אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לקיחת אחריות, הסרת אחריות, זה לא אתה זה אני, זה לא אני זה אתה, למה מישהו לא רוצה אותך? למה לא רוצים אותך? לגרום למישהו לרצות אותך, התמודדות עם פרידה,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, משפטים על זוגיות, בשביל מה אנשים רוצים זוגיות, שחיקת יחסים זוגיים, לפתח מערכת יחסים, חיסרון בזוגיות, התחלה של קשר זוגי, לא מוצאת זוגיות, עקרונות לשמירה בזוגיות, זוגיות בחינוך הילדים, טיפול זוגיות, משפטים לחשיבה חיובית בזוגיות, הערכה עצמית נמוכה בזוגיות, מערכת יחסים זוגית, מתי להתייאש מזוגיות מסויימת, הפחד כמנהל ריגשי ביחסים, אימון עסקי, זוגיות בכוח האמונה, ייעוץ זוגי, מטפל מומלץ למציאת זוגיות, זוגיות רוחנית, מנטרה לזוגיות, משבר מערכת יחסים, איך לפתור בעיה זוגית, ייעוץ זוגיות, קנאה בזוגיות, מה נשים רוצות בזוגיות, זוגיות עם בעיות, מהי זוגיות טובה, זלזול בזוגיות, ייעוץ זוגי, כלים לזוגיות מוצלחת, להתגבר על חרדה של קשר זוגי, בעיות בזוגיות, קשר זוגי למטרת הולדה, דרכים לתחזק זוגיות, טיפול זוגי,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
4:48לקיחת אחריות, הסרת אחריות, זה לא אתה זה אני, זה לא אני זה אתה, למה מישהו לא רוצה אותך? למה לא רוצים אותך? לגרום למישהו לרצות אותך, התמודדות עם פרידה, למה לא רוצים אותי?
האם המשפט "זה לא אתה זה אני" הוא אמיתי?

כאשר אדם אומר "זה לא אתה, זה אני" במהלך פרידה, עולה השאלה האם המשפט הזה משקף אמת או שהוא רק דרך מנומסת לסיים קשר מבלי להאשים את הצד השני. אליעד כהן מנתח לעומק את המשפט הזה, ומציג שתי אפשרויות מרכזיות להסביר את הסיטואציה שבה אדם אינו רוצה להמשיך בקשר או במקום עבודה:
  • אפשרות אחת:

    האדם השני הוא הבעייתי. כלומר, האדם האחר אינו מבין או אינו מתאים לך.
  • אפשרות שנייה:

    אתה הבעייתי, כלומר, אינך טוב מספיק או אינך יודע להסביר את עצמך היטב.
אליעד כהן מוסיף כי בהסתכלות ראשונית, התשובה הפשוטה היא לומר ששני הצדדים אחראים, אך זה לא מספיק, כיוון שיש היבט עמוק יותר והוא השאלה האם המציאות היא אקראית או סיבתית.

האם זה שלא רוצים אותך הוא עניין אקראי או סיבתי?

אליעד כהן מסביר שיש שתי דרכים להסתכל על הסיבה שבגללה מישהו לא רוצה אותך, וזה תלוי אם אתה רואה את המציאות כ"אקראית" או כ"סיבתית":
  • המציאות אקראית:

    אם המציאות היא אקראית, המשמעות היא שהרצונות של האנשים הם חסרי סיבה מוגדרת. לפי תפיסה זו, אם מישהו אינו רוצה אותך, אין לך סיבה להרגיש שיש בך בעיה, משום שאין קשר בינך לבין ההחלטה של האחר. הרצון שלו אקראי לחלוטין. אליעד מדגיש שבמצב כזה, גם מי שכן רוצה אותך עושה זאת מסיבות אקראיות, ולכן אינך צריך להרגיש טוב או רע בנוגע לכך.
  • המציאות סיבתית:

    מנגד, אם המציאות היא סיבתית, המשמעות היא שבהכרח ישנה סיבה לכך שמישהו אינו רוצה אותך, וסיבה זו קשורה אליך באופן ישיר. במילים אחרות, במציאות סיבתית, כאשר מישהו אינו מעוניין בך, יש בכך עדות לכך שיש בך חיסרון או משהו שצריך לתקן, כי אילו היית טוב יותר או מתאים יותר, אותו אדם היה מעוניין בך.
אליעד מדגיש שבמקרה שבו המציאות סיבתית, האמירה "זה לא אתה זה אני" אינה נכונה, כי בהכרח מדובר בכך שיש בך חיסרון או בעיה.

האם כדאי להאשים את הרצון של האדם השני או את עצמך?

אליעד כהן ממשיך להסביר את ההבדל בין להאשים את הרצון של האחר לבין להאשים את עצמך. הוא נותן דוגמה מפורטת, לפיה אם הרצון של האדם השני הוא אקראי, למשל אם לאדם יש התניה במוחו הגורמת לו שלא לרצות אותך באופן מקרי, הרי שאין סיבה אמיתית להאשים את עצמך. זה עניין מקרי שאין לך שום שליטה עליו. לעומת זאת, אם הרצון של האדם השני הוא סיבתי, אז יש לך אחריות מלאה על כך שהוא אינו רוצה אותך, כי יש משהו שאפשר היה לשנות או לתקן אצלך כדי לשנות את המצב.

הוא מסביר כי אי אפשר פשוט לבחור להאשים את הרצון של האדם השני, אלא אם מניחים מראש שהרצון אקראי לחלוטין. במצב סיבתי, הרצון שלו קשור אליך ואל ההתנהגות שלך, ולכן האחריות עוברת אליך.

האם כדאי לקחת אחריות או להסיר אחריות במערכות יחסים?

אליעד כהן עובר לנושא רחב יותר של לקיחת אחריות והסרת אחריות. הוא מדגים סיטואציה שבה אדם מסביר לאחר משהו, והאחר אינו מבין. במקרה כזה, האדם יכול לבחור לקחת אחריות ולהגיד "אני לא הסברתי טוב" או להסיר אחריות ולהאשים את האדם השני שהוא "אינו מבין מספיק". לפי אליעד, שתי האפשרויות הן הגיוניות ותקפות, ואין אמת מוחלטת שתכריע בין שתיהן.

הוא מדגיש את הגמישות בבחירה האישית: אם אתה רוצה להרגיש שליטה מלאה ולקחת אחריות, אתה יכול לומר שכל הסיבה היא אתה. לעומת זאת, אם אתה מעדיף להרגיש פחות שליטה או פחות אחריות, אתה יכול להחליט שהבעיה אצל האדם השני. שתי האפשרויות נכונות, והבחירה היא לחלוטין בידיך.

מה האמת - המציאות אקראית או סיבתית?

לבסוף, אליעד מסכם שאין אמת מוחלטת לגבי השאלה אם המציאות אקראית או סיבתית. זו החלטה אישית שמושפעת מהדרך שבה האדם בוחר לראות את העולם ואת הסיטואציות שהוא נמצא בהן. הוא לא מציג הכרעה חד - משמעית, אלא מעביר את ההחלטה לידיו של המאזין, בהתאם למה שנוח או מתאים לו להאמין.

אליעד מדגיש שוב כי אין שום דבר מוחלט או אובייקטיבי בהחלטה האם לקחת אחריות או להסיר אחריות, אלא יש רק בחירה אישית שמושפעת מרצון האדם ומהתפיסה שלו.
האם המשפט "זה לא אתה זה אני" הוא אמיתי?

קיים משפט נפוץ שנאמר בפרידות: "זה לא אתה זה אני". אליעד מעלה את השאלה מהי האמת מאחורי המשפט הזה - האם באמת הפרידה מתרחשת בגלל האדם שאומר את המשפט, או שזאת רק דרך מנומסת לומר למישהו שהבעיה בו. אליעד מדגים זאת במצב שבו אדם מתפטר מהעבודה ואומר: "זה לא שהחברה דפוקה, אני פשוט לא רוצה לעבוד פה", כאשר בפועל עולה השאלה האם הבעיה היא באמת אצלו או שבאמת החברה בעייתית. הוא מסביר שאפשר לראות את זה בשתי דרכים:
  1. האדם השני הוא הבעייתי - כלומר, הוא אינו מבין, או שהוא לא מתאים לך.
  2. אתה עצמך הבעייתי - לא ידעת להסביר טוב, או שאתה לא מספיק טוב כדי שהצד השני ירצה אותך.
אליעד מסביר שבהסתכלות ראשונית נראה שהתשובה היא "שניהם אשמים", אך הוא מדגיש שזה לא מספק, כי יש עוד היבט עמוק יותר. ההיבט הזה הוא השאלה אם המציאות אקראית או סיבתית, ומכאן נגזר מי באמת "אשם" בסיטואציה.

האם זה שלא רוצים אותך הוא עניין אקראי או סיבתי?

אליעד מפרט שיש שני מצבים אפשריים:
  1. אקראי:

    אם נאמר שהמציאות אקראית, כלומר, שהרצונות של אנשים הם אקראיים לגמרי, הרי שאם מישהו לא רוצה אותך, זה לא בגללך כלל. זה עניין אקראי לחלוטין. גם מי שכן רוצה אותך רוצה אותך בצורה אקראית, ולכן אתה לא צריך להרגיש רע, כי אין בך פגם מיוחד - זה פשוט עניין מקרי בלבד.
  2. סיבתי:

    אבל אם נאמר שהמציאות סיבתית, אז בהכרח זה שלא רוצים אותך הוא בגללך. במקרה כזה, הסיבה היא שיש בך חיסרון כלשהו - כי במציאות סיבתית, אם היית מושלם או טוב מספיק, היו רוצים אותך. אליעד מחדד כאן נקודה חשובה: במצב סיבתי, אם לא רוצים אותך, זאת עובדה שמעידה על פגם שיש בך.
לפי אליעד, אין כאן תשובה מוחלטת לגבי מה נכון, אלא שזה תלוי בהשקפה ובבחירה שלך. בסופו של דבר, הוא אומר שהאמת תלויה באיך שאתה בוחר לראות את המציאות - האם כאקראית או כסיבתית.

מה עדיף - להאשים את הרצון של השני או את עצמך?

אליעד מתמודד עם שאלה נוספת: האם להאשים את הרצון של האדם השני שלא רוצה אותך, או להאשים את עצמך ואת התכונות שלך? הוא מדגיש שאם הרצון של האחר אקראי, אין לך סיבה להאשים את עצמך. הוא מסביר זאת עם דוגמה מפורטת: אם מישהו לא רוצה אותך כי יש לו התניה אקראית במוח שאינה אוהבת את איך שאתה נראה או מתנהג, זה לא באמת קשור אליך באופן ישיר - זה פשוט עניין מקרי לחלוטין. לעומת זאת, אם הרצון שלו סיבתי, זה אומר שזו אחריות שלך, כי אילו היית משתפר או מתאים את עצמך בצורה אחרת, הוא היה רוצה אותך.

כאשר מישהו שואל האם אי אפשר פשוט להאשים את הרצון של האדם השני במקום את הצורה של עצמך, אליעד מדגיש שוב שאפשר לעשות זאת רק אם מניחים שהרצון אקראי. אם הרצון הוא סיבתי, בהכרח זו גם האחריות שלך.

האם כדאי לקחת אחריות או להסיר אחריות במערכות יחסים?

אליעד מסביר נקודה נוספת בנוגע ללקיחת אחריות או הסרת אחריות. הוא מדגים מצב שבו מישהו מסביר לאחר והאחר אינו מבין. במקרה כזה, ניתן להאשים את עצמך שלא הסברת טוב, או להאשים את האחר שהוא לא מספיק מבין. לדבריו, האמת היא ששני ההסברים נכונים באותה מידה, ואין אחד שהוא מוחלט או עדיף על השני.

אליעד מדגיש שבסופו של דבר, הבחירה אם לקחת אחריות או להסיר אחריות תלויה ברצון שלך ובאיך שאתה בוחר להתנהל מול המציאות. אם אתה רוצה להרגיש שאתה שולט במצב, תיקח אחריות ותגיד שאתה אחראי לכל. אם אתה רוצה להרגיש פחות אחראי או להסיר אחריות, תאמר שהאחר הוא האשם בכך שלא הבין אותך. מבחינת אליעד, שניהם נכונים, והבחירה בידיך.
יש משפט שאומר "זה לא אתה זה אני" נכון?

ש: כן.

אליעד: עכשיו השאלה היא מה האמת האם זה לא אתה זה אני זאת השאלה.

ש: מה באיזה עניין אומרים את זה?

אליעד: נפרדים ממישהו אז אומרים לו "תקשיב זה לא אתה זה אני" כאילו נגיד "זאת לא שהחברה דפוקה אני פשוט לא רוצה לעבוד פה", עכשיו השאלה היא מה האמת האם באמת זה לא אתה זה הוא האם תמיד זה אתה האם תמיד זה אני מה האמת פה בסיפור.

ש: תמיד שניהם.

אליעד: מה האמת נגיד לדוגמה נגיד שאתה מסביר למישהו משהו והוא לא מבין אתה יכול להגיד "הוא מטומטם שהוא לא מבין" ואתה יכול להגיד "אני מטומטם שאני לא יודע להסביר לו" מה האמת?

ש: שזה תמיד שניהם.

אליעד: שזה תמיד שניהם השאלה, לא שנייה אז קודם כל יש את ההיבט שאומר שזה תמיד שניהם בסדר אבל כי אפשר לראות את זה ככה ואפשר לראות את זה ככה, שנייה אפשר לראות את זה ככה ואפשר לראות את זה ככה אבל מה האמת אפשר לראות ככה ואפשר לראות ככה אבל יש פה עוד איזה היבט ההיבט אומר כזה דבר אם אתה נגיד לדוגמה מנסה לשכנע מישהו במשהו ונגיד הוא אומר.

מישהי נגיד לא רוצה אותך נניח עכשיו אם נאמר שהמציאות הזאת אקראית אם נאמר שמה שקורה פה זה אקראי אז האמת היא שזה אף פעם לא אתה זה תמיד הוא באופן אקראי הוא לא רוצה את זה זה לא אתה הוא באופן אקראי לא רוצה את זה.

ש: אבל אתה יכול להגיד לעצמך זה הרצון שלו.

אליעד: בסדר זה מה שאמרתי אבל.

ש: לא על הרצון שלך.

אליעד: אם מישהו לא רוצה אותך ונאמר שהמציאות הזאת היא אקראית יענו רצונות הם אקראיים ממילא זה אומר שזה שהוא רוצה אותך זה הוא זה לא אתה, זה לא שבך יש חיסרון בהכרח אלא הוא באופן אקראי לא רוצה אותך, למה הוא לא רוצה אותך אקראי ממילא גם מי שרוצה אותך זה אקראי כן אבל אם מישהו לא רוצה אותך זה אקראי. לעומת זאת אם זה סיבתי אז זה שהוא לא רוצה אותך זה תמיד אתה, למה זה תמיד אתה כי מחויב במציאות שאם היית יותר טוב היה רוצה אותך זאת האמת אין מה לעשות.

זאת אומרת שגם אם מישהי אומרת לך "זה לא אתה זה אני" זה תמיד אתה ואך ורק אתה בהנחה שהמציאות הזאת סיבתית זה אומר שיש בך חיסרון, המהות של השאלה היא כזאת אם מישהו אומר לך "זה לא אתה זה אני" האם אתה אמור עכשיו להרגיש שיש בך חיסרון כן או לא אז אם זה אקראי בסדר אקראי הוא לא רוצה אקראי אבל גם כשמישהו רוצה אותך זה אקראי אבל אם זה סיבתי אז מה האמת שיש בך חיסרון כי אם לא היה בך חיסרון היו רוצים אותך זאת האמת.

ש: מה האמת זה אקראי או סיבתי?

אליעד: האמת שתבחר לראות את זה איך שאתה רוצה הבנו?

ש: רגע שנייה.

אליעד: כן.

ש: יש מישהו שלא רוצה משהו עכשיו אפשר להאשים את זה את הצורה איך לא להשתנות ואז הרצון היה מתמלא.

אליעד: כן.

ש: ואפשר לשנות גם את הרצון של ההוא שרצה.

אליעד: אל תסבך אני אומר פשוט אם הרצון שלו הוא אקראי אז אתה לא אשם שהוא לא רוצה אותך אם הרצון שלו הוא סיבתי אז זה גם קשור אליך שהוא לא רוצה אותך.

ש: כן אז למה לא להאשים את הרצון שלו למה להאשים את הצורה שלי.

אליעד: לא האשמתי אף אחד, אם בן אדם רוצה את מה שהוא רוצה באופן אקראי אז זה שהוא לא רוצה אותך זה לא בהכרח קשור אליך הוא באופן אקראי יש לו התניה במוח שהוא לא אוהב את איך שאתה נראה זאת ההתניה שלו ככה אקראי אבל אם הוא אמר שזה לא רק.

ש: בסדר אבל אפשר להגיד גם בגלל הרצון שלו.

אליעד: והרצון שלו אקראי או סיבתי, תשובה אם הרצון שלו אקראי זה לא בגללך ואם הרצון שלו סיבתי זה בגללך הבנת?

ש: בסדר אבל יש, רגע שנייה את זה הבנתי מה שאתה אומר אבל יש את ההיבט הנוסף שכאילו יש את הרצון אפשר לשנות את צורת הרצון ואפשר לשנות את הרצון, מצד זה נניח אני רוצה.

אליעד: לא מעניין אותי הסיפור הזה בכלל לא יודע, זה היה נושא אחד נושא שני היה לגבי לקיחת אחריות והסרת אחריות האם זה יהיה הגיוני שתיקח אחריות ותגיד "אני לא ידעתי לעשות להסביר או שהוא לא הבין אותי" לדוגמה ופה התשובה תהיה מה שבא לך כי האמת היא שאתה יכול לקחת אחריות האמת היא שאתה יכול להסיר אחריות מה שבא לך כאילו יש היגיון בשניהם זאת התשובה.

ש: מאיזה?

אליעד: מה אתה אומר, שניהם נכונים אין בזה מוחלט שניהם נכונים יש היגיון בלהגיד שאתה לא ידעת להסביר מספיק טוב ויש היגיון בלהגיד שהוא לא הבין אותך שניהם הגיוניים כאילו בשניהם יש איזה היגיון אין משהו יותר נכון או פחות נכון, השאלה היא איך בא לך לתמרן את זה אם בא לך להסיר אחריות תזרוק את זה על מישהו אחר בא לא לקחת אחריות קח את זה על עצמך, אתה רוצה להיות אלוהים תגיד שאתה אחראי להכל רוצה לא להיות אלוהים אתה לא אחראי על הכל.
חרדת נטישה זוגית, חרדת פרידה זוגית, חרדת בגידה זוגית, קנאה זוגית, התאהבות זוגית, אימון לזוגיות מוצלחת, להתאהב, איך לא להיפגע בזוגיות? פחד מנטישה זוגית, פחד מפרידה זוגית, פחד מבגידה זוגית
חרדת נטישה זוגית, חרדת פרידה זוגית, חרדת בגידה זוגית, קנאה זוגית, התאהבות זוגית, אימון לזוגיות מוצלחת, להתאהב, איך לא להיפגע בזוגיות? פחד מנטישה זוגית, פחד מפרידה זוגית, פחד מבגידה זוגית
...נקשר באופן רגשי חזק לדמות מסוימת או לחוויה ספציפית שהקשר הזה מעניק לו. לדוגמה, כאשר מישהו מתחיל קשר זוגי ומגלה שהוא מאוד רוצה את בן או בת הזוג, הוא עלול להתחיל לחשוש מאובדן. עצם הקיום של הקשר מייצר פחד: הפחד שהיא או הוא יעזבו, יבחרו מישהו אחר או פשוט יאבדו עניין. איך פחד מפרידה קשור לתחושת הערך העצמי? אליעד מסביר כי החרדה נובעת מכך שהאדם תולה את הערך העצמי שלו ביחס לזוגיות. לדוגמה, כאשר בת הזוג מתקשרת, הוא חש תחושת עונג ושמחה, כי הוא מרגיש רצוי ואהוב...
מה זה fomo? fear of missing out, מפחד להחמיץ, פחד מהחמצה, חשש מהחמצה, תחושת החמצה בחיים, תחושת החמצה בזוגיות, התמודדות עם תחושת החמצה, לא מסוגל להחליט, הססנות, קושי להחליט
מה זה fomo? fear of missing out, מפחד להחמיץ, פחד מהחמצה, חשש מהחמצה, תחושת החמצה בחיים, תחושת החמצה בזוגיות, התמודדות עם תחושת החמצה, לא מסוגל להחליט, הססנות, קושי להחליט
...אלטרנטיבה טובה יותר. חוסר סיפוק תמידי - גם אם הוא בוחר, הוא מרגיש רע מהמחשבה שאולי הייתה אופציה טובה יותר. חרדה וחוסר תפקוד - החשש המתמיד מפספוס מוביל לתסכול ולחוסר יכולת להתמקד בדבר אחד. למה תמיד מחמיצים משהו? בכל בחירה יש ויתור על האפשרות ההפוכה - אם אדם בוחר דבר אחד, הוא בהכרח מוותר על דבר אחר. לכל דבר יש חיסרון - אין בחירה מושלמת, ולכן תמיד יהיה משהו שלא יתקבל. האדם חושב שיש דרך לנצח את המערכת - הוא מחכה לרגע שבו ידע מה הדבר הנכון ולא יחמיץ דבר...
הומופוביה, הסתה דתית, קנאות דתית, רצח רבין, צביעות דתית, ישי שליסל, מצעד הגאווה, נטייה מינית, יהדות, רצח דתי, רצח על רקע דתי, שנאה דתית, פרשת פנחס, הלכה היא ואין מורין כן, שקרים של דתיים
...אדם ישראלי בכיר שנכנס לקשר עם אישה מדיינית. בעקבות הרצח, אלוהים מעניק לפנחס ברית שלום - כלומר, האל מאשר ואף מתגמל את הרצח שנעשה מתוך קנאות דתית. בהקשר הזה, אליעד מציין מושג הלכתי מיוחד מהתלמוד שנקרא הלכה ואין מורין כן. מדובר בהלכות שקיימות רשמית אך אסור לרבנים להורות אותן לציבור הרחב. לדוגמה, הלכה לפיה אדם שמקיים יחסים עם גויה בפומבי, קנאים פוגעים בו (רשאים להרוג אותו). אף שמדובר בהלכה קבילה, אסור ללמד אותה בפומבי, וכשאדם בא לשאול אם לבצע את הרצח...
זוגיות אידיאלית, ריצוי בזוגיות, מהי זוגיות אידיאלית? זוגיות אהבה או עבודה, האם אני בזוגיות אידיאלית? האם אני בזוגיות טובה? מהי זוגיות טובה? האם להיפרד? האם להישאר? האם טוב לי בזוגיות? זוגיות מתוך הרגל, לעבוד בזוגיות
זוגיות אידיאלית, ריצוי בזוגיות, מהי זוגיות אידיאלית? זוגיות אהבה או עבודה, האם אני בזוגיות אידיאלית? האם אני בזוגיות טובה? מהי זוגיות טובה? האם להיפרד? האם להישאר? האם טוב לי בזוגיות? זוגיות מתוך הרגל, לעבוד בזוגיות
...את עצמם זה לזה באופן קיצוני. זוגיות כריצוי מול זוגיות טבעית אם בזוגיות אתה מוצא את עצמך צריך לרצות את בן הזוג שלך כדי שירצה אותך בחזרה, זה סימן לכך שזו לא הזוגיות האידיאלית עבורך. זוגיות אידיאלית לא אמורה להיות עבודה או הקרבה, אלא התאמה טבעית שבה כל אחד מבני הזוג מקבל בדיוק את מה שהוא רוצה בלי מאמץ. סיכום ככל שאתה עושה יותר דברים רק למען הזוגיות ולא כי אתה באמת רוצה לעשות אותם, כך הזוגיות שלך פחות אידיאלית. זוגיות אידיאלית היא כאשר מה שאתה רוצה ומה...
איך להצליח בדייט? על מה לדבר בדייט? איך לפתח שיחה בדייט? מה לשאול בדייט? איזה שאלות שואלים בדייט? מה עושים בדייט? שאלות היכרות בדייט, שאלות לדייט, נושאי שיחה בדייט, איך להתנהג בדייט? אימון לזוגיות, אימון אישי למציאת בן זוג
איך להצליח בדייט? על מה לדבר בדייט? איך לפתח שיחה בדייט? מה לשאול בדייט? איזה שאלות שואלים בדייט? מה עושים בדייט? שאלות היכרות בדייט, שאלות לדייט, נושאי שיחה בדייט, איך להתנהג בדייט? אימון לזוגיות, אימון אישי למציאת בן זוג
...למשהו מעניין אם שואלים את הבן אדם שלום יש לי רשימה כזאת וכזאת אתה צמחוני אתה אוכל בשר? כן או לא אפשר לדעת נגיד שחשוב לך שהוא בן אדם שיעבוד אתה עובד? כן או לא אוקי, חשוב לך שהוא נגיד יגור לבד בסדר הלאה אתה גר לבד איפה אתה גר? שאלת שאלות זה כאילו ראיון עבודה אבל יש לנו גם עניין של תכונות אופי בתכונות אופי אין פה ראיון עבודה אתה חיובי אתה שמח, אתה רוצה להתאבד אתה יודע להעמיק? אין שאלות זה לא שאלות של ראיון עבודה. אז דבר ראשון יש בעיה כי לא ניתן את הכל...
NLP / שכנוע - איך להשתמש בשאלות הסחה? איך להשתמש בשאלות הטעייה? איך לעשות מניפולציה? איך ליצור ספק אלטרנטיבי? איך לעשות הסחת הדעת? איך לשתול מחשבות בת מודע? איך לגרום למישהו להאמין לך?
...חיסרון. כי כאשר האדם חושב על מה לאכול, המרחק מהשאלה מה לאכול, לשאלה האם לאכול, המרחק מהספק שאתה מוכן שהוא יחשוב עליו, אל הספק שאתה לא מוכן שהוא יחשוב עליו, המרחק הזה הוא לא ככ גדול. וכאשר אתה אומר לילד מה אתה רוצה לאכול, עדיין אתה לא מספיק מרחיק אותו מהספק של האם לאכול. ולשם כך יש אפשרות לעשות את המניפולציה בצורה יותר מתוחכמת, שבה אתה מרחיק את תחושת הספק שבתת המודע של השומע, למקום רחוק יותר מהמקום שאליו אתה לא רוצה שהוא יסתכל. והדרך לכך היא, על ידי...
חשק מיני אצל נשים וגברים, האם גברים רוצים סקס יותר מנשים? האם גברים רוצים רק סקס? האם גברים חרמנים יותר מנשים? במה תלוי כמה חשק מיני יש למישהו? למה גברים כל כך רוצים סקס? חשק מיני אצל גברים, חשק מיני אצל נשים, חרמנות
חשק מיני אצל נשים וגברים, האם גברים רוצים סקס יותר מנשים? האם גברים רוצים רק סקס? האם גברים חרמנים יותר מנשים? במה תלוי כמה חשק מיני יש למישהו? למה גברים כל כך רוצים סקס? חשק מיני אצל גברים, חשק מיני אצל נשים, חרמנות
...לא יהיו להן מערכות יחסים. לעומת זאת, לגברים מסבירים שאם הם לא מצליחים להימצא עם נשים, זה מעיד על חוסר ערך. החברה מעבירה את המסר לגברים שהערך שלהם תלוי בכמה סקס הם מצליחים להשיג, כלומר, בכמות הנשים שיביעו רצון לעשות איתם סקס. מכיוון שגברים שומעים שוב ושוב את המסר הזה, זה גורם להם לרצות סקס יותר, גם אם באופן אובייקטיבי הם לא בהכרח נהנים ממנו יותר מאשר נשים. כיצד תפיסת המשמעות של סקס משפיעה על הרצון בו? בסיס הרצון המיני נובע גם מהמשמעות האישית שמישהו...
אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
...מתלבטים האם להביא ילדים או להישאר אל - הוריים, מתוך חשש מפני ההשלכות הרגשיות, הכלכליות והחברתיות של ההורות. אנשים שבוחרים להיות אל - הוריים עושים זאת לעיתים מתוך חשש כבד מפני פגיעה רגשית שעלולה להיגרם להם אם יקרה משהו רע לילדם. למשל, אישה אחת פחדה מאוד להביא ילד כי היא חששה שאם תביא ילד, הוא עלול להיפגע או אפילו למות, והיא לא תוכל לשאת את הכאב הנפשי שיתלווה לכך. האישה הזו היא דוגמה למישהי שלוקחת אחריות רבה ואינה מקבלת החלטות בקלות דעת, אלא בוחנת...
זוגיות אחרי בגידה, האם להמשיך בזוגיות? האם לקנות או למכור? מסחר במניות, מניה יורדת, מניה עולה, מה יהיה בעתיד? להמשיך אחרי בגידה, להתמודד עם בגידה, לסלוח על בגידה, הפרת אמון, קבלת החלטות
זוגיות אחרי בגידה, האם להמשיך בזוגיות? האם לקנות או למכור? מסחר במניות, מניה יורדת, מניה עולה, מה יהיה בעתיד? להמשיך אחרי בגידה, להתמודד עם בגידה, לסלוח על בגידה, הפרת אמון, קבלת החלטות
...אומר להישאר איתה או לא להישאר איתה? ש: תלוי איך היא תתנהג בעתיד כאילו זה מה שחשוב. אליעד: אוקי ונגיד עובד נגיד שגנב לך מה עדיף להשאיר אותו או לא? ש: אותו דבר זאת אומרת אם אתה חושב שהוא ימשיך לגנוב. אליעד: זה באמת אותו דבר? ש: תלוי נגיד אם אתה חושב שהוא ימשיך לגנוב אין אותו אבל אם תהיה בטוח שהוא לא ימשיך. אליעד: אז זה בעצם לא משנה אם הוא גנב או לא? ש: זה משנה משהו מסוים נניח זה משנה תחנך תלמד אותו תסביר לו. אליעד: האם השיקולים להשאיר אותו תלויים בזה...
אומנות הפיתוי, איך לא להתחיל עם מישהו? אומנות החיזור, איך להתחיל עם מישהו? איך ליצור משיכה רגשית? איך לגרום לה לאהוב אותך? איך להתחיל עם בחורה? איך לא להתחיל עם בחורה? איך להתחיל עם נשים? איך להתחיל עם גברים? להיות קשה להשגה, תחושת כיבוש, יחס מגעיל
...הרגיש רע מהדחייה שהוא קיבל ממך, וממילא רצה אותך. וכמובן שלא תמיד זה עובד, משום שלפעמים אם תתייחס למישהו בצורה רעה, זה יגרום לו להאמין שלא משנה מה יקרה, הוא תמיד יקבל ממך יחס רע. ואז ממילא הוא לא ירצה להיות איתך בקשר. כי היחס הרע שלך, משדר לו שאתה בן אדם שלא יודע לאהוב ולתת יחס טוב. וזה בעיקר תלוי בעד כמה לפני היחס הרע, היה יחס טוב או עוגן כלשהו שמחבר את האדם המושפל, אליך. כי ברגע שיש עוגן חזק, שהאדם המושפל חושב שיהיה לו טוב איתך, ממילא אחכ ברגע שהוא...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לקיחת אחריות, הסרת אחריות, זה לא אתה זה אני, זה לא אני זה אתה, למה מישהו לא רוצה אותך? למה לא רוצים אותך? לגרום למישהו לרצות אותך, התמודדות עם פרידה, למה לא רוצים אותי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
זוגיות, אהבה, הצלחה וחיים טובים - הספר על: איך למצוא זוגיות ואהבה, ייעוץ זוגי, איך להצליח בזוגיות, טיפול זוגי, גישור זוגי, פתרון בעיות בזוגיות, אימון לזוגיות, זוגיות ויחסים, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: אימון לזוגיות, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: גישור זוגי, האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? האם באמת הכל לטובה? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר, אימון זוגות, גישור גירושין ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2900 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 00:59:42 - wesi14