אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פרידה קשה, ללכלך על האקסית, פרידה בעקבות בגידה, טיפול בטראומה זוגית, להוציא מישהו מהראש, להאשים את האקסית, לשנוא את האקסית, לשכוח את האקסית, האקסית הרסה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, תת מודע זוגיות, מערכת יחסים לא בריאה, מה זה זוגיות, מתי להתייאש מזוגיות מסויימת, סדנא זוגית, סקס בזוגיות, תחושות במערכת זוגית, מערכות יחסים, תכונות מערכות יחסים, מהי שותפות זוגית, להיות בתולה בזוגיות, איך מנהלים מערכת יחסים, קשר זוגי למטרת הולדה, אימון עסקי, לא מסתפק בזוגיות, מפתח לזוגיות בריאה, זוגיות במשבר, מחויבות משפחתית זוגית, נסיבות לקונפלקטים בזוגיות, ייעוץ זוגי ומשפחתי, איך למצוא אהבה, חוסר תקשורת בזוגיות, בדידות בזוגיות, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית וזוגיות, בעיות בזוגיות לאחר בגידה, איך לבנות זוגיות, קואצר אישי וזוגי, למצוא זוגיות טובה, זוגיות ואהבה, חילוקי דעות בזוגיות, איך לדבר עם זוגות במשבר יחסים, הצלחה בזוגיות, כלים לזוגיות מוצלחת, מערכות יחסים בין בני זוג, הפחד כמנהל ריגשי ביחסים, מערכת יחסים,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פרידה קשה, ללכלך על האקסית, פרידה בעקבות בגידה, טיפול בטראומה זוגית, להוציא מישהו מהראש, להאשים את האקסית, לשנוא את האקסית, לשכוח את האקסית, האקסית הרסה לי את החיים, האקס הרס לי את החיים, הזדהות עם דמות הקורבן
מהם הגורמים שמובילים אותנו ללכלך על האקס?

הצורך הרגשי ללכלך על האקס או האקסית נובע ממגוון סיבות נפשיות, אשר לעיתים קשורות בכאב רגשי או בגעגועים. לעיתים קרובות, כאשר אדם עובר פרידה קשה, הוא מנסה למצוא מישהו להאשים בכאב שהוא מרגיש. האשמת הצד השני, במיוחד כאשר מדובר בקשר שהסתיים, יכולה להקל על הסבל הרגשי ולהפנות את תשומת הלב לכעס כלפי האדם האחר במקום להתמודד עם תחושת החסר או הגעגוע. כך, האדם מרגיש שהוא מוצא מישהו ש"עשה לו רע" ומחפש אמפתיה והבנה מהסביבה.

איך האשמות כלפי האקס קשורות בגעגועים ואהבה?

אחד הגורמים המשמעותיים שמובילים אותנו ללכלך על האקס, הוא געגועים. לעיתים קרובות, התחושות האמיתיות שגורמות לכאב הן געגועים לאדם שהיה לנו קשר איתו, ותחושת ריקנות שנוצרת עם סיום הקשר. אולם, במקום להתמודד עם הגעגועים והכאב, אנחנו מוצאים דרכים לשכנע את עצמנו שהאדם השני לא היה טוב עבורנו. לדוגמה, אדם שהיה בקשר עם אדם שהיה בו משהו טוב, יתחיל להאשים את הצד השני בכל מיני בעיות, מתוך כוונה לשכך את תחושת הגעגוע ולהגיד לעצמו ולסביבה: "היה לי טוב, אבל זה לא באמת היה כזה טוב". בכך, הוא יכול לשכנע את עצמו שהוא לא מתגעגע אלא פשוט שונא את האקס.

איך האשמות כלפי האקס פוגעות באדם המלכלך?

כאשר אדם מלכלך על האקס שלו, הוא בעצם נשאר "הסחורה" של מערכת היחסים הזו. במקום להמשיך קדימה, הוא נשאר תקוע בכעס ובתסכול שהוא חווה מהקשר. האשמות כלפי האקס לא עוזרות להתקדם, אלא רק מקבעות את האדם במקום שבו הוא נמצא, תוך שהוא מזכיר לעצמו שוב ושוב את מה שהיה רע בקשר. במקום להתמודד עם הפגיעה או הכאב, האדם פשוט "שותה רעל רגשי", כלומר, הוא מחזיר את עצמו למקום של סבל במקום להירפא.

כיצד ניתן להתמודד עם פרידה בצורה בריאה?

הדרך הבריאה להתמודד עם פרידה היא על ידי קבלת אחריות אישית על הרגשות שלך, ולא על ידי האשמת אחרים. אם האדם מרגיש רע בעקבות פרידה, עליו לשאול את עצמו מה חסר לו כעת, ומה הוא יכול לעשות על מנת להשיג את מה שחסר לו בדרך חיובית ובריאה. אם הכאב נגרם בגלל משהו טוב שהיה בקשר, כדאי ללמוד איך להשיג את הטוב הזה לבד או ממקום אחר בחיים, בלי להיתקע בכעסים ובהאשמות. החלק הקריטי בתהליך הוא לקיחת אחריות אישית על הרגשות, ושאילת שאלות כגון "מה אני באמת רוצה עכשיו?" ו"מה אני יכול ללמוד מהקשר שהסתיים?"

למה לא כדאי להאשים אחרים בצרות שלנו?

האשמת אחרים לא תפתור את הבעיה האמיתית, אלא רק תשמור את הסבל במקום שבו הוא נמצא. אדם שהרגיש שנוצל או נפגע בקשר, עשוי להמשיך להחיות את תחושת הסבל על ידי חזרה על הבעיות, הבעיות שהיו לו עם הצד השני. על ידי כך, הוא בעצם ממשיך להישאר תקוע בעבר, ולא יכול להמשיך קדימה. האשמת האחרים לא פותרת את הבעיה האישית, והיא רק מקבעת את האדם במקום שבו הוא חווה את הכאב. אם אדם רוצה להתקדם, עליו להפסיק להתמקד באחרים, ולשאול את עצמו: "מה אני יכול לעשות כדי להרגיש טוב עכשיו?" ו"מה אני יכול ללמוד מהקשר כדי להימנע מטעויות בעתיד?"

כיצד טיפול לא נכון מעודד האשמת אחרים?

לעיתים, מטפלים עשויים לאשר לאדם להישאר בעמדה של קורבן ולהאשים את השני במצבו. זה קורה כשמטפל מעודד את האדם להחיות את הכאב והסבל שלו, במקום לעזור לו לקחת אחריות ולזכור את טובתו האישית. חיזוק תודעת הקורבן לא רק שלא עוזר למי שעובר טיפול, אלא הוא אף משמר את המצב שבו הוא מרגיש נטל נפשי. אם אדם טוב לו עם עצמו, הוא לא ירגיש צורך להאשים את האחרים או לחיות בתודעת קורבן.

איך להתמודד עם פרידה ללא האשמות מיותרות?

הדרך הבריאה ביותר להתמודד עם פרידה היא על ידי זיהוי הצרכים האמיתיים שלך ולקיחת אחריות עליהם. במקום להאשים את האקס או את הסיטואציה, השלב הבא הוא להבין מה בדיוק חסר לך ומה אתה יכול להשיג בצורה בריאה. זה עשוי לכלול התמקדות בצמיחה האישית, בחיזוק תחום מסוים בחיים, או בהבנה של הקשר הנפשי שנוצר וללמוד ממנו כדי לגדול בעתיד.
מדוע אנשים מרגישים צורך רגשי ללכלך על האקס?

הצורך הרגשי ללכלך על האקס נובע מהרבה סיבות שונות. לעיתים אנשים רוצים לפרוק כעס ולמצוא מישהו להאשים בכאב שהם חווים. כשהם מספרים לאחרים (או לעצמם) כמה האקס "לא בסדר", הם מנסים להקל את תחושת הסבל שלהם, מתוך מחשבה שאם ימצאו במי לתלות את האשמה, הם ירגישו טוב יותר. במקרים רבים, עולה גם היבט של רצון להציג את עצמם כמי שנפגעו וכך לזכות באמפתיה ותמיכה מהסביבה.

כיצד קשור הצורך בלכלוך לגעגוע ולאהבה?

לפעמים, אנשים מלכלכים על האקס דווקא מפני שהם מתגעגעים אליו ואוהבים אותו. ברגע שנוצר חלל רגשי, ופתאום אין להם עוד את הקשר שהיה, הם מרגישים כאב וריקנות. הצורה שלהם "להתמודד" עם הגעגוע היא לשכנע את עצמם שהאקס היה גרוע, כדי לא להמשיך להתגעגע. במקום להתמודד עם התחושה הקשה ש"טוב שהיה ונגמר", הם מספרים לעצמם (או לאחרים) סיפורים שליליים על האקס, גם כשחלק מהם אינו אמיתי. לדוגמה:
  • אישה שהיתה שתלטנית, עלולה להאשים את האקס שהוא שתלטן.
  • מי שחושש בעצמו שהוא נצלן, עלול להדביק לאחרים את אותן האשמות.
  • מי שכואב לו שהקשר נגמר, מתאמץ לספר כמה הצד השני לא היה טוב, כדי לחסום את הגעגוע.
מדוע ללכלך על האקס דווקא פוגע במי שעושה זאת?

כאשר אדם מלכלך על האקס או האקסית שלו, הוא למעשה ממשיך לחיות את אותה מערכת יחסים בדמיון שלו. אם הקשר היה בעייתי, הוא נשאר תקוע באותו מקום של כעס וטינה, ובמקום להתקדם, הוא ממשיך להזין את עצמו בזיכרונות שליליים. גם אם האקס באמת פגע, דיבורים חוזרים על הרע רק גורמים לכך שהפגיעה ממשיכה להדהד בנפש של מי שמדבר עליה.

יתרה מזאת, מי שמלכלך על האקס:
  • שותה לעצמו "רעל" רגשי, מאחר שהוא מזכיר לעצמו עוד ועוד את החוויות הלא טובות.
  • אינו פותר את הבעיה האמיתית של הגעגוע או הכאב, אלא רק מנסה לעקוף אותו ולהדחיקו.
  • מקבע את עצמו בעמדה של קורבן, וממשיך להיות מחובר לנושא שכביכול רצה לשכוח.
איך להתמודד עם פרידה בלי ללכלך על האקס?

הדרך היחידה לא לפתור געגוע וכאב באמצעות האשמות, היא ללמוד להרגיש טוב עם עצמך באמת. אם היה משהו טוב בקשר, חשוב להבין מה היה טוב בו, ולהשיג את הטוב הזה מתוכך או ממקום אחר בחיים. אם היה משהו רע, אפשר ללמוד כיצד למנוע זאת בעתיד, אבל בלי לשקוע בהאשמות מיותרות שמזיקות יותר מאשר מועילות.

כאשר רע לאדם בעקבות פרידה, עליו לשאול את עצמו:
  • מה באמת חסר לי כעת, ואיך אני משיג זאת בצורה בריאה?
  • האם אני בוחר להמשיך לכעוס ולהתלונן, או שאני בוחר לקחת אחריות על המצב הנוכחי ולהתקדם?
  • במה אני יכול לצמוח וללמוד מהקשר שהסתיים, במקום להיתקע בלהאשים אחרים?
למה לא כדאי להאשים אחרים בצרות שלנו?

האשמת אחרים לא פותרת את הבעיה, אלא רק משמרת את הכאב. לדוגמה, מי שהרגיש שנוצל או נפגע בתוך הקשר, ממשיך לשחזר את התחושה הקשה על ידי דיבור חוזר ונשנה על כך. למעשה, הוא "ממשיך את הזוגיות" באופן שלילי בתוך המחשבות שלו, גם אחרי שהקשר נגמר.

מי שרוצה באמת לעבור הלאה, צריך להפסיק להתמקד באחרים, לבחון מה חסר לו ולהשלים זאת בדרך חיובית. יש כאן עניין של לקיחת אחריות: אם אני כועס, אני צריך לבחון מה רציתי לקבל מהקשר ולא קיבלתי, ואיך אני משיג זאת כעת ללא תלות בשום אדם אחר.

כיצד טיפול לא נכון מעודד האשמת אחרים?

ישנם מטפלים או גורמים ש"מעודדים" אנשים להישאר בעמדה של קורבן, ובכך הם מחזקים עוד יותר את הנטייה ללכלך על האקס. במקום להנחות את האדם לקחת אחריות על חייו, הם מחפשים להצביע על הפוגע, להגדיר אותו כמניפולטור או נרקיסיסט ולומר "אתה לא אשם בכלום". אך מי שטוב לו באמת עם עצמו, אינו מרגיש צורך להאשים אחרים.

טיפול בריא מסייע לאדם להבין מה קרה, אבל גם לשאול את עצמו שאלות כמו:
  • מה באמת אני רוצה עכשיו?
  • איך אני יכול להמשיך בחיים בלי לסחוב רגשות כעס וטינה?
  • האם יש בי חלקים שצריך לחזק, כדי שלא אפול לאותו דפוס קשר בעתיד?
התמודדות נכונה כוללת זיהוי הצרכים האמיתיים והפנמת העובדה שאין טעם להוסיף סבל על ידי הטחת האשמות או לכלוך מיותר.
בן זוג עם הפרעות נפשיות, בת זוג עם הפרעות נפשיות, בן זוג חולה נפש, בת זוג חולת נפש, בן זוג נרקיסיסט, בת זוג נרקיסיסטית, להאשים את הגרוש, להאשים אחרים בצרות שלך, טיפול בנפגעי כתות, עזרה לקורבנות, טיפול בטראומת אונס, גישות טיפוליות, הדרכת מטפלים, איך לא לשנוא את האקסית? איך לשכוח את האקסית? איך להוציא את האקסית מהראש? איך להתמודד עם פרידה קשה? איך לבנות אמון אחרי בגידה? קורבנות התחזות, קורבנות של מתחזים, בני זוג מתחזים, איך לא להתגעגע? שיטות לא להתגעגע, טעויות בפרידה זוגית, יצירת טראומה, הרסו לי את החיים, נרקיסיסטיות וזוגיות
יחסים, זוגיות כושלת, משיכה רומנטית, אהבה רומנטית, קשר זוגי, משיכה בין אישית, התאמה זוגית, פנטזיה זוגית, זוגיות לא טובה, זוגיות לא בריאה, ריגוש זוגי
יחסים, זוגיות כושלת, משיכה רומנטית, אהבה רומנטית, קשר זוגי, משיכה בין אישית, התאמה זוגית, פנטזיה זוגית, זוגיות לא טובה, זוגיות לא בריאה, ריגוש זוגי
...מושך יותר. הרצון לפתור את התעלומה, לגלות משהו חדש או להשיג את מה שנראה בלתי מושג, יוצר התלהבות ועניין ראשוני חזק מאוד. למשל, כאשר אישה פוגשת גבר שמסקרן אותה, היא עשויה להתמכר לתחושה של הגילוי וההגעה למטרה שהציבה לעצמה - לגלות מי הוא באמת. מה הדוגמאות שמסבירות את המנגנון שמושך אנשים לזוגיות כושלת? אליעד נותן כמה דוגמאות כדי להמחיש את המנגנון: דוגמה מהימורים: אדם שנכנס לקזינו ומפסיד את כספו פעם אחר פעם, אך ממשיך להמר בתקווה שאולי הפעם הוא ירוויח. הוא...
ביטחון עצמי במכירות, חוסר ביטחון עצמי למכור את עצמי, חסר ביטחון עצמי למכור את עצמי, חוסר ביטחון עצמי בראיון עבודה, חוסר ביטחון עצמי בדייט, חוסר ביטחון עצמי בעבודה, חוסר ביטחון עצמי לדבר לפני אנשים, חרדת מטפלים, חרדת ביצוע, חרדת קהל
ביטחון עצמי במכירות, חוסר ביטחון עצמי למכור את עצמי, חסר ביטחון עצמי למכור את עצמי, חוסר ביטחון עצמי בראיון עבודה, חוסר ביטחון עצמי בדייט, חוסר ביטחון עצמי בעבודה, חוסר ביטחון עצמי לדבר לפני אנשים, חרדת מטפלים, חרדת ביצוע, חרדת קהל
...איך למנוע חוסר ביטחון עצמי במכירות? הדרך להימנע מחוסר ביטחון עצמי במכירות, על פי אליעד כהן, היא להיצמד אך ורק לעובדות ולמה שאתה יכול לספק באמת. כלומר, לבדוק מה בדיוק אתה מסוגל לעשות, מה בדיוק המוצר או השירות שלך יכול לתת ללקוח, ללא הגזמה וללא ניסיון למכור אשליה. העצה של אליעד כהן ברורה ופשוטה: יש להתמקד רק בעובדות. אל תנסה להאמין או לשכנע את עצמך שהמוצר שלך יכול לעשות יותר ממה שהוא באמת מסוגל, ואל תבטיח ללקוח תועלות או תוצאות שאינך יכול לספק בפועל...
מפחד להתחיל עם בחורה, מתבייש להתחיל עם בנות, להתחיל עם ידידה, ביישנות, דימוי עצמי, חיזוק הביטחון העצמי, אומנות הפיתוי, הכרויות, דייטים, לדבר עם בחורה, איך להשיג בחורה? אימון למציאת זוגיות
מפחד להתחיל עם בחורה, מתבייש להתחיל עם בנות, להתחיל עם ידידה, ביישנות, דימוי עצמי, חיזוק הביטחון העצמי, אומנות הפיתוי, הכרויות, דייטים, לדבר עם בחורה, איך להשיג בחורה? אימון למציאת זוגיות
...מדחייה. החשש מדחייה הוא בעצם הפחד להכיר בחיסרון העצמי: הגבר חושש שהדחייה תאשר לו שהוא אכן לא מספיק טוב. מדוע אנשים חושבים שהם חייבים סיבה לפנות למישהי? אליעד מסביר שהצורך בסיבה לפנייה הוא ניסיון פנימי להגן על האגו. אדם מפחד שאם יפנה לאישה ויידחה, פירוש הדבר בעיניו שהוא לא מספיק טוב. לכן הוא מחפש סיבה חיצונית או תירוץ, כמו לשאול על המקום או על התפריט. אבל האמת העמוקה יותר היא, שעצם הרצון לדבר איתה הוא כבר סיבה לגיטימית. ההנחה הפנימית, שהרצון עצמו...
איך לגרום לגבר לרצות אותך? איך להתחיל עם בחור? איך לגרום למישהו לרצות אותך? איך לגרום לבחור לרצות אותך? מערכות יחסים, קשר רציני, קשר לא רציני, זוגיות
איך לגרום לגבר לרצות אותך? איך להתחיל עם בחור? איך לגרום למישהו לרצות אותך? איך לגרום לבחור לרצות אותך? מערכות יחסים, קשר רציני, קשר לא רציני, זוגיות
...איפה שטוב לו כרגע. ולכן, כשגבר אומר אני רוצה קשר לטווח קצר, אין טעם להתווכח איתו או להביע פליאה - עדיף פשוט לגרום לו להרגיש טוב בנוכחותך, וכך הוא יבחר להישאר. מה קורה כשאישה מתמקדת מדי ברצונות של הגבר? אחת הטענות שעלו בהרצאה הייתה שאולי זה בעייתי אם אישה מתמקדת אך ורק ברצונות הגבר, מכיוון שאולי דווקא אישה עם אישיות ואסרטיביות תמשוך אותו יותר. אליעד טוען שזה לא מדויק. הוא מסביר שאם הגבר באמת היה מעוניין באישה אסרטיבית, הוא לא היה נלחץ כשהיא הביעה...
טיפים למערכות יחסית, לקבל אהבה, לדעת לקבל, איך ליצור אהבה? לא מרגיש בנוח לקבל, שונא מתנות יחיה, לקבל מתנות, להרגיש נאהב, לגרום למישהו לאהוב אותך
טיפים למערכות יחסית, לקבל אהבה, לדעת לקבל, איך ליצור אהבה? לא מרגיש בנוח לקבל, שונא מתנות יחיה, לקבל מתנות, להרגיש נאהב, לגרום למישהו לאהוב אותך
...לך כי בעצם כשהוא בא לתת לך עשית לו רע ולכן חלק מנושא של מערכות יחסים זה לא רק לדעת לתת זה גם לדעת לקבל, אם מישהו מעניק לך גם אתה צריך לדעת לקבל וזה גם כן חלק מהעניין שזה גם לא ברור מאליו. ש: כולל מחמאות. אליעד: כן לא משנה מה שזה לא יהיה לדעת גם לקבל מהצד השני כי בן אדם רוצה להרגיש שהוא מעניק ונותן. מה אתה רוצה להגיד? ש: כולל מה שאומרים בקבלה גם שאם אתה לא. אליעד: אם אתה לא? ש: סוג של משמעות זה להגיע למצב שאתה יכול לקבל בלי להתבייש כאילו זה גם כן...
מערכות יחסים, ניתוח סיטואציה, יצירת משיכה, רגש של דחייה, למה היא רוצה אותי? זיכרון נוסטלגי
מערכות יחסים, ניתוח סיטואציה, יצירת משיכה, רגש של דחייה, למה היא רוצה אותי? זיכרון נוסטלגי
...אליעד: עוד פעם ש...? ש: כל פעם כשהיא חשבה על הדבר הזה היא הייתה מזכירה לי אתה רצית להיפרד ממני אז זה נורא הדליקה אותה היא פתאום היה נהייתה נוראה שמחה ונורא כאילו אהבה אותי. אליעד: אני סתם ממציא לך משהו בן אדם רוצה את מה שחסר לו ברגע שהיא חשבה שאתה לא רוצה אותה אוטומטית זה גרם לה לרצות אותך יותר כי זה כאילו פגע באגו שלה אז אולי כשהיא נזכרה בזה זה עושה לה טוב יכול להיות. ש: מילאת לה את המחסור ברגע. אליעד: אתה הבנת אתה יצרת לה חיסרון וזהו ועכשיו כשהיא...
איך לדעת מי אשם? מריבות בזוגיות, בעיות בזוגיות, איך לדעת האם אתה אשם? מי אשם בזה שיש מריבה? למה יש מריבה? בעיות בתקשורת הזוגית, מריבות במשפחה, גישור משפחתי, מגשר זוגי, מטפל זוגי, טיפול זוגי
איך לדעת מי אשם? מריבות בזוגיות, בעיות בזוגיות, איך לדעת האם אתה אשם? מי אשם בזה שיש מריבה? למה יש מריבה? בעיות בתקשורת הזוגית, מריבות במשפחה, גישור משפחתי, מגשר זוגי, מטפל זוגי, טיפול זוגי
...להסתדר. מה לעשות בפועל כשיש מריבות בזוגיות? אליעד כהן מציע לבדוק את עצמך בכנות רבה. אם אתה מזהה שיש לך בעיות נוספות עם עצמך בתחומים אחרים בחיים, כדאי לך לקחת בחשבון שאתה אחראי חלקית או אולי אפילו בעיקרי למריבה בזוגיות. אם אתה מרגיש שהכל מתנהל אצלך מצוין בתחומים אחרים ורק עם אדם מסוים יש בעיות, אפשר לשקול שהבעיה בצד השני, אך עדיין לבדוק את עצמך בצורה כנה. אליעד מסביר שזו הדרך האינטואיטיבית הטובה ביותר לדעת מי אשם במריבות, במקום להסתפק באמירות כלליות...
שימוש במילה לדעתי, שימוש במילה נראה לי, אני חושב ש, נראה לי ש, הבעת דעה אובייקטיבית, הבעת דעה סובייקטיבית, טיפים למערכות יחסים, איך למנוע מריבות? איך לגרום למישהו להקשיב לך? טיפים להעברת מסרים
שימוש במילה לדעתי, שימוש במילה נראה לי, אני חושב ש, נראה לי ש, הבעת דעה אובייקטיבית, הבעת דעה סובייקטיבית, טיפים למערכות יחסים, איך למנוע מריבות? איך לגרום למישהו להקשיב לך? טיפים להעברת מסרים
...יש לזה השפעה על מערכות יחסים זוגיות? איך זה קשור לתקשורת בין בני זוג? במערכות יחסים זוגיות, השימוש במילים כמו נראה לי או אני חושב יכול להיות כלי חשוב למנוע מריבות. אליעד מציין שאם אדם אומר לבן הזוג שלו לדעתי זה לא בסדר, הוא בעצם מציב את הדעה כמשהו סובייקטיבי, ולא כעובדה מוחלטת. כך, יש סיכוי גבוה יותר שהצד השני יוכל לקבל את הדעה או לפחות להקשיב לה מבלי להרגיש מותקף. כאשר נשמרת כבוד הדדי, המילים הללו יכולות לשפר את ההבנה והסבלנות בין בני הזוג, ולמנוע...
מפחד להתחיל עם בחורה, כי - אני לא אדע מה לומר לה אם היא תשאל אותי שאלה כלשהי @ למה אני מפחד להתחיל עם בחורה? פחד להתחיל עם נשים, פחד להתחיל עם בנות, למה אני מפחד להתחיל עם מישהי? למה אני מפחד לפתח שיחה עם בחורה? למה אני מפחד לפנות אליה? למה אני מפחד לגשת לאישה? טיפול בפחד גישה לבנות, שבירת פחד גישה לנשים, להתגבר על פחד גישה לבחורות, פחד גישה פיקאפ, פחד לדבר עם נשים - חלק 10
...שזה בעצם הפחד להתחיל עם מישהי, פחד לגשת לנשים, פחד לפתח שיחה עם נשים, פחד לדבר עם בנות, פחד להציע לבחורות לצאת וכולי. וכאן אסביר איך להתגבר על פחד גישה לבחורות, ואיך להתמודד עם הפחד לפתח שיחה עם בנות וכולי, באמצעות ניתוח רגשי ושכלי, של המחשבה שיוצרת את הפחד לפנות לנשים ואת הפחד לגשת לנשים. והמחשבה שננתח הפעם היא: אני מפחד להתחיל עם בחורה, כי: אני לא אדע מה לומר לה אם היא תשאל אותי שאלה כלשהי - הנחות יסוד: היא תשאל אותי שאלה כלשהי >> מי אמר שהיא תשאל...
האם הזמן עושה את שלו? לשכוח מישהו, מתי הזמן לא עושה את שלו? האם הזמן הוא התרופה? האם לתת לזמן לעשות את שלו? האם הזמן ירפא את הכל? האם הזמן מרפא את הכאב? האם רחוק מהעין רחוק מהלב? להוציא מישהו מהראש, למה לא להדחיק? הדחקה
האם הזמן עושה את שלו? לשכוח מישהו, מתי הזמן לא עושה את שלו? האם הזמן הוא התרופה? האם לתת לזמן לעשות את שלו? האם הזמן ירפא את הכל? האם הזמן מרפא את הכאב? האם רחוק מהעין רחוק מהלב? להוציא מישהו מהראש, למה לא להדחיק? הדחקה
...ארטיק. זה קורה מכיוון שהרצון שלו לארטיק הוא זמני ולא חזק במיוחד. אך מצד שני, אם מדובר במשהו חזק יותר, למשל אדם שרוצה לעשן סיגריה ואין לו אפשרות להשיג סיגריות, הזמן לא יעזור לו לשכוח. אדם כזה יישאר מוטרד מאוד מהעניין, כי הרצון שלו חזק בהרבה. דוגמה נוספת שממחישה זאת היטב היא רעב: אם אדם רעב, לא יעזור לומר לו שעם הזמן הוא ישכח שהוא רעב. התחושה הפיזית של רעב חזקה מכדי שהזמן יוכל למחוק אותה. לכן, ככל שהבעיה חזקה או משמעותית יותר לאדם, כך הזמן פחות יכול...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פרידה קשה, ללכלך על האקסית, פרידה בעקבות בגידה, טיפול בטראומה זוגית, להוציא מישהו מהראש, להאשים את האקסית, לשנוא את האקסית, לשכוח את האקסית, האקסית הרסה לי את החיים, האקס הרס לי את החיים, הזדהות עם דמות הקורבן
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
זוגיות, אהבה, הצלחה וחיים טובים - הספר על: טיפול זוגי, פתרון בעיות בזוגיות, זוגיות ויחסים, ייעוץ זוגי, איך למצוא זוגיות ואהבה, גישור זוגי, אימון לזוגיות, איך להצליח בזוגיות, איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול זוגי, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: ייעוץ זוגי, למה העולם קיים? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ זוגיות, גישור בין בני זוג, ייעוץ לזוגות ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1406 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 21:05:03 - wesi14