אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה האם לספר כשרע לך? האם לשתף שרע לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג חברים? האם לשתף בבעיות שלך? איך ליצור אווירה נעימה? איך לשדר קרבה? האם לספר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, איך אפשר לסדר ריבים בזוגיות, טיפול משפחתי וזוגי, סדר עדיפויות בזוגיות, זוגיות למטרת נישואים, איזון ביחסים זוגיים, זוגיות בריאה, איך לבנות זוגיות, מערכת יחסים לא בריאה, איך לשמר זוגיות, מטפל זוגי מומלץ, חוסר תקשורת בזוגיות, החלפת זוגיות, ייעוץ אישי, זוגיות ביהדות, מנטרה לזוגיות, גישור זוגי, ניהול משבר זוגי, האם אני בן אדם של מערכות יחסים, למצוא זוגיות טובה, איך להחזיר את הגלגל לאחור ביחסים, ייעוץ זוגי, אחרי הגירושין זוגיות, תאוריית חשיפה עצמית בזוגיות, איך משיגים יציבות זוגית, מניעות זוגיות, מטפל מומלץ למציאת זוגיות, מבחן זוגיות, סוגי מערכות זוגיות, התמודדות נגד פרידות במערכות יחסים, התאמת זוגיות, למצוא אהבה וזוגיות, גבר שמפחד מהגדרת מסגרות בזוגיות, יחסים בין אישיים, נשים בטוחות בעצמן בזוגיות, זוגיות ואהבה, חיים בלי זוגיות,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:34האם לספר כשרע לך? האם לשתף שרע לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג חברים? האם לשתף בבעיות שלך? איך ליצור אווירה נעימה? איך לשדר קרבה? האם לספר על בעיות אישיות? תקשורת בין אישית, אומנות הפיתוי
האם כדאי לשתף אחרים כשרע לך?

כשאדם רוצה לגרום לאחרים לאהוב אותו ולהרגיש קרובים אליו, לעיתים קרובות עולה השאלה האם לשתף אותם בדברים רעים שקורים לו. אליעד כהן מסביר שכאשר אדם משתף אדם אחר בדבר רע שקרה לו, הצד השני חייב לדמיין שזה קורה גם לו כדי להבין את מה שנאמר. לכן, אם מישהו משתף שהוא חולה, הצד השני באופן אוטומטי ידמיין שהוא עצמו חולה וירגיש רע. מאותה סיבה, אם אדם מספר שהוא נפגע או נכשל, הוא גורם לצד השני להזדהות עם הכאב ולחוות אותו באופן חלקי. באופן כללי, אנשים רוצים להרגיש טוב ולא להזדהות עם כאב או צרות של אחרים. אם אדם מספר רק על דברים שליליים שקורים לו, אנשים עלולים להתרחק ממנו, כי הם לא רוצים להרגיש רע בעצמם.

מה ההשלכות של שיתוף שלילי מול שיתוף חיובי?

לפי אליעד כהן, אנשים יעדיפו תמיד להרגיש טוב. לכן, כאשר אדם מספר משהו חיובי, כמו הצלחה או זכייה בלוטו, הצד השני מדמיין זאת ומרגיש טוב. באופן כללי, ככל שאדם יהיה יותר חיובי בשיתופים שלו, כך אנשים ירצו להיות יותר בקרבתו, כי הם חווים תחושות טובות כשהם איתו. לעומת זאת, ככל שהאדם משתף יותר בדברים רעים, אנשים יירתעו ממנו. לדוגמה, אם אדם נפגע בתאונה ומספר על כך לסבתא שלו, ייתכן שהיא תרגיש צער גדול ותכעס עליו, כי הוא גרם לה להזדהות עם הכאב שלו. אך אם הוא לא ישתף אותה כלל, היא עלולה להיפגע כי היא תחשוב שהוא מסתיר ממנה ואינו סומך עליה מספיק.

כיצד לבחור את רמת השיתוף המתאימה?

האיזון הנכון לפי אליעד הוא לשתף במידה הנכונה. מצד אחד, צריך להראות לאדם הקרוב שאכפת לך ממנו, ושאתה מספיק בוטח בו ומשתף אותו בדברים חשובים. זה יגרום לו להרגיש מיוחד, כי הוא יחשוב שאתם מספיק קרובים לכך. מצד שני, אסור להפוך את השיתוף לתלונה מתמשכת ולמרמור, כיוון שזה יכביד על הצד השני ויגרום לו להתרחק. אם למשל שברת את הרגל, כדאי לשתף את הקרובים כי אחרת הם ירגישו מודרים. עם זאת, אין צורך להוסיף תלונות ומרמור מעבר למה שנחוץ, כי אז אתה הופך לנטל רגשי.

איך משפיע שיתוף בדייט או בתחילת היכרות?

אליעד נותן דוגמה נוספת על גבר שמכיר בחורה בדייט ובאותו יום עובר תאונה ונפצע. אם יספר לה על הפציעה, זה יכול לגרום לה להרגיש לא בנוח כי היא רק הכירה אותו וכבר נאלצת להזדהות עם הצרות שלו. היא עלולה להירתע כי זה עשוי להרגיש עבורה מוקדם מדי ומכביד מדי. לעומת זאת, ייתכן שהיא דווקא תעריך את הפתיחות ותחשוב שזה סימן לקרבה ולכך שהוא מרגיש בנוח איתה. אם הוא לא יספר לה, היא עלולה לפרש זאת כאילו הוא אינו סומך עליה מספיק. לכן חשוב להעריך נכון את ההקשר: עד כמה קרובים אתם, ועד כמה השיתוף מתאים ומאוזן.

למה אנשים מצפים לשיתוף אישי במצבים מסוימים?

לפעמים אנשים מצפים לשיתוף בדברים רעים או בקשיים, מתוך תחושת קרבה והדדיות. הם חושבים שבן הזוג או החבר חייב לשתף אותם במה שעובר עליו, כי זו ההוכחה לכך שהם קרובים באמת. אדם שאינו משתף כלל, ייתפס כאדם שמתרחק או אינו מעוניין בקרבה. הצד השני רוצה להאמין שיש ביניכם מספיק אמון כדי שתוכלו לשתף אחד את השני גם ברגעים הקשים. אבל שוב, יש להיזהר משיתוף יתר שיהפוך למעמסה רגשית.

לסיכום: מה הדרך הנכונה לשתף ולהתחבב על אחרים?

הגישה הכללית שאליעד מציג היא למצוא את נקודת האיזון: לשתף מספיק כדי ליצור אמון וקירבה, אבל לא במידה שתכביד ותגרום לצד השני להזדהות עם הכאב והשליליות. יש להקפיד להיות חיובי ולתת לאחרים תחושה טובה ככל שניתן. השיתוף בקשיים צריך להיות במינון מתאים ולא מתוך מרמור או תלונה מתמדת. כשתמצאו את האיזון הנכון בין שיתוף חיובי לשלילי, תגרמו לאחרים להרגיש נוח במחיצתכם ולרצות להישאר קרובים אליכם.
על מה נסוב הסיפור המקורי?

היו היה איש שרצה שיאהבו אותו, רצה שיאהבו אותו, ואותו איש הלך ברחוב, נפל ושבר את הרגל. זה מה שקרה לו. הוא רצה שסבתא שלו תאהב אותו. ככה בא לו. הוא היה מסוכסך עם סבתא שלו, והוא רצה שסבתא שלו תאהב אותו. עד כאן הבנו, הבנו. עכשיו הוא הלך ברחוב, נפל, שבר את הרגל. עכשיו השאלה היא האם הוא צריך לספר לסבתא שלו שהוא הלך ברחוב, נפל ושבר את הרגל, כן או לא, בהיבט של האם זה שהוא יספר לה יגרום לה לאהוב אותו יותר או פחות, או שזה לא משנה. מה אפשר לומר על כך?

האם לספר לסבתא ישפיע על האהבה שלה אליו?

שאלה: "אני אומר שזה כמו אותה שאלה שכבר נשאלה."

תשובה: "אתה צודק, ולכן התשובה היא ש... ?"

שאלה: "שיש היבטים שונים. היבטים שהיא יכולה לשנוא אותו בגלל מה שקרה, או לאהוב אותו יותר."

תשובה: "מי אמר שזה מחויב? מצד אחד תן את התשובה."

שאלה: "צריך להיות מודע שיכול להיות מצב שהיא תשנא אותו."

תשובה: "למה שהיא תשנא אותו על זה שהוא הלך ושבר את הרגל?"

שאלה: "בגלל ש - 'מה אתה משגע אותי? מה אתה מספר לי סיפורים שיגרמו לי צער'."

תשובה: "למה שיגרום לה צער? שיגרום לה צער."

שאלה: "'שברת את הרגל שלך, אני עכשיו מרגישה צער על זה. אתה בא לספר לי ואני עכשיו מרגישה צער מזה שסיפרת לי את זה'."

תשובה: "אז לא לספר לה?"

שאלה: "אתה עושה רע."

תשובה: "אז מה, עדיף לא לספר לה?"

שאלה: "לא, יש היבט כזה."

תשובה: "אז מה עדיף, לא לספר לה? צריך להחליט לספר או לא. אוקי, ומה ההיבט השני?"

שאלה: "לא צריך להחליט. אבל תהיה מודע שיש אפשרות שהיא תאהב אם תספר לה, ויש אפשרות שהיא תשנא אותך גם מזה."

תשובה: "נכון. למה שהיא תשנא אותך בגלל זה? כי היא תגיד 'עשית לי צער שסיפרת לי ששברת את הרגל'. ולמה שהיא תאהב אותו בגלל זה?"

שאלה: "היא תרחם עליו, 'מסכן, הנה הוא בא לשתף אותי', ואז היא תרגיש..."

תשובה: "אבל תאהב אותו או תרחם עליו? כי לרחם עליו זה ככה, קצת בעייתי. להגיד תאהב אותו זה יותר חזק. יכול להיות שהיא לא תאהב אותו אם הוא לא יספר לה? יכול להיות שאם הוא לא יספר לה שהוא שבר את הרגל, היא תשנא אותו בגלל שהוא לא סיפר לה?"

שאלה: "כן, 'לא אכפת לו ממני, הוא לא מעריך אותי. אני דואגת לו והוא מעלים את זה ממני'."

תשובה: "ואם היא לא דואגת לו, אם הוא רק רוצה עכשיו אישה אחרת? רגע, עוד פעם מההתחלה - עכשיו גבר מכיר בחורה בדייט, הכיר בחורה בדייט, ובאותו יום הוא הלך ושבר את הרגל. לספר לה או לא, בהנחה שזה לא משהו שיגרום לה לחשוב שהוא בעייתי (נניח מישהו נכנס בו עם הרכב). איך זה ישפיע על כמה שהיא תאהב אותו?"

האם כדאי לספר על תאונה או פציעה לדייט חדש?

שאלה: "אם זה יגרום לה רע, נניח."

תשובה: "למה שזה יגרום לה רע?"

שאלה: "אם היא תגיד לעצמה, 'אני בסך הכל מכירה אותו יום אחד, מה הוא מספר לי את הצרות שלו, זה לא מעניין אותי'."

תשובה: "ולמה שזה יגרום לה טוב?"

שאלה: "'הנה הוא משתף אותי בחוויות שלו, והוא מרגיש כל כך קרבה אלי שהוא מספר לי מה עובר עליו'."

תשובה: "ולמה זה עושה לה טוב?"

שאלה: "כי היא מרגישה שהיא היתה עושה בדיוק אותו דבר."

תשובה: "שמה?"

שאלה: "היא היתה מספרת לו מה קורה לה."

תשובה: "אז בא נתחיל מההתחלה. אנשים רוצים להרגיש טוב, עד כאן הבנו. אנשים רוצים להרגיש טוב - הבנו, יפה. מה זה אומר להרגיש טוב? שהמציאות תהיה כרצונם, עד כאן גם הבנו. כשאתה מספר למישהו שרכב נכנס בך, כדי להבין מה אמרת, הוא צריך לדמיין שנכנסו בו. עד כאן גם הבנו? אם הוא לא יכול לדמיין שמישהו נכנס בו עם רכב, איך הוא יבין מה זה 'נכנסו בו עם רכב'? עיוור לא יכול להבין 'ראיתי סרט', נכון? כי הוא לא יודע מה זה 'ראיתי סרט'. זאת אומרת, כדי שאתה תבין מה סיפרו לך, אתה צריך לדמיין שזה קורה לך. זאת אומרת, שכשאתה מספר למישהו 'שלום, אני חולה', אהלן, מה קורה, אני חולה - אוקי, הוא צריך לדמיין שהוא חולה.

"עכשיו, כשמישהו מדמיין שהוא חולה, נהיה לו טוב או רע? נהיה לו רע. זאת אומרת, שכשאתה מספר למישהו שאתה חולה, אתה בעצם עושה לו רע. למה? כי הוא, כדי להבין אותך, צריך לדמיין שהוא עצמו חולה, ומאחר שהוא לא רוצה להיות חולה, בעצם אתה עושה לו להרגיש רע. אתה מספר לו על הצרות שלך, הוא מבין אותן, חווה את הצרות שלך, ונהיה לו רע.

"לכן ה - default אומר: אל תספר שרע לך, תספר על דברים טובים. אם תספר שהצלחת, הוא ידמיין שהוא הצליח, נהיה לו טוב. כמובן שנגיד פה יש איזו דוגמה אחרת - תספר שטוב לך, 'זכיתי בלוטו'. הוא יבין שהוא לא זכה בלוטו, בסדר, לא נדבר על זה עכשיו. נדבר באופן כללי. באופן כללי בן אדם רוצה להרגיש טוב, ככל שתהיה יותר חיובי - יאהבו אותך יותר. אם תספר שרע לך, שאתה לא מצליח, אנשים לא ירצו להתקרב אליך. הוא בן אדם שלילי, רע לו. למה אנשים לא רוצים להתקרב לבן אדם שלילי? כי אז הם מרגישים שמתחיל גם להם להיות רע: 'אם אני במחיצתו, אני מתחיל להרגיש רע, כי אני מתחיל להזדהות איתו, אני מזדהה איתו, אני מתחיל להרגיש את הצרות שלו עלי, מתחיל להיות לי רע. '

"אבל יש גם הפך. מה ההפך? ההפך הוא שיש דברים שזה מקובל לספר אותם. זאת אומרת, נגיד יש סטנדרט, כאילו אומרים: אם אנחנו בקרבה כזאת, ועשית תאונה - אתה חייב לספר לי את זה, כי זה משהו שאתה לא אמור להסתיר אותו. זאת אומרת, אם יש דבר רע מסוים שקרה לך, ואתה לא תספר אותו, הבן אדם השני יגיד, 'למה לא שיתפת אותי? מה אנחנו, אנשים זרים? ' כי בראש של הבן אדם השני הוא חושב שאמורים לשתף בדברים האלה ברמת הקשר שלנו.

"עכשיו, למה שבן אדם יחשוב את זה? כי הוא אומר לעצמו, 'אני הייתי רוצה להרגיש בנוח לשתף אותו'. היא רוצה להרגיש בנוח לשתף אותך, והיא רוצה לחשוב שאתם כל כך קרובים שהיא יכולה לשתף אותך בכזה דבר. ולכן היא תרצה לחשוב שאתה משתף אותה בכזה דבר. ולכן כשאתה משתף מישהו במשהו אישי רע, זה יכול לגרום לו לחשוב, 'וואלה, אנחנו כל כך קרובים, למה אנחנו כל כך קרובים? עכשיו, אם הוא שיתף אותי, כנראה זה אומר שאני יכולה לשתף אותו, אז אנחנו קרובים'.

"אבל מצד שני, גם כן, אם אתה משתף בדברים רעים, אתה צריך לדעת שהבן אדם השני נהיה לו רע מזה שאם הוא אוהב אותך, נהיה לו רע. אם מישהו אוהב אותך ואמרת לו שרע לך, נהיה לו רע. ולכן כאשר קרה לך דבר רע, ואתה רוצה לדעת האם לשתף או לא לשתף, אתה צריך לשאול את עצמך: לדעתך, האם זה נופל על המקרה של 'אני אעשה לו רע', או שזה נופל על המקרה של 'אם אני לא אשתף אותו, אז הוא יגיד - איך זה שלא שיתפת אותי? '

"עכשיו, אם זה נופל על 'איך זה שלא שיתפת אותי', תשתף. אם זה נופל על 'מה אתה מבלבל לי את המוח', אל תשתף. עכשיו, שים לב לעוד משהו: נגיד עשית תאונה, שברת את הרגל, ונגיד ההיגיון אומר שאתה צריך לשתף - תשתף. אבל זה לא אומר שעכשיו תתחיל להיות ממורמר יותר מדי. תשתף כדי לשדר 'הנה אני משתף, אנחנו אנשים קרובים, אני משתף, אני לא מסתיר כלום'. אבל זה לא אומר שעכשיו אתה צריך להיות ממורמר. כי יש כאילו אקסטרה שיתוף. והשיתוף הזה כבר יצא מגדר הרגיל.

"כלומר, יצאת ידי חובת קרבה - 'אין בעיה, אנחנו קרובים, שיתפתי, הכל בסדר'. לא צריך עכשיו להיות ממורמר. אם אתה ממורמר יותר מדי, אז המרמור הזה אומר לבן אדם השני, 'תראה, הוא עושה לי רע. כל פעם שהוא מדבר איתי, הוא מדבר איתי על צרות'. ולכן יש מינון. יש כמה אתה צריך לשתף, ויש כמה אתה צריך לא לשתף. כל פעם כשאתה מספר למישהו על משהו רע, אתה עושה לו רע. אתה מספר על משהו טוב, אתה עושה לו טוב. אבל יש את המינון. הבנו?"

מהו סיכום העיקרון של שיתוף ברגעי קושי?

יש כאן הדגשה על כך שכשאדם מספר למישהו אחר על קושי שהוא חווה, הוא גורם לו לדמיין את עצמו באותו מצב, וכך הוא עלול להרגיש רע. מנגד, אם לא משתפים כלל, הצד השני יכול להיפגע מכך שלא נותנים לו מקום ותחושה של קרבה. לכן, יש למצוא את האיזון בין שיתוף מספק שמביע קרבה לבין הימנעות משיתוף מוגזם של קשיים, העלול להכביד על הצד השני.

כיצד הסיפור על האיש וסבתו מדגים את הרעיון?

האיש היה מסוכסך עם סבתו, ורצה מאוד שהיא תאהב אותו. הוא נפל ושבר את הרגל. השאלה היא האם לשתף אותה או לא. מצד אחד, אם יספר - זה עלול לגרום לה צער, והיא עלולה לכעוס עליו ("למה אתה בא ומכביד עלי?"). מצד שני, אם לא יספר לה - היא עלולה להיפגע ("למה לא שיתפת אותי במשהו כל כך חשוב?"). בדיוק כמו במקרים אחרים, צריך לשקול איך, מתי ובאיזה אופן לספר, כדי לא לגרום יותר נזק מתועלת.

למה נוצר לפעמים רצון לשתף בכל זאת?

מפני שאנשים רוצים קרבה, רוצים שיאהבו אותם, ורוצים להרגיש ביטחון להביא את הקושי אל הצד השני. כשזה נעשה במינון נכון ובאופן מתאים, הצד השני חש קרבה ורצון טוב לעזור. אך אם משתפים בכל קושי ובכל פרט שלילי, הצד השני עלול לחוש עומס רגשי ולהירתע.

איך זה קשור למקרה של דייט חדש?

במקרה של דייט חדש, נשאלה השאלה אם לספר לבחורה שכבר באותו היום נפל ושבר את הרגל, או עבר תאונה. מצד אחד, זה יכול לעורר אצלה רתיעה ("אני בקושי מכירה אותו, למה הוא מספר לי על הצרות?"). מצד שני, זה יכול לעורר בה תחושת קרבה ("הוא מרגיש נוח לשתף אותי, כנראה אני חשובה לו"). גם כאן יש לשקול את ההקשר ואת המינון - עד כמה השיתוף נחוץ, ועד כמה הדגש יהיה על תלונה או מרמור, לעומת שיתוף ענייני שמחזק קרבה.

מה המסקנה הסופית?

יש להבין שכשאדם מספר למישהו על קושי, הוא גורם לו לחוות את הקושי באופן מסוים. אם רוצים לגרום למישהו לחבב אותך, ברירת המחדל היא לשתף יותר בדברים טובים, ולעשות זאת בצורה חיובית. אך במצבים מסוימים, במיוחד כשיש ביניכם קרבה שמחייבת שקיפות, הימנעות מסיפור על דבר רע יכולה להתפרש כהסתרה או התרחקות. לכן מומלץ להתאים את השיתוף לסיטואציה, להקשר ולרמת הקרבה הרצויה:
  • לספר במידה מספקת כדי לשמור על אמון ותחושת קירבה.
  • לא להגזים ולהכביד עם מרמור או פרטים מוגזמים.
  • להבין שהאחר מזדהה איתך, ולכן מרגיש את הקושי שאתה מתאר.
  • לזכור שיש גם מי שיצפה ממך לשתף, אחרת זה יתפרש כחוסר התחשבות.
היו היה איש שרצה שיאהבו אותו רצה שיאהבו אותו ואותו איש הלך ברחוב נפל ושבר את הרגל זה מה שקרה לו מי הוא רצה שיאהב אותו סבתא שלו הוא רצה שסבתא שלו תאהב אותו ככה בא לו הוא היה מסוכסך עם סבתא שלו והוא רצה שסבתא שלו תאהב אותו עד כאן הבנו הבנו, עכשיו הוא הלך ברחוב נפל שבר את הרגל עכשיו השאלה היא האם הוא צריך לספר לסבתא שלו שהוא הלך ברחוב נפל ושבר את הרגל כן או לא בהיבט של האם זה שהוא יספר לה יגרום לה לאהוב אותו יותר או פחות או שזה לא משנה. מה אתה אומר?

ש: אני אומר שזה כמו אותה שאלה.

אליעד: אתה צודק ולכן התשובה היא ש...?

ש: שיש היבטים שונים היבטים שהיא יכולה לשנוא.

אליעד: מי אמר אולי זה מחויב מצד אחד תיתן תן את התשובה.

ש: צריך להיות מודע שיכול להיות מצב שהיא תשנא אותו.

אליעד: למה שהיא תשנא אותו על זה שהוא הלך ושבר את הרגל?

ש: בגלל ש - "מה אתה משגע אותי מה אתה מספר לי סיפורים שיגרמו לי צער".

אליעד: למה שיגרום לה צער שיגרום לה צער.

ש: "שברת את הרגל שלך אני עכשיו מרגישה צער על זה אתה בא לספר לי אני עכשיו מרגישה צער מזה שסיפרת לי את זה".

אליעד: אז לא לספר לה.

ש: אתה עושה רע.

אליעד: אז מה עדיף לא לספר לה?

ש: לא יש היבט כזה.

אליעד: אז מה עדיף לא לספר לה צריך להחליט לספר או לא, אוקי ומה ההיבט השני?

ש: לא צריך להחליט.

אליעד: אוקי אז מה עדיף שלא לספר לה.

ש: לא תהיה מודע שיש אפשרות שהיא תאהב אם תספר לה ויש אפשרות שהיא תשנא אותך גם מזה.

אליעד: נכון למה שהיא תשנא אותך בגלל זה כי היא אומרת עשית לי צער שסיפרת לי ששברת את הרגל ולמה שהיא תאהב אותו בגלל זה?

ש: היא תרחם עליו "מסכן הנה הוא בא לשתף אותי" ותרחם עליו ואז היא תרגיש.

אליעד: אבל תאהב אותו או תרחם עליו תרחם עליו זה ככה בעייתי תאהב אותו, יכול להיות שהיא לא תאהב אותו אם הוא לא יספר לה יכול להיות שאם הוא לא יספר לה שהוא שבר את הרגל היא תשנא אותו בגלל שהוא לא סיפר לה?

ש: כן "לא אכפת לו ממני הוא לא מעריך אותי אני דואגת לו והוא מעלים את זה ממני".

אליעד: ואם היא לא דואגת לו אם הוא רק רוצה עכשיו בחורה, עוד פעם מההתחלה עכשיו גבר מכיר בחורה בדייט הכיר בחורה בדייט ובאותו יום הוא הלך ושבר את הרגל לספר לה או לא בהנחה שזה לא משהו שיגרום לה לחשוב שהוא בעייתי בסדר מישהו נכנס בו עם הרכב לספר לה או לא איך זה ישפיע על כמה שהיא תאהב אותו?

ש: אם זה יגרום לה רע נניח.

אליעד: למה שזה יגרום לה רע?

ש: אם היא תגיד לעצמה "אני בסך הכל מכירה אותו יום אחד מה הוא מספר לי את הצרות שלו זה לא מעניין אותי".

אליעד: ולמה שזה יגרום לה טוב?

ש: "הנה הוא משתף אותי בחוויות שלו והוא מרגיש כל כך קרבה אלי שהוא מספר לי מה עובר עליו".

אליעד: ולמה זה עושה לה טוב?

ש: כי היא מרגישה שהיא הייתה עושה בדיוק אותו דבר.

אליעד: שמה?

ש: היא הייתה מספר לו מה קורה לה.

אליעד: אז בא נתחיל מההתחלה אנשים רוצים להרגיש טוב עד כאן הבנו אנשים רוצים להרגיש טוב הבנו יפה מה זה אומר להרגיש טוב שהמציאות תהיה כרצונם עד כאן גם הבנו, כשאתה מספר למישהו שרכב נכנס בך כדי להבין מה אמרת הוא צריך לדמיין שנכנסו בו עד כאן גם הבנו אם הוא לא יכל לדמיין שמישהו נכנס בו עם רכב איך הוא הבין מה זה נכנסו בו עם רכב עיוור לא יכול להבין "ראיתי סרט" נכון כי הוא לא יודע מה זה "ראיתי סרט, זאת אומרת כדי שאתה תבין מה סיפרו לך אתה צריך לדמיין שזה קורה לך זאת אומרת שכשאתה מספר למישהו אומר "שלום אני חולה אהלן מה קורה אני חולה" אוקי הוא צריך לדמיין שהוא חולה.

עכשיו כשמישהו מדמיין שהוא חולה נהיה טוב או רע נהיה לו רע זאת אומרת שכשאתה מספר למישהו שאתה חולה אתה בעצם עושה לו רע למה כי הוא כדי להבין אותך צריך לדמיין שהוא עצמו חולה ומאחר שהוא לא רוצה להיות חולה בעצם אתה עושה לו רע, זאת אומרת כשאתה מספר שרע לך אתה עושה רע לבן אדם השני למה כי כדי להבין שרע לך הוא צריך לדמיין את זה ולדמיין את זה נהיה לו רע ואתה בעצם גרמת לו להרגיש רע אתה מספר לו על הצרות שלך הוא מבין אותם חווה את הצרות שלך ונהיה לו רע.

לכן ה - default אומר אל תספר שרע לך תספר על דברים טובים אם תספר שהצלחת הוא ידמיין שהוא הצליח נהיה לו טוב כמובן שנגיד פה יש נגיד איזה מקרה שונה אם תספר טוב לך זכיתי בלוטו הוא מבין שהוא לא זכה בלוטו בסדר לא נדבר על זה נדבר באופן כללי, באופן כללי בן אדם רוצה להרגיש טוב ככל שתהיה יותר חיובי יאהבו אותך יותר אם תספר שרע לך שאתה לא מצליח שזה אנשים הם לא ירצו להתקרב אליו הוא בן אדם שלילי רע לו, למה אנשים לא רוצים להתקרב לבן אדם שלילי כי אז הם מרגישים שמתחיל גם להם להיות רע "אם אני במחיצתו אני מתחיל להרגיש רע כי אני מתחיל להזדהות איתו אני מזדהה איתו אני מתחיל להרגיש את הצרות שלו עלי מתחיל להיות לי רע".

אבל יש גם כן הפך מה ההפך ההפך הוא שיש דברים שזה מקובל לספר אותם זאת אומרת נגיד יש סטנדרט כאילו אומרים אם אנחנו בקרבה כזאת ועשית תאונה אתה חייב לספר לי את זה כי זה כאילו משהו שאתה לא אמור להסתיר אותו, זאת אומרת אם יש דבר רע מסוים שקרה לך ואתה לא תספר אותו הבן אדם השני יגיד "למה לא שיתפת אותי מה אנחנו אנשים זרים" כי בראש של הבן אדם השני הוא חושב שאמורים לשתף בדברים האלה בקשר ברמת הקשר שלנו אמורים לשתף, זאת אומרת יש דברים שאתה לא אמור לשתף כי "זה דברים קטנים אל תבלבל לי את המוח אבל אם קרה לך כזה דבר איך זה שאתה לא משתף אותי מה אני בן אדם זר".

עכשיו למה שבן אדם יחשוב את זה כי הוא אומר לעצמו "אני הייתי רוצה להרגיש בנוח לשתף אותו" היא רוצה להרגיש בנוח לשתף אותך והיא רוצה לחשוב שאתם כל כך קרובים שהיא יכול לשתף אותך בכזה דבר ולכן היא תרצה לחשוב שאתה משתף אותה בכזה דבר ולכן כשאתה משתף מישהו במשהו אישי רע זה יכול לגרום לו לחשוב ש - "וואלה אנחנו כל כך קרובים למה אנחנו כל כך קרובים עכשיו אם הוא שיתף אותי כנראה זה אומר שאני יכול לשתף אותו אז אנחנו קרובים" אבל מצד שני גם כן אם אתה משתף בדברים רעים אתה צריך לדעת שהבן אדם השני נהיה לו רע מזה שאם הוא אוהב אותך נהיה לו רע.

אם מישהו אוהב אותך ואמרת לו שרע לך נהיה לו רע ולכן כאשר קרה לך דבר רע ואתה רוצה לדעת האם לשתף או לא לשתף אתה צריך לשאול את עצמך לדעתך האם זה נופל על המקרה של אני אעשה לו רע או שזה נופל על המקרה של אם אני לא אשתף אותו אז הוא בעצם יגיד "איך זה שלא שיתפת אותי", עכשיו אם זה נופל על "איך זה שלא שיתפת אותי" תשתף אם זה נופל על "מה אתה מבלבל לי את המוח" אל תשתף. עכשיו שימו לב לעוד משהו נגיד עשית תאונה שברת את הרגל ונגיד ההיגיון אומר שאתה צריך לשתף תשתף אבל עכשיו זה לא אומר שעכשיו תתחיל להיות ממורמר יותר מדי תשתף אבל אל תתמרמר כאילו תשתף כדי לשדר "הנה אני משתף אנחנו אנשים קרובים אני משתף אני לא מסתיר כלום" אבל זה לא אומר שעכשיו אתה צריך להיות ממורמר כי יש כאילו אקסטרה שיתוף.

והשיתוף הזה כאילו כבר יצאת ידי חובת קרבה "אין בעיה אנחנו קרובים שיתפת הכל בסדר" לא צריך עכשיו להיות ממורמר אתה ממורמר יותר מדי אז המרמור הזה אומר לבן אדם השני "תראה הוא עושה לי רע כל פעם שהוא מדבר איתי הוא מדבר איתי על צרות" ולכן יש מינון יש כמה אתה צריך לשתף ויש כמה אתה צריך לא לשתף כל פעם כשאתה מספר למישהו על משהו רע אתה עושה רע אתה מספר על משהו טוב אתה עושה טוב אבל יש את המינון. הבנו?
למה נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי? הרס עצמי זה לא תירוץ, מה זה נטייה להרס עצמי? למה הרס עצמי זה שקר? האם אני מנסה להרוס לעצמי? למה אני הורס לעצמי? האם יש לי נטייה להרס עצמי? בגידה בעקבות טראומת אונס, הרס עצמי כתירוץ
למה נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי? הרס עצמי זה לא תירוץ, מה זה נטייה להרס עצמי? למה הרס עצמי זה שקר? האם אני מנסה להרוס לעצמי? למה אני הורס לעצמי? האם יש לי נטייה להרס עצמי? בגידה בעקבות טראומת אונס, הרס עצמי כתירוץ
...וההתנהגות, בגידה מתבצעת מתוך סיבה אחרת - חיפוש תחושת שליטה, צורך באישור חיצוני, רצון למלא ריק רגשי וכו. אם הבגידה הייתה באמת תוצאה של נטייה להרס עצמי, מדוע דווקא בגידה? למה לא דרך אחרת? למה חשוב להבין את המניעים האמיתיים? כאשר מישהו מנסה להבין מדוע עשה משהו שפגע בו, עליו לבדוק מה היה הרווח שהוא קיבל מהפעולה, ולא לייחס זאת להרס עצמי. במקרים רבים, התשובה טמונה ברווח אישי שהפעולה סיפקה - אפילו אם הוא לא מודע אליו במודע. מסקנה - הרס עצמי אינו תירוץ כאשר...
שליטה ברצון, פחד לאבד בחורה, חרדת נטישה, מפחד שהיא תעזוב אותי, פחד להיפרד, איך לא לפחד להרגיש רע? איך לשלוט ברצון? איך לבחור מה לרצות? איך לבחור רצון? איך לשלוט במה שאתה רוצה? בחירה חופשית, רצונך כרצונך
שליטה ברצון, פחד לאבד בחורה, חרדת נטישה, מפחד שהיא תעזוב אותי, פחד להיפרד, איך לא לפחד להרגיש רע? איך לשלוט ברצון? איך לבחור מה לרצות? איך לבחור רצון? איך לשלוט במה שאתה רוצה? בחירה חופשית, רצונך כרצונך
...משנה לו, שהוא זקוק לקשר הזה כדי להרגיש טוב, כך עולה באופן טבעי גם הפחד לאבד אותו. לעומת זאת, אם יגיע למצב שבו לא יהיה לו אכפת כלל אם הקשר ימשיך או יסתיים, הוא אמנם יפסיק לפחד, אבל אז גם יאבד את ההנאה מהקשר עצמו. כלומר, הוא ניצב בין שני קצוות בעייתיים: מצד אחד פחד תמידי, ומצד שני אובדן ההנאה. כיצד אפשר להגיע לאיזון בין פחד לאובדן הנאה? אליעד כהן מציע דרך פרקטית להתמודד עם הבעיה הזו: על האדם לחקור לעומק את שתי המחשבות הסותרות שיש לו: המחשבה הראשונה:...
מונוגמיה או פוליגמיה, האם משיכה מינית מונוגמית אפשרית? האם יכול להתקיים קשר מונוגמי מאושר לאורך שנים? האם אפשרי להיות מאושר בזוגיות בלי שום רצון לבגוד? האם אפשר לשמור על התשוקה המינית לאורך זמן? למה אנשים נהנים מסקס?
מונוגמיה או פוליגמיה, האם משיכה מינית מונוגמית אפשרית? האם יכול להתקיים קשר מונוגמי מאושר לאורך שנים? האם אפשרי להיות מאושר בזוגיות בלי שום רצון לבגוד? האם אפשר לשמור על התשוקה המינית לאורך זמן? למה אנשים נהנים מסקס?
...ביניהם רק מתחזק. במקרה כזה, לא רק שהרצון לבגוד לא עולה, הוא אפילו יורד, מכיוון שהזוגיות שלהם בנויה על משהו פנימי יותר וחזק יותר. האם אפשר לקיים זוגיות פתוחה מאושרת לאורך זמן? אליעד מציג גם את האפשרות של זוגיות פתוחה, ומסביר שזוגיות פתוחה תהיה מאושרת לאורך זמן רק אם שני בני הזוג באמת רוצים זאת ומפיקים מכך הנאה. אבל הוא טוען שהשאלה היא תמיד מהי ההנאה המתקבלת מהסקס. זוגיות פתוחה עשויה לספק את הצורך בחידושים ובריגושים, אבל אם ההנאה האמיתית היא רגשית...
מחויבות זוגית, למה קשה להתחייב? הכלא של המחויבות הזוגית, האם להתחייב בזוגיות זה טבעי? פחד ממחויבות זוגית, פחד ממערכת יחסים מחייבת, זוגיות לא מחייבת, איך נוצרת משיכה מינית? איך נוצר חשק לסקס? בגדים וחשק מיני, פוליאמוריה
מחויבות זוגית, למה קשה להתחייב? הכלא של המחויבות הזוגית, האם להתחייב בזוגיות זה טבעי? פחד ממחויבות זוגית, פחד ממערכת יחסים מחייבת, זוגיות לא מחייבת, איך נוצרת משיכה מינית? איך נוצר חשק לסקס? בגדים וחשק מיני, פוליאמוריה
...של כלא. מחויבות כמגבלה קחו אדם רגיל ותשאלו אותו מה המאכל הכי טעים בעיניו. הבטיחו לו שהוא יוכל לאכול אותו תמיד, אך בתנאי שהוא לא יאכל שום דבר אחר עד סוף חייו. האם הוא ירצה בכך? אדם נורמלי לא יסכים. אותו הדבר לגבי רכב: תדמיינו שאתם מקבלים את הרכב הכי טוב בעולם, אבל בתנאי שאתם מחויבים לנסוע בו ורק בו, ללא אפשרות לשנות. גם כאן, התחושה היא של הגבלה. כך גם לגבי כל דבר אחר - גם אם אדם אוהב שוקולד, אם הוא ייאלץ לאכול אך ורק שוקולד, זה יהפוך למגעיל. ברגע...
לאיים איומים, איך לאיים על מישהו בצורה נכונה? איך לא לאיים על עצמך? איך לא להציב אולטימטום לעצמך? מה אפשר לאיים על מישהו? איך להטיל סנקציות על מישהו? איך לא להטיל סנקציות על עצמך? איך לגרום למישהו לעשות את מה שאתה רוצה?
...תוך הקפדה שלא יזיק לעצמו בטעות. המטרה של איום היא להניע את הצד השני לעשות דבר מסוים שאנחנו רוצים, על ידי כך שנבהיר לו שאם הוא לא ימלא אחר רצוננו, נפעל בדרך שתפגע בו או בדבר החשוב לו. מה זה בעצם איום? איום הוא מצב שבו אדם אומר למישהו אחר: אם לא תעשה מה שאני רוצה, אני אעשה משהו שאתה לא תרצה שיקרה. כלומר, אנחנו יוצרים סנקציה, תוצאה שלילית עבור האדם השני, אם הוא לא ימלא אחר הבקשה שלנו. אך לפני שמאיימים, צריך לחשוב היטב על ההשלכות של האיום שאנחנו מתכננים...
משיכה מינית, אובססיה מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD, התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה?
משיכה מינית, אובססיה מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD, התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה?
...עושה את זה מספיק פעמים מספיק בנחישות. ואם אתה פתאום באמצע מפחד ומתחיל להגיד הסברים אבוד לך עד לסוף עד למחשבה האחרונה כל מחשבה שקופצת אז מה לא אכפת לי אז מה לא אכפת לי עד למחשבה האחרונה עד שזה משתחרר. ש: אני חושב שצריך לציין שכל פעם כשאתה עובר שלב. אליעד: רמת הקושי עולה. ש: לא אז הדבר הקודם אז הוא מתבטל אוקי אז זה לא זה ואז זה לא זה. אליעד: בסדר גם זה נכון אבל בסדר זה עניין אחר אבל לא משנה כי ברגע שאתה תתחיל לחזור על עצמך אתה כבר, אבל זה לא משנה אתה...
איך לטפל בהתנגדויות? שינוי עמדות, דיאלקטיקה, טיפול בהתנגדויות, ויכוח בין דתי לאתאיסט, ויכוח בין דתי לחילוני, ויכוח בין בני זוג, ויכוח בין הורים וילדים, אומנות הויכוח, דיבייט, רטוריקה, חלק 2
איך לטפל בהתנגדויות? שינוי עמדות, דיאלקטיקה, טיפול בהתנגדויות, ויכוח בין דתי לאתאיסט, ויכוח בין דתי לחילוני, ויכוח בין בני זוג, ויכוח בין הורים וילדים, אומנות הויכוח, דיבייט, רטוריקה, חלק 2
...שצריך לעשות עוד שיכלול מה יש יותר סיכוי שהוא יסכים איתי אם אני אסביר לו את עצמו ואחר כך אני אסביר לו את עצמי או אם אני ישר אסביר את עצמי בלי להסביר לו את עצמו כי לפעמים אם אתה תסביר לו את עצמו ואחר כך את עצמך ברגע שהסברת לו את עצמו הוא יצליח להבין את עצמו ולא יצליח להבין אותך ועכשיו הוא עוד יותר חושב שהוא צודק. ולכן צריך לעשות בהתחלה שיכלול מה יש יותר סיכוי שהוא יבין אותי אם אני אגיד לו תעזוב את זה או אם אני אגיד לו קח את זה ואז אני אקח לו את זה...
איך להציע הצעות? איך לגרום למישהו להסכים איתך, איך לגרום למישהו לקבל את ההצעה שלך? איך להציע הצעות טובות? איך לא לקבל לא? איך לגרום למישהו לא לסרב לך? איך לגרום למישהו לא להתנגד להצעה שלך? איך להציע לבחורה? איך להציע לילד? איך להציע הצעת מחיר? איך לנהל משא ומתן? איך להקטין את הסיכוי שתקבל לא? איך לא לקבל דחייה? איך ליצור הסכמה?
...שלפעמים צריך לשאול ברחל בתך הקטנה, דהיינו, לומר בדיוק מה שאתה רוצה ומציע. אבל תהיה מודע לכך, שאתה מגדיל את הסיכוי שתקבל לא. ושאם ברצונך ליצור מערכת יחסים טובה, עליך לשאוף לצמצם את כמות החיכוכים האלו. ולכן במקרה הנל לדוגמה, היה אפשרי לשאול שאלות מקדימות, כגון: האם יבוא לך שנלך לסרט ביחד, או עוד יותר לא מוגדר האם יבוא לך שנעשה משהו ביחד או בגרסה שהיא קצת יותר מוגדרת אבל עדיין לא ממש מוגדרת, כגון יבוא לך שנעשה משהו ביחד, לדוגמה נלך לסרט שככה גם מגדירים...
האם ללכת לטיפול זוגי? האם טיפול זוגי עוזר? בעד ונגד טיפול זוגי, איך טיפול זוגי יכול להזיק? מי יכול להיות מטפל זוגי? מטפל זוגי מומלץ, האם אתה מתאים להיות מטפל זוגי? האם טיפול זוגי יעזור לכם? גישור זוגי, יעוץ נישואים, יועץ זו
האם ללכת לטיפול זוגי? האם טיפול זוגי עוזר? בעד ונגד טיפול זוגי, איך טיפול זוגי יכול להזיק? מי יכול להיות מטפל זוגי? מטפל זוגי מומלץ, האם אתה מתאים להיות מטפל זוגי? האם טיפול זוגי יעזור לכם? גישור זוגי, יעוץ נישואים, יועץ זו
...אותן אם הוא עצמו מושפע מטראומות או נטיות אישיות. דוגמת המוסך והמטפל הלא מתאים בשיחה מוזכר דימוי מאוד מוחשי: טיפול זוגי כמוסך לרכב מקולקל. אם הרכב מקולקל, הגיוני ללכת למוסך. אבל אם המוסכניק לא מקצועי, ייתכן מצב שהרכב יורע מצבו במקום להשתפר. כך גם עם מטפל זוגי: אם הוא לא מבין היטב בתחום שלו, הטיפול עלול לגרום נזק. האם כל זוג המגיע לטיפול זוגי זקוק לכך בהכרח? מודגש שכל זוג שפונה לטיפול זוגי עושה זאת כיוון שיש ביניהם קונפליקט שאינם מצליחים לפתור לבד...
זוגיות אהבה והתאהבות, האם זוגיות זה אינטרסים? האם אהבה זה עם תנאים? האם אהבה זה בלי תנאים? למה עדיף אהבה עם תנאים? למה עדיף אהבה בלי תנאים? למה אנשים בוגדים? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש או להישאר?
זוגיות אהבה והתאהבות, האם זוגיות זה אינטרסים? האם אהבה זה עם תנאים? האם אהבה זה בלי תנאים? למה עדיף אהבה עם תנאים? למה עדיף אהבה בלי תנאים? למה אנשים בוגדים? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש או להישאר?
...מה הקשר בין זוגיות לעלות מול תועלת? הוא מנתח את מושג הזוגיות במונחים של עלות מול תועלת. לדבריו, בזוגיות לרוב עושים חישוב מודע או לא מודע של מה עדיף - להישאר או להיפרד. אליעד מדגים באמצעות תרחישים שונים: אם אדם נמצא בזוגיות טובה, אך פוגש אלטרנטיבה טובה יותר מבחינתו, הוא בהכרח יעזוב לטובת האלטרנטיבה הזו אם החישוב הכללי יראה לו שכך עדיף לו. לדבריו, אם האדם חושב שלהישאר זה פחות טוב עבורו, אין שום אפשרות שהוא יישאר. מה גורם לאנשים לבגוד או להישאר נאמנים...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם לספר כשרע לך? האם לשתף שרע לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג חברים? האם לשתף בבעיות שלך? איך ליצור אווירה נעימה? איך לשדר קרבה? האם לספר על בעיות אישיות? תקשורת בין אישית, אומנות הפיתוי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
זוגיות, אהבה, הצלחה וחיים טובים - הספר על: אימון לזוגיות, גישור זוגי, פתרון בעיות בזוגיות, איך למצוא זוגיות ואהבה, טיפול זוגי, איך להצליח בזוגיות, זוגיות ויחסים, ייעוץ זוגי, איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול זוגי, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: גישור זוגי, מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ זוגי, מגשר בין בני זוג, אימון זוגות ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1104 שניות - עכשיו 04_07_2025 השעה 03:21:12 - wesi14