנשים? טכניקות אימון, מה השאלה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, התאמה בין בני זוג, איך לתקן בעיות בזוגיות, איך משיגים יציבות זוגית, גישור זוגי, כיצד מתבטא כבוד וערכה בזוגיות, מה הכי חשוב לזוגיות, קבלה זוגיות, למצוא אהבה וזוגיות, בעיות זוגיות, התמודדות נגד פרידות במערכות יחסים, זוגיות ואהבה, למצוא זוגיות טובה, האם בזוגיות צריך לוותר ולהתעלם, זוגיות איך יודעים אם מתאימים, בעיות בזוגיות, נשים בטוחות בעצמן בזוגיות, בגידה בזוגיות וגירושין, חשדנות בזוגיות, מאמן אישי, מהי שותפות זוגית, ייעוץ זוגיות, אימון זוגיות, יועץ זוגיות, סקס וזוגיות ומריבות, התאמת זוגיות, קנאות מטורפת, מטפל זוגי מומלץ, סיכונים בזוגיות ללא נישואים, מנטרה לזוגיות, טיפול זוגי מיני, זוגיות מתוך אינטרס, פתרון למשבר אמון ובגידה בזוגיות, מהי אהבה בזוגיות, לפתח מערכת יחסים, קשר זוגי עם הפרעת אהבה אובססיבית, זוגיות ראשונה,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:55טיפים ליצירת שיחה, טיפים למאמן אישי, טיפים למטפלים, טיפים למראיינים, איך לדובב אנשים? איך לגרום למישהו לדבר? איך להבין אנשים? טכניקות אימון, מה השאלה שלך? מה הבעיה שלך? מה רע לך?
למה אנשים שוכחים פתאום כעס או אכזבה לאחר עימות או כישלון?

אליעד כהן מסביר תופעה נפוצה שבה אנשים חווים רגעים של כעס, עוינות או מאמצים רבים להשגת מטרה מסוימת, אך לאחר זמן קצר מתנהגים כאילו האירוע כלל לא קרה. לדוגמה, אדם שמפגין כעס רב כלפי מישהו אחר, וממש לאחר כמה דקות מתנהל בשיחה רגועה ורגילה, בלי להראות שום זכר לכעס. דוגמה נוספת היא אדם שמשקיע מאמצים כבירים להשגת מטרה, מתאמץ מאוד וכשהוא לא מצליח, פתאום טוען שזה כלל לא היה חשוב לו. אליעד מדגיש שהשכחה הזו איננה בהכרח שכחה אמיתית, אלא התעלמות או הדחקה רגעית של רגש או תסכול, שיכולה לנבוע מחוסר רצון להתמודד עם הרגש הכואב או חוסר היכולת להגדיר לעצמו מה בדיוק הטריד אותו.

מדוע קשה לפעמים לאדם להגדיר במדויק את השאלה שלו?

אליעד כהן מתייחס לבעיה נפוצה שבה אדם מצהיר "יש לי שאלה", אך כשהוא מתבקש להגדיר אותה במדויק, הוא מתקשה ואינו יודע להסביר בבירור מהי השאלה. הוא נותן דוגמה לאדם שמתחיל לדבר מתוך תחושה שיש לו שאלה, אך לא מסוגל להגדיר אותה מפני שהוא טרם הצליח לחדד אותה במוחו. כאשר אדם נמצא בשלב של תחושת חוסר הבנה, הוא אינו בהכרח יודע לנסח את הבעיה במילים ברורות, וכך השאלה נותרת מעורפלת עבורו.

אליעד מסביר שהקושי הזה נובע מכך שבזמן שאדם מתבקש להגדיר שאלה, הוא למעשה מתבקש לתת תשובה ברורה לגבי מה הוא לא מבין, אף על פי שהוא עצמו טרם יודע זאת. בקשה כזו גורמת לו להיתקע, ומכניסה אותו למצב מביך, בו הוא מנסה למצוא הגדרה לשאלה שעדיין איננה קיימת בבירור בראשו.

איך דרישה מוגזמת להגדרת השאלה יכולה לגרום לאדם לוותר עליה לגמרי?

לפי אליעד כהן, אם מנסים בכוח לקבל הגדרה מדויקת וברורה לשאלה שאדם טרם גיבש, עלולים לגרום לו לוותר לחלוטין על השאלה. הסיבה לכך היא שאותו אדם עלול להרגיש שהשאלה שלו איננה רצינית מספיק או שהוא אינו יודע מספיק טוב מה הוא רוצה, ולכן הוא מעדיף פשוט לוותר ולסגת מהשיחה. דרישה ישירה מדי להגדיר בבירור את השאלה עשויה להשתיק את האדם לחלוטין, כי הוא מבין שאין לו יכולת לענות על הדרישה הזאת.

כיצד ניתן לסייע לאדם להבהיר את השאלה שלו בלי לגרום לו להרגיש לא בנוח?

אליעד מציע גישה עקיפה יותר, במקום לדרוש הגדרה מדויקת של השאלה. במקום לשאול "מה בדיוק השאלה?", עדיף לשאול שאלות עדינות יותר כגון "מה לא הבנת?" או "מה היית רוצה להבין יותר טוב?". שאלות אלו אינן מחייבות תשובה מוחלטת לגבי מה לא מובן או מהי בדיוק השאלה, אלא מאפשרות לאדם לגלות באופן הדרגתי את המחשבה הפנימית שלו. הגישה הזו מורידה את הלחץ מהאדם ומסייעת לו למצוא בעצמו את מה שמפריע לו, מבלי להרגיש שהוא חייב לדעת את התשובה מראש.

כיצד להתמודד עם אדם שמתקשה להגדיר את הבעיה שלו באופן ברור?

במקרים שבהם אדם אומר שיש לו בעיה אך מתקשה להסביר בדיוק מהי, אליעד ממליץ לא להקשות עליו עם שאלות ישירות מדי כמו "מה בדיוק הבעיה?", אלא להשתמש בשאלות עקיפות יותר, כגון "מה היית רוצה להרגיש?", או "מה היית רוצה שיהיה טוב יותר?". שאלה כזו אינה דורשת מהאדם תשובה מדויקת לגבי הבעיה עצמה, אלא מאפשרת לו לדבר בצורה כללית יותר על המצב שבו הוא נמצא, ובכך עוזרת לו לבטא בעקיפין את מה שמציק לו.

למה ניסוח השאלה משנה את היכולת של האדם לענות עליה?

אליעד מסביר שהניסוח של השאלה משפיע מאוד על האופן שבו האדם מגיב אליה. למשל, כששואלים "מה אתה לא מבין?" האדם עלול להרגיש מותקף ולומר לעצמו "אבל אני מבין!", ואז לא יהיה לו מה לומר. לעומת זאת, אם שואלים "מה היית רוצה להבין יותר טוב?", האדם אינו צריך להודות שהוא לא מבין כלל, אלא רק מבטא רצון לשיפור ההבנה. זה מאפשר לו להמשיך בשיחה ולהסביר בהדרגה מה הוא מרגיש או חושב באופן נינוח.

איך הטכניקות הללו יכולות להסביר את המצבים של שכחה והתעלמות שהוזכרו?

אליעד קושר את ההסברים על הגדרת השאלה והבעיה אל אותם מצבים ראשוניים שתוארו, בהם אדם שוכח או מתעלם מרגש כעס או מתסכול לאחר מאמץ כושל. הוא מסביר שבאותו האופן שבו אדם מתקשה להגדיר את השאלה שלו, ייתכן שהוא מתקשה להגדיר לעצמו מה בדיוק הרגש שהפריע לו או מה בדיוק לא הצליח להשיג. לכן הוא כביכול שוכח או מתעלם מזה, לא מפני שלא היה לו אכפת, אלא מפני שקשה לו להתמודד עם הגדרה מפורשת של רגשות או תחושות כישלון.

אליעד מציע להשתמש באותם כלים ושאלות עקיפות גם במקרים האלו, כדי לעזור לאדם לברר עם עצמו מה בדיוק הרגיש ולמה הוא מגיב כפי שהוא מגיב. בעזרת שאלות עקיפות כמו "מה היית רוצה להרגיש?" או "מה היית רוצה שיהיה אחרת?", ניתן לעזור לאדם להבין לעומק את ההתנהגות והתגובות הרגשיות שלו.
כיצד מתבטאים מצבי שכחה והתעלמות לאחר עימות או מאמץ?

בשיח עלתה תופעה שבה אדם עשוי להתנהג בעוינות או בכעס כלפי מישהו, אך זמן קצר אחר כך הוא מתנהל כאילו לא אירע דבר. הובאה דוגמה של אדם ששידר כעס וניתוק מתוך מטען רגשי, אך כעבור עשר דקות התנהל בשיחה רגילה בלי להראות שום זכר לאותו כעס. דוגמה נוספת התייחסה למצב שבו מישהו משתדל מאוד להשיג מטרה מסוימת, משקיע בכך מאמצים רבים, וכאשר אינו מצליח - לפתע נדמה שאינו מייחס לזה חשיבות, כאילו לא היה אכפת לו כלל.

מדוע קשה לפעמים להגדיר מהי השאלה?

נמתחה ביקורת על מצב שבו אדם אומר "יש לי שאלה", אבל כשמתבקשים להסביר "מה בדיוק השאלה", מתברר שהיא איננה מוגדרת בבירור אפילו בעיני השואל עצמו. ההסבר הוא שייתכן שהשואל מרגיש שיש לו חוסר הבנה או בעיה מסוימת, אך בפועל הוא אינו מצליח לנסח זאת בצורה ממוקדת. לכן, כאשר הוא מתבקש באופן ישיר "מה השאלה שלך?", הוא נדרש להגדיר משהו שעוד לא הבשיל אצלו במחשבה, וזה עלול לגרום לו למבוכה או לאי - יכולת להשיב באופן ברור.

כיצד גישה ישירה לחידוד השאלה עלולה להשתיק את השואל?

כאשר דורשים מאדם להגדיר במדויק את השאלה, הוא עשוי להתקשות ולמצוא את עצמו במבוי סתום. הדבר בולט במיוחד כאשר השאלה מעורפלת גם עבורו. אם לוחצים עליו יתר על המידה להציג בדיוק מה אינו מובן או מה הוא רוצה לדעת, ייתכן שיוותר על השאלה מתוך קושי או אי - נוחות. במילים אחרות, דרישה ישירה לחדד את השאלה עלולה לגרום לשואל להסיק שהשאלה לא מוגדרת ולכן לשתוק או לוותר על המשך החקירה.

איך אפשר לסייע לאדם להגדיר את שאלתו בלי להקשות עליו?

במקום לדרוש מהשואל להציג "מה בדיוק השאלה", הוצעה שיטה אחרת שבה אפשר לשאול אותו: "מה לא הבנת?" או "מה היית רוצה להבין יותר טוב?" כך הוא אינו חש שהוא חייב להצהיר על בעיה או חוסר הבנה מוחלט, אלא פשוט להביע רצון לשפר את הבנתו. גישה כזו מורידה מהשואל את הלחץ למצוא הגדרה חד - משמעית לשאלה, ומאפשרת לו להמשיך ולחקור את הנושא מתוך מקום נינוח יותר.

כיצד להתמודד עם אדם שאומר "יש לי בעיה" אך מתקשה להגדירה?

עלתה דוגמה נוספת: אדם אומר "יש לי בעיה", מתחיל לספר סיפור, וכשמבקשים להבהיר "מה בדיוק הבעיה?", הוא מתקשה לתת תשובה מדויקת. במצב כזה, כדאי לשאול אותו "מה היית רוצה להרגיש?" או "מה היית רוצה לשפר?" במקום "מה הבעיה?". אם הוא אינו מצליח להשיב גם על כך, אפשר לשאול: "מה היית רוצה שיהיה יותר טוב?" דרך שאלות כאלו מגלים באופן עקיף את מה שמפריע לו, בלי להציב חסם שמחייב הגדרה מפורשת של הבעיה.

מדוע ניסוח השאלה משפיע על היכולת להבין אותה?

הוסבר שאם שואלים אדם "מה אתה לא מבין?", הוא עלול מיד לבדוק אם אכן אינו מבין משהו, וייתכן שישיב "אני דווקא כן מבין", מה ששוב מכניס אותו למבוכה. אבל אם שואלים "מה היית רוצה להבין יותר טוב?", אין כאן קביעה שהוא לא מבין - רק הזמנה לשפר הבנה כלשהי. כך ניתן לעודד שיח פורה ופתוח יותר.

איך הכלים הללו מתקשרים לדוגמאות הראשוניות?

אותם עקרונות של הבהרה ושאילת שאלות עשויים לתרום גם להבנת מצבים שבהם אנשים מתעלמים מאירועים שחוו (כמו כעסים פתאומיים או רדיפה אחר מטרות). במקום להניח שהם "שכחו" את מה שהטריד אותם או "לא באמת רצו" את המטרה, אפשר לברר איתם בצורה מדורגת יותר מה בדיוק הם מרגישים או איך הם תופסים את השינוי הפתאומי בהתנהגותם.
כן.

ש: לא יודע איך להגדיר את זה שכחה וזיכרון בכל מיני הקשרים, בהקשר שנגיד אני אביא דוגמה לדוגמה של זה פונקציה נגיד דיברתי עם בן אדם אז הוא שידר אלי כעס ניתוק כאילו זה היה מהרבה מטען רגשי כלפי עוינות, אחרי עשר דקות כאילו לא קרה דבר הוא דיבר איתי כאילו לא קרה דבר.

אליעד: אתה מתכוון לומר שהוא מדבר איתך בצורה שנראה כאילו לא קרה דבר.

ש: כן זאת דוגמה.

אליעד: אוקי.

ש: עוד דוגמה אחרת נגיד בן אדם נגיד רודף אחרי איזה משהו להשיג אותו והוא מתאמץ בשביל זה הוא מאוד רצה את זה עשה עבור זה הרבה דברים אז פתאום כשהוא לא השיג את זה אז כאילו הוא מדבר שלא אכפת לו בכלל.

אליעד: מה השאלה שלך?

ש: השאלה שלי יש בה כמה דברים דבר ראשון.

אליעד: תראה בא נדבר על זה שניה, אני אומר לו "מה השאלה שלך" עכשיו לכאורה, אתה הבנת מה הוא שאל למה כי הוא עוד לא שאל נכון, אז תסתכל אני אומר לו "מה השאלה שלך" עכשיו לכאורה הוא כבר שואל שאלה אבל למה הוא מדבר איתי הוא רוצה לשאול שאלה אז איך יכול להיות שכשאני אומר לו "מה השאלה שלך" הוא לא יודע להגיד מה השאלה שלו איך זה יתכן ודבר נוסף איך פותרים את זה. אז מה התשובה, אתה הבנת מה שאלתי אני שואל אותך "מה השאלה" ויש לך שאלה נכון הרי אתה מנסה לשאול שאלה לא סתם בא לתת לנו הרצאה כי אתה רוצה לשאול שאלה.

ש: כן.

אליעד: אני אומר לך "מה השאלה תגיד את השאלה, מה השאלה" אתה מחפש את השאלה, מה אתה מחפש את השאלה הייתה לך שאלה מה אתה צריך לחפש אותה אם היא קיימת.

ש: כן לא הגדרתי אותה, אפשר להגדיר אותה יותר לחדד אותה.

אליעד: לחדד אותה יותר ממה עוד לא שאלת אותה.

ש: תלוי בכיוון כאילו.

אליעד: אלא מה אז בוא נלמד משהו כשמישהו אומר "יש לי שאלה" נגיד אוקי, עכשיו איך אתה שולף ממנו את השאלה אז לפעמים הוא יודע מה השאלה או שהוא חושב שהוא יודע, הוא אומר "יש לי שאלה כזאת וכזאת" לפעמים הוא אומר "יש לי שאלה" והשאלה מעורפלת אצלו, למה היא מעורפלת אצלו כי הוא עוד לא הבין מה השאלה הוא לא מצליח להגדיר לעצמו מה השאלה, אוקי ואז כשאתה אומר לבן אדם "תגיד לי מה השאלה" אתה בעצם מקשה עליו כי אני אומר לו "תגדיר לי מה השאלה" זה כאילו כמו "תיתן לי תשובה מה השאלה", כאילו אני שואל אותך "מה השאלה" עכשיו אתה גם צריך להגיד תשובה. אתה מבין, עכשיו לכן לפעמים אם רוצים להקל על הבן אדם לשאול שאלה נגיד אם אתה רוצה להשתיק מישהו אז תגיד לו " לא מה השאלה, לא מה בדיוק השאלה, מה השאלה מה אתה בדיוק רוצה לדעת, למה אתה רוצה לדעת את זה" ואז הוא לא יודע ונגמר הדיון.

אבל אם אתה נגיד רוצה לעזור לבן אדם לשאול את השאלה אז נגיד כשהוא מסתבך אתה אומר לו "בוא תגיד לי מה לא הבנת" הוא מנסה להבין "מה לא הבנת? לא, לא יודע מה לא הבנתי", "אוקי בא תגיד לי מה היית רוצה להבין יותר טוב" ודרך זה אתה ממפה את מה שהוא מנסה להבין יותר טוב. הבנת עכשיו דבר נוסף, אוקי זה אחד עכשיו אותו דבר נגיד לגבי בן אדם שבא ואומר "יש לי בעיה" אתה אומר לו "טוב" ואז הוא מספר לך סיפור, עכשיו אוקי אבל מה הבעיה ואז הוא מתחיל להסתבך בלהסביר מה הבעיה, אוקי יש הברה מקרים כאלו מישהו אומר "יש לי בעיה" ואז מתחיל לספר סיפור אני אומר לו "טוב אבל מה הבעיה" ואז הוא לא מצליח להגיד מה הבעיה ואז אתה אומר לו "אוקי בא תגיד לי נגיד מה היית רוצה להרגיש" או כאילו לפעמים עדיף לקחת את זה למקום יותר מופשט או למקום פחות מוגדר שדרך שם יותר קל לבן אדם להסביר מה הוא לא מבין. זאת אומרת שכשאתה יושב מול עצמך ומחפש נגיד מנסה להבין את השאלה תשאל את עצמך את השאלות שלך, תתמלל את השאלות תתמלל אותן "למה אני לא מבין מספיק טוב" או "מה לא ברור לי מספיק" או "מה אני רוצה להבין יותר טוב". אתה הבנת מה אני אומר?

ש: כן.

אליעד: מה הבנת?

ש: כאילו שיש שתי צורות, שתי דרכים להתייחס לשאלה לא מספיק מוגדרת של בן אדם, כיוון אחד זה להגיד לו שיגדיר את זה יותר אבל מאחר והוא לא יודע להגדיר את זה אז או שהוא יגדיר את זה יותר או שבגלל שזה עדיין מעורפל אצלו הוא לא מצליח להגדיר את זה אז כאילו השאלה נעלמת לו אז זה פחות עוזר לו נגיד לחדד את השאלה שלו כי לפעמים יכול להיות שהדרישה שיש שיגדיר זה גורם לו לסגת מהשאלה.

אליעד: נכון כי הוא לא יודע להגדיר אותה.

ש: כאילו הוא לא מצליח להגדיר אותה אבל לכיוון אחר אם אני באמת רוצה לעזור לו אז אני מבקש ממנו שיתייחס לשאלה שלו מכיוונים אחרים שיותר קלים לו.

אליעד: שפחות צריך להגדיר בהם.

ש: הוא מתייחס לשאלה אבל בצורה פחות מוגדרת נגיד "מה אתה לא מבין, מה היית רוצה להבין" וכיוצא בזה בעניין הזה.

אליעד: ואם אתה שואל אותו "מה היית רוצה להבין" והוא לא מוצא תשובה אז הרבה פעמים עדיף לשאול "מה היית רוצה להבין יותר טוב" כי הרבה פעמים כשאתה אומר למישהו "מה היית רוצה להבין" במוח שלו הוא מריץ "רגע מה אני לא מבין? אבל אני מבין" אז אם אתה מבין אז מה השאלה אבל הוא עדיין יש לו שאלה, אתה צריך לשאול אותו "תגיד לי מה היית רוצה להבין יותר טוב" רגע הוא אומר "אוקי מה אני יכול להבין יותר טוב" כאילו זה לא נמצא בקונפליקט עם "מה אני לא מבין". נגיד שמישהו בא יש לו בעיה ואומר לו "טוב מה הבעיה", "לא אין לי בעיה", "אז מה אתה רוצה", "לא אבל יש לי בעיה", "אז תגיד מה הבעיה, לא אוקי טוב אז מה היית רוצה שיהיה יותר טוב" זה בעצם להגיד בצורה עקיפה מה הבעיה.

ש: לשקר איתו את השקר.

אליעד: לא בהכרח את השקר אבל אתה יודע לזרום לפי החשיבה שלו. את הנושא הספציפי הזה מה שדיברנו עכשיו הבנת?

ש: כן.

אליעד: אוקי.
מחשבות שווא על בגידה, מחלת הרדיפה, חושד שאני בוגדת בו, משקר שאני בוגדת בו, ממציא עלי סיפורים, הזיות שווא, פרנויות, טיפול בהפרעה נפשית, חושב שעוקבים אחריו, חושב שכולם נגדו, חושב שרודפים אחריו, סכיזופרניה, מחלות נפש
מחשבות שווא על בגידה, מחלת הרדיפה, חושד שאני בוגדת בו, משקר שאני בוגדת בו, ממציא עלי סיפורים, הזיות שווא, פרנויות, טיפול בהפרעה נפשית, חושב שעוקבים אחריו, חושב שכולם נגדו, חושב שרודפים אחריו, סכיזופרניה, מחלות נפש
...ערך עצמי. לדוגמה, אדם שלא מצליח להגיע למעמד שרצה, מעדיף להאמין שהשבכ מונע ממנו להצליח, במקום להכיר בכך שאולי הוא פשוט לא מצליח. הסיפור שהוא ממציא מאפשר לו להימנע מתחושת חוסר הצלחה וחוסר ערך עצמי. לדברי אליעד, ההיגיון הפנימי של אותו אדם הוא כזה: עדיף לי להאמין שהשבכ מתנכל לי, כי אם השבכ לא מתנכל לי, אז זה אומר שאני סתם כישלון. כלומר, מחשבות הרדיפה נותנות לאדם תחושת משמעות וחשיבות, ומונעות ממנו להכיר במציאות של חוסר הצלחה וחוסר ערך. הטיפול במקרה זה...
אהבה והתאהבות, להרגיש אהוב, להרגיש שאוהבים אותך, להרגיש שאתה אוהב, אוהב את מי שלא אוהב אותך, להרגיש אהוב, להרגיש נאהב, לאהוב בלי תנאים, לאהוב עם תנאים, אהבה בזוגיות
אהבה והתאהבות, להרגיש אהוב, להרגיש שאוהבים אותך, להרגיש שאתה אוהב, אוהב את מי שלא אוהב אותך, להרגיש אהוב, להרגיש נאהב, לאהוב בלי תנאים, לאהוב עם תנאים, אהבה בזוגיות
...ממלא את רצונותיו). מצד שני, כדי להרגיש שאתה באמת אוהב ללא תנאים, עדיף מצב שבו הצד השני אינו נותן לך את כל רצונותיך. מכאן נוצר פרדוקס, שלפעמים דווקא אהבה ללא תנאים מצד בן הזוג מפריעה לך לחוות אהבה אמיתית ללא תנאים, ולהפך. כיצד אדם יכול לנהל את האהבה בצורה מיטבית? אליעד מסכם שבסופו של דבר האדם רוצה להרגיש את שני סוגי האהבה: שהוא אוהב ושאוהבים אותו, גם עם תנאים וגם ללא תנאים. כדי להגיע לאיזון מיטבי בזוגיות ובחיים, האדם צריך להיות מודע לפרדוקסים הללו...
חוסר סיפוק בזוגיות, חוסר סיפוק בעבודה, אכילה רגשית, לא מרוצה, לא מסופק, לא מאושר, ריקנות פנימית, אושר פנימי, שמחת חיים, שביעות רצון, לא מצליח למצוא, מה מתאים לי?
חוסר סיפוק בזוגיות, חוסר סיפוק בעבודה, אכילה רגשית, לא מרוצה, לא מסופק, לא מאושר, ריקנות פנימית, אושר פנימי, שמחת חיים, שביעות רצון, לא מצליח למצוא, מה מתאים לי?
...ניתן כיוון איך בן אדם יכול לדעת האם באמת הסיבה שהוא לא מרוצה מהדבר זה כי באמת הדבר לא מתאים לו או שהוא לא מרוצה מהדבר כי הוא בכלל מנסה לפתור בעיה אחרת בצורה לא נכונה, מה הסימן? ש: הוא ימצא את זה גם במקומות אחרים. אליעד: מה שאת אמרת זה נכון, עכשיו מה זה אומר שנייה נגיד שמישהו אומר שהוא לא מרוצה ממשהו ואז שואלים אותו יש משהו שאתה כן מרוצה ממנו?, נגיד מישהו אומר אני לא מרוצה נגיד לך תעבוד? לא אני לא יכול לעבוד פה, למה אתה לא יכול לעבוד פה? זה כל היום...
קשה להשגה במערכות יחסים, איך לא להילקח כמובן מאליו? האם חייב להיות קשה להשגה? כמה להיות קשה להשגה? איך לגרום למישהו לרצות אותך יותר? מה זה קשה להשגה? האם זה טוב להיות קשה להשגה? להיות קל להשגה, לגרום למישהו לרדוף אחריך
קשה להשגה במערכות יחסים, איך לא להילקח כמובן מאליו? האם חייב להיות קשה להשגה? כמה להיות קשה להשגה? איך לגרום למישהו לרצות אותך יותר? מה זה קשה להשגה? האם זה טוב להיות קשה להשגה? להיות קל להשגה, לגרום למישהו לרדוף אחריך
...במערכות יחסים, יש צורך להיות קשה להשגה. המשמעות של להיות קשה להשגה היא לא לתת לבן הזוג להשיג אותך בקלות רבה מדי, ליצור תחושת קושי ואתגר בדרך להיות ביחד. בהרצאה זו אליעד כהן מבהיר שזו לא תמיד האמת, ובפועל המצב יותר מורכב. הוא מסביר שלמרות שהנושא של קשה להשגה נתפס ככלי משמעותי בזוגיות, התשובה לשאלה האם חייב להיות קשה להשגה? אינה חד משמעית. אליעד מדגיש שבסופו של דבר, מה שחשוב בזוגיות זה שיהיה לבן הזוג טוב איתך. אם יש תחושה טובה, הזוגיות תצליח, אם אין...
איך לשכוח את האקסית? להשתחרר מהאקס, געגועים לאקס, התמודדות עם פרידה, לשכוח אקס, להתגבר על האקס, איך שוכחים אקס? איך משתחררים מהאקס? האקס המיתולוגי, אקסית מיתולוגית, זוגיות
איך לשכוח את האקסית? להשתחרר מהאקס, געגועים לאקס, התמודדות עם פרידה, לשכוח אקס, להתגבר על האקס, איך שוכחים אקס? איך משתחררים מהאקס? האקס המיתולוגי, אקסית מיתולוגית, זוגיות
...לשם. אליעד: ואז מה לעשות? ש: ולרשום את זה. אליעד: לרשום את זה. ש: ולנסות. אליעד: לשרוף את זה באש? ש: להשיג את זה בדרכים אחרות דרך אנשים אחרים או דרך עצמה. אליעד: ואז התשובה תהיה אני לא יודעת מה היה שם כל כך טוב אפילו בכלל היה לי שם רע וגם אם כן אני לא מצליחה להשיג את זה דרך אנשים אחרים. ש: אז לחקור את זה כדי לראות מה היה שם טוב, צריך לחקור. אליעד: גרם לי להרגיש ערך טוב תשיגי דרך מישהו אחר לא יודעת לא מצליחה להשיג דרך מישהו אחר. אני אומר לך פשוט מה...
דילמות בזוגיות, החלטות בזוגיות, מי הכי מתאימה לי? מי הכי מתאים לי? נמצאת עם אחד וחושבת על אחר, נמצא עם אחת וחושב על אחרת, מחשבות על האקסים בזוגיות, ספקות בזוגיות, האם הוא מתאים לי? האם היא מתאימה לי? בחירת בן זוג, בחירת בת זוג
דילמות בזוגיות, החלטות בזוגיות, מי הכי מתאימה לי? מי הכי מתאים לי? נמצאת עם אחד וחושבת על אחר, נמצא עם אחת וחושב על אחרת, מחשבות על האקסים בזוגיות, ספקות בזוגיות, האם הוא מתאים לי? האם היא מתאימה לי? בחירת בן זוג, בחירת בת זוג
...שלם עם עצמך לפני בחירת בן זוג? השלב החשוב ביותר הוא לעבוד על תחושת השמחה והשלמות הפנימית. רק כאשר אדם ירגיש טוב עם עצמו, הוא יוכל להיות בזוגיות שבה הוא לא יחשוב על מישהו אחר כל הזמן. העבודה על עצמך צריכה להיות צעד ראשון לקראת כל קשר זוגי, כי אם אדם לא מרוצה עם עצמו, שום קשר לא יכול לספק את כל צרכיו. לסיכום ההימצאות במצב שבו אדם חושב על מישהו אחר בזמן שהוא נמצא בזוגיות יכולה להצביע על חוסר סיפוק בקשר הנוכחי. זה לא אומר בהכרח שצריך לסיים את הקשר, אך...
שינוי משיכה מינית - איך נוצרת משיכה מינית לגברים, בגלל תחושת חוסר גבריות? איך נוצרת משיכה מינית לבני אותו המין, בגלל חוסר בתחושה ספציפית? איך לשנות משיכה מינית? איך לשנות נטייה מינית? איך להרגיש יותר גברי? מה גורם למשיכה לגברים? מדוע החשש מעימותים גורם להרגשה של חוסר גבריות? מה הקשר בין תחושת חוסר גבריות לבין משיכה לגברים?
...והלקוחות, כפי שהיה מצופה ממנו וכפי שאביו היה עושה. תחושת חוסר האונים במצבים אלו מגבירה בו את ההרגשה של חוסר גבריות. הוא נותן דוגמאות מעשיות: לדוגמה, כאשר נכנסים ילדים לחנות ולוקחים מוצרים בלי רשות, הוא מרגיש לא בנוח להעיר להם או לנהוג באגרסיביות מחשש לעימותים. הוא מסביר שאלו רגעים שבהם הוא מרגיש מאוד חלש ולא גברי. מדוע החשש מעימותים גורם להרגשה של חוסר גבריות? אליעד כהן מבהיר שהבעיה אינה בעצם העובדה שהאדם נמנע להיות אגרסיבי, אלא בכך שהוא מפחד להיות...
נטיה מינית מולדת, נטיה מינית נרכשת, לשנות נטיה מינית, שינוי נטיה מינית, הומוסקסואליות, נטיה מינית גנטית, נטיה מינית משתנה, נטיה דו מינית, נטיה הפוכה, משיכה מינית, א מיניות, גנטיקה, סקס
...לעומת נרכשת. אליעד מציין כי לעיתים אנו מניחים שנטיית המיניות נובעת ממורשת גנטית, בעוד שלמעשה ישנם מרכיבים רבים, כולל השפעות חברתיות, שמבנים את הזהות המינית שלנו. המושג של נטייה מינית נרכשת נוגע להשפעת הסביבה והחינוך על האופן שבו אנו חווים משיכה מינית, ואילו נטייה מינית מולדת מתייחסת לפוטנציאל הגנטי והביולוגי שיכול להוות את הבסיס להעדפות מיניות מסוימות. האם אפשר לשנות נטייה מינית? נראה כי שאלה זו נוגעת לאפשרות של שינוי נטייה מינית, אם מדובר בניסיון...
התמכרות, בגידות, האם מכור נשאר מכור? האם בוגד תמיד בוגד? האם התמכרות לעולם חוזרת? האם בגידה תמיד חוזרת? האם הגמילה הצליחה? האם הטיפול בטראומה הצליח? האם ההתמכרות תחזור? איך להוציא מישהו מהראש? האם הצלחתי לשכוח אותה? טראומת אונס
התמכרות, בגידות, האם מכור נשאר מכור? האם בוגד תמיד בוגד? האם התמכרות לעולם חוזרת? האם בגידה תמיד חוזרת? האם הגמילה הצליחה? האם הטיפול בטראומה הצליח? האם ההתמכרות תחזור? איך להוציא מישהו מהראש? האם הצלחתי לשכוח אותה? טראומת אונס
...לאורח חיים מזיק, כמו התמכרות, בגידות, והתנהגויות בלתי רצויות אחרות. הוא התאר את האמונה הרווחת שעל פי ההתנהגות המזיקה נעשית בעקבות סיבה חיצונית, ובמקרה של טיפול בבעיה זו, הסיבה נעלמת וההתנהגות גם תיעלם. אך אליעד מציין כי זהו שגוי לחשוב כך, ומסביר את עמדתו בהרחבה, תוך הבאת דוגמאות שיכולות לעזור להבין את המכניזם האמיתי שמוביל לחזרה על דפוסים שליליים. האם סיבה אחת מספיקה כדי להפסיק התנהגות מזיקה? אליעד מציין כי כאשר אדם פועל בצורה מסוימת, לדוגמה הוא...
לבגוד או לא לבגוד, קונפליקט בזוגיות, זוגיות או רווקות, נמצא בזוגיות וחושב על אחרות, מונוגמיה או פוליגמיה, רוצה לשכב עם נשים אחרות, סקס מחוץ לנישואים, נישואים פתוחים, בעיות בזוגיות, להיות בזוגיות או לבד, רוצה לבגוד, חושבת לבגוד
לבגוד או לא לבגוד, קונפליקט בזוגיות, זוגיות או רווקות, נמצא בזוגיות וחושב על אחרות, מונוגמיה או פוליגמיה, רוצה לשכב עם נשים אחרות, סקס מחוץ לנישואים, נישואים פתוחים, בעיות בזוגיות, להיות בזוגיות או לבד, רוצה לבגוד, חושבת לבגוד
...ראשון שאתה רוצה לעשות סקס עם נשים אחרות אילוץ שני שאתה רוצה בת זוג אחת וזוגיות ואילוץ שלישי שאתה אומר זוגיות ולעשות סקס עם נשים אחרות זה לא מקובל נכון כי אתה רוצה כי אתה רוצה זוגיות מונוגמית ולכן בעצם זה אומר שאתה יכול לתקוף את זה בשלוש דרכים. דרך אחת להחליש את הרצון שלך לעשות סקס עם אחרות דרך שנייה להחליש את הרצון שלך של להיות במערכת יחסים שהיא אך ורק מונוגמית ודרך שלישית להחליש את הרצון שלך להיות בזוגיות ובעולם אידיאלי בעולם אידיאלי מה קורה בעולם...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפים ליצירת שיחה, טיפים למאמן אישי, טיפים למטפלים, טיפים למראיינים, איך לדובב אנשים? איך לגרום למישהו לדבר? איך להבין אנשים? טכניקות אימון, מה השאלה שלך? מה הבעיה שלך? מה רע לך?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
זוגיות, אהבה, הצלחה וחיים טובים - הספר על: זוגיות ויחסים, פתרון בעיות בזוגיות, איך למצוא זוגיות ואהבה, איך להצליח בזוגיות, טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, גישור זוגי, אימון לזוגיות, איך לשפר את הזיכרון? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להאמין בעצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להצליח בזוגיות, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להצליח בזוגיות, מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג לזוגיות, טיפול בזוגות, קואצ'ר ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1836 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 04:01:38 - wesi14