אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול זוגי מומלץ, מטפל זוגי מומלץ, מה זה טיפול זוגי טוב? איך עובד טיפול זוגי? איך לעשות טיפול זוגי? הדרכת מטפלים, מי יכול להיות מטפל זוגי? גישור זוגי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, הדרכה זוגית, גישור משפחתי, גישור גירושין, ייעוץ נישואים, הכרויות, דייטים, התאמה זוגית, אימון לזוגיות, משבר זוגיות, מערכות יחסים ללא נתינה, לא מסתפק בזוגיות, זוגיות טובה, תקשורת בזוגיות איך פותרים בעיות, מערכת יחסים, איך מנהלים מערכת יחסים, מאמן זוגי, איך לפתור בעיה זוגית, מערכת יחסים לא בריאה, זוגיות בריאה, זוגיות ואהבה, איך להתגבר על בגידה בזוגיות, שינויי מצב רוח במערכת זוגית, מיניות וזוגיות, מתי להתייאש מזוגיות מסויימת, אימון לזוגיות, מחויבות משפחתית זוגית, מדוע קשר זוגי טוב פתאום נפסק, זוגיות ודימוי עצמי, ייעוץ זוגיות, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית וזוגיות, לא מוצאת זוגיות, הפרעת חברים לזוגיות, ייעוץ אישי, פותר בעיות בזוגיות, התאמת זוגיות, עקרונות לשמירה בזוגיות, לא מרוצה בזוגיות, אגו בקשר זוגי, האם סקס פותר בעיות בזוגיות, אימון זוגי, קואצר אישי למציאת זוגיות, התאמה זוגית, יועץ נשואין, הפתרון לפחד מזוגיות,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול זוגי מומלץ, מטפל זוגי מומלץ, מה זה טיפול זוגי טוב? איך עובד טיפול זוגי? איך לעשות טיפול זוגי? הדרכת מטפלים, מי יכול להיות מטפל זוגי? גישור זוגי, טיפול משפחתי, מגשר משפחתי, יעוץ זוגי, מגשר זוגי, יועץ זוגי, המלצה למטפל
איך מטפל זוגי צריך להחליט מה לעשות בטיפול זוגי?

כאשר זוג מגיע לטיפול זוגי, אליעד כהן מסביר שלא ניתן לגשת לטיפול באופן אוטומטי ולנסות בהכרח להשאיר את בני הזוג ביחד או להפריד ביניהם. הדבר הראשון שחשוב להבין הוא שהגישה הנכונה של המטפל הזוגי תלויה במטרה שהוא מציב לעצמו. לדוגמה, אם המטרה היא להשאיר את הזוג ביחד בכל מחיר, הפעולות שלו יהיו בהתאם לכך, אם המטרה שלו היא לסייע להם להבין בעצמם מה הם רוצים, הוא יצטרך לנסות לעזור להם להבין את הרצונות שלהם לעומק, ולא בהכרח להחליט במקומם.

אליעד מדגיש שצריך קודם כל לשאול את עצמך כמטפל, "מה אני רוצה להשיג?" האם אני רוצה שהם יהיו לקוחות מרוצים או שאני רוצה לעשות להם טוב באמת? אלו שאלות שונות לגמרי, כי יכול להיות מצב שזוג רוצה להתגרש אבל מטפל מזהה שבאמת הם יכולים להישאר ביחד, או להיפך - הם אומרים שהם רוצים להישאר ביחד, אבל למעשה יהיה להם יותר טוב להתגרש. מטפל טוב לא ייתן להם מיד מה שהם אומרים שהם רוצים, אלא הוא צריך להבין מה הם באמת רוצים ומה באמת יעשה להם טוב.

איך מטפל זוגי יכול להגדיל את אפשרויות הבחירה של בני הזוג?

לדברי אליעד כהן, מטפל זוגי מוצלח הוא לא אחד שדוחף את בני הזוג דווקא להישאר או דווקא להיפרד, אלא כזה שעוזר להם להגדיל את הבחירה שלהם. בני זוג נמצאים במצב רע אם הם מרגישים תקועים במצב מסוים ללא יכולת לבחור אחרת. כלומר, אם הם רוצים להתגרש רק כי אינם יכולים להסתדר ביחד או להישאר יחד רק מפחד להתגרש, זה מצב רע מאוד. מצב אידיאלי הוא כזה שבו בני הזוג מבינים שיש להם בחירה אמיתית - הם יכולים לבחור להיות ביחד, לריב, להתגרש או כל אופציה אחרת.

הדרך הטובה לעזור לזוגות לפי אליעד היא דווקא להציג בפניהם את האפשרויות שהם מאמינים שלא קיימות. לדוגמה, אם זוג מתעקש שהוא חייב להיות ביחד בכל מחיר, המטפל צריך להציג להם את האפשרות של הגירושים. כאשר הם יבינו שהם יכולים להתגרש, לפעמים זה דווקא יקל עליהם להישאר ביחד. ולהפך, זוג שממהר להיפרד כי לא מצליח להישאר ביחד - אולי דווקא כשיבינו שהם יכולים להישאר ביחד בצורה אחרת, יהיה להם יותר קל לבחור ולהרגיש טוב יותר עם ההחלטה שלהם.

מה הדרך המעשית לעזור לזוג בטיפול זוגי?

אליעד נותן שיטה מעשית לטיפול: הוא ממליץ שמטפל זוגי יפעל כאילו כל אחד מבני הזוג הגיע לטיפול בנפרד, גם כשהם נמצאים ביחד בטיפול. לדוגמה, אם האישה הייתה מגיעה לבד והייתה רוצה להישאר בזוגיות למרות שבעלה לא רוצה, איך המטפל היה מסייע לה להתמודד עם המצב הזה? ומה היה עושה המטפל אם היה מגיע רק הגבר שמעוניין לשמור על הזוגיות, בעוד האישה מתעקשת על גירושין?

הגישה במקרה הזה פשוטה: להבין מה הן העובדות, מה באמת קורה במערכת היחסים, ומהם הפירושים שכל אחד מבני הזוג נותן למצב. יש עובדות ויש פירושים, ומה שחשוב הוא לעזור לכל צד לזהות את העובדות והפירושים שלו ולראות אילו מהם אפשר לשנות ואילו מהם אפשר לקבל. בסוף התהליך, יוצרים גמישות מחשבתית אצל כל אחד מהם, וכך גם כשישבו יחד בטיפול, המטפל יכול לתמרן בין "לקבל" ל"לשנות" וליצור תהליך שמביא אותם להתקרב ולהרגיש שליטה ובחירה במצב.

איך מטפל זוגי צריך להתמודד כשהזוג מתחיל לריב בטיפול?

אליעד כהן מתייחס למצב שבו זוגות מתחילים לריב ולצעוק בזמן הטיפול. לדעתו, לפני שהם הגיעו למצב כזה, כבר התרחש משהו - הייתה התפתחות מסוימת, שגרמה להם להגיע למתח גבוה. המטפל צריך להיות רגיש ולזהות מראש את אותן נקודות רגישות או משפטים בעייתיים שעלולים להוביל לקונפליקט. הוא צריך מראש להגדיר את השאלות והאמירות בצורה...
עכשיו נגיד שאנשים באים לטיפול זוגי עד כאן הבנו ונגיד שאתה מטפל זוגי גם הבנו את מטפלת זוגית מטפל זוגי, עכשיו השאלה היא מה הגישה הנכונה של המטפל הזוגי באיזה גישה אמורים לבוא לטיפול הזוגי כמטפל זוגי האם בכיוון של אני מנסה לעזור להם להיות בזוגיות האם בכיוון של אולי עדיף בכלל שיתגרשו נגיד ובהנחה שאני רוצה לעזור להם להיות ביחד מה הגישה הנכונה לעזור להם להיות ביחד מה הנוסחה מה הקו המנחה, אז לפני כן היו פה שתי שאלות שאלה ראשונה כאשר באים אליך לטיפול זוגי האם אתה אמור לנסות לגרום להם להיות ביחד האם אתה אמור לנסות לגרום להם להתגרש, האם אתה אמור לנסות לתת להם את מה שהם רוצים מה.

ש: צריך לנסות לעזור להם להבין את עצמם שיחליטו מה שהם רוצים בסופו של דבר, אחרי שהם יכירו את עצמם אז המחשבות.

אליעד: אבל אם אתה יכול לכוון את זה אתה יכול לכוון את זה שיתגרשו או אתה יכול לכוון את זה שיהיו ביחד מה עדיף?

ש: מה שעושה להם טוב.

אליעד: מה שעושה להם טוב הם אומרים שטוב להם להיות ביחד את חושבת שטוב להם להתגרש הם אומרים טוב לנו להתגרש את חושבת טוב להם ביחד, את תחליטי מה טוב להם?

ש: אבל מה האמת.

אליעד: מה זה מה האמת מה האמת של מי שלך?

ש: שלהם.

אליעד: מה האמת שלהם שטוב להם להתגרש את חושבת אבל שהם יכולים להיות ביחד.

ש: מה זה קשור אבל אני לא צד בעניין.

אליעד: אז לתת להם את מה שהם רוצים?

ש: כן.

אליעד: אז קודם כל כולם כאן נפסלו.

ש: כולם?

אליעד: כולם ללא יוצא מן הכלל כאשר שואלים מה הנכון לעשות צריך לשאול מה המטרה שמנסים להשיג.

ש: זה לא בהנחה שזה.

אליעד: לא יודע אדוני אני לא יודע כלום אני שאלתי מה נכון לעשות אמרתי לך אם אתה מטפל מה הגישה הנכונה תשאל מה המטרה שלך, המטרה שלך שהם יהיו מרוצים תשאל את עצמך מה יעשה אותם מרוצים המטרה שלך שיהיה להם טוב תשאל את עצמך מה אני חושב שיעשה להם טוב, לא יודע זה דברים שונים תלוי מה אתה רוצה בכלל.

ש: למה זה משנה מה אתה רוצה זה משנה מה הם רוצים הם בסוף מחליטים.

אליעד: מה הייתה השאלה?

ש: איך לטפל בזוג שבא אליך.

אליעד: נכון מי מטפל המטופל או המטפל?

ש: המטפל.

אליעד: המטפל מי צריך להחליט לאיפה הוא לוקח את הספינה המטפל או המטופל המטפל שאלנו לאיפה המטפל צריך לקחת את הספינה, תשובה מה אתה רוצה שיקרה אם אתה רוצה להתנגש בקרחון לשם אתה רוצה להגיע לחוף מבטחים לשם אתה רוצה שזה לכרישים לשם, אתה מטפל מה מטרתך מטרתך שהם יהיו לקוחות שלך מטרתך לעשות להם טוב מה מטרתך קודם כל תגדיר את המטרה שלך. אתה.

ש: אני הבנתי שהשאלה היא שאתה שואל אותי להגדיר את המטרה אתה כאילו שואל אותי הנה אתה המטפל.

אליעד: אתה בעצם אומר שהבנת את השאלה שלי לא נכון זאת אומרת שלא ניסית להבין את השאלה שלי יפה זאת אומרת והיית בטוח שזה הפירוש?

ש: כן ככה ניסיתי לענות.

אליעד: יפה אז לא משנה איך תסובב את הגלגל אתה נתת תשובה כאשר לא הבנת את השאלה נכון אז זה בכל מקרה גרוע.

ש: בסדר אני רק מנסה להבין למה אני ניסיתי לתת מטרה.

אליעד: בסדר עכשיו עוד פעם בהנחה שאנשים אומרים לך אנחנו רוצים להתגרש תעזור להם להתגרש אומרים לך אנחנו רוצים להתחתן תעזור להתחתן תן לנו להיות ביחד תן להם להיות ביחד סבבה נניח זה הפשטני אבל זאת לא כל האמת, יכול להיות שזוג לדוגמה יגיד אנחנו רוצים להתגרש או אנחנו רוצים להישאר ביחד ובאמת מה שהם רוצים זה שתעזור להם להישאר ביחד והם רוצים את ההפך אתה צריך לקלוט מה הם אומרים שהם רוצים ומה אתה חושב שהם חושבים שהם רוצים ומה הם רוצים יותר ולתת להם את מה שאתה חושב שהם יחשבו שזה יותר טוב להם זה בהנחה שאתה רוצה למצוא חן בעיניהם.

אבל בהנחה שאתה רוצה לעשות להם טוב בהנחה שלא משנה לך עכשיו מה הם רוצים משנה לך לעשות להם טוב האם אתה אמור לכוון את זה לכיוון של תתגרשו לכיוון של תיפרדו או תלוי סיטואציה או תלוי מה?

ש: תלוי מה זה טוב.

אליעד: שנייה אז האמת היא שאמורים לכוון את זה בכלל לכיוון אחר לגמרי האמת היא כזאת בהנחה שאתה מטפל ואתה רוצה, את נותנת טיפול זוגי למשפחה ואת עכשיו רוצה לעשות להם טוב לא רוצה שהם יהיו מרוצים רוצה לעשות להם טוב והאמת היא שאם תעשי להם טוב הם כנראה יהיו מרוצים.

ש: בעיני טוב?

אליעד: בעינייך את מחליטה מה טוב כשאנחנו שואלים מה טוב מה טוב יותר טוב יותר זוג שרבים שישלימו טוב יותר זוג שרבים שיתגרשו או טוב יותר שימשיכו לריב מה יותר טוב, תשובה האמת היא שמצד האמת זה טוב שיתגרשו זה טוב שישארו וזה טוב שיריבו אבל מה בטוח לא טוב בטוח לא טוב שאין להם בחירה, זאת אומרת אם הם רבים והם לא יודעים להתגרש והם לא יודעים לא לריב זה גרוע אם הם ילכו רק על הכיוון של להישאר ביחד כי הם מפחדים להתגרש זה גרוע אם הם ילכו לכיוון של להתגרש כי הם לא יכולים להיות ביחד זה גרוע כי אין להם בחירה.

המצב האידיאלי שבן אדם יכול לשאוף להיות בו זה שהוא יכול לבחור "אני יכול להיות איתה יכול לריב איתה יכול להתגרש ממנה יש לי שלוש אופציות" יכולה להיות לריב איתו להתגרש ממנו ואז אתה בוחר מה שבא לך ולכן מטפל טוב הוא ינתב את זה למקום שהוא מגדיל את הבחירה שלהם מטפל טוב במובן שהוא מנסה לעשות להם טוב לא מנסה למצוא חן בעיניהם דווקא, יש כאלה יותר גרועים שאם הבעל משלם הוא מנסה למצוא חן בעיני הבעל האישה משלמת מנסה למצוא חן בעיני האישה או שהוא רוצה את האישה ומנסה למצוא חן בעיני האישה יכול להיות הרבה דברים.

ש: יש לי שאלה.

אליעד: רגע חכה עוד לא סיימנו את הרעיון אבל המטפל הוא ינסה לתת לך אפשרויות ולכן מה שכנראה יקרה זה שאם הם ירצו להתגרש כי הם לא יכולים להישאר ביחד אז הוא יסביר להם איך להישאר ביחד ואם יגידו אנחנו חייבים להיות ביחד ולא משנה מה לא יודע מה שזה כנראה פחות סיכוי כי אחרת עוד לא באים לטיפול אז הוא יגיד להם תראו אתם גם יכולים, לפעמים הפתרון זה שהם יבינו שהם יכולים להתגרש יכול להיות שאם הם יבינו שהם יכולים להתגרש יהיה להם יותר קל להיות ביחד נגיד יכול להיות שיש מישהו שאומר "אין אני חייב את הבחורה הזאת" ואם הוא יבין שהוא יכול להיות בלעדיה אז הוא יוכל להיות איתה אם הוא לא מבין שהוא לא יכול להיות בלעדיה הוא לא יכול גם להיות איתה.

ולכן מה שהמטפל הטוב יעשה הוא יבדוק לאיפה אתה רוצה להגיע והוא ינסה לקחת אותך לכיוון השני כדי שתוכל ללכת לשני הצדדים הוא יתן לך אפשרות בחירה הוא לא ינסה לדחוף אותך לפה ולא לדחוף אותך לפה אבל לדחוף אותך למקום שבו תוכל לבחור מה אתה רוצה. מה אתה רצית להגיד?

ש: אתה אמרת שנפסלנו בגלל שלא שאלנו מה המטרה אבל לי הייתה הנחת יסוד שהמטרה היא.

אליעד: נכון זאת הבעיה שהייתה לך הנחת יסוד ברור שהייתה לך הנחת יסוד אם לא הייתה לך הנחת יסוד לא היית עונה.

ש: כן אבל בסופו של דבר גם אתה אמרת שהנחת היסוד היא.

אליעד: אני לא יודע כלום אדוני אני שאלתי שאלה מה נכון לעשות צריך להגיד ביחס למה זהו לא יודע מה אתה אומר, שאלתי מה נכון לעשות מה אתה רוצה להשיג בא נבדוק לא שאלת מה אני מנסה להשיג לא משנה מה אמרת בכלל זה הכל סיפורים ואגדות.

ש: זה לא הנחת יסוד בסיסית של לעשות להם טוב זאת לא הנחת יסוד מספיק חזקה.

אליעד: לא יודע אתה רוצה לעשות להם טוב לך טוב לאלוהים טוב טוב רוחני טוב פנימי לפי הדת לפי זה לא יודע מה יכול להיות הרבה אפשרויות. עכשיו בא נתקדם בהנחה שאתה מטפל זוגי ואתה רוצה עכשיו להביא אותם למצב שיוכלו להיות ביחד כי בממוצע הם רבים והם לא רוצים להיות ביחד והם רוצים שתעזור להם להיות ביחד זה בממוצע, אוקי אז מה הדרך הנכונה לגשת לעזור להם להיות ביחד מה הדרך הנכונה מה הנוסחה או מה הקו המנחה שאתה אמור לראות מול עיניך כשאתה מנסה לעזור להם להיות ביחד.

ש: קודם להגדיר מה זה להיות ביחד להבין מה זה להיות ביחד, מה זה להיות ביחד דקה דקה שתי דקות רצוף צמוד.

אליעד: לא שיוכלו להיות ביחד ושיהיה להם טוב ביחד.

ש: לדעתי זה לא מספיק מוגדר מה זה להיות ביחד שבוע כן שבוע לא.

אליעד: לא שיהיה להם טוב כזוג, מה הנוסחה הנוסחה היא לגרום להם להיפתח לשתף להגיד מה הנוסחה מה הקו המנחה האם יש קו מנחה אין קו מנחה הנוסחה היא שהם יגידו אחד לשני מה הנוסחה.

ש: אבל אם אחד רוצה ואחד לא רוצה.

אליעד: מה אחד רוצה אחד לא רוצה?

ש: בא נגיד בעל רוצה והאישה לא רוצה.

אליעד: אוקי סבבה אז בעיקרון צריך למצוא ההוא שלא רוצה להישאר צריך לעזור לו להיות מסוגל להישאר וההוא שלא מוכן להתגרש צריך לעזור לו להרגיש גם טוב להתגרש, עוד פעם אבל זאת עכשיו שאלה אחרת זה קשור למה שאמרנו קודם עכשיו אני מדבר על נושא אחר בהנחה שרוצים לגרום לשני אנשים להיות ביחד האישה מתלוננת הגבר מתלונן מה הדרך הנכונה לפתור ביניהם את הקונפליקט איך פותרים קונפליקט כזה, מה נכון לעשות לשמוע את הצד שלו להגיד לו מה אתה חושב מה את חושבת מה הגישה לפתור את הלופ.

ש: לא הם שניהם רוצים להיות ביחד כי אחרת הם לא היו באים לטיפול זוגי.

אליעד: לא אתם לא מרוכזים זה לא משנה עכשיו מה הם רוצים התקדמנו קדימה, לא זה לא משנה עכשיו לא זה לא מעניין לך חשוב להבין את זה.

ש: אני אגיד לך למה.

אליעד: כן.

ש: כי אם הם באים לטיפול זוגי אז זה אומר שהם רוצים להיות ביחד.

אליעד: אבל אמרתי לך שזה לא חשוב בכלל אני מסביר לך.

ש: למה?

אליעד: כי זה לא רלוונטי בהנחה שאת מטפלת זוגית.

ש: אם זוג בא לטיפול זוגי אז זה אומר שהם.

אליעד: תקשיבי רגע את פה בכלל אז תקשיבי מה שאני אומר אני כבר עונה לך כרגע לשאלה הזאת זה לא רלוונטי אני שאלתי שאלה אחרת, בהנחה שאת רוצה לעזור להם להיות ביחד לא אכפת לי מה הם רוצים כרגע בהנחה שאת אומרת "שלום אני רוצה לגרום להם להסתדר" מה הנוסחה שאת צריכה ללכת לפיה כדי לגרום להם להסתדר זאת השאלה לא שאלתי שאלה אחרת לא אכפת לי מה הם רוצים עכשיו זה לא מעניין.

ש: להעצים את היתרונות.

אליעד: זאת הנוסחה?

ש: להעצים ולהחליש.

אליעד: זאת הנוסחה מה הנוסחה אומרת עוד פעם.

ש: להעצים את היתרונות של להיות ביחד ולהחליש.

אליעד: לחזק, טוב אז אני אתן את הפרספקטיבה שלי תקשיב התשובה היא כזאת באים זוג לטיפול אוקי לצורך העניין צריך להתייחס לזה כאילו כל אחד מהם הגיע בנפרד, מה זאת אומרת פרקטית עכשיו נגיד הגיעה אישה היא באה לך והם מספרים סיפור רבים על משהו אוקי עכשיו מה שצריך לעשות זה להגיד כזה דבר בוא נדמיין שהיא לבד באה לבד ובוא נגיד שהבעל לא מוכן לבוא לטיפול זוגי והיא רוצה להיות איתו איך היינו פותרים לה את הבעיה, נגיד שבא הבעל לבד והוא אומר אני רוצה להיות עם אשתי בזוגיות והיא לא מוכנה לבוא לטיפול זוגי היא אומרת אני רוצה להתגרש, בסדר נגיד שאישה אומרת אני רוצה להתגרש והגבר בא לטיפול זוגי לבד ועכשיו אנחנו צריכים לעזור לו להיות איתה סבבה אותו דבר הפוך.

מה היינו עושים ואת זה לעשות את אותה נוסחה תכף נסביר מה לעשות אבל את אותה נוסחה לעשות גם כשהם יושבים אחד ליד השני על הכיסא אולי עם איזה הסתייגויות מינוריות אבל בגדול הקו המנחה הוא אותו קו מנחה, זאת אומרת אם אתה רוצים להיות ביחד למטפל הזוגי צריך להיות כזה דבר עכשיו האישה יושבת פה בא נגיד שבעלה לא פה והוא אומר אני רוצה להתגרש והיא אומרת אני רוצה להישאר נגיד מה היינו אומרים לה לעשות.

ש: תעשה לה טוב.

אליעד: לא זה לא נכון זה פשטני מדי בא נגיד שהיא גם אומרת "אני רוצה להישאר בתנאי שיהיה לי טוב" אז זה גם יכול להיות "אני רוצה להישאר אבל אני רוצה שיהיה לי טוב בזוגיות לא רק רוצה להישאר בכל מחיר" כי זה בכל מחיר אין בעיה בכל מחיר תעשה ככה ותעשה ככה פתרנו לא בכל מחיר היא אומרת "אני רוצה להישאר בתנאי שהוא ישתנה אז מה היינו אומרים לה, עכשיו מה אומרים לבן אדם שבוא נניח שהבן אדם בא לבד לטיפול זוגי באה אישה אומרת "שלום יש לי בעיות עם בעלי הוא רוצה להתגרש אני רוצה לשנות אותו ושתהיה לנו זוגיות טובה ביחד" מה איך פותרים לה את זה מה אומרים לה אז התשובה היא שאנחנו מסתכלים על זה בצורה עוד יותר מופשטת, שני אנשים באים לטיפול זוגי זה מקרה פרטי זה כאילו הוא בא והיא באה אבל ביחד והפשטנו את זה לבאה לבד בא לבד.

עכשיו באה אישה לבד אומרת "שלום אני רוצה שיהיה לי טוב עם בעלי" זאת צורה של משהו יותר מהותי היותר מהותי זה בא בן אדם ואומר "שלום רע לי במציאות" בא בן אדם "שלום רע לי במציאות", עכשיו בוא נלד למקרה הכללי בא בן אדם אומר "שלום רע לי במציאות" מה אנחנו עושים או שאנחנו מלמדים אותו לשנות את המציאות או שאנחנו מלמדים אותו לשנות את הפירושים שלו למציאות.

איך אנחנו עושים את זה אנחנו אומרים לו תספר לי מה קורה בא נראה מה העובדות מה הפירושים את העובדות נראה איך אפשר לשנות את הפירושים בא נראה אם הם נכונים ואז בא נראה מה יוצא לנו מה החבילה אפשרות אחת בוא נשנה את העובדה הזאת אפשרות אחת בוא נשנה את הפירוש יש לנו כל מיני אפשרויות, בא נתחיל מהסיפור שלך בא נבדוק עובדות ופירושים חלק נשנה חלק נקבל חלק פה חלק שם כל מיני דברים כאלה.

נכון עכשיו אותו דבר גם בזוגיות אם בא בן אדם לבד אומר "שלום רע לי עם אשתי, מה רע לך איתה" תיקח את הרשימה תבדוק מה מזה עובדות מה באמת קורה מה פירשת שקורה מה חשבת שקורה מה זה בגלל טראומה מה זה בגלל ההווה מה בגלל העבר נבדוק, נראה איזה דברים אתה יכול לקבל איזה דברים אתה יכול לשנות איך אתה יכול לשנות איך אתה יכול לקבל זה מקרה פרטי של איך להתמודד עם המציאות כמו בן אדם שאומר אני בודד בא נבדוק מה העובדות ומה הפירושים אותו דבר פה בא בן אדם ולפי זה נבדוק מה אתה יכול לשנות מה אתה יכול לקבל.

זאת אומרת פה בן אדם אומר רע לי עם אשתי עכשיו נגיד שאשתו היא רובוט זה האפשרויות אפשרות חלק אחד לשנות את הפירושים שלך עליה חלק שני לשנות את הרובוט זה אותו דבר זה לא משנה, זאת אומרת יש מצב נתון זה רובוט אתה יכול לקבל אותו אתה יכול לשנות אותו אין לו בחירה חופשית לצורך העניין עכשיו אותו דבר גם הפוך, עכשיו ברגע שיושבים הזוג לטיפול מה שצריך לעשות זה לשמוע את הגרסה שלה בגדול לשמוע את הגרסה לאו דווקא בסדר הדברים האלה אבל בגדול תפיסתית לשמוע את הסיפור שלה לשמוע את הסיפור שלו לראות קודם כל לזהות מה העובדות ומה הפירושים.

ואז אחרי שמזהים מה העובדות ומה הפירושים פחות או יותר עכשיו המטפל מה שהוא צריך לעשות זה בראש שלו להגיד "אוקי זה הדברים אם אני רוצה לגרום לה לקבל אני הולך בכיוון הזה אם אני רוצה לגרום לה לשנות הולך בכיוון הזה" הוא "אם אני רוצה לגרום לו לקבל אני הולך בכיוון הזה אם אני רוצה לגרום לו לשנות הולך בכיוון הזה" ועכשיו מתחילים לקחת קצת לקבל קצת לשנות קצת לקבל וקצת לשנות עכשיו נקרב אותם ביחד אבל הנוסחה הכללית היא אותה נוסחה.

בא בן אדם אומר "שלום רע לי במציאות" בא נראה מה העובדות ומה הפירושים מה אתה חושב מה אתה יכול לקבל נכון יפה, עכשיו "רע לי עם בעלי...
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
...ההתייחסות לאז מה אם זה קרה כן, בעצם שלוש רמות של אז מה אם זה קרה מבחינתי הרמה היותר קלה זה פשוט להגיד אז מה אם זה קרה הרמה היותר מורכבת זה לשנות את ההגדרה של אונס בעיניי והרמה שלא נגענו בה אבל איך שאני למשל יכול לפעמים להשתמש בה. אליעד: שהיא? ש: שהיא פשוט לשנות את הפרספקטיבה שלי לגבי המציאות באופן כללי שזה משהו יותר פילוסופי. אליעד: נכון ויש רמה נוספת שתגיד שאין הבדל בין יש לאין ויש רמה נוספת שאין הבדל בין טוב לרע נכון הכל נכון אבל בפרקטיקה ביומיום...
איך לגרום למישהו להקשיב לעצות שלך? האם לדבר בצורה מוחלטת? האם לדבר באופן יחסי? האם לדבר באופן מוחלט? האם לדבר בצורה יחסית? עצות מוחלטות, עצות יחסיות, עצה יחסית, עצה מוחלטת. איך לגרום למישהו להקשיב לך? טיפול בהתנגדויות
...ולא רוצה להפעיל של שיקול דעתו. עצה מוחלטת מאפשרת לבן אדם להאמין במשהו, להיאחז במשהו, ללכת אחרי משהו בצורה מוחלטת, בלי להטיל ספק בלי להפעיל את המוח. לעומת עצה יחסית, שמשאירה לבן אדם מקום לחשוב, להטיל ספק, להתבונן וכולי. לפעמים השומע רוצה לבחון האם ועד כמה הדובר בטוח בדבריו ובעצה שלו. גם במקרה כזה, יהיה הגיוני להשתמש בעצה מוחלטת ולא בצורה יחסית. יחד עם זאת, עצה שנאמרת בצורה מוחלטת, יש לה גם את החסרונות שלה. כי היא עשויה לעורר התנגדות, בעיקר של מי אמר...
איך להציע הצעות? איך לגרום למישהו להסכים איתך, איך לגרום למישהו לקבל את ההצעה שלך? איך להציע הצעות טובות? איך לא לקבל לא? איך לגרום למישהו לא לסרב לך? איך לגרום למישהו לא להתנגד להצעה שלך? איך להציע לבחורה? איך להציע לילד? איך להציע הצעת מחיר? איך לנהל משא ומתן? איך להקטין את הסיכוי שתקבל לא? איך לא לקבל דחייה? איך ליצור הסכמה?
...ערב, שאת פנויה בו. שאז יש יותר סיכוי שתדע מתי היא פנויה. כאשר גם בשני הניסוחים האלו, יש בכל אחד מהם יתרונות וחסרונות. אבל בשניהם יש שלב של בירור, לפני ההצעה. ואם קיבלת כן, מכאן אפשר להתקדם, למה דעתך על הסרט X איזה סרט בא לך מה דעתך שנלך לסינמה סיטי וכיוב. כאשר הרעיון הוא, להגדיר את הדברים לאט לאט. כדי להקטין את הסיכוי לקבל סירוב ודחייה. וכמובן שתמיד לשדר, שגם סירוב הוא לגיטימי מבחינתך. כדי שאם יהיה סירוב, אז שהסירוב לא יהיה כאילו נגדך, אלא הוא פחות...
סם האהבה, סקס, יחסי מין, ספורט, פעילות גופנית, רמות סרוטונין, סם ההתאהבות, אונס, חוסר אושר, מצב רוח ירוד, דיכאון, טיפול תרופתי, רמות דופמין, אין מצב רוח, לשפר את מצב הרוח, חוסר חשק מיני
סם האהבה, סקס, יחסי מין, ספורט, פעילות גופנית, רמות סרוטונין, סם ההתאהבות, אונס, חוסר אושר, מצב רוח ירוד, דיכאון, טיפול תרופתי, רמות דופמין, אין מצב רוח, לשפר את מצב הרוח, חוסר חשק מיני
...יש הבדל בין פעולות גופניות לכאלה עם משמעות רגשית? לסיום, אליעד מדגיש את ההבדל בין פעולות גופניות שמטרתן להפריש חומרים במוח לבין פעולות עם משמעות רגשית. יש אנשים שמבצעים פעולות מסוימות מתוך רצון למנוע תחושת רע, ואילו אחרים ירגישו טוב דווקא בעקבות פעולות עם משמעות רגשית גדולה יותר. הכוונה היא לא רק לחומרים במוח, אלא גם לרגשות שמתווספים לניסיון האנושי. סרוטונין והשפעתו על מצב הרוח? דופמין ותחושת הנאה הקשר בין ספורט לסרוטונין האם דיכאון קשור לפעולות...
זוגיות דמיונית, התאהבות דמיונית, פנטזיות מיניות, זוגיות חד צדדית, התאהבות חד צדדית, ידידים או בני זוג, האם אנחנו בני זוג? פנטזיות בזוגיות, סרטי סקס וחשק מיני, סרטי פורנו וחשק מיני, איך אנשים מתאהבים? סרטי סקס ומיניות
זוגיות דמיונית, התאהבות דמיונית, פנטזיות מיניות, זוגיות חד צדדית, התאהבות חד צדדית, ידידים או בני זוג, האם אנחנו בני זוג? פנטזיות בזוגיות, סרטי סקס וחשק מיני, סרטי פורנו וחשק מיני, איך אנשים מתאהבים? סרטי סקס ומיניות
...קיימים. כך גם האדם מרגיש שאם יצליח להשיג דווקא את מה שנאסר עליו, הוא ירגיש חופש ושליטה מוחלטת. לסיכום, אליעד כהן מראה כי הזוגיות, ההתאהבות, הפנטזיות המיניות והחשק המיני כולם מושפעים מאוד מהדמיון ומהמשמעויות שאנו מעניקים לדברים באופן סובייקטיבי. המציאות עצמה אינה בהכרח מה שקובע את החוויה, אלא הפרשנות והדמיון שאנו משליכים עליה. איך נוצרת התאהבות דמיונית? האם זוגיות חד צדדית קיימת באמת? האם סרטי סקס מגבירים חשק מיני? למה אנחנו רוצים את מה שאסור לנו...
שינוי משיכה מינית - איך נוצרת משיכה מינית לגברים, בגלל תחושת חוסר גבריות? איך נוצרת משיכה מינית לבני אותו המין, בגלל חוסר בתחושה ספציפית? איך לשנות משיכה מינית? איך לשנות נטייה מינית? איך להרגיש יותר גברי? מה גורם למשיכה לגברים? מדוע החשש מעימותים גורם להרגשה של חוסר גבריות? מה הקשר בין תחושת חוסר גבריות לבין משיכה לגברים?
...זאת בבירור: אצלך, המשיכה לגברים היא סימפטום של תחושת חוסר הגבריות שלך. ברגע שתתחזק מבפנים ותרגיש יותר בטוח בגבריות שלך, המשיכה הזאת תיחלש באופן טבעי. איך אליעד כהן מציע להמשיך בתהליך? אליעד ממליץ להמשיך ולבחון לעומק סיטואציות ספציפיות, להבין את הסיבות לפחד ולחששות, וללמוד לפעול בצורה אסרטיבית יותר. המטרה היא להחליף את תחושת חוסר הגבריות בתחושת מסוגלות וביטחון עצמי, באופן שיפחית את הצורך במשיכה ובאישור מגברים אחרים. בסיכום דבריו, אליעד מציע לאדם להמשיך...
אחריות אישית בזוגיות - התמודדות עם קנאה בזוגיות, קנאות זוגית, מה המשמעות של לקיחת אחריות בזוגיות? למה זוגות רבים שוב ושוב על אותם נושאים? מהי התמונה המלאה במערכת יחסים? מה הבעיה בהתמקדות רק בהווה בזוגיות? איך צריך להתמודד עם מחשבות שליליות בזוגיות? האם אפשרי להשתנות עבור בן הזוג? מדוע אין פתרון מוחלט לקונפליקטים בזוגיות? מה הגורם המרכזי למריבות חוזרות בזוגיות? איך אפשר באמת לשפר את התקשורת בזוגיות? האם אפשר להפסיק לריב בזוגיות?
...שונים. הוא נותן דוגמאות של אירועים קטנים כמו שיחה עם אדם אחר, חיוך או יחס חם כלפי מישהו אחר, שמעוררים אצל אחד מבני הזוג תגובה שלילית חזקה. לדבריו, לפעמים, כל אחד צריך להחליט האם הוא מסוגל להתמודד עם הפערים האלה או שעדיף לו לסיים את מערכת היחסים. מה הגורם המרכזי למריבות חוזרות בזוגיות? אליעד טוען שהגורם המרכזי למריבות חוזרות בזוגיות הוא הציפייה לאהבה מוחלטת ותחושת המקום הראשון תמידית אצל בן הזוג. הוא מסביר שאף אדם לא יכול באמת לספק תחושה של מקום ראשון...
איך לגרום למישהו לאהוב אותך באמצעות תחביבים משותפים? איך לגרום למישהו להיות חבר שלך באמצעות תחביבים משותפים? איך למצוא תחביבים משותפים? למה חשובים תחביבים משותפים? איך תחביבים משותפים יגרמו למישהו לאהוב אותך? איך להשיג חברים?
איך לגרום למישהו לאהוב אותך באמצעות תחביבים משותפים? איך לגרום למישהו להיות חבר שלך באמצעות תחביבים משותפים? איך למצוא תחביבים משותפים? למה חשובים תחביבים משותפים? איך תחביבים משותפים יגרמו למישהו לאהוב אותך? איך להשיג חברים?
...חלק מאותן תחושות טובות. לדוגמה, אם בחורה אוהבת לראות טלנובלות, לרקוד או ללכת לים, אתה צריך להתחבר אליה דרך אותם תחביבים. כשאתה עושה זאת, אתה לא צריך להתאמץ במיוחד ליצור תחושה חיובית אצלה, מפני שאתה כבר משתלב במשהו שממילא עושה לה טוב. אתה הופך להיות חלק מהחוויה שהיא כבר נהנית ממנה, ולכן הסיכוי שהיא תאהב אותך עולה משמעותית. מהו המנגנון הפסיכולוגי מאחורי התחביבים המשותפים? אליעד מדגיש שהמנגנון הפסיכולוגי פשוט מאוד: אנשים אוהבים את מה שעושה להם טוב....
פורנוגרפיה וסרטי סקס, התמכרות לפורנו והשפעותיה, התמכרות לסרטי סקס ונזקיה, נזקי ההתמכרות לאתרי פורנו, נזקי ההתמכרות לאתרי סקס, בעד ונגד להיות מכור לסרטי פורנו, בעד ונגד להיות מכור לסרטי סקס, יתרונות וחסרונות להיות מכור לפורנו
פורנוגרפיה וסרטי סקס, התמכרות לפורנו והשפעותיה, התמכרות לסרטי סקס ונזקיה, נזקי ההתמכרות לאתרי פורנו, נזקי ההתמכרות לאתרי סקס, בעד ונגד להיות מכור לסרטי פורנו, בעד ונגד להיות מכור לסרטי סקס, יתרונות וחסרונות להיות מכור לפורנו
...זוגיות? האם פורנו יכול לשפר את חייך או להרוס אותם? מדובר בנושא ההתמכרות לפורנו (או התמכרות לסרטי פורנו), ובהבנת המשמעות החיובית או השלילית של תופעה זו עבור האדם המכור. לא מדובר כאן בהיבטים מוסריים או בריאותיים, אלא בשאלה האם ואיך התמכרות לפורנו משפיעה על האדם לטובה או לרעה, וכיצד היא משליכה על החשק המיני, על חיי הזוגיות ועל ההנאה מסקס. מדוע התמכרות בכלל יכולה להיות טובה? התמכרות, בין אם זו התמכרות לפורנו ובין אם זו התמכרות לכדורגל או לכל דבר אחר...
למה היא חושבת שאני לא אוהב אותה? למה הוא חושב שאני לא אוהב אותו? במה תלוי שמישהו יחשוב שאוהבים אותו? איך לגרום למישהו לחשוב שאוהבים אותו? איך אהבה עצמית משפיעה על האמונה שאוהבים אותך? אהבה עצמית ואהבה חיצונית
למה היא חושבת שאני לא אוהב אותה? למה הוא חושב שאני לא אוהב אותו? במה תלוי שמישהו יחשוב שאוהבים אותו? איך לגרום למישהו לחשוב שאוהבים אותו? איך אהבה עצמית משפיעה על האמונה שאוהבים אותך? אהבה עצמית ואהבה חיצונית
...שאני לא שווה או שאני פגום, לא הגיוני בעיניי שמישהו באמת יאהב אותי כמו שאני. כך שגם אם בפועל באמת אוהבים אותי - במוח שלי זה נראה לא הגיוני. במצב כזה, האדם בטוח שיש כאן מניע נסתר, מניפולציה, שקר או כוונה לנצל אותו. הוא מפרש את סימני האהבה של האחר כהונאה או כמשהו חשוד. אליעד נותן דוגמה ברורה לכך: נניח שאתה חושב שאתה ראוי לאהבה של 30%, אבל בפועל מישהו נותן לך אהבה של 50%. אתה לא יכול לקבל זאת, כי אתה משוכנע שזו טעות. משהו כאן לא מסתדר עם התפיסה העצמית...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול זוגי מומלץ, מטפל זוגי מומלץ, מה זה טיפול זוגי טוב? איך עובד טיפול זוגי? איך לעשות טיפול זוגי? הדרכת מטפלים, מי יכול להיות מטפל זוגי? גישור זוגי, טיפול משפחתי, מגשר משפחתי, יעוץ זוגי, מגשר זוגי, יועץ זוגי, המלצה למטפל
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
זוגיות, אהבה, הצלחה וחיים טובים - הספר על: טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, גישור זוגי, פתרון בעיות בזוגיות, אימון לזוגיות, איך למצוא זוגיות ואהבה, זוגיות ויחסים, איך להצליח בזוגיות, איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: פתרון בעיות בזוגיות, איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: ייעוץ זוגי, אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Relationship.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ גירושים, ייעוץ נישואים, מגשר לזוגות ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Relationship.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1489 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 01:02:44 - wesi14