אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אהבה לא הגיונית, למה אני אוהב אותה? למה אני אוהבת אותו? האם להילחם על הקשר הזה? האם ללכת לטיפול זוגי? התאהבות לא הגיונית, איך נוצרת התאהבות? קשר זוגי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, לא מסתפק בזוגיות, קנאות מטורפת, דברים שמסמלים זוגיות, ייעוץ זוגיות, מאמן זוגי, סיכונים בזוגיות ללא נישואים, זוגיות למטרת נישואים, הפרעת חברים לזוגיות, איך לשקם חיי זוגיות, זוגיות ויחסים, לא מוצאת זוגיות, חמדנות בזוגיות, יועץ אישי, הדרכת זוגיות, זוגיות עם הפרעות קשב וריכוז, דרכים לפתור בעיות זוגיות, מערכות יחסים ללא נתינה, יועץ נישואים, התמכרויות זוגיות, זוגיות עם בעיות, מטפל זוגי מומלץ, מאמן עסקי, סקס בזוגיות, תכונות מערכות יחסים, להיות בתולה בזוגיות, מבחן זוגיות, קשר זוגי למטרת הולדה, קבלת השונה בזוגיות, סדנת זוגיות, יחסים בין בני זוג, בגידה בזוגיות, מהי זוגיות טובה, קשר זוגי שמתחיל לאט, סקס וזוגיות ומריבות, סדנאות זוגיות, התאמת זוגיות,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
12:52אהבה לא הגיונית, למה אני אוהב אותה? למה אני אוהבת אותו? האם להילחם על הקשר הזה? האם ללכת לטיפול זוגי? התאהבות לא הגיונית, איך נוצרת התאהבות? קשר זוגי, למה אני מאוהב בה? למה היא אוהבת אותי? מה זו אהבה?
מה גורם לנו לאהוב אדם שעושה לנו רע?

אליעד כהן מסביר כי האהבה שלנו לאחרים לא תמיד הגיונית כפי שנראה לנו. תאוריה בסיסית אומרת שאנחנו אוהבים את מי שאנחנו חושבים שעושה לנו טוב ושהטוב שלנו תלוי בו. לדוגמה, אם אתה חושב שהטוב שלך תלוי במישהו בשם משה, ככל שהטוב הזה יותר חשוב לך וככל שאתה תלוי בו יותר, כך תאהב יותר את משה.

אולם, לפעמים מתרחשת תופעה שנראית מנוגדת להיגיון הזה: אנשים ממשיכים לאהוב ולהילחם על קשר זוגי עם מישהו שלמעשה עושה להם רע. השאלה שנוצרת היא למה אדם ירצה להילחם על קשר שעושה לו רע, ומדוע הוא ממשיך להיאחז בו אם הוא לא טוב לו?

מדוע אנשים נאבקים על קשר זוגי רע?

אליעד נותן דוגמה של זוגיות שבה האישה רוצה להתגרש כי "לא טוב לה", בעוד שהגבר דווקא רוצה להמשיך בקשר, למרות שגם לו לא טוב. הגבר מציע ללכת לטיפול זוגי כי הוא רוצה "להילחם על הקשר". אם נשאל אותו האם הוא אוהב אותה, התשובה תהיה לרוב שלילית. אם כך, למה הוא נלחם על קשר שהוא אינו אוהב ואינו מרגיש טוב בו?

ההסבר שנותן אליעד הוא שהגבר הזה למעשה לא אוהב את האישה שאיתה הוא נמצא, אלא הוא אוהב דמות דמיונית של מה שהוא היה רוצה שהיא תהיה. הוא נלחם על קשר לא בגלל האדם עצמו, אלא כי הוא מדמיין את האפשרות שהמצב ישתפר, והאישה תהפוך לאותה דמות דמיונית ומושלמת שהוא מפנטז עליה.

האם אנו אוהבים את האדם או את הדימוי שלו?

לפי אליעד כהן, לעיתים קרובות האהבה שלנו אינה מופנית כלפי האדם שאיתו אנחנו נמצאים, אלא כלפי דמות דמיונית שאנו יוצרים בראשנו. למשל, אדם שמאוהב בשחקנית קולנוע לא באמת אוהב אותה כאדם, אלא הוא מאוהב בדמות ובפנטזיה שבנה סביבה. באופן דומה, אדם שנלחם על קשר זוגי רע, למעשה לא נלחם עבור האדם הנוכחי, אלא עבור הדמות האידיאלית שהוא יצר בדמיונו.

הוא נותן דוגמה נוספת של אדם בשם שרה. בן זוגה של שרה לא אוהב אותה, שרה גורמת לו לסבל ואף בוגדת בו, אך הוא מתעקש להילחם על הקשר ולשנות אותה. הסיבה לכך היא שבתוך ראשו קיימת "שרה אחרת" דמיונית, שלידה הוא מרגיש שלם ומאושר. המאבק שלו אינו עבור שרה האמיתית, אלא עבור "שרה הדמיונית".

אם יופיע אדם חדש שדומה לאותה דמות דמיונית שהוא יצר בראשו, בן הזוג יעזוב את שרה בקלות לטובת הדמות החדשה הזו. כלומר, הוא לא באמת רוצה את האדם שאיתו הוא נמצא, אלא הוא רודף אחרי אידיאל דמיוני.

מדוע אנשים נלחמים על אידיאלים דמיוניים בזוגיות?

אליעד מסביר כי הסיבה האמיתית לכך שאנשים מתאהבים בדמויות דמיוניות ובאידיאלים, היא שהם בעצם רוצים להרגיש תחושה של שלמות פנימית. הם מאמינים שהדרך הקלה ביותר להגיע לשלמות הזו היא באמצעות אותה דמות אידיאלית. הם לא באמת אוהבים את הדמות עצמה, אלא משתמשים בה ככלי כדי להגיע לתחושת השלמות שאותה הם מחפשים בתת - מודע שלהם.

הוא מסביר שמה שאנשים באמת רוצים הוא להרגיש טוב, ולכן כאשר הם מדמיינים את עצמם עם הדמות הדמיונית הזו הם חווים תחושה טובה - וזה מה שמניע אותם להילחם עבורה.

האם אפשר לאהוב מישהו בגלל משהו אחר לחלוטין?

עוד נקודה שאליעד מעלה היא שבאופן כללי, כל הרצונות שלנו הם בעצם אמצעי למטרה אחרת. לדוגמה, אדם לא באמת רוצה כסף, אלא הוא רוצה את מה שהוא חושב שהכסף יביא לו. כל רצון מוביל לרצון אחר, עד שלבסוף הרצון הבסיסי הוא פשוט להרגיש טוב.

אליעד טוען שאם אדם ינסה לבדוק למה הוא רוצה להרגיש טוב, הוא יגיע בסוף להבנה שאין סיבה אמיתית נוספת לרצון הזה. אי אפשר לרצות להרגיש טוב בשביל משהו אחר, מכיוון שאם היית מפסיק לרצות להרגיש טוב, לא היית מפסיד שום דבר אחר. הרצון להרגיש טוב הוא הבסיס לכל רצון אחר, והוא עומד מאחורי כל החלטה וכל מאבק בחיינו, כולל המאבקים הבלתי הגיוניים בזוגיות.

מה באמת מניע אותנו באהבה?

הסיבה לכך שאנשים נאחזים בקשרים רעים היא שהם מאוהבים בדימוי או באידיאל שהם מדמיינים, ולא באדם האמיתי. האידיאל הזה נותן להם תחושה טובה, ולכן הם ממשיכים להיאחז בו ולהילחם עבורו, גם כאשר הוא גורם לסבל.

אליעד מסביר כי אם אנשים היו יודעים מראש שאי אפשר לשנות את בן או בת הזוג הנוכחיים, הם לרוב היו מוותרים בקלות. העובדה שהם מאמינים שאפשר לשנות את האדם הופכת את המאבק לאטרקטיבי, כי הם למעשה נאחזים באידיאל שאותו הם מקווים להשיג.

סיכום המסר המרכזי:

בסופו של דבר, אליעד כהן מדגיש את החשיבות להבין שהאהבה שאנו חווים כלפי אדם אחר היא לעיתים קרובות אהבה לדמות דמיונית שיצרנו, ולא לאדם עצמו. ההבנה הזו יכולה לעזור לנו להבין את המניעים האמיתיים מאחורי המאבקים וההתאהבויות שלנו, ולראות בצורה ברורה יותר מה באמת אנו רוצים בחיים ובמערכות היחסים שלנו.
מהו הקשר בין אהבה לטוב שמישהו עושה לנו?

האהבה היא לא תמיד הגיונית, ולפעמים אנחנו מוצאים את עצמנו אוהבים מישהו למרות שלא טוב לנו איתו. יש תיאוריה שמסבירה שבני אדם אוהבים את מי שהם חושבים שעושים להם טוב ושחיים טובים תלויים בהם. כלומר, אם אדם מאמין שהטוב שלו תלוי במישהו, הוא יאהב אותו כל עוד הוא חושב שהקשר עם אותו אדם נותן לו טוב.

מה קורה כשאחד מבני הזוג רוצה להילחם על הקשר והאחר לא?

נניח מצב שבו אישה אומרת שהיא רוצה להתגרש כי לא טוב לה עם בן הזוג. מצד שני, הבן זוג מעוניין להילחם על הקשר ומציע ללכת לטיפול זוגי, מתוך מחשבה שהוא יכול לשנות את המצב. השאלה היא, מדוע אדם יילחם על קשר שמזיק לו? לכאורה, אם הוא לא אוהב את בן הזוג והקשר עושה לו רע, למה להילחם עליו?

התשובה היא שלפעמים הוא לא נלחם על אותו אדם, אלא על דמות דמיונית שהוא מדמיין. כלומר, הוא מאוהב במישהו שהוא חושב שיכול להיות, ורק את הדמות הזו הוא רוצה. יתכן שהוא שונא את בן הזוג הנוכחי, אבל מדמיין שעם דמות אחרת המצב יהיה טוב יותר, ולכן הוא מנסה לשנות את בן הזוג הנוכחי כדי להתקרב לדמות הדמיונית הזו.

האם אנחנו באמת אוהבים את בני הזוג שלנו או את הדמות הדמיונית?

מה שהאדם אוהב, במקרה כזה, הוא לא את בן הזוג שהוא נמצא איתו עכשיו, אלא את הדמות שהוא מדמיין שיכול להיות איתה בעתיד. אפילו אם הוא שונא את בני הזוג הנוכחיים, הוא לא תמיד אוהב אותם, אלא את התמונה שדמיין מראש.

האם אהבה היא באמת מה שאנחנו חושבים שהיא?

למעשה, אהבה לא תמיד מכוונת לאדם עצמו אלא לדימוי שאנחנו יוצרים. לדוגמה, אדם שמתאהב בשחקנית קולנוע לא אוהב את השחקנית עצמה, אלא את הפנטזיה שהוא יצר עליה, את הדימוי שהיא מייצגת עבורו. כך גם עם בני זוג - אנחנו עשויים לאהוב את הדימוי של מה שהיינו רוצים שהם יהיו, ולא אותם כפי שהם בפועל.

למה אנשים לפעמים נלחמים על משהו שלא טוב להם?

כשאנשים נלחמים על קשר זוגי למרות שהוא לא טוב להם, זה לא בהכרח בגלל שהם אוהבים את האדם שמולם, אלא כי הם מאוהבים בדימוי שהם יוצרים עליו. הם מדמיינים שאם רק יצליחו לשנות אותו או את מערכת היחסים, הם יגיעו למקום טוב יותר, וזו הסיבה שהם ממשיכים להילחם על הקשר.
עכשיו יש תיאוריה שאומרת שבן אדם אוהב את?

ש: מי שהוא חושב שעושה לו טוב שזה תלוי בו.

אליעד: יפה את מי שהוא חושב שעושה לו טוב ושהטוב שלו תלוי בו עד כאן זה נכון יפה, עכשיו בן אדם אוהב את מי שהוא חושב שעושה לו טוב ושהוא חושב שהטוב שלו תלוי בו זאת אומרת אם אתה חושב שהטוב שלך תלוי במשה אז אתה תאהב את משה כמה אתה רוצה את הטוב שתלוי בו כמה אתה תלוי בזה כמה זה ככה תאהב אותו עד כאן זה נכון, עכשיו בא נדבר רגע אחד על זוגיות לפעמים שני בני זוג רבים אחד לא רוצה את הקשר ואחד רוצה את הקשר עכשיו יש אחד אומר "אני לא רוצה את הקשר" נגיד האישה היא אומרת "אני רוצה להתגרש, למה את רוצה להתגרש? כי הוא לא עושה לי טוב לא טוב לי איתו" אוקי עכשיו הולכים לגבר "אתה רוצה אותה? כן רוצה אותה, למה אתה רוצה אותה טוב לך איתה?" ברוב המקרים הוא יגיד שלא יגיד " לא לא טוב לי איתה גם אני לא טוב לי איתה אבל אני מוכן להילחם על הקשר הזה להילחם אני רוצה להילחם על הקשר הזה בא נלך לטיפול זוגי ונלחם על הקשר הזה".

עכשיו בא נחשוב בן אדם שאומר בא נלך לטיפול זוגי מה הוא חושב שהוא צריך להשתנות או שגם השני צריך להשתנות גם השני אם הוא חושב שרק הוא לא צריך טיפול זוגי נכון עכשיו ככה אם בעצם הוא חושב שגם השני צריך להשתנות והרבה פעמים הוא אומר "אם אני נשאר עם הבן אדם הזה איכשהו אני לא רוצה אותו" זאת אומרת שבעצם הבן אדם השני כרגע עושה לו רע זאת אומרת הוא לא מקבל טוב מהבן אדם השני, מה שאני בעצם מנסה להגיד שלפעמים התיאוריה אומרת שבן אדם אוהב את מה שעושה לו טוב עכשיו בן אדם נלחם על קשר שעושה לו טוב או על קשר שעושה לו רע על מה בן אדם ילחם.

ש: על מה שעושה לו טוב.

אליעד: הקשר שעושה לו טוב אז איך יכול להיות שאנשים רע להם בזוגיות והם עדיין נלחמים על הקשר?

ש: כי בעתיד יכול להיות טוב.

אליעד: אבל עובדתית אתה אוהב את הבן אדם הזה?

ש: כן.

אליעד: אתה לא אוהב אותו לא טוב לך איתו.

ש: לא יודע אם הוא אוהב אותו או לא.

אליעד: לא זה חשוב אתה תרצה להילחם על קשר עם מישהו שאתה אוהב או מישהו שאתה לא אוהב?

ש: מישהו שאתה אוהב.

אליעד: מישהו שאתה אוהב נכון את מי אתה אוהב את מי שעושה לך טוב אז איך יכול להיות שאתה נלחם על קשר עם מישהו שלא עושה לך טוב, שאלתי שאלה פשוטה בן אדם ילחם על קשר.

ש: זה להילחם על אינטרסים אחרים לא על אהבה.

אליעד: לא זה לא נכון אינטרסים אחרים זה נקרא אהבה אינטרסים אחרים זה אומר דברים טובים אחרים דברים טובים אחרים שקשורים לקשר איתו זה אומר שהקשר עושה לך טוב.

ש: כרגע לא עושה לי טוב אבל זה יעשה לי טוב בעתיד.

אליעד: אבל אתה אוהב אותה לא כרגע איך שהיא אתה אוהב אותה.

ש: אתה אוהב אותה ואתה לא יודע שאתה אוהב אותה.

אליעד: שמה?

ש: אתה לוקח את מה שאתה רוצה שיראה התמונה העתידית הזאת את זה אתה אוהב ועל זה אתה נלחם אתה לימדת אותנו.

אליעד: אני יודע שלימדתי את זה אז זאת אומרת, שנייה אז בא נחדד כזה דבר בן אדם אוהב את מה שעושה לו טוב כאשר בן אדם נלחם על הזוגיות והוא מנסה לשנות מישהו שלא עושה לו טוב זה לא בגלל שהוא אוהב, כשאתה נלחם נגיד אתה אומר "אני עכשיו רוצה להסתדר עם אשתי" ואתה נלחם לשנות אותה להשתנות לשנות אותה אתה לא עושה את זה כי אתה אוהב אותה אתה עושה את זה כי אתה אוהב מישהי אחרת שאתה חושב שהיא דומה לה, לא אתה צריך להבין את מי אתה אוהב אתה כשאתה נלחם על הזוגיות איתה אתה לא נלחם על הזוגיות כי אתה אוהב אותה או לא תמיד זה ככה תלוי כמה אתה אוהב אותה.

ש: אז אתה נלחם על האידיאה בעצם?

אליעד: בדיוק אתה התאהבת במישהי ומישהי הזאת זאת לא זאת שאתה נמצא איתה עכשיו בטיפול אתה התאהבת במישהי אחרת שהמישהי האחרת הזאת אתה מדמיין יש דמות בראש שלך שאתה מדמיין את הדמות הזאת אתה מדמיין שאתה עם הדמות הזאת וטוב לך וכשאתה מדמיין את הדמות ההיא הדמיונית ואתה מדמיין שהדמות ההיא איתך מאוד טוב לך, למה אתה מתאהב בדמות הדמיונית כי הדמות הדמיונית כשאתה מדמיין שהיא איתך טוב לך בן אדם יכול להתאהב בדמות דמיונית כי מה בן אדם אוהב את מה שעושה לו טוב וכשהוא מדמיין שהוא נמצא עם הדמות הדמיונית אז טוב לו ולכן כשהוא נלחם על הזוגיות הוא לא נלחם עליה הוא נלחם על מה שהוא רוצה שהיא תהיה כי הוא התאהב.

ש: נכון כן.

אליעד: לא אבל צריך להבין שהאהבה זה לא אליה האהבה זה למישהי אחרת אתה נלחם עבור המישהי האחרת דרכה עכשיו למה דרכה כי אתה חושב שביחס לאלטרנטיבות שלך לשנות אותה זה יותר קל מלהשיג את ההיא שאתה רוצה מאשר להתחיל עם מישהי אחרת, מההתחלה איך קראו לאשתו.

ש: שולה.

אליעד: שולה.

ש: תקווה.

אליעד: לא תקווה זה לא טוב תקווה התקווה טובה התקווה רעה לא בא נלך על שם אחר קראו לה שרה. עכשיו ככה הוא לא אהב את שרה שימו לב היה לו רע עם שרה שרה מיררה לו את החיים רק ובגדה בו ומיררה לו את החיים הוא אמר "אני חייב לטפל בזוגיות הזאת אני רוצה להילחם על הזוגיות לשנות אותה" אמרו לו "טוב לך עם שרה" הוא אמר "לא טוב לי עם שרה, אז למה אתה נלחם על הזוגיות עם שרה לא טוב לך איתה אתה אוהב אותה? לא אוהב אותה" אז אם הוא לא אוהב אותה, עכשיו זה אולי נראה פשטני אבל אני מנסה לחדד פה משהו בראש שלו יש לו אהבה כלפי שרה אחרת יש לו בראש דמות של מישהי והוא מדמיין שכשהוא עם המישהי הזאת מישהי אחרת שלא קיימת במציאות הוא מדמיין שכשהוא עם המישהי הזאת יהיה לו מאוד טוב ואז הוא מתחיל להתאהב בדמות שהוא מדמיין והוא רוצה להשיג את הדמות שהוא מדמיין הוא לא רוצה את זאתי הוא רוצה את הדמות שהוא מדמיין.

אם עכשיו תבוא איזה מכונת זמן פתאום יוצאת פה שרה חדשה הוא לזאתי "אין בעיה את לכי אני עם החדשה" אם החדשה תרצה אותו בסדר הוא לא באמת רוצה אותה הוא רוצה מישהי אחרת בכלל והוא מאוהב במישהי אחרת, עכשיו הוא אומר לעצמו מה האלטרנטיבות שלי להשיג את המישהי האחרת שאני רוצה הכי קל זה לשים את המשאבים פה כי מישהי אחרת עכשיו איך תשיג את הכל ומה האמת עכשיו נלך עוד אחד יותר עמוק האמת היא שהוא גם לא אוהב גם את שרה העתידית גם אותה הוא לא באמת אוהב הוא רוצה להרגיש תחושת שלמות בכלל והוא חושב שהדרך הכי מהירה להרגיש תחושת שלמות זה באמצעות שרה העתידית או שרה הדמיונית.

ש: זה בתת המודע שלו?

אליעד: כן אתה אוהב משהו אחר למה אתה אוהב את שרה העתידית הדמיונית כי יש משהו אחר שאתה אוהב ואתה חושב שהאלטרנטיבה הכי טובה להשיג את זה זה באמצעות שרה הדמיונית והאלטרנטיבה הכי טובה להשיג את שרה הדמיונית זה באמצעות טיפול זוגי עם שרה אבל מה שבאתי להגיד שזאת נוסחה בן אדם אוהב את מה שהוא חושב שעושה לו טוב אם אתה נלחם על קשר זה לא בגלל או לא תמיד יכול להיות שכן אוהבים אחד את השני אבל יכול להיות שהוא יגיד "כן אני אוהב ואני רוצה לשפר" אבל הבן אדם מתאהב בדמות שהוא נלחם הוא לא נלחם עבור האישה הזאת עבור הגבר הזה הוא נלחם עבור הדמות שהוא רוצה להגיע. לא הבנתי מה אמרת עכשיו מה אמרת?

ש: אני אומר אני נתתי תשובה שבעתיד שהוא חושב שבעתיד יהיה לו טוב איתה.

אליעד: מה שאמרת עכשיו זאת האמת אבל השאלה הייתה, מה שאמרת זאת אמת אמרת למה הוא נלחם כי הוא חושב שיהיה לו טוב עד כאן זאת אמת הוא חושב שאם הוא ילחם יהיה לו יותר טוב מאשר אם הוא לא ילחם עד כאן זאת אמת אבל באתי להגיד משהו אחר באתי להגיד שתפיסתית הוא לא מאוהב בה יכול להיות בן אדם ששונא את האישה הזאת והוא עדיין נלחם על הקשר איתה לא כי הוא מאוהב בה הוא מאוהב במישהי אחרת בכלל שהיא דומה לה השאלה את מי הוא אוהב פה, אתה אומר הוא שונא אותה הוא אומר "אני שונא אותה היא משפילה היא עושה לי רע זה וזה ואני רוצה להילחם על הקשר הזה" למה היא עושה לך רע, עכשיו זה נכון אתה יכול להגיד "כי אני חושב שיהיה לנו יותר טוב" זה נכון אני דיברתי בקומפוננט ברכיב של האהבה את מי תאהב אותה אבל ב - image הוא נלחם כשהוא מסתכל עליה ואומר לה אני רוצה לשנות אותך הוא מנסה הוא משתמש בה בשביל להשיג מישהי אחרת.

יש מישהי אחרת שהוא רוצה והיא מאוד דומה לבחורה שפה ולכן הוא מנסה לשנות אבל הוא לא רוצה אותה רוב האנשים או חלק גדול מהמקרים אם הוא היה יודע שהאישה הזאת תישאר כמו שהיא עכשיו הוא לא היה רוצה אותה נגיד אם היו אומרים לו "אם אתה יודע שכמו שהיא עכשיו לנצח אתה לא יכול לשנות אותה אתה רוצה אותה" נגיד הוא אומר לא זאת אומרת שאתה לא אוהב אותה אז למה אתה נלחם על זה אם אתה לא אוהב אותה למה אתה נלחם את מי אתה אוהב פה מה האהבה שהזינה את האנרגיה של המלחמה האהבה הייתה לדמות אחרת זה הכל.

ש: אם אנחנו הולכים לתת מודע שלו אז זה פשוט אני לא יכול להעמיד את עצמי במקומו ולהגיד אני אוהב מישהי אחרת מדומיינת אני לא יכול להעמיד את עצמי במקומו השאלה אם זאת האמת.

אליעד: זאת האמת שמה?

ש: אם זאת איזושהי פרשנות שזה לא מה שיש לו בראש אתה אמרת רכיב האהבה בסדר אני מבין.

אליעד: מה זאת שאלה אתה אומר מי אמר שמה שאני אומר זה נכון תחקור את זה. עכשיו בא נלך יותר מזה לפעמים בן אדם אוהב מישהו ואמרנו גם את זה המון פעמים בן אדם אוהב מישהו והוא לא באמת אוהב אותו הוא אוהב מישהו אחר והמישהו האחר הזה מזכיר לו, דוגמה נגיד שבן אדם אוהב שחקנית קולנוע בחורה אוהבת שחקן קולנוע למה היא אוהבת אותו הרבה פעמים זה לא בגלל שהוא משחק יפה כי יש לה כל מיני פנטזיות עליו נגיד והפנטזיות עושות לה טוב והוא מזכיר לה את הפנטזיה לכן היא אוהבת אותו לכן הוא אוהב אותה לא בגלל שהוא אוהב אותה הוא פשוט היא הדבר הכי קרוב לפנטזיה שלו לכן הוא אוהב אותה אבל הוא לא אוהב אותה הוא אוהב מישהי אחרת כי היא עוזרת לו להשיג את המישהי האחרת.

רגע אבל מה זה אומר לך אתה יכול לקחת את כל הרצונות שלך ולראות שכל הרצונות שרצית אי פעם אתה תמיד רוצה אותם בשביל משהו אחר ואותו בשבילו וזה בשבילו וזה בשבילו אתה לא רוצה את הכסף אתה רוצה כסף בשביל משהו אתה לא רוצה את המשהו אתה רוצה את המשהו בשביל משהו את כל זה למה אתה רוצה "עכשיו אני רוצה להרגיש" טוב ולמה דווקא את זה ולמה זה טוב ולמה זה זה ולמה אתה כל כך רוצה להרגיש טוב בשביל מה אתה לא יודע למה אם לא היית רוצה להרגיש טוב מה יכל לצאת לך מזה שאתה רוצה להרגיש טוב, האם יכול להיות שלבן אדם יהיה אינטרס לרצות להרגיש טוב האם יכול להיות שלבן אדם יהיה אינטרס לחיות כן למה כי בגלל שהוא רוצה נגיד הוא מפחד שאחרי שהוא ימות יהיה לו רע לכן הוא רוצה לחיות כל דבר למה אתה רוצה לאכול בשביל משהו אחר למה זה בשביל זה.

אבל האם יכול להיות שבן אדם ירצה להרגיש טוב בשביל משהו האם בן אדם יכול לרצות להרגיש טוב בשביל משהו לא זה לא יכול להיות למה כי אם אתה לא רוצה להרגיש טוב אין משהו בשבילו לרצות אתה לא יכול לרצות להרגיש טוב בשביל משהו כי אם אני מוחק לך נגיד הרעיון בוא אל תרצה להרגיש טוב מה אתה מפסיד אתה לא מפסיד שום דבר אם אתה לא רוצה להרגיש טוב אתה לא מפסיד שום דבר לכן לא יכול להיות שבן אדם רוצה להרגיש טוב בשביל משהו.

ש: יש מצב שבשבילו זה הטוב.

אליעד: נכון אבל זה נראה מפגר סתם רוצה להרגיש טוב תראה כמה בלגני עכשיו מי שואל למה אני רוצה להרגיש טוב מישהו שמרגיש רע בדרך כלל זאת אומרת אז מה אתה צריך את כל הבלגן הזה בשביל מה לך לרצות להרגיש טוב ולהרגיש רע, עוד פעם מי שאל למה אני רוצה להרגיש טוב ההוא שאמר טוב לי או ההוא שאמר רע לי ההוא שאמר רע לי אם הוא אומר "טוב לי אוקי אז אני רוצה להרגיש טוב וטוב לי אין בעיה, לא למה אני רוצה להרגיש טוב תראה כמה רע זה עושה לי" אבל אם באמת זה עושה לך כל כך רע ואין שום סיבה אל תרצה את זה.

ש: יפה במילים.

אליעד: יפה עכשיו השאלה היא מה האמת שאתה יכול לקחת את הרצונות שלך "למה אני רוצה את זה בשביל זה ולמה אני רוצה את זה בשביל" כל הזמן לעשות את זה עד שבסוף "למה אני רוצה להרגיש טוב".
NLP, בלעדיות רגשית, איך לגרום למישהו לאהוב רק אותך? איך לגרום למישהו לרצות רק אותך? איך למנוע בגידה? לרצות אותך באופן בלעדי, מיומנויות חברתיות, מערכות יחסים, זוגיות, אהבה בלעדית
NLP, בלעדיות רגשית, איך לגרום למישהו לאהוב רק אותך? איך לגרום למישהו לרצות רק אותך? איך למנוע בגידה? לרצות אותך באופן בלעדי, מיומנויות חברתיות, מערכות יחסים, זוגיות, אהבה בלעדית
...המרכזית - האם אפשר לגרום למישהו לרצות רק אותך? הוא מציין כי במציאות, זה כמעט בלתי אפשרי לעשות זאת במלואו. אפילו אם אתה מספק לאדם את כל הצרכים והחסרונות שלו, תמיד ייתכן מצב שבו הוא יתחיל לחפש משהו נוסף. הסיבה לכך היא שברגע שממלאים את החסרונות, התחושה של שלמות אינה באמת מוחלטת, והאדם עשוי להרגיש את הצורך לחפש חוויות או יתרונות נוספים, גם אם אלו לא דרושים לו באופן מובהק. מהו המניע העמוק לרצון בבלעדיות? אליעד מסביר כי הרבה פעמים, הרצון בבלעדיות נובע...
איך להימנע ממריבה? איך לא להרוס אהבה? איך ליצור אוירה נעימה? איך נמדדת אהבה? איך להימנע מקונפליקט? איך לא להחליש אהבה? איך לא להרוס זוגיות? איך לא להרוס חברות? איך לא לריב? איך לא לגרום למישהו לא לאהוב אותך?
...הנאה מהאהבה כלפי הדבר שויתרו למענו, במקום הטוב שאותו הפסידו. כך שהאהבה עשויה דווקא להתחזק כאשר מוותרים על משהו למענך. אבל מצד שני, לפעמים קורה גם ההפך, שמישהו עשוי דווקא להרגיש רע מכך שהוא ויתר על משהו למענך והוא ירגיש שיש עלויות בלאהוב אותך. וצריך להיות מודע לכך. ואם בכל זאת נכנסים לסיטואציה שבה אתה צריך להעמיד את האדם השני במצב שבו הוא יצטרך לבחור בינך לבין מישהו או משהו אחר, כיצד באפשרותך לצמצם נזקים מהאפשרות שהוא בסוף יוותר על הרצון שלך? ואיך...
איך לפתח שיחה מעניינת? איך לפתח שיחה מהנה? איך ליהנות מפיתוח שיחה? איך למצוא נושאי שיחה? איך לדעת על מה לדבר עם אנשים? על מה לדבר עם בחורה בדייט? פיתוח שיחה עצמית, מיומנויות תקשורת בין אישית
איך לפתח שיחה מעניינת? איך לפתח שיחה מהנה? איך ליהנות מפיתוח שיחה? איך למצוא נושאי שיחה? איך לדעת על מה לדבר עם אנשים? על מה לדבר עם בחורה בדייט? פיתוח שיחה עצמית, מיומנויות תקשורת בין אישית
...לכל אדם יש שיחה פנימית בלתי פוסקת עם עצמו, בין אם הוא מודע לכך ובין אם לא. כאשר אדם הולך ברחוב ורואה חפץ כלשהו, למשל שועל, מיד עולות לו מחשבות שונות. הוא יכול לחשוב על משמעות החפץ, על סיפורים הקשורים אליו, או אפילו לשאול את עצמו שאלות עליו. אליעד מדגיש שכאשר בן אדם יודע לזהות את המחשבות שעולות אצלו בצורה ברורה, יהיה לו קל יותר להשתמש בהן בשיחות עם אנשים אחרים. הוא נותן את הדוגמה של אדם שראה שועל בספארי ואומר שברגע שמישהו מספר לו על כך, מיד הוא חושב...
המבחן של המורה הרוחני, המבחן של ההארה הרוחנית, המבחן של האושר, א מיניות, העדר משיכה מינית, אסקסואליות, לזהות מורה רוחני, מי הגיע להארה? חוסר משיכה מינית, בלי משיכה מינית
המבחן של המורה הרוחני, המבחן של ההארה הרוחנית, המבחן של האושר, א מיניות, העדר משיכה מינית, אסקסואליות, לזהות מורה רוחני, מי הגיע להארה? חוסר משיכה מינית, בלי משיכה מינית
...בכך באופן מודע לחלוטין. הוא מדגיש שיכולת זו משקפת את היכולת הכללית של האדם להבין ולשלוט בכל רובד של המציאות, גם באלו שנראים לכאורה הכי בסיסיים ומחויבים. מה הקשר בין ארץ ישראל להבנת שכל אמיתי לפי רבי נחמן? אליעד כהן מתייחס גם לדוגמה נוספת של רבי נחמן, שהסביר שהבנה אמיתית של המציאות, דומה לטעימה של טעם מסוים, טעם של ארץ ישראל. רבי נחמן טען שמי שמבין באמת את השכל האמיתי, את העומק של המציאות, יכול לזהות מיד לפי השיח עם אדם אחר אם אותו אדם היה במחיצת...
חשק מיני, חשק לסקס, למה אנשים רוצים לעשות סקס? למה אנשים נהנים מסקס? איך נוצר הרצון לסקס? איך הסביבה משפיעה על הרצון לסקס? השפעת הסביבה על הרצון לסקס, למה אנשים נהנים מסקס? סיבות למה אנשים רוצים לעשות סקס, טיפול בדחף מיני
חשק מיני, חשק לסקס, למה אנשים רוצים לעשות סקס? למה אנשים נהנים מסקס? איך נוצר הרצון לסקס? איך הסביבה משפיעה על הרצון לסקס? השפעת הסביבה על הרצון לסקס, למה אנשים נהנים מסקס? סיבות למה אנשים רוצים לעשות סקס, טיפול בדחף מיני
...לתחושת הערך העצמי שלהם. כאשר אדם מצליח להשיג משהו שנחשב בעל ערך חברתי גבוה, הוא מרגיש טוב עם עצמו ומרגיש שהוא שווה או מוצלח יותר מאחרים. לדוגמה, אם הרבה גברים רוצים לעשות סקס עם מישהי שנחשבת לאטרקטיבית במיוחד, גבר שיצליח לעשות סקס איתה ירגיש שהוא טוב יותר או נחשק יותר מאחרים שלא הצליחו בכך. כך נוצרת דינמיקה שבה אנשים רוצים לעשות סקס לא רק בגלל ההנאה הפיזית או הרגשית שבו, אלא גם כדי להרגיש מוצלחים יותר ביחס לסביבתם. מה כדאי לבדוק לגבי הרצונות המיניים...
זוגיות, לגרום למישהו לרצות רק אותך, לגרום למישהו לאהוב רק אותך, התאהבות, לא לבגוד בך, לגרום למישהו להתאהב בך, לגרום למישהו להימשך אליך, משיכה אישית, בגידה, בוגד בי, לחשוב עליך
זוגיות, לגרום למישהו לרצות רק אותך, לגרום למישהו לאהוב רק אותך, התאהבות, לא לבגוד בך, לגרום למישהו להתאהב בך, לגרום למישהו להימשך אליך, משיכה אישית, בגידה, בוגד בי, לחשוב עליך
...ביחס לכל האלטרנטיבות שהוא מכיר וכו יעשו לו יותר טוב מרע והוא משכלל בזה את היתרונות שלו את החסרונות שלו וכו. ועכשיו מפה נחזור עוד פעם לשאלה אז איך לגרום למישהו למישהי לרצות רק אותך או איך לרצות רק אותך באופן בלעדי? אז ככה אז קודם כל לא מחויב שתמלא לה את כל הרצונות מחויב שביחס לאלטרנטיבות שלה אם היא תרצה רק אותך, מחויב שאתה תהיה האלטרנטיבה הטובה ביותר שלה ושמבחינתה היא לא תוכל לדלג על כמה אופציות אבל קודם כל זה המחויב. ש: מה הם האופציות? אליעד: כי...
איך להפוך אהבה לשנאה? חיזור יתר, איך לגרום למישהו להפסיק לאהוב משהו? איך לגרום למישהו לשנוא משהו? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? איך להפריד בין בני זוג? תחושת צמצום, טעויות בחיזור, למה אנשים שונאים את מי שאוהב אותם?
איך להפוך אהבה לשנאה? חיזור יתר, איך לגרום למישהו להפסיק לאהוב משהו? איך לגרום למישהו לשנוא משהו? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? איך להפריד בין בני זוג? תחושת צמצום, טעויות בחיזור, למה אנשים שונאים את מי שאוהב אותם?
...התחושה שהוא תלוי בו ונמצא בצמצום. אילו טעויות חיזור הופכות אהבה לרתיעה? טעות נפוצה היא להפעיל לחץ על האדם השני ולאפשר לו להרגיש שרק צד אחד זקוק לאהבה. למשל, משפטים כמו אם לא תאהב אותי, אהרוס לעצמי את החיים או אני חייב שתאהבי אותי גורמים לצד השני לרצות לברוח. הלחץ גורם לתחושת חובה ולפחד מהתקשרות, וכך במקום לעורר אהבה, נוצר ניכור ואף שנאה. איך להשתמש בעיקרון הזה כדי להפריד בין בני זוג או להפסיק עישון? כדי להפריד בין בני זוג, אפשר לגרום לאחד מהם לחשוב...
הדרכת הורים לילדים שעושים סמים, איך לעזור לילד להפסיק להשתמש בסמים? איך לגרום לילד להפסיק לעשן מריחואנה? למה הילד משתמש בסמים? איך להתמודד עם ילד שמעשן סמים? איך להפסיק צריכת סמים? שימוש בסמים בגיל ההתבגרות, סמים אצל בני זוג
הדרכת הורים לילדים שעושים סמים, איך לעזור לילד להפסיק להשתמש בסמים? איך לגרום לילד להפסיק לעשן מריחואנה? למה הילד משתמש בסמים? איך להתמודד עם ילד שמעשן סמים? איך להפסיק צריכת סמים? שימוש בסמים בגיל ההתבגרות, סמים אצל בני זוג
...השימוש בסמים הוא לטפל בשורש הבעיה שגורמת לילד לפנות לסמים מלכתחילה. הוא מדגיש ששימוש בסמים, אפילו שזה מזיק, מספק לילד תחושה טובה שמכסה על מצוקה פנימית או רגשית שהוא אינו יודע לפתור בכוחות עצמו. לכן, השאלה שצריך לשאול היא לא רק איך לגרום לילד להפסיק להשתמש בסמים, אלא למה הילד משתמש בסמים מלכתחילה ומה רע לו בחיים. למה הילד משתמש בסמים? הסיבה שילדים או בני נוער מתחילים להשתמש בסמים נובעת כמעט תמיד ממצוקה רגשית או נפשית שהם לא מצליחים להתמודד איתה בדרכים...
להיות בזון שלך - מדוע אנשים מנסים להיכנס ל"זון" וכיצד הדבר קשור לטראומות עבר? ספיידרמן או סופרמן, מה מקור התחושה שצריך להיות מישהו אחר כדי להצליח בחיים? האם להיות בזון זו באמת הדרך הטובה ביותר להתמודד עם חוסר ביטחון? מדוע חשוב להפסיק להיות שיפוטי כלפי עצמך? איך אפשר לשחרר את הצורך להיכנס לזון? מה התפקיד של זוגיות וביטחון עצמי בהתגברות על טראומות עבר?
...ברגיל. הם חווים את עצמם כדמויות חלשות, לא מוצלחות, וחווים בושה או פחד מהעבר. לדוגמה, כאשר אדם חושב שהוא אפס או חלש רגיש ופחדן, הוא מנסה לברוח מהדמות הזאת וליצור דמות חדשה, מוצלחת יותר, שתהיה מושכת ונערצת על ידי אחרים. המוטיבציה להיות בזון היא כדי להיות עם תחושת ביטחון עצמי, תחושת הצלחה עם אנשים ובמיוחד תחושת הצלחה עם בחורות. מה מקור התחושה שצריך להיות מישהו אחר כדי להצליח בחיים? אליעד כהן מתאר שהתחושה הזאת נובעת מטראומות וחוויות שליליות בעבר, שבהן...
הדרכת מטפלים, 2 אפשרויות איך להרגיש טוב, איך לעזור למישהו להרגיש טוב? איך לגרום למישהו להרגיש טוב? להרגיש טוב או לא להרגיש רע, נטל ההוכחה ולהרגיש טוב, איך לנחם מישהו? איך לחזק מישהו? איך לעודד מישהו? איך לטפל במישהו?
הדרכת מטפלים, 2 אפשרויות איך להרגיש טוב, איך לעזור למישהו להרגיש טוב? איך לגרום למישהו להרגיש טוב? להרגיש טוב או לא להרגיש רע, נטל ההוכחה ולהרגיש טוב, איך לנחם מישהו? איך לחזק מישהו? איך לעודד מישהו? איך לטפל במישהו?
...לעזור למישהו, אל תמהרו לגרום לו להרגיש טוב, כי זה דורש מאמץ כפול - גם להפסיק להרגיש רע וגם להרגיש טוב. במקום זאת, נסו להוביל אותו לשלב של לא משנה, וזה יקל עליו הרבה יותר. כאשר אדם נפגע, לדוגמה, בגלל פרידה רומנטית, ניתן לנקוט באחת משתי הדרכים: גישה ראשונה: אל תדאג, תמצא מישהי אחרת!, אתה בחור טוב, היא לא שווה אותך! - כאן אנו מנסים לגרום לו להרגיש טוב. גישה שנייה: מה זה משנה?, למה זה חשוב כל כך? - כאן אנו פשוט גורמים לו להפסיק להרגיש רע. סיכום יש הבדל...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אהבה לא הגיונית, למה אני אוהב אותה? למה אני אוהבת אותו? האם להילחם על הקשר הזה? האם ללכת לטיפול זוגי? התאהבות לא הגיונית, איך נוצרת התאהבות? קשר זוגי, למה אני מאוהב בה? למה היא אוהבת אותי? מה זו אהבה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
זוגיות, אהבה, הצלחה וחיים טובים - הספר על: פתרון בעיות בזוגיות, איך למצוא זוגיות ואהבה, גישור זוגי, ייעוץ זוגי, איך להצליח בזוגיות, טיפול זוגי, אימון לזוגיות, זוגיות ויחסים, איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לא להישחק בעבודה? איך לעשות יותר כסף? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להאמין בעצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: פתרון בעיות בזוגיות, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להצליח בזוגיות, למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג זוגי, אימון אישי, מאמן לזוגיות ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 25_06_2025 השעה 20:26:40 - wesi14